U odnosu na pre recimo 3-4-5 godina mnogo mnogo manje i skoro nimalo. Malo preambiciozno bi bilo reci da nisam homo/heterofoban jer imam i ja trenutke kada u sebi pomislim 'vidi nedojebane tetketine, shtikla joj u dupe urasla' kada neko jednostavno ZELI da bude tetka i to potencira ili da mi dodje da sechem glave kad krenu str8eri da se cmachu u autobusu a ceo autobus odzvanja.
Tako neko dvoje pre par dana, doslo je chak i do lizanja vrata. Hello !!!
Mada, subjektivno ili ne, ovo bi bio poslednji stadijum *fobije jer to i nije mrznja prema populaciji na osnovu predrasuda/stereotipa nego prema pojedincima...
Mislim da je pre svega ovaj forum (verovali ili ne) zasluzan za (preteranu) toleranciju svega i svachega bar kod mene, a posle toga i upoznavanje ljudi josh vishe. Dalje bih samo mogao da citiram Morganov post jer je upravo tako kod mene i izgledalo.
Shto se tiche kudjenja aktivista prema tome sam se odnosio kao i kad neko krene da opali po trandzama i slichno - ne prichaj neshto shto ne znash.
Kad dokazhesh da neko krade pare, prichaj to na sva zvona a dotle daj konkretne primedbe i predloge na rad.
U osnovi je negiranje sebe, jer dobar deo ljudi koje sam upoznao da li preko chata/oglasa/foruma uopshte ne ume da pogleda u ogledalo i vidi sebe, to je ego do Sunca i nazad a samopouzdanje tvrdje nego planina.
Dakle 'vi ste svi tetke, strine, tra la la' a ja nisam takav/a i to me chini boljim/om. Toga je oduvek bilo i bice.
A onda kad se od str8 macho giga-sega-gejmboj tipa pojavi 'roze-poze' persona koja izvodi piruete po ulici u svojim novim Gucci whatever, zapitash se ko je ovde lud
No, zanimljivo je da se kad-tad (chesto prekasno) i najzadrtiji kultivishu, to verovatno kad shvatish da niko ne mozhe da progovori vishe od 3 rechenice koliko smarash predrasudama, egotripovima i slichno.
I na kraju, pederke su uvek imale extra misljenje o sebi, to je fascinantno, pa chak i kad naidju na 10 korpi i duge zagor periode.
Neshvatanje kako funkcionishe ovaj svet je totalno zajebano, mozhe odvuci pojedinca u ambis ili u drugi extrem - neki perverzno chudni pijedestal na vr' Olimpa.