Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Çâðê_DUP
Mopasan je jednom rekao da se ljudi cesto ubijaju kad pronadju stara ljubavna pisma ....

Iscitavam ih, sve otvorenije, prisecam se devojke koja je nudila ljubav (za sta je bilo prerano) ..pokusala sam da je spustim na zemlju, ne negirajuci svoja osecanja. Ona je prolazila kroz ta pisma s nepatvorenom plemenitoscu i lepotom. Kako je veza zapocela, tako se i zavrsila "ko grom iz vedra neba", jednom sms porukom. Dugo nisam mislila na nju, cak sam je smatrala jos jednom osobom koja ne zna sta hoce u zivotu ... Kako biste se osecali da saznate (bez obzira sto ne osecate vise nista za tu osobu, doduse mogli ste da je volite, da su se kockice slozile u smislu prevazilazenja fizicke udaljenosti, autohomofobije s jedne strane, ciklotimnosti, strahova, nezrelosti ... when there's a will there's a way)

godinu dana kasnije da je osoba koja vas je evidentno volela mesecima, jednostavno otisla kod neke, prilicno zlobne i vama nenaklonjene osobe, za savet, pretpostavljajuci da joj tako nesigurnoj moze dati is, ili cak kod dve osobe koje ste ukljucili u njen zivot, nastojeci da je ohrabre i pomognu savetima, povodeci se time da su kao vasi prijatelji (za jednog od njih ste bar tako mislili, a taj neko je mozda ukljucio drugog s kim je provodio vreme)

objektivni i da su sposobni da rese situaciju, jer se vi povlacite samo trenutno, a mozda ste i mrzovoljni zbog natezanja, i saznate da su lazni prijatelji odradili posao, time sto su vam srusili vezu, a sve s dobrim namerama (inicijacija gay-eva) i da vi niste dobili ni objasnjenje i da ste sasvim slucajno saznali, iz jedne recenice?

Da li vam se ljudi ponekad gade?
Da li mislite da imate prave prijatelje?
Da li je ta druga osoba kriva i povodljiva, a ne ti lazni prijatelji, jer svako "misli svojom glavom"?
Da li se ovo odnosi na gay svet? (devojka je bila blokirana strahovima na sta su moji lazni prijatelji zbijali sale i izvodili krucijalne zakljucke, sa zavrsetkom na -izam)

Kako biste se osecali nakon iscitavanja tih ljubavnih pisama?
Kako biste sputali bes? Osecanje ucinjene nepravde? Sam osecaj da ste deo marginalne grupe koja iz nekih licnih frustracija rusi tudju srecu, laze, klevece, podmece, koristeci tudji strah, naivnost, nemoc, a mozda i glupost?
Korisnikov avatar
By Kittrie
ljuDi mi se gaDE max na 5 sec. cesTo me poTopi tuga za Covekom, dou.
da, misliM da iMAM praFE prijaTelje.
svAko snoSi svOj deo odgovornosTi , sto za SEbe , stO za Druge. tReba miSliti 'sVojom glavom' , i mi To uvek i radImo - makaR to bila suBjektivna pRocena da li je nekI komentar ili Savet doBronameran ili nE.
ne oDnosi se saMo na gaY sviJEt, neGo na sVEt. bloKAde, strahovi, nade posToje u Svakom coVeku, i svakom 'sVEtu',

kako biH se osecala? - nije Vrime da odgoFaram na to, jer sam u neKoj folS nirVana fazi :lol:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
hm...
nista cudno, draga moja...
danas, kako to kazu stari, ni onaj sto ti ga je majka rodila nije neko za koga mozes bezuslovno da garantujes...

da, ljudi mi se gade...
gadim se sam sebi ponekad, kad skontam nivo svoje gluposti i naivnosti, i kad se zapitam sta sam ja, ako pametni uce na tusjim, a budale na svojim greskama...
mene ni meje greske kad su odnosi sa ljudima cesto nicemu ne nauce...
ne, nije kriva osoba koja je podvodljiva, pogotovu ne posle svega sto si o njoj rekla prije toga...dobrica, samo je upala u pogresne ruke, sto se mladima, fakat je, vrlo cesto desava...
uostalom, ono zbog cega treba da ti bude tesko je bol kroz koji je ona prolazila, prolazi,ili ce prolaziti,kad shvati svoju gresku...

isplaci se dok citas pisma, vjeruj mi da pomaze....
ali ti to vjerovatno i sama znas...
Korisnikov avatar
By EYA
ljudi znaju biti okrutni, posebno kad imaju najbolje namere... iskreno, niko nam ne moze sjebati ono sto sami nismo vec sjebali... to bi bilo sve :D
Korisnikov avatar
By Draco
Cim nekome u vezi treba savet od nekog treceg, po meni, tu vec nesto nije u redu.

Ja licno ne volim da mi se iko mesa u vezu. Prijatelji su prijatelji i ok, tu su, ali ne da bi minirali i ne dopustam sebi da uopste uzmem njihovo misljenje u obzir <ukoliko ga sama ne zatrazim, naravno>.

Kontam da kada prvi put neko probije barijeru i kada se umesa u vezu, da je to indikator da u toj vezi nesto ne stima. Naravno, ne bezim tada od veze nego pokusam/o da analiziramo sta je to sto ne stima.. Ako se intrudovanje nastavi, kontam da nece to jos dugo bas da traje ili da nije kvalitetno enough.

A ljudi k'o ljudi, mogu da pokusavaju sta hoce; ako smo mi sigurne u vezu i nas same, pa nema sanse da bilo ko sa strane poremeti to.
By жњ
Originally posted by Angelina777
1. Da li vam se ljudi ponekad gade?
2. Da li mislite da imate prave prijatelje?
3. Da li je ta druga osoba kriva i povodljiva, a ne ti lazni prijatelji, jer svako "misli svojom glavom"?
4. Da li se ovo odnosi na gay svet? (devojka je bila blokirana strahovima na sta su moji lazni prijatelji zbijali sale i izvodili krucijalne zakljucke, sa zavrsetkom na -izam)

5. Kako biste se osecali nakon iscitavanja tih ljubavnih pisama?
6. Kako biste sputali bes? Osecanje ucinjene nepravde? Sam osecaj da ste deo marginalne grupe koja iz nekih licnih frustracija rusi tudju srecu, laze, klevece, podmece, koristeci tudji strah, naivnost, nemoc, a mozda i glupost?

1. Da, 99% ljudi mi se gadi konstantno
2. Znam da imam
3. Iz navedenog nisam mogla da zakljucim koji je interes imala ta treca osoba i smatram da s njene strane nije u redu gurati nos u zivote drugih ljudi
4. Odnosi se i na moje str8 drugarice koje zive u ruralnijim podrucjima (citaj selo) koje su mi nebrojeno puta plakale na ramenu zbog slicnih situacija sto im se neko upleo u zivot (a to se medj lezbama redovno desava), te se stoga pitam, zasto se gay ljudi ponasaju isto tako? Kao da smo u jednom VEEEELIKOoooM selu?!?
6. Sasula bi im lice sta mislim! Iako to nista ne bi promenilo, a njima mozda cak delovalo i smesno ("sta sad ova hoce"), ja bi se bar osecala lepse :D
Korisnikov avatar
By elastica
Prvo i osnovno ne chuvam stara ljubavna pisma vec ih bacim odmah kad veza zavrsi.Mozda me fotografije potsete na neku osobu koju sam volela,a posle mi se zgadila,ali te fotografije su tako dobro sakrivene da i sama ne umem da ih nadjem.Prave prijatelje imam,mada je tuzno sto vecina tih pravih prijatelja je str8.Kazem tuzno jer mesanje u tudje veze u lesbejskom svetu je postalo nachin zivota,a ne nesto sto treba totalno da se izbaci.Bar mi kao manjina treba da se drzimo i pomazemo,a ne da jedna drugoj zabijamo noz u ledja.Imala sam identicnu situaciju kao sto objasnjava Angelina,lazna prijateljica je ostala isti moron kao sto je i bila,a nestabilna osoba cije sam slike bacila i mailove obrisala je posle 4 meseca pokusala da mi se vrati. Odbacila sam je sa objasnjenjem da nisam psihijatar da lecim njene bolesti. :prst:
Korisnikov avatar
By Mars
Joj, Endzi....

Prvo: bolje spreciti nego leciti. Ako i postoje neki dokumenti tog tipa, to je rezervisano za razonodu u dementnoj starosti (ako i nje bude). Nikako sada. Fokus na lepu sadasnjost i lepu buducnost.

Ostala pitanja... Onako, nije da mi se gade ljudi, uglavnom nemam doticaja sa njima. Prema vecini sam ravnodusan, prosto mora tako, posao, ostale aktivnosti.

I naravno, pateticno podsecanje na film Oficir i Dzentlmen:
"Covek je sasvim sam. Kada to jednom shvati, onda vise nista ne moze da ga povredi."

Nije istina, cela istina i nista osim istine, ali... pomogne cesto.
Korisnikov avatar
By tramp
ako mi neko drugi moze srusiti vezu ta veza nije bila vredna mene i prema tome bilo kakva kasnije pronadjena pisma mi mogu biti
a-zabavna
b-dosadna
c-motiv za novu predstavu
By Simor
Da li vam se ljudi ponekad gade?
Ne mogu da kazem da mi se gade (nemam bas tako rdjavu sliku o ljudima), ali sto sam stariji sve imam manju potrebu da imam ljude oko sebe. Postoje situacije u kojima si prinudjen da budes okruzen ljudima (recimo, na mom poslu kada sam bio okruzen s jedne strane kolegama, a s druge klijentima), ali tu uspevam da napravim distancu. U svakom slucaju, sve mi vise prija usamljenost, a gomilu nikada nisam podnosio.
Da li mislite da imate prave prijatelje?
Mislim da imam. Onako bas prave mogu da svedem na broj 1 + moj decko. Znate ono, bitnija je sadrzina od forme.

Sto se tice mesanja ljudi u veze, ja sam tu rigidan: niti se ja ikome mesam u vezu (ni u zivot, generalno), niti dozvoljavam da se neko meni mesa. Drugo je ako ti neko zatrazi savet, mada i tu uvek volim da se ogradim, jer na kraju svako sam donosi odluku. U takvim situacijama, nalazim da je od saveta mnogo bolje razumevanje i empatija. Ja nekako imam stav da je svacija privatnost svetinja, trudim se da nikada ne zloupotrebim informaciju koju mi neko poveri, i to ocekujem i od drugih ljudi.

A u gej svetu se desavaju najcudnije moguce situacije, a velika vecina njih se verovatno moze objasniti internalizovanom homofobijom (o tome ce uskoro biti jedan zanimljiv tekst na nasem sajtu).
By Çâðê_DUP
1.Da li mislite da PRAVOG PRIJATELJA mozete izgubiti nekom svojom netakticnoscu ili nepromisljenoscu, ili negujete stav: ako je PRAVI/PRAVA (odnosi se i na veze), bicete zajedno kad-tad?

2.Ma sta je ISTINA?????? (Pilat)

Nisam placipicka, ali ... :rambo: JA SAD IDEM U RAT!

P.S Odgovori su prilicno kvalitetni, jako bih volela da cujem jos misljenja...
Korisnikov avatar
By tramp
pitanje - da li je rat vredan vremena koji se u njega mora uloziti da bi se dobio ili se to vreme moze utrositi na ljude vredne tog vremena?
By Çâðê_DUP
Rat mozda upravo i ukljucuje posvecivanje vremena ljudima koji su vredni tog vremena.Atila Bich Boziji je smatrao da su Rimljani svakako vredni njegovog vremena, kao i ostali narodi koje je pokoravao, onako, na konju, ili kao mazepa sto prijanja konju u dubokoj noci, sto gleda za stepom gde promice stepa, bez nade, bez daha, bez volje, bez moci ....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!