Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Ima li u gay populaciji pobornika monogamije i monoandrije?

Šta je dovelo popularizacije razvrata i menjanja seksualnih partnera?

Da li ste verni dok ste u vezi?
By argentum_inf
mogu da ti odgovorim da sam sa praksom da budem verna dok sam u vezi-prestala,nije mi se isplatilo..

posle duzeg razmisljanja,shvatih-sto vise to bolje..:smokin:
Korisnikov avatar
By spark
misljenja sam da je covek u sustini svoga bica poligaman. sve sto ima veze sa monogamnoscu, smatram nekom vrstom pritisaka. sa raznih strana. u ime raznih vrednosti i kvazivrednosti. neke od tih pritisaka smatram opravdanim, neke ne. sve u svemu, zivi i pusti druge da zive... :dancing:
Korisnikov avatar
By Moa
Uvek sam verna u kakvoj god da sam vezi,bilo seksualnoj bilo ljubavnoj jer takva mi je priroda.Kada vidim da nesto ne funkcionise onda dolazi do raskida pa tek onda do trazenja novog partnera.Nije fer prema osobi sa kojom si da joj radis nesto iza ledja,nista nije lepse od jednog iskrenog razgovora u 4 oka gde se sve razjasni i vidi kako ce ici sve kasnije.Ako ide ide,ako ne-nije kraj sveta.
Korisnikov avatar
By *deni*
Dok sam u vezi, veran sam - to mi je princip. A i zasto bih se maltretirao i smarao seksualnim avanturama, ako sam vec u vezi ?
Razvrat? (Ovo me sad podsetilo na "Procvat poroka" , delo Markiza de Sada.)
Ne znam. Cini mi se da se, po pitanju razvrata, ljudi dele u dve grupe:
1. Oni koji zaista uzivaju u razvratu i cestom menjanju seksualnih partnera
2. Oni koji se razvratu odaju iz hira, odnosno iz besa i potrebe da sebi nesto dokazu, ili zbog straha da ce nesto propustiti u zivotu.
Sebe svrstavam u ovu drugu grupu.
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by *deni*
2. ........ili zbog straha da ce nesto propustiti u zivotu.
Ako vec svrstavas sebe u ovu drugu grupu zasto ulazis u vezu uopste?Zar se ne ulazi u veze onda kad mislis da osoba sa kojom si ima nesto da ti ponudi,da ti ispuni zivot sa necim,da te voli...Nebitno,poklanja ti deo sebe,provodi vreme sa tobom u krajnjem slucaju svidela ti se zbog necega.
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Kiwi
Slika

Ima li u gay populaciji pobornika monogamije i monoandrije?
ima
Šta je dovelo popularizacije razvrata i menjanja seksualnih partnera?
pitaj google
Da li ste verni dok ste u vezi?
nisam
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Moa
Ako vec svrstavas sebe u ovu drugu grupu zasto ulazis u vezu uopste?Zar se ne ulazi u veze onda kad mislis da osoba sa kojom si ima nesto da ti ponudi,da ti ispuni zivot sa necim,da te voli...Nebitno,poklanja ti deo sebe,provodi vreme sa tobom u krajnjem slucaju svidela ti se zbog necega.
Bajaderice, kad sam u vezi - ne odajem se razvratu van veze - to sam jasno i naglasio na pocetku posta koji si krnje citirala.
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Moa
to sto osoba ima nesto da ponudi ne znaci da moze da ponudi sve sto drugom treba - zasto se limitirati ljubavlju?

svidi ti se jedna i druga i treca ... kao buketic - svaka mirise na svoj nacin
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Nekada sam bio veliki zagovornik monogamije, a onda su me flash-evi iskustva i dogadjaja oko mene promenuli.
Iako sam spreman na vezu full with love, smatram da ta veza treba da bude otvorenog tipa, al da bi se nazvala vezom i dalje joj je potrebna ljubav....
Ironic...
Korisnikov avatar
By Moa
Deni pa citirala sam jer si rekao da spadas u drugu grupu,nista lose nisam mislila,izvini.Htela sam da napisem da je kontradiktorno onda ako si veran u vezi a spadas u drugu grupu.

@tramp-u tvom slucaju ne bih ni ja mogla da budem verna non stop jer jednostavno ne verujem na veze na daljinu,i kada bih bila u jednoj svakako bih porazgovarala sa svojom partnerkom da imamo otvorenu vezu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Moa
Deni pa citirala sam jer si rekao da spadas u drugu grupu,nista lose nisam mislila,izvini.Htela sam da napisem da je kontradiktorno onda ako si veran u vezi a spadas u drugu grupu.
Shomloi galushkice, nemoj da beresh brigu. U drugu grupu spadam kad nisam u vezi. Rekao sam, dok sam u vezi - veran sam, izmedju ostalog i zato sto me tada mrzi da se akam i maltretiram sa seksualnim avanturama.
Ja sam prilicno lenj.
:kiss:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Prvo cu da dozvolim da primetim da se medj pederajem poligamija javlja pre svega kao odgovor na citiracu taj ogavni izraz "heteronormativnu monogamiju" te se ista fura kao kontriranje svemu sto je str8 i kao fazon i/ili neku ideologiju.
Sledeca kategorija ljudi su oni koji nedostatak emotivnog zivota nadoknadjuju preteranim hebavanjem iliti razvratom.
Tu su i oni koji su sexualno neizivljeni ili moraju sebi da dokazuju redovno kako nisu 'za staro gvozdje' i koji ne dobijaju sta im je potrebno od partnera te su chesto pomeshani s prvom kategorijom.
Na kraju su oni kojima je jednostavno to nachin zivota i u kome pronalaze sebe i tome prilagodjavaju sexualni i emocionalni zivot.

Zavidim iskljuchivo poslednjoj kategoriji, u kojoj je vrlo malo ljudi ma koliko ljudi negirali ili ziveli u lazi da nisu u jednog od prethodnih kategorija, i voleo bih da se ochistim i od minimalnog osecaja ljubomore, posesivnosti i egoizma.

Neka svako zivi i radi :fuck: kako njemu to odgovara i niti bih ikada nekoga kritikovao zbog ovakvog ili onakvog nachina zivota niti bih ijednom dao karakteristiku 'normalnog', etikete koju takodje prezirem.

Shto se mene lichno tiche, a shto se i moglo zakljuchiti iz gornjeg izlaganja, biram monogamiju a ako ulazim u vezu i u istoj ostajem to chinim sa partnerom koji mi zadovoljava i emotivne i sexualne potrebe (and vice versa) inache to nema smisla.
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Moa

@tramp-u tvom slucaju ne bih ni ja mogla da budem verna non stop jer jednostavno ne verujem na veze na daljinu,i kada bih bila u jednoj svakako bih porazgovarala sa svojom partnerkom da imamo otvorenu vezu.
moj post se nije odnosio na moju trenutnu i specificnu situaciju nego na moje opste vidjenje zivota koje se ne menja vezano za moje vezno stanje i gde ta osoba stanuje u odnosu na mene jer da sam htela da kazem ja ne verujem u vernost u vezama na daljinu to bih i rekla a posto je moj odgovor na pitanje jeste li verni u vezi bio nisam onda se to coito odnosilo na sve moguce varijante veza - mogla sam i dalje da se udubim u objasnjenje zasto je to tako ali kako sam vec sto puta iznela razloge zasto ne zelim da budem u monogamnim vezama mrzi me da pisem i po sto prvi put

@uni- ne zaboravi mesavinu svih navedenih razloga, retko ko ima samo jedan razlog za stil zivota
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by unic0rn
...Sledeca kategorija ljudi su oni koji nedostatak emotivnog zivota nadoknadjuju preteranim hebavanjem iliti razvratom.
Tu su i oni koji su sexualno neizivljeni ili moraju sebi da dokazuju redovno kako nisu 'za staro gvozdje' i koji ne dobijaju sta im je potrebno od partnera te su chesto pomeshani s prvom kategorijom.
Ja se prepoznajem u ovoj kategoriji. Doduse, seksualno sam izivljen, ali sam vazda gladan ljubavi, a i redovno sebi moram da dokazujem kako nisam za staro gvozdje.
unc0rn
Zavidim iskljuchivo poslednjoj kategoriji, u kojoj je vrlo malo ljudi ma koliko ljudi negirali ili ziveli u lazi da nisu u jednog od prethodnih kategorija, i voleo bih da se ochistim i od minimalnog osecaja ljubomore, posesivnosti i egoizma.
Ja zavidim svima koji se istinski vole. Mene niko ne voli !!!
:rida:
Ima i pesma:
"Mene niko ne voli
umrecu bez ljubavi
Mene niko ne voli
prokleta sam u ljubavi"
unic0rn
Neka svako zivi i radi kako njemu to odgovara
Amin !
:pop:
Korisnikov avatar
By m..
Bog te mazo, ja sam verna i kad nisam u vezi, i kad jesam. Ne zato sto sam verna, nego zato sto sam nezaljubljivi kreten. Vise mi nije jasno da li sam po defaultu verna ili je to samo sticaj okolnosti. S druge strane kuzim, ako si vec s nekim, ok bi bilo biti veran, ako tom nekom to veoma znaci...
Korisnikov avatar
By Draco
It's thought that counts..:nokti:
Korisnikov avatar
By KiWi
Sa ?uðenjem mogu da izjavim da se u enciklopediji Britanika (izdanje ''Politike'') ne mogu na?i ni monogamija ni monoandrija kao termini koje vredi objasniti. Verovatno se misli da su ovi termni zastareli i da se ne koriste, pa ih nisu uvrstili u enciklopediju. Za razliku od pomenute Britanike, Larousse-ova enciklopedija (izdanje iz 1979, izdava? ''Vuk Karadži?'') može se prona?i samo monogamija. Tamo se kaže:

Monogamija (gr?.) - Istorijski oblik braka i porodice, nastao kao brak parova još u prvobitnoj zajednici i zadržao se do danas. Monogamiju izvode iz ekonomskih uslova uporedo sa razvojem privatne svojine. U monogamnom braku, braku parova, žena je bila pot?injena mužu. On je bio neograni?eni gospodar. Meðutim, u savremenim uslovima, kada monogamija predstavlja osnovu, ti odnosi se menjaju tako da žena postaje ravnopravna sa svojim suprugom.

Dakle, ja ovde ne vidim ni jednu re?enicu koja bi li?ila na opšte prihva?enu definiciju monogamije: život muškarca u zajednici sa jednom ženom. Suprotne od monogamije su bigamija (život muškarca sa dve žene, veoma popularan u rumunskim selima) i poligamija (zajednica jednog muškarca i više žena). Vredi navesti da se ni u Larousse-ovoj ni u Britanikinoj enciklopediji ne pominju monoandrija, biandrija i poliandrija, iako su ti pojmovi poznati i primenljivi u ovom vremenu.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Moa
Nije fer prema osobi sa kojom si da joj radis nesto iza ledja,nista nije lepse od jednog iskrenog razgovora u 4 oka gde se sve razjasni i vidi kako ce ici sve kasnije.
nista i nikad ne radim iza ledja :zongler:
razgovor o svemu i svaki put kad ima o cemu, bez ustezanja, je sastavni deo uspesne veze :trep:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Apsolutno sam veran svakom de?ku sa kojim sam bio. Jednostavno ne ose?am potrebu za "avanturama" i dodatnim partnerima. Zato sa druge strane o?ekujem isto od partnera. U stvari, monogamija je obavezna. Ne verujem u veze "otvorenog tipa", šta ?e nam taj tip kad smo sami sebi dovoljni. Idi tipu ku?i. Troje je gužva. Hvala i prijatno
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by Moa
Uvek sam verna u kakvoj god da sam vezi,bilo seksualnoj bilo ljubavnoj jer takva mi je priroda.Kada vidim da nesto ne funkcionise onda dolazi do raskida pa tek onda do trazenja novog partnera.Nije fer prema osobi sa kojom si da joj radis nesto iza ledja,nista nije lepse od jednog iskrenog razgovora u 4 oka gde se sve razjasni i vidi kako ce ici sve kasnije.Ako ide ide,ako ne-nije kraj sveta.
:up: :up: :up:

nemam sta da dodam...
Korisnikov avatar
By spliff
ma, monogamija je za vukove....
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by spliff
ma, monogamija je za vukove....
da si rekao papagaji, pa da razumem.. ali vukovi :lol: ... mislim da je to jedna od najpoligamnijih vrsta ... vukovi samotnjaci kresnu šta stignu...
Korisnikov avatar
By KiWi
A Stepski Vukovi ?
Stepski vukovi .. ah.. samotnjaci... beda?e se jadnici :rida: ... aj nešto veselije deni, ne mogu više suze da lijem ...
Korisnikov avatar
By KiWi
Sta da ti pevam ?
:peva:
udri nešto od Cece ....

tražio si sve, sve sam ti dala... tebi re?i ne.. nikad nisam znala... ?itav moj si svet ... i tako dalje tra la la ....

u svakom slu?aju, nešto monogamno, da bude u duhu teme (i da ne bude offtopic)
Korisnikov avatar
By *deni*
Onda, evo ovako:

"Ja, bre bih ove svoje ruke, zeljne svega vezala u chvor
Pre, nego da me grli, ljubi, neki drugi vrazji muski stvor
Pred vratima spavala k`o pas
Kroz vekove, gorela zbog nas

Kad bi bio ranjen
Krvi bih ti dala
Oba svoja oka
Kad bi bio slep
Al` uzalud
Bez duse si led...."

:peva: :kiss:
Korisnikov avatar
By Moa
Prcnuo se sharancic
Ne,ovo nije offtopic sharani su poligamni.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Moa
Prcnuo se sharancic
Ne,ovo nije offtopic sharani su poligamni.
:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!