Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by istok
najcesce se heroin koristi kao univerzalni antidepresiv kojim se zavisnik leci veoma uspesno. Ako je H problem, u BG se moze naci i buprenorfin i catapresan pa se zavisnik bez problema ocisti od H za nedelju dana.

ont> naravno da bih bio sa zavisnikom. I izlecio bih ga.

za 7 dana izlecenje?! nema sanse...
Korisnikov avatar
By istok
aha, samo za nedelju dana. A blokator moze da uzme nedelju dana nakon zavrsetka lecenja, mada sam ja protivnik blokatora...
Ta terapija se koristi i kod zavisnosti od metadona i trodona, samo sto se razlikuje protokol. Nije mi jasno sta vam konkretno zvuci toliko neverovatno. Za vreme terapije pacijent se najnormalnije ponasa, ide na posao, nema nikakve bolove ni vegetativne ispade (znojenje, grcevi, povracanje..) a nema ni potrebu za heroinom.
Znaci, skidanje sa H danas ne predstavlja ama bas nikakav problem.
Posle terapije obicno ukljucujem Zoloft i zavisnik ostaje na njemu par meseci...
Neuspeh se ocekuje jedino kod zavisnika koji imaju primarno neki tezi poremecaj ponasanja a koriste zavisnost kao maskiranje tog poremecaja ("nisam ja kriv, droga je kriva...."), ali oni su relativno retki.
I za kraj, ne teoretisem o problemu nego sam strucan em sa iskustvom.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Nije mi jasno sta vam konkretno zvuci toliko neverovatno. Za vreme terapije pacijent se najnormalnije ponasa, ide na posao, nema nikakve bolove ni vegetativne ispade (znojenje, grcevi, povracanje..) a nema ni potrebu za heroinom.
Znaci, skidanje sa H danas ne predstavlja ama bas nikakav problem.
Krajnje zanimljivo... :smiling:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nisam. Istini za volju, nisam se ni muvala sa nekim ko koristi nekakve svakakve supstance, tako da :nezna:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Azdaja
to je bar lako reci... koka stalno,a heroin ponekad...
Heroin intravenozno?

Meni se od ljudi koji pisu na ovakvim temama, a u zivotu nisu videli kako neka psihoaktivna supstanca izgleda, a kamoli je konzumirali, izistnski smuci sve.

Ali kapiram da sam na forumu gde svi imaju pravo da napisu svoje misljenje, makar ono ne vredelo ni pisljiva boba.

Bila sam `03. u vezi sa zavisnikom, koji je pride bio jos i diler. I, poneo se upravo suprotno od svih stereotipa koji kazu da diler tezi tome da navuce sto veci broj ljudi, ovaj se poneo prilicno zastitnicki prema meni. Il` sam samo imala srece. :) Tada, kao prilicno neiskusna, nisam bila spremna da se pomirim sa cinjenicom da sam u vezi sa nekim ko pored mene ima i drugu ljubav.
Danas, kad poznajem jaaako veeeliki broj bivsih ili aktivnih korisnika, mislim da mi cinjenica sto neko, do koga mi je stalo, ima razvijenu zavisnost od neke psihoaktivne supstance mi ne bi bilo presudno da li bih bila u vezi sa tom osobom.
Opet, to kazem gledajuci iz vlastite perspektive, sto ne mora da znaci da ce Azdaja moci da se nosi sa svim tim na nacin na koji bih ja.

Enivej, Azdajo, ukoliko se ti u tom odnosu, sa osobom o kojoj pises, ne osecas ugrozeno i ukoliko ti mozes da se nosis sa tim "problemom" i spremna si da pomognes toj osobi, ako odluci da se leci...onda ostani. Ako mislis da nesto od toga nije ispunjeno...razmisli dobro. A ako ti bude potreban neki savet, pomoc i sl. a u vezi je sa ovom tematikom...javi se. :)

Srecno!

Ono sto me je zestoko skenjalo je sto sam ovih dana saznala da je prva zenska osoba sa kojom sam se poljubila, postala intravenska korisnica (ade, naglasicu- zavisnica), koja mi se obratila za pomoc. Jer, jel te,
Korisnikov avatar
By Delete
najcesce se heroin koristi kao univerzalni antidepresiv kojim se zavisnik leci veoma uspesno. Ako je H problem, u BG se moze naci i buprenorfin i catapresan pa se zavisnik bez problema ocisti od H za nedelju dana.

ont> naravno da bih bio sa zavisnikom. I izlecio bih ga.

za 7 dana izlecenje?! nema sanse...
Ima sanse, samo sanse da ce posle toga da `overi` ako bi mu/joj uskoro palo na pamet da se malo `pocasti` su 100000%.
A blokator moze da uzme nedelju dana nakon zavrsetka lecenja, mada sam ja protivnik blokatora...
Ok, ti preporucujes buprenorfin kao lek, pretpostavljam da mislis na Subuteks, pa posle toga neki blokator...premda postoji Suboxon, koji osim buprenorfin hidrohlorida sadrzi Nalaxone, koji sluzi kao blokatoir.

Ono sto mene zanima je, sta vi koji ste strucni, a sam si napisao da si strucan i pretpostavljam da si iz Srbije, radite po pitanju nabavke Subutexa i Suboxona? Mogu li se ti lekovi nekako uvrstiti na "listu" i normalno nabavljati u Srbiji, kao i svaki drugi jednako potreban lek?
Korisnikov avatar
By Witch Princess
Originally posted by Delete
samo sanse da ce posle toga da `overi` ako bi mu/joj uskoro palo na pamet da se malo `pocasti` su 100000%.
:up:
Korisnikov avatar
By NewYorker
grlne i tebe bliznakinja :)

drugari, hvala na odgovorima

(posebno mi je pomogao newyorker :smeh: )
:blush:
If iI can really help you, feel free to tell
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Delete
to je bar lako reci... koka stalno,a heroin ponekad...
Heroin intravenozno?

ne...

hvala svima na odg, ali mi vise nismo zajedno... u neku ruku i zbog ove stvari, ali nije ni to trenutno najveci problem u nasoj vec bivsoj vezi

hvala svima u svakom slicaju :)
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

:dina: , moderatorka Ljubavi i seksualnosti
Korisnikov avatar
By istok
[/quote]

Ok, ti preporucujes buprenorfin kao lek, pretpostavljam da mislis na Subuteks, pa posle toga neki blokator...premda postoji Suboxon, koji osim buprenorfin hidrohlorida sadrzi Nalaxone, koji sluzi kao blokatoir.

Ono sto mene zanima je, sta vi koji ste strucni, a sam si napisao da si strucan i pretpostavljam da si iz Srbije, radite po pitanju nabavke Subutexa i Suboxona? Mogu li se ti lekovi nekako uvrstiti na "listu" i normalno nabavljati u Srbiji, kao i svaki drugi jednako potreban lek?
[/quote]

draga Delete,
Posto su zavisnici poceli da zloupotrebljavaju Subutex (buprenorfin) tako sto su ga uzimali na venu umesto preko usta, izbacen je Suboxon koji ima blokator AKO SE UZIMA VENOZNO. Znaci, blokada ne deluje kada se uzima kao klasican Subutex.
A od nas ne zavisi nabavka leka, veruj mi. Dobijemo info da ce od Januara biti na listi, pa od Aprila, Septembra.... i tako par godina...
Sto se mene tice, sto je teza dostupnost Subutexa, veca je i motivacija zavisnika da se ne vraca starim navikama. Kao, e, super sam se skinuo, ajmo opet...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!