monogamija vs poligamija = heteroseksulani vs homoseksualni brakovi. cela kontroverza dolazi iz ubedjenja da neciji izabrani lifestyle podriva/obesmisljava/unizava izabrani lifestyle nekog drugog.
mene zaista zanima na koji nacin npr hysina poliamorna veza ugrozava viktorovu monogamnu i obrnuto?
ne mogu da shvatim kako iko moze da ovo dozivi kao nekakvo "nametanje vrednosti" i povod da se zestimo i name-call? isto tako ne vidim ni kako ikakav agrument moze da promeni necije misljenje.
niti ce hys. posle deset stranica postati monogamna niti ce viktor postati poliamoran.
(daleko da je tema o hys. i viktoru - uzeti ste samo kao zgodni primeri, apologies. mislim da cu vas jos spominjati

)
cinjenica je da postoji podjednako losih i monogamnih i poligamnih veza jer jednostavno lose veze postoje. a sva drama dolazi ne zato sto se radi o matters-of-the-heart nego matters-of-the-cocks-and-fannies, podjednako kao i sa gay/straight marriages. jer bi svi da have their say kome/kako/gde/koliko cesto ce neko drugi da gura nesto nekom drugom.
realno, ja ne mogu da znam zasto je dvoje ili vise ljudi zajedno. ne mogu da znam da li su zaista srecni u kakvom god aranzmanu bili (hell, sometimes i am not too sure even about myself!). but ultimately, i don't give a fuck.
jedini problem bih mogla da imam ako potencijalni partner hoce tip veze za koji ja nisam spremna - i tada bih mogla da vidim sebe kako "protesting too much" i napadam izabrani lifestyle hys. ili viktora. jer bi me zuljali kao eksponenti necega sto necu a trazi se od mene. i opet, u tom slucaju it would be only my fucking problem, a ne nekih tamo random ljudi koji su nasli svoj recept za, for the lack of a better term, srecu.