Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By IMPACT
Oво је фотографија.
Сликана са мог прозора у 4 ујутро, без блица, са дугом експозицијом од 15 секунди, подешавањем ''приоритет експозицији'', нумеричким бриџ фото апартом ''Лумикс'' марке Панасоник...
By space_oddity
Pretpostavljam i da je ISO pritom bio poveći pošto je prilično šumovita fotografija ali je - ne uprkos, već baš zbog toga - moćna :)
Slika

Филм је француски,траје три сата. О израстању и првим љубавним искуствима једне младе девојке.
Мени је био напоран, оставио ме је потпуно равнодушним зато што у том филму нема ничег универзално преносивог на оне који нису баш упућени у начин на који се лезбејске везе стварају, развијају и нестају.
Опште људска осећања, ситуације и карактери третирани су врло штуро иако им је у филму парадоксално посвећено много времена и пажње. Искључиво је интересантан због врло квалитетног естетског присупа целој проблематици. Гледалац је стављен у позицију воајера који може да посматра али му се не дозвољава да се у томе што види на било који начин и уживи.
Штета би било да се не појави и у Београду. Сигуран сам да ће међу геј-девојкама наћи своју праву и једину публику.
Korisnikov avatar
By bern
divno je upoznati nekoga ko je za tebe i opasan na pravi način.
Korisnikov avatar
By IMPACT
Многи су ме молили да пишем о свом животу, овде, у Паризу...

Већи сам део у њему провео. Волим Париз и Француску али ја нисам део њих.
Нашао сам љубав...
Да нисам вратио бих се у Београд, из кога у суштини никад нисам ни отишао.
А да је свет нормалан а није, одласку у туђину не би ни било потребе.
Овако, тако ми је како ми је. Конфор помаже али не решава ништа.
Ослобођен егзистенционалних страхова човек само налази време да преиспитује себе и своје место и улогу у свету.
Странац никад не живи својим правим и потпуним животом ван земље у којој је рођен.

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Slika

Правоугаоник лево је небодер Монпарнас, види се део Ајфелове куле у средини а испод ње зграда старе француске Војне академије.
Почетком децембра овде ће се одржати врло важни регионални избори.

''Национални фронт'', политичка партија екстремне деснице је врло јака у Француској. На жалост, због ових догађаја извесно је да ће она победити на тим изборима а последице ће, по све мањине, бити катастрофалне.

Они желе да пониште геј бракове...
Korisnikov avatar
By IMPACT
Акумулација сличног, варијацијe у детаљу, јасне перспективе, уређеност, чистоћа, ред.
Мир и одмереност, хармонија целине...

Slika

Све су ми слике такве какве су, не поправљам нити преправљам, све је у углу из кога сам сликао и у предходно замишљеној композицији коју сам затим фотографски и остварио...
Korisnikov avatar
By IMPACT
Двојно ја је била вечита дилема процепа у коме сам имао да живим и да се са њим носим. То игром случаја наметнуто и непотребно бреме носио сам како сам знао и умео и учио успут да се са њиме саживим.
Прво сам у Београду био у раскораку у односу на овде а сада сам овде доспео у обрнуту ситуацију.
Требало је гајити и истовремено неговати две љубави, паралелно и равноправно у неповољним спољним околностима. А човек и зрео, једнога дана више води рачуна о једној ствари, тешко му је о двема истовремено а камоли детету.

Провео сам живот градећи мост над тим амбисом. Да не останем недовршен, склепан.

Већим сам делом себе постао своје српско ја јер то је оно што пре свега ја и јесам.
То је тако јер смо сви ми пре свега оно што се од нас направи у младости. То је универзални аксиом.
И то ме кошта, скупо ме кошта јер сада када сам свестан те чињенице парадоксално живим у француској хемисвери свога ја окружен искључиво Французима. Можда сам тога постао свестан баш зато што не живим више у Београду. Тамо бих сигурно мислио да бих овде био срећнији. Никад краја људској пробирљивости. Вагању. Ценкању са собом самим.
Французи су добар свет али су од нас јако различити. Рационални у огромној већини животних ситуација у којима Србин реагује емотивано а осетљиви, ређе, тамо где би Србин присебно, био чисто рационалан.

Ја њих више волим неголи они мене, ја њих познајем боље од њих самих. Посматрао сам их, слушао, помно бележио њихове реакције, њихова интересовања, навике, разговоре, обичаје.
Одмах су ми ставили до знања да сам ја за њих странац, иако се ја тако нисам осећао. Пошто сам овде дошао да живим, код њих и са њима на мени је било да учиним напоре, да им се прилагодим, да им кажем колико су ми као малом као подршка недостајали.

Slika

Да сазнају да сам због тога што сам Француз био тучен и понижаван од мене физички јачих, који ми нису били дорасли, па кад нису имали знања ни аргумената, детињасто и злобно би ми пребацили да су Енглези и онако увек Французе побеђивали.То ме је страшно болело, од тога су ме пекле сузе. Од немоћи да докажем супротно.

Ја сам тада био нешто што се споља не види, ја сам волео нешто што ме није окруживало већ је постојало искључиво у мојој свести. Рођен сам са љубављу према земљи која је у мојој дечијој машти била Рајски врт.

Тамо, мислио сам, сви живе у дворцима, једу само сиреве и пију шампањац, зато се тако слатко смеју у њиховим филмовима и зато им је језик тако милозвучан.
Тамо су деца срећна јер не морају да трпе увреде мојих другара...

Данас ми је тешко, ужасно ми је тешко због свега што се у земљи и у граду у којима живим, данас, у њима дешава.

Емпатија долази из мог српског срца јер оно не може да остане равнодушно ни на једну људску патњу и муку. Српско је срце такво. Осетљиво и увек човечно. Према свима и сваком, бар је моје таквим одгајано.

Онако како ја себи објашњавам оно што се у Паризу догодило то овде нико не би могао да разуме. Не разлажем га пред светом јер би њиме сваки Француз у свој својој тренутној преосетљивости био увређен, у најбољем случају не би ме разумео и мој би сада чисто рационално - логичан став, овога пута формулисам у француској свери мога мозга за њих био ужасно повредљив. Ћутим и саучествујем у том болу.

Оно што ме боли је и што их први пут видим у искреној тузи, страху и неизвесности. Искључиво над њима самима. Вапе за изразима саучешћа из целога света а на било чији туђи, руски, сиријски, ирачки, и не тако давно, на мој српски бол, на њега су већином били потпуно равнодушни...
Korisnikov avatar
By IMPACT
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2735209#p2735209]IMPACT napisao:[/url]Почетком децембра овде ће се одржати врло важни регионални избори.

''Национални фронт'', политичка партија екстремне деснице је врло јака у Француској. На жалост, због ових догађаја извесно је да ће она победити на тим изборима а последице ће, по све мањине, бити катастрофалне.

Они желе да пониште геј бракове...
Коначни резултат регионалних избора био је једно потпуно неочекивано и врло пријатно изненађење.
''Национални фронт'' није победио ни у једној од 7 регија, од укупно 13, у којима је био у већини у првом кругу.
Мржња не води ничему. Велика нација, свака им част.

Slika

Степениште већнице Петог арондисмана, (кварта) у којој сам се венчао...
Korisnikov avatar
By IMPACT
Ћирило и Методије су осмислили Глагољицу.

Из којих се разлога слова Азбуке - ''Азбукве'' називају ћириличнима није ми познато али је зато упоредбом ова два писма лако констатовати да су врло различита...

Slika

Азбучна слова много више личе на етрурска и на слова старе Винчанске културе...

Slika
Ово сам приредио за моје пријатеље Французе, историчаре који проучавају глагољицу а који су желели да читају београдске новине на Ћирилици.

Slika

Slika

Slika
Град Париз добио је име по својим првим становницима Парисима. У свим књигама историје они се воде као галско племе ...

Ко су били ти Париси још увек нико не уме да на то питање да поуздан одговор. А кo су Гали и одакле су дошли такође се не зна. Само се зна, тако се овде учи, да су исти основали град Београд...

Прво је, праисторијско насеље подигнуто у предграђу Нантер у коме се данас налази универзитет Дофин.

Римљани су град освојили 52-ге године пре наше ере, преместили му седиште на острво-аду, ''Сите'', данашњи центар града и назвали га Лутеција.

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Од римске епохе Париз се развија уз реку Сену.

Многа се од његових најлепших здања и данас у њој огледају. У самом је граду изграђено више од тридесет мостова...

Slika
Седам сати изјутра, румене се пруге са неба пресликавају у непомичним водама Сене...

Slika

Овај исти мост у време његове реконструкције средином 19-тог века...

Slika

И данашњи поглед одоздо, са речне обале, на њега и Богородичину цркву у позадини...

Slika
Нешто ниже, стара разгледница, Цветна пијаца и иза ње кула часовника, ''сахат-кула'', у склопу палате "La Conciergerie" буквално преведено ''палате хаузмајстора''...

Кула је саставни део данашње судске палате, некадашњег средњевековног двора и још старијег здања прве римске управе града.

Slika

Данас, по дану...

Slika

И ноћу...

Slika
Јутрос је објављено преко радија да господин коме је супруга била једна од погинулих у атентату џихадиста у сали ''Батаклон'', 13-тог новембра 2015-те године, да му данас, 5-тог априла 2016-те године, само пет месеци након тог догађаја, да данас излази из штампе књига у којој он, декларативно апелујујући на општу љубав и опрост, не заборавља да успут напише или диктирајући неком исприча ( тај неко, овде је обично плаћени писар који се погрдно назива "Црнчугом"- "le Nègre"), оно што је за добру продају једне књиге најважније, до танчина, детаљни опис свих морбидних, за ситуацију у којој се нашао, пре свих, управо оних ником изрецивих а камоли да је могуће замислити на продају износивих детаља истинског бола и патње.

Јутрашња реклама књиге је баш те детаље навела, знајући или мислећи да зна шта је оно што слушаоце највише може да интересује, желећи да тиме створи ПОТРЕБУ да се та књига ОДМАХ и купи...

Своју је исповест прво овековечио на Интернету, несвесно бесплатно, можда, кажем можда несвесно јер познајући садашњи заплет, није искључено да је већ имао план да о томе нешто напише и објави, смишљено већ тада правећи пред-рекламу својој будућој књизи. Његова је исповест на Интернету у том драматичном тренутку заиста била дирљива јер спонтано истинита и упечатљива. Тиме је изазвао опште сажаљење, поставши истовремено јавности познат и што је најважније "bancable" - илити ''јако добар за продају"!

А књигу је, очито је, почео да пише одмах после атентата сигурно на ''наговор'' једне од познатих издавачких кућа које су му, то је недвосмислено сада јасно, за његову писану исповест, понудиле итекако позамашан хонорар. Стиче се утисак је да га није било тешко наговорити.

Његова је књига типичан пример најупечатљивијег слогана потрошачког друштва данашњице ''то, баш то, одмах и сада', оно тренутачно, скандалозно чију пролазност важности и значаја треба одмах искористити и уновчити, док је још у жижи интересовања, док још изазива јаку радозналост и жељу за куповином, будећи оне пориве код читалаца, који у уравниловци својих живота вапе за јаким емоцијама, незасити туђе патње, бола и прљавог веша. Овај прорађени и непогрешиви маркетиншки коктел доноси и највеће зараде издавачима...

Свака, ама баш свака ситуација је згодна да се дебело уновчи, што је данас морално сасвим нормална ствар...
Понедељак 19-ти децембар 2017-те године...

Јутрос у 7.00 позвао сам пријатељицу да је пробудим и сишао у подземну железницу, дошао до ње у 7.30.
Поново смо заједно сишли у ту исту подземну железницу и пресевши, доспели у трећи крај Париза.
У 8.30 стајали смо у реду на бироу за странце, она, ја и још двадесетак људи. Мојој је пријатељици 78 година.
Полако су у канцеларију која почиње са радом у 8.30, почели да пристижу службеници, са закашњењем, њих 5-6 са минимум пет а неки су богме задоцнили на посао и пуних 15 минута.
''Није вам госпођо то овде, овде примамо само на заказано'', рекли су јој када смо у 9.10 дошли на ред. Поново смо кренули подземном у четврти крај Париза и ту смо стигли у 10.00.

Ово је ред какав је био у том тренутку...

Slika

Коначно је ушла у полицијску станицу и ја са њом, као њен пратилац, у 14.22, где смо, унутра, чекали још 45 минута.
Смрзавали смо се пуна четири сата уз ледени ветар који нам је дувао у лице.
Зато су се сви ови људи а међу њима су биле и две мајке са малом децом, с којом нису имале куд, из солидарности једни према другима мало набили да би нам свима било мање хладно.
Када смо коначно примљени службеница нам је рекла да је моја пријатељица типична странкиња са лажном адресом у Паризу која заправо живи у иностранству а када сам ја питао зашто се стоји напољу по оволикој хладноћи одбрусила ми је да у животу треба знати до чега нам је стало. Нисмо џаба чекали, боравишна карта јој је продужена.

Французи, пак, никада и ни за шта не стоје напољу у реду ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!