Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

U vezi sa bi personom

da
54
66%
ne
28
34%
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dina
Originally posted by m..
... Osim ako ste se vencali i odlucili da ostarite zajedno u striktno monogamnoj zajednici, onda bi ispalo da je gay (valjda? :nerd: )

...
Mozda bi ispalo ;) ali svakako nije tako. Osoba je biseksualna jer se tako oseca, a moze da bude u paralelnim vezama, naizmenicnim ili da duzi period ili uopste da nema veze sa osobama bilo suprotnog pola/roda bilo svog. Na takve definicije biseksualnosti sam bar ja nailazila (otprilike, ovo sam ja interpretirala), a nekako se i slazem sa njima.
Da da, nego sam pokusala da ispratim Vivisectovu logiku.

Druga stvar, koja ce mozda pomoci da se razbiju te predrasude - znam par bi devojaka koje su u vezi s devojkom po 2,4,7 godina, i ne nameravaju tu nista da menjaju. Takodje vecina bi zena koje poznajem gro svojih kvalitetnih odnosa ostvaruje sa zenama, mada ima i onih koje su tacno na polovini, pa su u retrospektivi imale po 2 veze od 2-3 godine sa zenama, pa je uleteo tip isto na 2-3 godine, pa opet zena. Slabo znam one koje su uglavnom sa tipovima, zapravo znam samo jednu, ona mi je najbolja prijateljica jos od osnovne. Mislim, nije to stvar ciste fizicke privlacnosti pa da biraju s kim ce da se jebu, nego zene najnormalnije grade odnose i sa jednim i sa drugim polom, u zavisnosti od toga u koga se zaljube. I to ko im u sustini vise odgovara je krajnje individualno, ako im eko vise ili manje odgovara.

A sto se mojih licnih iskustava tice, bi zene sa kojima sam bila su mi daleko vise odgovarale od gay zena s kojima sam bila, mada ne verujem da bih iz toga terbalo da izvlacim neki znacajniji zakljucak, jer koliko god da ih je bilo (i jednih i drugih), ipak nije dovoljno za reprezentativan uzorak.
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by m..
Originally posted by m..
... Osim ako ste se vencali i odlucili da ostarite zajedno u striktno monogamnoj zajednici, onda bi ispalo da je gay (valjda? :nerd: )

...
Mozda bi ispalo ;) ali svakako nije tako. Osoba je biseksualna jer se tako oseca, a moze da bude u paralelnim vezama, naizmenicnim ili da duzi period ili uopste da nema veze sa osobama bilo suprotnog pola/roda bilo svog. Na takve definicije biseksualnosti sam bar ja nailazila (otprilike, ovo sam ja interpretirala), a nekako se i slazem sa njima.

Druga stvar, koja ce mozda pomoci da se razbiju te predrasude - znam par bi devojaka koje su u vezi s devojkom po 2,4,7 godina, i ne nameravaju tu nista da menjaju. Takodje vecina bi zena koje poznajem gro svojih kvalitetnih odnosa ostvaruje sa zenama, mada ima i onih koje su tacno na polovini, pa su u retrospektivi imale po 2 veze od 2-3 godine sa zenama, pa je uleteo tip isto na 2-3 godine, pa opet zena. Slabo znam one koje su uglavnom sa tipovima, zapravo znam samo jednu, ona mi je najbolja prijateljica jos od osnovne. Mislim, nije to stvar ciste fizicke privlacnosti pa da biraju s kim ce da se jebu, nego zene najnormalnije grade odnose i sa jednim i sa drugim polom, u zavisnosti od toga u koga se zaljube. I to ko im u sustini vise odgovara je krajnje individualno, ako im eko vise ili manje odgovara.

A sto se mojih licnih iskustava tice, bi zene sa kojima sam bila su mi daleko vise odgovarale od gay zena s kojima sam bila, mada ne verujem da bih iz toga terbalo da izvlacim neki znacajniji zakljucak, jer koliko god da ih je bilo (i jednih i drugih), ipak nije dovoljno za reprezentativan uzorak.
daj cifru pa da presudimo :sudija:
i obavezno odnos tipa
bi : pa broj. ne bih da napisem previse ili premalo :D
lez : pa broj.
Korisnikov avatar
By m..
Necu da otkrivam takvu vrstu informacija o sebi. Reprezentativan uzorak bi bio bar 50 od svake sorte, a tu nisam ni priblizno blizu.

Prednost bi devojaka: velika vecina ni ne pokusava da se deklarise kao butch/andro/femme. :D
Korisnikov avatar
By bas bleu
all other things aside, meni se cini da je sustinski problem koji gej-gej ljudi imaju sa bi ljudima bojazan da ce istopolni partner when going gets tough da odabre partnera suprotnog pola jer je, jednostavno, tako lakse. i rekla bih da to nije u popunosti iracionalan strah ako imamo u vidu razlicite kulturolosko-socijalne faktore and tha' shite. i, btw, do bi people come out as bi? :nerd:

disclaimer: ovo naravno ne znaci da sve prisutne bi persone i/ili njihove bi bolje polovine nisu apsolutno divni, samosvesni i osvesceni ljudi.
but i was just saying...
Korisnikov avatar
By m..
ja se uopste ne plasim da ce moja zena da odgalopira za nekim tipom iz vedra neba. pre ce biti da cemo, ako se veza smori do nepovrata, civilizovano raskinuti, pa cemo obe posle nekog vremena naci nekog novog, ja zenskog, a ona zenskog ili muskog.
Korisnikov avatar
By bas bleu
ne iz vedra neba... ali iz toga sto ce porodica lakse da prihvati da njihovi unuci imaju mamu i tatu a ne dve mame, zato sto na poslu sve druge devojcice imaju "fella" a ona ima "partner", zato sto otvaranje zajednickog racuna u banci funkcionise po principu "one of each sex".... you know, all the little things gnawing at the back of your mind koje cine svakodnevicu nepotrebno teskom, a ljubav je ionako bespotrebno precenjena.

edit: naravno da je vrlo ljudski - dakle i gej i strejt i bi - ici linijom manjeg otpora.
Korisnikov avatar
By m..
pa ne znam. nekako ne vidim nju u toj prici. nije ona od tih sto idu utabanim stazama heteronormativa, patrijarhata i roditeljskih ocekivanja. A u sustini i ne biram ljude kojima je preterano stalo do tih stvari. valjda se zato tako retko zaljubim, a jos redje odlucim na vezu.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by shut
e aj da batalimo razna baljezganja ovde i da se slozimo oko... bataljenja.

teske baljezgarije. HEAVY

uuuuuuu...a da znas samo koliko ima ovakvih istih tema!! sad me mrzi da iskopavam....i uvek gomila takvih idiotarija...da ne poverujes.....
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by m..
pa ne znam. nekako ne vidim nju u toj prici. nije ona od tih sto idu utabanim stazama heteronormativa, patrijarhata i roditeljskih ocekivanja. A u sustini i ne biram ljude kojima je preterano stalo do tih stvari. valjda se zato tako retko zaljubim, a jos redje odlucim na vezu.
skrecem paznju na disclaimer iz svog posta od 19-6-2009 u 10:55. :kafa:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..
Originally posted by m..

...

...
Kod mene je vezano za osobe koje (in)direktno znam obrnuta situacija, ali isto slucajan uzorak osoba, nadam se da nece ucvrstiti predrasude ;) Inace ja razmisljam negde izmedju ovog sto si ti pisala i bas bleu. Mislim da osobe imaju nesto bas svoje i nesto drustveno uslovljeno u licnosti. I to nije jasno razdvojeno jer je drustvo na nas pocelo da deluje dokle nam secanje dopire i ne znamo kakve bismo licnosti bili da nije bio taj tok nego neki drugi. Tako da mislim da ce retko ko reci (i sebi i drugima) da je usao/la u brak zbog rodjaka i roditelja, uvek su to neki njegovi/njeni motivi i osecanja. A opet pretpostavljam da u slobodnijim drustvima vise ljudi zivi u poliamoriji i vise je biseksualaca u trajnim istopolnim vezama/brakovima (u neslobodnijim kao nasem takav brak i ne moze da ostvari). Mislim takodje da je sve ljude tesko bas svrstati u "ciste" seksualne orijentacije, jednom davno Unicorn je uradio detaljniju podelu na forumu i bas mi je zao sto to nisam sacuvala. Npr neka osoba je biseksualna pola pola, dok je neka biseksualna/gay (moze da se zaljubi u oba pola ali uglavnom u svoj a ovo drugo je uglavnom teorija), a neka druga biseksualna/strejt (obrnuto). E sad ako drustvo ima neznatniji uticaj na ove prve dve osobe, mozda ce imati znacajniji uticaj na ovu trecu. To je moje i objasnjenje zasto se nekad cini da ima manje biseksualnih muskaraca, tj oni zbog jakog drustvenog pritiska ostaju u strejt populaciji. Taj pritiisak naravno nije opravdanje sto im partnerke i deca ne znaju za biseksualnost (posto ja znam dosta takvih slucajeva, doduse indirektno), mislim nije ih drustvo teralo da izaberu netolerantnu partnerku.

Jao sto sam se raspisala :doh: ali da ne brisem sad :D I kad sam vec ovoliko ispisala da odgovorim onda i na osnovno pitanje - da naravno, bila bih.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by maka
Ne. Nikad ne bih planirala nista ozbiljnije sa bi osobom. Iz razloga st bih uvek u sebi znala da njoj moze nesto da fali pored mene,a ja to ne bih mogla da pruzim.. zajebancija i povatavanje ok,al veza ne.
Netachno do bola!

Bi devojkama u ovom slucaju ne fali kurac, one sve dobijaju u vezi sa devojkom ako im ta devojka odgovara, parche mesa ne igra apsolutno nikakvu ulogu!
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Zwezdica
Ne. Nikad ne bih planirala nista ozbiljnije sa bi osobom. Iz razloga st bih uvek u sebi znala da njoj moze nesto da fali pored mene,a ja to ne bih mogla da pruzim.. zajebancija i povatavanje ok,al veza ne.
Netachno do bola!

Bi devojkama u ovom slucaju ne fali kurac, one sve dobijaju u vezi sa devojkom ako im ta devojka odgovara, parche mesa ne igra apsolutno nikakvu ulogu!
Dobro, realno, to ne moze znati neko ko nije biseksualan.

Mislim da je pre u pitanju necija nesigurnost nego ma kakvo navodno ponasanje biseksualaca i biseksualki.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by the1whowished
Originally posted by Zwezdica
Netachno do bola!

Dobro, realno, to ne moze znati neko ko nije biseksualan.

Mislim da je pre u pitanju necija nesigurnost nego ma kakvo navodno ponasanje biseksualaca i biseksualki.
Pa, da, ne moze znati, ali treba da saslusa.. Zar ne? ;)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Pa da se saslusaju bi osobe, kog god pola da su, da se ukapira da BISEKSUALNOST POSTOJi, da nije samo period tranzicije ka homoseksualnosti, da bisexualni ljudi nisu u fazonu da ne znaju sta hoce, da njima ne trebaju oba pola istovremeno, da uvek bi osobu jedan pol vishe privlachi, da se sve to lepo usvoji, a ne da se donose proizvoljni i netolerantni zakljuchci, narocito od osoba koje su gay i manjina sto se tice sex orijentacije, to me jako nervira, kolichina netolerantnosti gay osoba prema bisexualcima...
By Kragi
Originally posted by Zwezdica to me jako nervira, kolichina netolerantnosti gay osoba prema bisexualcima...

misliš (mislite li) da je pomenuta 'netoleranunost' jednstrana? :)
Ok kontam da je ovo tema koja poziva gay populaciju da se izjasni, odnosno bi populaciju da se 'pravda' i zgražava na pojedine komentare da ne kažem diskriminaciju. :)
Medjutim, prosto ne moze da se ne primeti da su isto tako, na ovoj temi, iznesene određene predrasude u vezi gay populacije, poprilično stereotipoe i ružne, pa me samo zanima kako to nije naišlo na osudu (mislim ako se vec zgražatave toga)? Da li se ovde stvari posmatraju samo iz jednog ugla, ili to nije tema ove teme? :)
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Ej, Kg, nije zato otvorena tema. Nikakvo pravdanje i zgražavanje nije bilo u planu, samo me je interesovalo zašto pojedine isključivo gay osobe ne žele vezu sa bi osobama.

A pravdanje i zgražavanje si mogao da očekuješ- kao i na bilo kojoj drugoj temi našega foruma, ne?
By Kragi
Originally posted by alexandermagic jer su oni em muževnije pojavnosti i mentalnog sklopa

i vi meni pričate o predrasudama?
:)
Izvini baboonbaba ali mi se ponekad prosto kenja kad čitam silne teorije, osude, zgražavanja i sl. na kontu gay populacije od strane nekih 'čednih' likova, pa se samo zapitah kako im ovakve stvari promiču? :)
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Originally posted by KgCS3
Originally posted by alexandermagic jer su oni em muževnije pojavnosti i mentalnog sklopa

Izvini baboonbaba ali mi se ponekad prosto kenja kad čitam silne teorije, osude, zgražavanja i sl. na kontu gay populacije od strane nekih 'čednih' likova, pa se samo zapitah kako im ovakve stvari promiču? :)
You're not the only oooooooone :D

Neka piše ko šta hoće, sve se to isfiltrira lepo :namig2:
By alexandermagic
Originally posted by KgCS3

Ovo "čedan" se sigurno ne odnosi na mene, jer bilo ko ko je imao seks barem jednom to praktično nije. :D

Što se tiče citiranog, da, tako ih doživljavam i takav tip muškarca ja preferiram da imam pored sebe. Ili da bih udovoljio nečijoj histeriji moram napisati nešto drugo? Nije nego. :D

* * *

I, btw, pitam se u čemu je razlika da li neko prevari sa muškarcem ili sa ženom? Prevara je prevara.
Dopada mi se rezultat ankete.
By Luce
Originally posted by Khons
meni nije jasno zasto cim se pomene "bi" neke to asocira na "ima da me vara sa pripadnicima i muskog i zenskog pola"...
Rizikujuci da se mnogima nadjem na listama za odstrel, moram da kazem da sam prilicno dobro potkrepljenje za tu asocijaciju. Mada, volela bih da se razdvoje pojmovi prevare i poliamoricnosti (jel to srpski prevod za 'polyamory'?) --u periodima u kojima sam imala vise partnera, svi su toga bili svesni, sigurno ne bas uvek sasvim zadovoljni ali NIKAD prevareni. Ako ih pustam u krevet, necu da ih lazem i pravim budale od njih. U periodu kada sam obecala da necu pipati druge, nisam. Nije da nisam bila na iskusenjima, ali sam odolela. Za one koje zanima, poslednji takav period traje evo vec osam godina (deset, ako se racunaju prve dve koje su monoandricne ispale sasvim slucajno, a ne kao posledica explicitnog obecanja), sto je valjda dovoljno dugo da moje prethodne dve recenice zvuce kredibilno.

Ali jeste, sta cu; telo mogu da disciplinujem, mashtu ne mogu. Alava sam i bolesnog uma. Moze moj balkanac da rezhi koliko hoce, moze i da preti da "ce ga odseci ako treba", ali takva sam kakva sam, oci mi lutaju, fantazije niti mogu niti hocu da sprecim. Nedostaju mi neke stvari koje on ne moze ni da pojmi. Najezim se kad mi ona mala plava prodavacica iz prodavnice niz ulicu spusti kusur u saku--ono je bre surovo, kako meku kozicu ima. A cak nisam ni obecala da necu spavati sa devojkama (jer nisam pasla troskavac, jel' te), samo drugim muskarcima; zenskinja se uzdrzavam da ne bih povredila ovog mog shashavog vola.

Ne radi se tu o parchetu mesa koje postoji ili ne postoji, jer parche mesa nije jedina razlika izmedju polova--ako ovo citas, izvini Zwezdice, shvatam da si stvari namerno pojednostavila, i to u plemenitom cilju, ali meni stvarno prija promena izmedju muske i zenske energije, nacina razmisljanja, nacina dozivljavanja seksa. Nezavisno od pola, cvrsto verujem da jedna osoba moze drugoj da ispuni vecinu--cak i sve najvaznije--potrebe, ali sasvim sigurno ne SVE. Mislim, ako pricamo o vezi koja se nece zavrsiti cim se ujutru otreznite. Svima onima koji se sa mnom ne slazu, zelim mnogo srece, ali predvidjam mnogo srcobolje i razbijenih iluzija.
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Originally posted by baboonbaba

Jo?Po? Zašto?

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

Vec 10 min se smejem .....
By Luce
Originally posted by hlaefdige
manje- vise to sto je Luce napisala
hlaefdige, zloco jedna, na sta ti se odnosi ono "vise", a? Priznaj mi slobodno, ti si se meni svojevremeno prijavljivala za najbolju drugaricu samo da bi preko mene dosla do mekoruke kasirke :D
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hehehe..

pa recimo da je razlika sledeca - odustala sam od toga da bilo ko u mom zivotu ima ulogu tu koju kod tebe zauzima "balkanac" :D

trudim se da svim "ucesnicima" predocim nemogucnost trajne monogamne zajednice u klasinom smislu na vreme....

a i trudim se da ne lelemudam suvise ukoliko mi se neko bas dopada...odnosno, da ne lelemudam kontra od njegovih/njenih ocekivanja od te veze...mada to si vec rekla...

a mozda me neko vec sutra "spakuje" tako da nikad ne pozelim bilo koga drugog...

open for cooperation :D
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
sta je to "trajna monogamna zajednica u klasicnom smislu"?
Korisnikov avatar
By baboonbaba
to ti je ono kad je on odvede u Pariz za desetogodišnjicu veze,a ona mu kaže da bi mogo malo u teretanu :nerd:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!