Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Simor
Valjda ljudi ne vole da budu žrtve, pa ako su žrtve u odnosu na jednu grupu, onda barem da budu dželati u odnosu na neku drugu - str8 okolina me hejtuje jer sam peder, ali makar sam "muževni" peder pa ću ja da hejtujem one koji su "ženstveni" pederi, i na taj način ću uspostaviti kakav takav balans između gaženja mene i mog gaženja drugih.
To je to implicitno pravo na rasizam kao način da ugrožena grupa zadrži određeno samopoštovanje isključivanjem druge grupe. U odnosu jači - slabiji, "onaj koji pravilno postupa" - "onaj koji rđavo postupa" ulazi se u tu arenu socijalnih sukobljavanja i traži mesto za sebe u konstelaciji koja se, manje više, toliko ne dovodi u pitanje da se čini "prirodnom" i onda je svima špansko selo reći nešto poput prihvatranja a kamo li uvažavanja i otkrivanja nekih vrednosti u različitosti.

Originally posted by bothways
Ali, kao sto rekoh, vise verujem u doktrinu "svako ima svoj ukus"...
Upravo je ovo upitno. Zapravo se ovim provlači teza: "svako ima prava na svoj izbor". Naravno da ima; ali otkuda ti izbori koji svakako ne bi smeli da budu problematizovani sem kada dođu u sferu elaboracije? A kada dođemo u tu sferu onda vidimo da se zapravo sledi binarna koncepcija koju je gore pomenuo polarliht a to nije ukus u pravom smislu reči. To je društveno uslovljavanje seksualnog reagovanja. I ta oblast seksualnog uzbuđenja, nagonskog, može vrlo lepo da se uklopi u razne postojeće strukture odnosa.

Ukus je po meni jedan kontinuum nečega što prihvatamo kod pojedinačne osobe te je njena "muškost" ili "ženskost" otvorena u smislu onoga što ćeš opaziti kao karakteristike te muškosti - ženskosti. Tako da nema, zapravo, tipično muških ni tipično ženskih osobina.

Ali ako neko "naoružan" ili bolje rečeno "naučen", što najčešće izmiče svesnom opažanju, krene da traži ovakve ili onakve, "prave" muškarce ili žene, njegovo/njeno eventualno zadovoljstvo/ nezadovoljstvo je uslovljeno društvenim ulogama koje je naučio i koje su kod njega spojene u određenoj meri sa nagonskom sferom pa je koncepcija ukusa tako dovedena u pitanje.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dina
Originally posted by BellyButton
...
Da li to shto neko ne voli fem momke moze prosto biti rezultat njegovih afiniteta ili je to uvek odraz homofobije?
Ako mene pitate... ako su nekome privlachni samo vrlo muzevni mushkarci, onda to nije stvar afiniteta vec homofobije...
Shta vi mislite o tome?
Moze biti odraz afiniteta tj privlacnosti. Ja imam dve bliske muske osobe koje ne privlace fem muskarci ali ih nikako ne bih oznacila kao homofobicne. Fem muskarci ih ne privlace za seks ili vezu ali nemaju nista protiv njih u prijateljskim i drugim odnosima. Isto mene ne privlace muzevni muskarci, oni "kao od brega odvaljeni" pa ne bih sebe oznacila kao heterofobicnu zbog toga.
Potuno se slazem sa Dinom. Kad na forumu neko napise da ne voli fem muskarce, to se odmah protumaci kao homofobija, sto nije tacno. Lepo rece Dina: stvar je afiniteta.
Medjutim, kad je neko opterecen fem osobinama, u smislu da svaku osobu opsesivno posmatra/procenjuje kroz prizmu: feminiziran je ili ne, to moze da znaci da je homofobican ili da ima problem sa sopstvenim "statusom". Nikad mi nisu bile jasne osobe koje se gade feminiziranih muskaraca. Doduse, feminiziranih osoba ima raznih, i feminiziranu osobu ne cini samo to sto je feminizirana.

Eto, meni feminiziranost moze da bude jako privlacna, moze da me uzbudi. Sa druge strane, mnoge fem ili nefem osobe mi se ne dopadaju, sto ne znaci da ih mrzim.

Isto tako, mislim da se pitanje tolerancije ne resava samo na forumu, pisanjem, vec i delima.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Machkodlak
Ako sam vec okrenut istom polu onda cu valjda traziti osobe koje imaju karakteristike pola kome odgovaraju :)
Mislim da je problem upravo u ovakvom načinu razmišljanja i ponašanja koji citirah iznad - to da postoje jasno definisane rodne osobine/uloge koje ona/on (ono je u ovom slučaju isključeno) mora pratiti na osnovu svog biološkog pola. Onda dolazimo do toga da postoje "muškarače" i "tetke" sa svim mogućim posledicama koje ti termini nose. Ali kad se samo malo izađe iz binarnog heteropatrijarhalnog obrasca koji je jezivo siromašan u pogledu mogućnosti izražavanja rodnog i polnog (ne)identiteta, vidi se zapravo koliko su takve kvalifikacije jadne i ne odgovaraju "stanju na terenu".

Meni je od svega najfascinantnije što se jedan obrazac (binarni heteropatrijarhalni) uzima kao apsolutna stvarnost umesto puke konstrukcije a i vrlo klimave pri tom. No najlakše je prihvatiti dato stanje i ništa ne pitati... :cyborg:
Slazem se sa polarlichtom. Potrebno je vreme i edukacija da se taj obrazac promeni, tj. da se otvore vrata novim pogledima.

Ja sam, medjutim, primetio da osobe koje najvise zagovaraju toleranciju i koji su edukovani i teorijski potkovani, u stvarnosti, "na terenu", to ne primenjuju. Tacnije, oni vole bas taj apsolutni obrazac. Za njih je "musko" iskljucivo vaterpolosta Sapic ili oni tipovi na fotografijama koje ns. happy zove "ovo je musko". Cak i osobe koje su niske rastom svrstavaju u grupu nemuskaraca ili polumuskaraca.

Na forumu je tako POP baviti se tolerancijom.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by Sunce
Ja sam, medjutim, primetio da osobe koje najvise zagovaraju toleranciju i koji su edukovani i teorijski potkovani, u stvarnosti, "na terenu", to ne primenjuju. Tacnije, oni vole bas taj apsolutni obrazac. Za njih je "musko" iskljucivo vaterplosta Sapic ili oni tipovi na fotografijama koje ns. happy zove "ovo je musko".

Na forumu je tako POP baviti se tolerancijom.
:up:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Tot
Ukus je po meni jedan kontinuum nečega što prihvatamo kod pojedinačne osobe te je njena "muškost" ili "ženskost" otvorena u smislu onoga što ćeš opaziti kao karakteristike te muškosti - ženskosti. Tako da nema, zapravo, tipično muških ni tipično ženskih osobina.

Ali ako neko "naoružan" ili bolje rečeno "naučen", što najčešće izmiče svesnom opažanju, krene da traži ovakve ili onakve, "prave" muškarce ili žene, njegovo/njeno eventualno zadovoljstvo/ nezadovoljstvo je uslovljeno društvenim ulogama koje je naučio i koje su kod njega spojene u određenoj meri sa nagonskom sferom pa je koncepcija ukusa tako dovedena u pitanje.
Moje razmishljanje se poklapa sa ovim...

Ako vec govorite o ukusu, mislite li da je nechiji ukus definisan pod uticajem stega vecinskog mishljenja i vec postojecih obrazaca (mushko-zensko, fem-nefem)? Odnosno, zar ne mislite da osoba razvija svoje afinitete podsvesno se upravljajuci ovim obrascima? Ako je vash odgovor DA, kako onda mozemo diskutovati o ukusima?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Napokon se slazem u necemu sa tobom :hail:

Da napomenem na pocetku, meni je feminiziranost kod muskarca jedino sexualno odbojna, sto je donekle i logicno jer su i takvi likovi najcesce pasivni.
Ali to me ne odbija nista vise nego i mnoge druge ljudske fizicke i psiho osobine.

Mrzim kada vidim po profilima da neko pise neFEM bla bla bla i bilo sta na tu temu.
Kada mi se postavi pitanje da li sam fem: "Niko do sada mi to nije rekao."

Ne volim da se izjasnjavam na tako glupava pitanja!

A obicno ti sto su NEFEM, su STR8look, zgodni, lepi, jebachi i slicno.
Trudim se da takve tipove zaobilazim, mada mi se desi da me bas toliko iznervira da moram da se poje*em sa njim...
Ali posto nisam poznat po nekim dubljim osecanjima prema muskarcima, zaista me zabole kakvi su mu stavovi prema feminiziranosti, miru u svetu, niti bilo sta!
Sto ne znaci da ne umem da uspostavim neki dublji odnos od sexualnog, ali sa njima najcesce ostane sve samo na prostom zivotinjskom sexu... jer zaista sa takvim ljudima nemam previse tema za razgovor...
By J...
@ BellyButton

Onda dolazimo do manje-vise poznatog zakljucka da su ljudi ipak produkt i sastavni deo jednog drustva i vremena u kome zive i da je jako tesko razmisljati izvan toga.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
O ukusima se, kao, ne bi trebalo raspravljati.

Da, podsvesno (ili ponekad cak i svesno) razvijamo svoje afinitete prema razlicitim obrascima.

To ima veze sa muzikom koju slusamo, sa nacinom na koji se oblacimo, na koji posmatramo svet oko nas.

Socijalni obrasci su previse duboko ukorenjeni u nasoj prirodi da bismo ih lako promenili, cisto sumnjam da ce vreme "volimo se i ponasamo onako kako instiktivno i iskreno osecamo u dubini duse" uskoro doci. Zelja za pripadanjem grupi je prejaka.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by BellyButton
Ako vec govorite o ukusu, mislite li da je nechiji ukus definisan pod uticajem stega vecinskog mishljenja i vec postojecih obrazaca (mushko-zensko, fem-nefem)? Odnosno, zar ne mislite da osoba razvija svoje afinitete podsvesno se upravljajuci ovim obrascima? Ako je vash odgovor DA, kako onda mozemo diskutovati o ukusima?
Ukus svakog od nas je delimicno definisan uticajima i postojecim obrascima. Sredina u kojoj si rodjen, porodica, skola, prijatelji, okruzenje u kome se nalazis i sl. To je osnova koja se dobija rodjenjem to ne mozemo da izmenimo. Znaci odgovor na prvi deo tvog pitanja jeste DA.
Medjutim, kako razvijamo svoje afinitete? Ne podsvesnim upravljanjem ovim obrascima, pre svesnim preispitivanjem datih mi obrazaca. Kako mogu znati da li bih bio sa feminiziranom osobom ako nisam upoznao ni jednu ili bio sa fem osobom? I obrnuto.
Da napisem jednostavnije, ako mi 5 ljudi kaze da je corbast pasulj bezveze, da je prebranac mnogo bolji, ako prihvatim tu cinjenicu zdravo za gotovo onda to nije ukus. Ako postavim dva tanjira ispred sebe, probam jedan i drugi i dam svoje misljenje posle toga ... to je onda MOJ ukus.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by colonia_boy
pazi, ja mogu da shvatim kad nekog fizicki ne privlace fem tipovi. ok, znachi traze nekog macho tipa aka stupidus balkanikus ( who am I to judge :alexis: ) i to ne bih svrstao u homofobiju. to su vishe neki afiniteti, svi ih imamo i uglavnom gazimo preko istih kad se zaljubimo

ali kad mi tip na dejtu kaze da ne moze ni da se druzi sa feminizirani muskarcima jer su mu odvratni (aham, i ovakve bisere sam doziveo) e tad mi naidju ubilacke ideje : :die: :ples: :rafal: :flaming:
Honey, but you are a fairy! :giggle:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Elem, koliko vas priznaje da je fem? Ja sam dosta puta upoznao potpuno str8 look nefem tipove, koji su insistirali na tome, a ono...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Mrljo, nemoj mi pravish offtopic...

Moje priznavanje sopstvene feminiziranosti vidi se petkom u Apartmanu kada puste Madonnu... :D
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ja bas i nisam balkanski macho. Mislim da sam malo feminiziran.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pa jedno je ponashati se, a drugo je izaci i reci JA SAM FEM. :D
Ja sam bio mnoooogo fem, sada malo manje. :giggle:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ali ja sebe ne dozivljavam niti kao fem niti kao macho... ja sam samo normalan decko! :D

I tako me vecina i vidi... niti kao fem, niti kao str8look ili kako god se to zvalo (??) :lol:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Mr.Ja
Pa jedno je ponashati se, a drugo je izaci i reci JA SAM FEM. :D
Ja sam bio mnoooogo fem, sada malo manje. :giggle:
Evo ga jedan vrlo lep "primerak". Dechko koji je meni jako mio. Simpatichan, kulturan, nasmejan mushkarac. On sebe vidi kao femme. Ja ga vidim drugachije. A sve i da nosi tashnicu u kaficj, meni bi bio jednako drag. Jer, pakovanje nije bitno. Bitno je ono "ispod".

Ako neko od pedera necje da se "druzhi" s njim samo zato shto on sebe vidi kao femme, gde cje vecja beda? Ako se on sa druge strane ne svidja nekome, jer...ne znam...ima boju ochiju koja odstupa od nechijeg ideala...skidam kapu. Iskreno i nimalo homofobichno. Jbt, ne mozhe svako od nas da voli isti "kalup"!
Korisnikov avatar
By BellyButton
Meni je Mrlja too masculine...
Mozda zbog boje glasa... :lol:
By polarlicht4.1
Elem, koliko vas priznaje da je fem?
Na ovo pitanje ne mogu da odgovorim jer bi to značilo prihvatanje stava da postoje definisane osobine za svaki rod. Ali mogu da citiram jednu prijateljicu koja je u napadu nesuvislosti (koji joj se, istina, dešavaju vrlo često) izjavila ničim izazvana - Nisi ti feminiziran, ti si prefinjen! :luda:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by polarlicht4.1
Elem, koliko vas priznaje da je fem?
Na ovo pitanje ne mogu da odgovorim jer bi to značilo prihvatanje stava da postoje definisane osobine za svaki rod. Ali mogu da citiram jednu prijateljicu koja je u napadu nesuvislosti (koji joj se, istina, dešavaju vrlo često) izjavila ničim izazvana - Nisi ti feminiziran, ti si prefinjen! :luda:
Uh, koliko chesto ja ovo chujem :lol:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Oh, hvala val. :kiss:
Dirrty wake up and smell the Chanel. :smeh:

Belly ja nisam bash too masculine. :P
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ali ja ne kapiram te tacne granice i odrednice jedne i druge strane...

Zar one zaista postoje?
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ne postoje kao nekakav "defoult"... govorili smo o tome... one su u ochima posmatracha...
Korisnikov avatar
By greek_lover
Oh, hvala val. :kiss:
Dirrty wake up and smell the Chanel. :smeh:

Belly ja nisam bash too masculine. :P
Ti si pravi muskarac ... moj muskarac! Rssssss! :smeh:
Tesko da si ti fem, ne bi se reklo, a Dirrty ... pa Dirrty je ipak prefinjen :lol: Same as me! :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pa upravo.

Zbog toga mozda i ne treba previse duboko zalaziti u ovu temu... ipak je previse budala koje imaju neku svoju jasnu viziju muskosti i pozeljnog, dok sve i mrvicu ispod toga je feminizirana tetketina koju ne bi takli ni bacacem plamena...

P.S. Na nasu zalost, nase iskustvo najcesce je potpuno vezano za internet komunikaciju, gde ljudi pisu sve i svasta... a uzivo je to vrlo cesto nesto sasvim deseto, za ovo i za sve sto coveku moze pasti na pamet.
Korisnikov avatar
By BellyButton
'Ajmo sad ovako...
Ako pretpostavimo da nam je feminiziranost data, a ne da je stechena, u kojoj meri ona utiche na formiranje afiniteta sexualne uloge (akt/pas), i znate li fem momke koji su aktivni?
Korisnikov avatar
By blenta
znamo
ja sam fem i aktivan sam

:sweet:
Korisnikov avatar
By greek_lover
Da live kontakt je u vecini slucajeva nesto sasvim drugacije, nekad razocaravajuce, nekad ne ...
Da li feminiziranost utice na ulogu u sexu ... zavisi od slucaja do slucaja, moze biti, ali ne mora da znaci :) Izrazito feminizirani momci su u vecini slucajeva pasivni, ali mene vise fascinira cinjenica da su i izuzetno str8looking and acting momci u vecini slucajeva izrazito pasivni takodje.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Znam fem momke koji su cak i iskljucivo aktivni.

Ne smatram da je data, vec stecena.
Npr. iz mog okruzenja mnogi mogu da potvrde, a i sam sam toga svestan da sam kao klinac, pred kraj osnovne i pocetak srednje bio dosta feminiziran, u govoru i pokretima... ali kako prolaze godine gubim sve vise tu crtu, verovatno zato sto pocinjem sve vise da mrzim ljudski rod, ko zna...

greek, dobro je da si to pomenuo, sto mi je spalo s uma...
Upravo kao sto potpuno nabildovan, dlakav tip moze da bude apsolutno pasivan, tako moze biti i obrnuta situacija.

Inace ne razumem zasto je to teze razumljivije da fem momak nije pasivan... a pritom napominjem da je i meni prva asocijacija fem momka-pasivusa :)
Ne umem to da objasnim, verovatno nikada i necu, ali je tako.

Dakle, smatram da fizicke odrednice osobe nemaju nikakve veze sa njenim psiho osobinama i afinitetima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!