- 19 Jun 2006, 20:47
ovo me podseca na mene.. ja sam kao manja bila muskobanjasta, stalno se igrala sa decacima 'muskih igara' a barbikama sam sekla kosu i cupala ruke...
Nisu mi bile interesantne. LM, potpuno se izgubim i zbunim kad mi pridje neki momak i pocne da se udvara na onaj ljubavni, nezni nacin, tipa "otvaram ti vrata da udjes", "sipam ti pice" "pricam bebi glasom" .. uopste ne znam kako da reagujem..
mislim, slatko je to sve, ali brate nemoj, smaras me, nisam neki romantik, i preskoci ta uputstva "kako osvojiti zensko srce u 7 lekcija"
U medjuvremenu, u toku puberteta i malo kasnije, ja sam se transformisala i postala 'pravo zensko' (by mi madre, blago njoj).... opet, nisam osoba koja se stalno nesto licka, preterano doteruje, nosi stikle 24/7 (ustvari, ja ih retko i nosim).. ali niko kad me vidi i upozna nece reci niti pomisliti da sam muskobanjasta ili tomboy whatever.. ali meni je to jos uvek ostalo u glavi, ja sebe i danas na neki nacin vidim onako kako su mene videli kad sam imala 10 god. Igram kosarku sa drugovima i radim mnoge neobicne stvari koje moje drugarice ne rade.
Tako da se ponekad zaista cudim kad mi muskarci pridju jer se zbunim kad oni vide tu moju zensku stranu a ja sam bas u nekom raspolozenju igre 3 na 3. (u kosarkaskom smislu
) onda se malo zakocim, jer zaboga, sad bi ja trebala da budem tu neko zensko, pa kako se ja to ponasam.. a jos gore kad ga pobedim. Al onda, na kraju bas me zabole... ne mogu sad nesto da se gusim i sputavam da bi se on osecao vise musko.
Originally posted by bisex-I-guesshaha..

U medjuvremenu, u toku puberteta i malo kasnije, ja sam se transformisala i postala 'pravo zensko' (by mi madre, blago njoj).... opet, nisam osoba koja se stalno nesto licka, preterano doteruje, nosi stikle 24/7 (ustvari, ja ih retko i nosim).. ali niko kad me vidi i upozna nece reci niti pomisliti da sam muskobanjasta ili tomboy whatever.. ali meni je to jos uvek ostalo u glavi, ja sebe i danas na neki nacin vidim onako kako su mene videli kad sam imala 10 god. Igram kosarku sa drugovima i radim mnoge neobicne stvari koje moje drugarice ne rade.

Slicno je i kod mene.![]()
"Ti si sve to zajedno, zavisno od trenutka i okolnosti. Nemoj time da se otperecujes. Mnogo je bolje biti raznolika nego uklopiti se u neku grupu kojoj ne pripadas u potpunosti."
Nemam ja problem sa tim sto sam ja sve to, nego sto ne umem da se prihvatim...i cesto ne umem da izbalansiram sve to, pa me to uznemiri, pa se gubim...ja sam na neki nacih AUTO-HOMO-TRANS FOBICNA!
I TO JAKO. Ali, sve ce doci na svoje.
"To sto si ti opisala mi lici na ogorcenost jer te ljudi ne prihvataju kao osobu koja moze biti i jedno i drugo nego te automatski svrstavaju u kosh "druga" ili "dobre ribe". Jebiga. To je problem mnogih a ne samo tebe. Djelujes jako a u sustini si meka ko pamuk (rece mi jedna zena). To znam po sebi."
E, bas je tako.![]()
"Ne znam sta da ti kazem kao resenje problema... Ali bitno je da te ljudi koji su ti bliski i dobro poznaju, da znaju sta si i ko si, da si ko head & shoulders 2 in 1i sa njima ces biti opustena, mirna i moci ces normalno da uzivas u druzenju. A sto se muskaraca tiche, naci se vec neki.
Nisu svi isti i nemoj da gubis nadu
ali istovremeno nemoj da se opterecujes i nerviras. Doci ce to samo. "
Nadam se.
Ma znam da ce doci i to onog trenutka kada SASVIM IZBALANSIRAM SEBE.
Moj problem potice (kako ja to vidim) od nemogucnosti da izbalansiram sliku sebe, odevanje, rodne i drustvene uloge, musko-zenske podele i dozivljaje.
Ja sam ZENA, ali nas je drustvo ucilo da se zena oblaci OVAKO, ponasa OVAKO, nosi OVAKO, trepce i prica OVAKO, sedi OVAKO, radi OVO, ne radi OVO.... itd.
E, ja sa tim imam problem! Najveci.
I onda, kada ne radim OVAKO i radim ONAKO , ja odmah sebe (a i drugi) vidim kao nesto sto je musko.
Zapravo, cela moja prica je POTRAGA ZA CELOVITIM ZENSKIM IDENTITETOM, ZENSKOM SLOBODOM, ZENSKOM SNAGOM, PRIHVATANJEM ZENE U SEBI I POTREBOM DA ME DRUGI KAO OVAKVU (DRUSTVENO NEOBICNU) ZENU PRIHVATE.
Dakle, ja samu sebe jos uvek ne mogu da prihvatim kao "tu vrstu zene" i onda "lelujam"... ali LJUDI HVALA VAM, JAKO MI OVO POMAZE.
NADAM SE DA JOS NEKOME POMAZE.
![]()
![]()
![]()