Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By harlequin
Originally posted by Sunce

Radi mi sta zelis, samo pricaj sa mnom lepo, zelim da lepo pricamo i cutimo, i radi sta zelis. Voli i druge, sto da ne, voli bivse, jebi se sa njim, samo sam zeleo da mi budemo lepo.

Nisam talentovan da volim, vise sam talentovan da budem zrtva, ne zrtvica, nego zrtvetina. Bas kao Liv Ulman koju u filmu "Licem u lice" pokusaju da siluju, a onda je sutnu i kazu joj: "Neke zene treba da plate da budu silovane!"

Ja zelim da sam slobodan. To za mene znaci: niko mi nije usadjen u mozak toliko da ne mogu bez njega, niko mi ne opseda mozak toliko da me boli. Preterano je to na mene uticalo lose, vise puta, digao sam ruke, predao sam se, ne mogu vise. Sada ne znam koliko znam da volim bez opsedanja. Verujem da znam, verujem da tada vise volim, da cinim vise, i da usrecujem bolje.
E, ovo nikako da skapiram. Dignes ruke i onda bude bolje.
Korisnikov avatar
By nsc
nedostaje mi veza, vec dugo, dugo
nisam ljubomoran i nisu me veze gusile, u vezama je svako slobodan koliko sam to zeli, ili veza nestaje
By alexandermagic
Ja u vezama ne gubim svoju slobodu, eventualno se mogu blago prilagoditi suprotnoj strani. Konstantna ljubomora, gnjavljenje, zivkanje, stalno izgovaranje stupidarija tipa "volim te"(kako možeš da me voliš, a nisam ti se nikad kao ličnost razotkrio u potpunosti, a dobro jebanje nije isto što i ljubav), " ne mogu bez tebe" i sl. mi ne imponuje, već guši i kad se prevrši mjera -- odoh ja, doviđenja, prijatno. Ni roditelji me nisu mogli kontrolirati, a kamoli da to može netko drugi.

Aktualni partner je isto jako ljubomoran, ali je barem mudar i pokušava da to prikrije. Neuspješno, ali se trudi. I ne gnjavi me. Zato i jesmo toliko vremena zajedno.
By tasa
ljubomora je opaka boles'
u prethodnim vezama kada bi se javila ljubomora prvo bi sele da razgovaramo da vidim sa koje joj strane duva :lol: i naravno sve je to bilo neosnovano jer nisam tip koji sara okolo dok sam u vezi nego je problem bio sto nisam asocijalna pa kao takva ne odgovaram ljubomornima
posle tog neuspelog razgovora ja bi jednostavno otisla, nestala
ma kako to zvucalo grubo otisla bi bez da kazem zbogom jer nisam za te rusilacke gluposti nego je moje da stvaram i gradim
dugo sam bila sama i patila jer nisam rodjena za samocu i ne prija mi takva sloboda
danas sam nemerljivo srecna sa devojkom koja je pojam normalnosti
i kada mi iskrsne nesto kittrie uvek se nadje tih 5 sek, da posaljem poruku toliko da zna gde sam da ne misli kao sto bi i ja pomislila da joj se ne daj boze nesto desilo
tako smo se javljali i nasim ukucanima tako su nas odgajali i to nije nikakav vid kontrole i proveravanja
za nas je ljubav gradjenje, gajenje, postovanje, dogovor tj kompromis i razumevanje tolerancija i jos mnogo lepih i normalnih stvari
ljudi cesto izmisljaju nevolju tamo gde je nema
nadju nekoga odgovara im i sve bude lepo i onda ajde da komplikujemo zivot ajde da budemo ljubomorne posesivne ajde da budemo "in" pa nazivamo slobodom ono sto nema veze sa tim pojmom kao npr da se povremeno poje.... sa bivsom
mislim da svako ko zeli da udje u vezu treba da sedne prvo sam sa sobom i napravi veliko spremanje u svojoj glavi srcu i dusi
i da znamo koliko je to moguce sta zelimo, a to se moze
jednostavno zelis ili ne zelis ozbiljnu vezu ili zelis nesto sto ce da traje dok traje a kada nadjes nekoga treba da budes svestan da vise nisi sam i da ima neko ko brine ako te zadesilo nevreme u gradu da li si pokisla a ne da misli gde si sa kime si i da te kontrolise
nego da ne tupim dalje postujem svaciji izbor samo ako on ne ugrozava nekoga
ako neko voli slobodu kao sto ja volim sto sam u vezi meni je to sasvim ok
ali ne razumem i ne mogu da tolerisem nekoga ko udje u vezu da bi maltretirao drugu stranu
ako je nekome veza gusenje jer ima iskrivljenu sliku iz nekih razloga ili ako je neko patoloski tip onda neka ne ulaze u vezu ili traze sebi slicne a ne kako vidim oko sebe "naljuljaju" devojku na neke lepe price o ljubavi a onda nakon par dana ta devojka se probudi u "paklu" i pored nekoga ko nikada nije imao pojma sta je ljubav, sta je imati nekoga i biti neciji
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by tasa

Zasto je cesto prva asocijacija na vezu gubitak slobode
zato jer su ljudi istovremeno jako sebični i razmaženi a imaju vjeronauk u školama... jebga, mora da krene u kurcšlus... :jbg:
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Zato sto i jeste. Ljudi kada su u vezi, po nekom nepisanom pravilu, krecu da ogranicavaju slobodu svog partnera/ke. Bivaju posesivni, ljubomorni, sujetni, zahtevni, gube svoj zivot, svoje prijatelje, svoje odnose, svoje hobije, nereteko postaju simbiotski povezani, stapaju se, ne shvatajuci da je TO kardinalna greska za vezu.

Ne shvatajuci da sto vise slobode date osobi sa kojom ste, to ce ona vise biti vasa!
Korisnikov avatar
By Hys.
^Ali meni je sama postavka "davanja slobode" problematicna.

Mada razumem poentu, jel.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Davanje slobode se odredjuje od veze do veze.
Za nekoga nece biti sloboda isto zavisno da li su u monogamnoj ili poliamornoj vezi. :)
Mislila sam na neke obicnije slobode. :)
Korisnikov avatar
By Hys.
de si dzelajzo sto godina :liz:

(evo necu of vise, majke mi)

OT:

Sam pojam slobode je toliko sirok....Kapiram da prvo treba da se osecamo slobodni da zivimo zivot kako zelimo (eto vec tu se postavlja drustvo koje daje odredjene norme, znaci nemosh ides go ako nesh u zatvor). Pa onda na osnovu toga da biramo partnere. Koji isto to rade, pa se ne osecaju neslobodno da takav svoj zivot sa nekim dele.

edit:

@zvezda:

Mislila sam na to da nije moje da nekome dajem slobodu.

Nije moje da je uzmem ni da je dam. To hocu reci.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Hys, kada bi svi tako barem razmisljali. :mazi:
Korisnikov avatar
By V25
Svako najbolje zna za sebe kada mu je šta potrebno. Što se mene tiče, nisam jurio ni veze ni seks kombinacije. Ili su se desile, ili nisu. I gotovo uvek onda kada je to trebalo. Ako sam u vezi, onda znači da mi je ta osoba dovoljna u potpunosti i da me ne lišava nikakvih sloboda. Ukoliko bih osetio pritisak, verovatno bih izašao iz veze. Ne znam zašto je pederima toliki problem da budu u vezi. Gospode Bože, koje žaljenje za nebrojenim kurčevima na koje se nisu natakli ili guzicama u koje nisu penetrirali. Ili onaj najgori, "cockteaser" tip, kom je žao što ne može da bude "glavna mačka" gej klubova i koketira sa svima.
By Ulix

Zato što veza sa sobom obavezno i nosi nekakav gubitak slobode. Kakav i koliki gubitak slobode, to zavisi od dogovora, ali nekakvo prilagođavanje je neizbežno.
By Kragi
^ a meni to uopste nije prva asocijacija, niti sam generalno stekao takav utisak :neznam:
Uostalom, ako u vezu udjes svesno i dobrovoljno (dakle pod prerpostavkom da je zelis) razmisljam li ja uopste o tome na taj nacin ili sam srecan sto mi slobodu 'ogranicava' osoba od koje to zapravo i zelim? :D
Korisnikov avatar
By V25
@ Ulix-

Pa prilagođavanje postoji u svakom odnosu između dve osobe, to valjda moramo da prevaziđemo što pre. Ja lično u tome ne vidim ništa loše.
Korisnikov avatar
By viktorce92
Ne gubi se toliko sloboda koliko se gubi induvidualnost,to zna da smeta ali i na to se moze uticati.
Korisnikov avatar
By V25
Zašto bi iko u vezi gubio individualnost? Onda očigledno ta osoba koja oseća da je gubi ne zna da se postavi prema sebi, partneru a ni vezi kao vidu zajedništva.
By Ulix
Originally posted by viktorce92

Ne gubi se toliko sloboda koliko se gubi induvidualnost,to zna da smeta ali i na to se moze uticati.
Stvarno? Evo za skoro pet godina nisam primetio da sam izgubio i trunku individualnosti.
Korisnikov avatar
By Tungi
Al' ta sloboda tako dosadi.

Najslobodniji sam onda kada mi se ogranice pojedine.Ne gubim nista od svoje individualnosti,bas naprotiv.Nadogradjujem je.Potpuno slobodan,ne mogu ni biti srecan.
By tasa
Originally posted by Viktor Vilotijević

Ne znam zašto je pederima toliki problem da budu u vezi. Gospode Bože, koje žaljenje za nebrojenim kurčevima na koje se nisu natakli ili guzicama u koje nisu penetrirali. Ili onaj najgori, "cockteaser" tip, kom je žao što ne može da bude "glavna mačka" gej klubova i koketira sa svima.
viktore ovakve su i lezbe
i sto je najgore poigraju se sa nekim i uvuku u vezu a ustvari niti zele vezu niti znaju njen smisao
meni danas u ovom nasem ludom svetu nista nije jasno
Korisnikov avatar
By Dina

Ne znam zašto je pederima toliki problem da budu u vezi. Gospode Bože, koje žaljenje za nebrojenim kurčevima na koje se nisu natakli ili guzicama u koje nisu penetrirali. Ili onaj najgori, "cockteaser" tip, kom je žao što ne može da bude "glavna mačka" gej klubova i koketira sa svima.
i sto je najgore poigraju se sa nekim i uvuku u vezu a ustvari niti zele vezu niti znaju njen smisao
Gde vi nalazite te ljude? Kakvi su strejteri koje srecete? :puzzle:

Ja sam u slobodnom braku i vecina ljudi sa kojima se druzimo ne moze da veruje da tako nesto postoji (uglavnom se druzimo sa lgbt osobama). . Najbolji drug od muza (gay) nam govori da zivimo filmski i svaki put kad se nadjemo moze satima da nas slusa, neverovatno mu je da iko uopste tako zivi, da to postoji kod nas a ne samo u Americi. Mazin decko (isto gay naravno) nam je pre neki dan rekao da je njemu skroz neverovatno da neko tako funkcionise. I svi komentari na koje ja nailazim su uglavnom u tom stilu... Takodje jedan odredjen procenat ljudi sa kojima zelimo da ostvarimo veze odmah prekine kontakt sa njim ili sa mnom cim cuju za poliamoriju tj slobodan brak, a i preostali nisu odusevljeni najcesce. Naravno sretala sam i ja ljude kakve vi opisujete ali redje. A po reakcijama na nas sve mi se cini da ih ni drugi ne srecu...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dina

Gde vi nalazite te ljude? Kakvi su strejteri koje srecete? :puzzle:

To se i ja pitam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!