Kalimero jeste iritantan, što ne znači da nepravda ne postoji i da nije posledična.
Možda sam ja zaista uvezena sa neke druge planete, ali svaki vid socijalizacije mi je prilično traumatičan. Ne volim atmosferu klubova, kao ni ta
podrazumevana mesta gde ljudi dolaze da... što bi rekla Hlevdija, da se ispričaju sa društvom.

Zatim, u atmosferi kluba je manje posledično i ako usled alkohola i drugih supstanci dođe do inverzije.
U muško-ženskim odnosima u heteroseksualnom društvu, kao i muško-muškim i žensko-ženskim u gej, polazi se od
pretpostavke. Devojka je sve vreme svesna ako joj mladić priđe da razgovaraju o funkciji staklene bašte, opusu Miloša Formana ili da li je prijatniji ukus čaja ili kafe, da će mu se
možda dopasti ili on njoj. Slično je i u gej svetu, poricali to mi ili ne. Prvo se izočijukamo, a onda usledi procena gde je izvesna osoba (ako seksualnu privlačnost posmatramo u rasponu od 0 do 100), ispod ili oko cenzusa ili možda prelazi kritičnu tačku od 89. To što se o tome najčešće ne priča, ne znači da nije prisutno.
Kada je reč o relaciji strejt i gej osobe i kod muškaraca i devojaka homoseksualne orijentacije postoji svest da nas taj neko možda posmatra kao objekat privlačnosti. U obratnom slučaju to nije slučaj. Kada muškarac priđe muškarcu najčešće se to posmatra kao ortački prilazak, dok je kod devojaka, ah, reč o ženskoj solidarnosti i druželjubivosti. Da, postoji ta zaobilaznica aj' se družimo i pričamo svačemu-niočemu, i sve je to regularno ako je ta privlačnost oko cenzusa. Ali ako prelazi 89 na mojoj imaginarnoj skali onda je meni neprijatno da se igramo žmurke. A i nepošteno mi je nekako da druženje koristim kao ispriku. Jer i ta druga osoba družeći se poklanja izvesno poverenje.
Kada sam pročitala prošle godine (ove godine nisam imala živce) na nekim opštim forumima kako strejt žene gledaju na lezbejke... Ono najtolerantnije je 'ok, ako mene ne dira'. Isto kao što su strejteri tolerantniji prema lezbejkama i strejterke su prema gejevima.
Drugo, drugačije je kada govorimo o odraslim osobama, a drugačije kada je objekat požude neka koja je jedva prešla punoletstvo (uzevši u obzir da je meni 27).