Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By loreenche
Razmisljao jesam, ali sam i presao preko toga. Tuzno je to sto ne znas ko se nalazi na ulici, i sto moras da zadires u gay (friendly) mesta da bi startovao ikoga. Ali ako mislite da je vama tesko, samo se setite mene, koji u krugu od najmanje 200 km nema gay (friendly) mesta :lol:
Korisnikov avatar
By Momo
slazem se sa Galatejom da je situacija zeznuta, samo sto ja to ne dozivljavam bas kao nepravdu, nekako mi je cak i super sto sigurno necu zavrsiti sa nekom homofobicnom glupacom a da sam strejt tj da sam bioloski muskarac verovatno mi to ne bi ni palo na pamet da proveravam na prvom sastanku

transseksulanim ljudima koji su prosli tranziciju ili su na hormonima je jos teze, nakon tranzicije prakticno mozes da muvas (ako si strejt) koga god hoces ali je zeznuto kad smuvas tu neku osobu pa treba da kazes da si trans, tu tek moze da bude sranja ako je doticna persona transfobicna

ja licno nemam problema cak ni na ulici/gsp-u , vrlo brzo i lako tj u trenutku otkrijem da li osoba koju ne poznajem ima pozitivne ili negativne emocije prema meni, ako se smeska ja namignem pa cekam reakciju i eto flerta ;)
By J...
Originally posted by Galateja

A da li je pošteno da ja sa njom (hipotetičkom osobom) dok ispijamo kafice pričam o poseti Hilari Klinton Srbiji, vremenskoj prognozi i da tako glagoljam o opštim stvarima a u glavi mi konkretne misli? :pervert:

A te konkretne misli su sta?

I momak koji upoznaje devojku isto tako cenzurise svoje konkretne misli dok ispituje teren.
By Kragi
Originally posted by J...
Originally posted by Kragi

silazim niz pokretne stepenice u merkatoru i primetim da se gledam sa devojkom koja se sa drugaricom penje istim u traci do mene. nikakav problem ne bih imao da se vratim i tražim joj broj telefona, šta više mislim da bi bilo jako simpatično :D e jedino nisam siguran da li bih imao neki problem da to isto uradim i da je muškarac u pitanju. :)
Mozda bi bilo simpaticno ali nesto sumnjam da se takva muvanja na ulici zavrsavaju uspesno u bilo kojoj kombinaciji.
Navodim primer čiji je ishod potpuno nebitan u kontekstu ove teme.
sa druge strane mislim da je moguće. putovao sam pre 2 godine za podgoricu iz kragujevca i tip je do pazara smuvao ribu koja je ušla u kraljevu. :smeh:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by J...

A da li je pošteno da ja sa njom (hipotetičkom osobom) dok ispijamo kafice pričam o poseti Hilari Klinton Srbiji, vremenskoj prognozi i da tako glagoljam o opštim stvarima a u glavi mi konkretne misli? :pervert:

A te konkretne misli su sta?

I momak koji upoznaje devojku isto tako cenzurise svoje konkretne misli dok ispituje teren.
Konkretne misli oslikava gorepostavljeni smajlić.

Govorim o pretpostavci i očekivanju. Imaš veliki broj strejt ljudi koji ne veruju u muško-žensko prijateljstvo. Samim tim od momka je to očekivano. Možda i od buč devojaka, bez obzira da li su lez ili ne. Od mene se takvo što ne očekuje. I onda se plašim da dobijem poverenje pa da posle bude da sam perverzna, pedofil i niz epiteta. :cut:
By J...

Od mene se takvo što ne očekuje. I onda se plašim da dobijem poverenje pa da posle bude da sam perverzna, pedofil i niz epiteta. :cut:

Internalizovana homofobija. :P

Originally posted by Kragi

putovao sam pre 2 godine za podgoricu iz kragujevca i tip je do pazara smuvao ribu koja je ušla u kraljevu. :smeh:

Sigurno je smorio. :lol:

S druge strane, pederi imaju gay romeo i oglase gde se moze "smuvati" nesto za verovatno mnogo krace vreme.
Korisnikov avatar
By Momo

Govorim o pretpostavci i očekivanju. Imaš veliki broj strejt ljudi koji ne veruju u muško-žensko prijateljstvo. Samim tim od momka je to očekivano. Možda i od buč devojaka, bez obzira da li su lez ili ne. Od mene se takvo što ne očekuje. I onda se plašim da dobijem poverenje pa da posle bude da sam perverzna, pedofil i niz epiteta. :cut:
e pa sad bi ti sve, butch devojke (kao i trans entiteti) lakse mogu da pristupe i konkretno nastupe jer se kako kazes od njih to i ocekuje ali zato osobe koje nisu butch mogu lakse da odu na kafu sa recimo fem koleginicama itd... a onda sve zavisi od tebe, tu imas vremena i prostora da ispitas stvar
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by hlaefdige
Originally posted by maka

Navikla sam na to. Devojku samo mozes da startujes u gej klubu/kaficu. I onda se nerviramo sto su svi dosli u gej klub/kafic da se muvaju.

Meni je bas krivo sto eto na ulici ili na bilo kom javnom mestu ne mogu da startujem devojku najnormalnije,kao sto to rade strejt muskarci. Nije da bih ja radila tako nesto,al eto bilo bi lepo samo da znam da MOGU :)

jel? ja bas retko imam utisak da su zene u gej klubu/kaficu tu da bi se muvale...uvek mi se cini da im je to "ispod nivoa" i da su tu samo da bi se ispricale sa drugaricama.....sreca pa se ne obazirem mnogo na tu "pocetnu poziciju" kada odlucim nekome da pridjem...

on: cesto razmisljam o tome kako meni svaki pijani kreten ima pravo da oduzme po pola sata moje subote u gradu na objasnjavanje da me ne zanima.....
pa samo ona Ana nije htela da se muva,sve ostale jesu :giggle:

to je moj utisak,a muskarci kako pricaju skapirala sam da je kod njih 300x gora situacija. Po pitanju veze na jedno vece, nebino dal u klubu upoznaju nekog ili im se samo svidi nechiji nik na chatu,u roku od sat vr se nadju i ceeepaaaj :jumpfuck: :rock:
By Kragi
^ Hteo sam da napravim off i citiram tvoj post, ali rekoh da ne krenemo sa raspravom u drugom smeru, što nije tema jel? medjutim sad moram :smeh:
slažem se sa tobom :D
zato i ne izlazim, naročito u fazama kada bih da budem single ali da svi redom muvaju - muvaju. često imam utisak da je većini to glavni razlog izlaska, naravno ne i svima. :D
I još da dodam, da ne bih bio krivo skuzen: ne mislim da je to nešto loše, samo konstatujem :D
Korisnikov avatar
By m..

Govorili smo o raznim vidovima diskriminacije, ali postoji i jedan vid prirodne (pre bi se moglo reći eliminacije) diskriminacije. Ako uzmemo kao nasumični podatak da je 90% stanovništva strejt, 10% LGBT, onda se nameće kao posledica tog procentualnog odnosa sužen izbor polja u kome se može delovati. I ja to doživljavam kao neku vrstu nepravde. Meni kada se svidi neka devojka usledi milion misli, da li je m-o-ž-d-a l/b, homofobična, autohomofobična i niz pitanja... Ako bih ja izvesnoj hipotetičkoj osobi prišla onda ne rizikujem samo da budem odbijena, već i niz konsekvenci, pogotovo ako pričam o nekoj personi koji je rođena početkom poslednje decenije 20. veka.
Sa druge strane, isti dan kada razmatram ove nepravde, u GSP-ovom vozilu pomalo napadno, ali ne i nepristojno jedan muškarac zapodene razgovor, sve na vi, od toga odakle sam, čime se bavim, imam li dečka i niz sličnih pitanja. Morala sam da ga slažem da sam pred udajom i da neplanirano siđem nekoliko stanica pre. I nije to prvi put da mi se takvo što dešava od strane muških persona.
Suština je da kada bih ja kao lezbejka startovala neku devojku bilo bi višestepeno posledično, dok je u strejt odnosima jedina posledica odbijanje.

Da li ste vi nekada razmišljali o o ovome? Da li doživljavate kao nepravdu i koči li vaše namere i korake ka potencijalnim dopadljivim licima? Da li ste naštelovali sebe da vam taj procentualni odnos inhibira emocije? Plašite li se?
Pa mhm, jeste mi se par puta kao posledica pijanstva poremetio gaydar pa sam zalajala na pogresno drvo, bez nekih ozbiljnijih posledica. U stvari cush par puta, savatavala sam, sto ja strejt ribe sto one mene, jedno 200-300 puta od moje 14. do sada, al se sve zavrsavalo na ljubljenju i tako tome. Ne mogu da nabrojim koliko puta su me startovali tipovi, sto suptilno sto agresivno. Par puta samo sto nisam dobila batine usled odbijanja. Jednom je jedan hteo da me baci sa splava pa su me jedva odbranili.

Ne znam nije mi to problematicno, mislim ako devojka bas burno odreaguje i sve to, uvek mozes da joj kazes da celu stvar shvati kao kompliment i da je sve u redu. stvarno mi se nikad nije desilo da devojka pozove ortake da je spasavaju ili nesto, a i sumnjam da bi. Sa zenama skoro pa uvek mozes da izgladis stvari na miran nacin.

Ne znam, posto uglavnom startujem po klubovima, gde su ljudi po pravilu lepo raspolozeni, prosto mi se nije desavalo da nesto krene po zlu. Na kraju krajeva ako je riba bas strejt do te mere, ni ne padne joj na pamet da je muvas nego misli da hoces da se druzis. Tako sam u nekoj kafancugi mrtva pijana spopala neku iz nekog sela oko Mladenovca, skontala da je strejt beyond belief i lepo smo se iscavrljale.

Elem, ta muska napadnost ume da ti spasi glavu ponekad. U petak sam krenula do Apartmana da se nadjem s nekom ekipom pre odlaska na drugo mesto. I kako se taksi zaustavio, prislo mu je 7 tipova, koji su poprilicno izgledali kao huligani. Jedan je otvorio vrata i pitao me da li idem u Apartman, na sta sam ja zbunjeno odgovorila da idem, sve misleci da im treba taksi i da me zato pita. Elem, 6 ih je otislo u nekom pravcu, ovaj jedan je ostao i krenuo da gnjavi, i bila sam ubedjena da ce da me umlati jer je sav bio macho i agresivno stiskao limenku piva, insistirao da ga uvedem u klub, predstavio kao S. "Mala Mafija" i bio tako napet da sam mislila da ce svakog trenutka da me nabode u glavu. Sva sreca pa sam pocela da flertujem, a on da me muva i da sam ga nekako otkacila pricom da cu ga cekati u drugm klubu (u koji je ufur bio tipa 600 dinara). jebote dinstao me je tamo 15 minuta, a meni su noge posledicno drhtale. Posle sam morala da popijem litar rakije da dodjem sebi.

I nije to prvi put, bar 15 puta sam se flertom izvukla od batina. Sva sreca da ti agresivci uglavnom misle djokom.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by m..

I nije to prvi put, bar 15 puta sam se flertom izvukla od batina. Sva sreca da ti agresivci uglavnom misle djokom.
Ovo je sasvim tacno i izvan konteksta m...-inog (Eminog? :sweet: ) iskustva. I nisam imala problem da pridjem nekoj devojci na javnom mestu. A nije da se igram sa zivotom, i da gubim glavu, vec na startovanje gledam kao na neku sasvim lepu stvar. Pa valjda je svakom lepo kad je startovan. Osecam se dobro i kada me tip startuje, sta sad.

@Galateja: kalimero je junak za decu, i nekako je iritantan na momente, ako mogu tako da kazem. Poslusaj IriS.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Orlando the Lady
Originally posted by m..

Ovo je sasvim tacno i izvan konteksta m...-inog (Eminog? :sweet: ) iskustva. I nisam imala problem da pridjem nekoj devojci na javnom mestu. A nije da se igram sa zivotom, i da gubim glavu, vec na startovanje gledam kao na neku sasvim lepu stvar. Pa valjda je svakom lepo kad je startovan. Osecam se dobro i kada me tip startuje, sta sad.
Cekaj, cak i tokom onih krajnje glupavih naleta kad tip insistira da ti uzme pice pa posle istripuje da treba da se ponasas kao kurva od 2 pelinkovca?
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by castor
Originally posted by m..

Posle sam morala da popijem litar rakije da dodjem sebi.
mukice :roflmao: :roflmao: :roflmao:
Nije smesno, tresla sam se ko chivava s parkinsonom, trebalo je to stabilizovati. Ne secam se da sam se toliko usrala u ovom milenijumu, ni kad su nas mlatila 4 konja iz Jerkovica.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ Uzas jbt. Dobro si se izvukla....
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by m..
Cekaj, cak i tokom onih krajnje glupavih naleta kad tip insistira da ti uzme pice pa posle istripuje da treba da se ponasas kao kurva od 2 pelinkovca?
Ne, ja se uglavnom brzebolje autujem pa me trazi za staroga svata posle.

Ustvari bilo je jednom... u ,,Dangubi" pre dve godine mozda... prilazi tip, govori kako mora da mi uzme pice, ja slegnem ramenima i aminujem, ... donese on spricer i pocne da ,,podrazumeva". Tada sam vec smislila grc grudnog misica i zapalila ,,na vazduh", nije mi bilo ni do kakve rasprave.
I jos jednom. Prijatelj (sada vec nekadasnji prijatelj ) mojih roditelja. Ali o tome i ne bih.
Korisnikov avatar
By Dina
Jeste nepravda u sklopu ostalih nepravdi prema lgbt osobama... Mada se meni desilo dva puta da mi pridju devojke van sigurnih gay mesta, pricala sam na nekim temama ali davno jer davno je to i bilo. Jednom je bilo neprijatno jer me je bukvalno fizicki napala, to je onaj strejt strah najcesce neosnovan ali eto ponekad se i desi nekome :lol: Drugi put je bilo bas simpaticno, devojka me je dugo gledala na nekim zajednickim casovima ali se nismo poznavale. I prilikom nekog ispita kad smo izasle obe, prisla da se upoznamo :sweet: No to su retkosti da su lgbt osobe tako smele, Maza kad sam mu pricala te situacije samo je kukao sto se to njemu nikad ne desi, cak i protiv fizickog napada ne bi imao nista protiv :lol:

A slazem se sa Momo koliko je nesto mana moze biti i dobro. Transseksualna osoba koja je prosla tranziciju a dodala bih i biseksualne osobe mogu da nalete na kojekakve budaletine u strejt svetu. U gay svetu je manja mogucnost da ce biti homofobi bar. Ja sam inace vec dugo u fazi da sam samo u gay svetu, nas forum, nasa mesta, nasi opet i na fb, uopste nemam zelju da imam kontakte sa strejt osobama... Cekam da ta faza prodje ali nikako da prodje, tako da ja imam utisak nekad da zivim u gay svetu, sokiram se nekad kad na tv vidim muskarca i zenu kao par, ju kao otkud to... :lol:
Korisnikov avatar
By Galateja
Kalimero jeste iritantan, što ne znači da nepravda ne postoji i da nije posledična.

Možda sam ja zaista uvezena sa neke druge planete, ali svaki vid socijalizacije mi je prilično traumatičan. Ne volim atmosferu klubova, kao ni ta podrazumevana mesta gde ljudi dolaze da... što bi rekla Hlevdija, da se ispričaju sa društvom. ;) Zatim, u atmosferi kluba je manje posledično i ako usled alkohola i drugih supstanci dođe do inverzije.

U muško-ženskim odnosima u heteroseksualnom društvu, kao i muško-muškim i žensko-ženskim u gej, polazi se od pretpostavke. Devojka je sve vreme svesna ako joj mladić priđe da razgovaraju o funkciji staklene bašte, opusu Miloša Formana ili da li je prijatniji ukus čaja ili kafe, da će mu se možda dopasti ili on njoj. Slično je i u gej svetu, poricali to mi ili ne. Prvo se izočijukamo, a onda usledi procena gde je izvesna osoba (ako seksualnu privlačnost posmatramo u rasponu od 0 do 100), ispod ili oko cenzusa ili možda prelazi kritičnu tačku od 89. To što se o tome najčešće ne priča, ne znači da nije prisutno.
Kada je reč o relaciji strejt i gej osobe i kod muškaraca i devojaka homoseksualne orijentacije postoji svest da nas taj neko možda posmatra kao objekat privlačnosti. U obratnom slučaju to nije slučaj. Kada muškarac priđe muškarcu najčešće se to posmatra kao ortački prilazak, dok je kod devojaka, ah, reč o ženskoj solidarnosti i druželjubivosti. Da, postoji ta zaobilaznica aj' se družimo i pričamo svačemu-niočemu, i sve je to regularno ako je ta privlačnost oko cenzusa. Ali ako prelazi 89 na mojoj imaginarnoj skali onda je meni neprijatno da se igramo žmurke. A i nepošteno mi je nekako da druženje koristim kao ispriku. Jer i ta druga osoba družeći se poklanja izvesno poverenje.
Kada sam pročitala prošle godine (ove godine nisam imala živce) na nekim opštim forumima kako strejt žene gledaju na lezbejke... Ono najtolerantnije je 'ok, ako mene ne dira'. Isto kao što su strejteri tolerantniji prema lezbejkama i strejterke su prema gejevima.
Drugo, drugačije je kada govorimo o odraslim osobama, a drugačije kada je objekat požude neka koja je jedva prešla punoletstvo (uzevši u obzir da je meni 27). :blush:
Korisnikov avatar
By m..
Jao te sto su na forumu gadljive na lezbejke... Kontam da su to one iste koje ne bi spavale na 1. dejtu, pa ih neko spetlja. Daj mi zenu koja je imuna na kompliment... lol.
Korisnikov avatar
By Oziris
Ja mislim da ti samo malo fali te simpaticne doze bezobrazluka koja u nastupu naprosto ne ostavlja prostora da te neko "napusi" zato sto si gay, vec, ako niste na "istom", lepo te odbije i svako svome jatu. ;)

Meni se recimo nikad nije desilo kad me neko izvredja, omalovazi i sl. na osnovu moje orijentacije, a imala sam "akcija"(pocev od blagog beznacajnog flerta, pa do takvog razvoja situacije da se "muvamo" na ocigled ostalih) - u redu u banci, u gradskom prevozu, na fakultetu, kod zubara (bolje reci zubarke :lol: ), u stanici policije, kad sam cekala informaciju za duplikat vozacke, u birou... i tako...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by m..

^Nisam baš razumela, ko je gadljiv na forumske lezbejke? :alikako:
pa te sto si navela sa strejt foruma.
:lol:
Sad izbrisah post, imam kasno paljenje. Nije mi isprva bilo jasno na šta misliš. :doh:

Kako god, činjenica je da su one pisale da se njima gadi pomisao da spavaju sa ženom. A ja se osetim anksiozno kada takvo što pročitam, bez obzira što možda i ne misle tako. Čak i da samo pišu a žele drugo, nekako mi je to ponižavajuće, kao odnos prema kurvama.
Korisnikov avatar
By m..
pa i meni gadno da spavam sa nekim zenama... jbg. lol.
Korisnikov avatar
By maka
m.. treba vodis hlevdije,azdaju i mene kad oces tolicna da sarmiras po gradu :misici:

:)
Korisnikov avatar
By m..
vala mogla bih. nek se ove dve jave kad dodju iz ravnice pa na neko pice...
Korisnikov avatar
By Momo

Drugo, drugačije je kada govorimo o odraslim osobama, a drugačije kada je objekat požude neka koja je jedva prešla punoletstvo (uzevši u obzir da je meni 27). :blush:
u moje vreme ta razlika u godinama je i u strejt odnosima bila nezamisliva za roditelje a bogme i za drustvo, plafon je bilo da dvojka ima 18 (ako to podrazumevas pod "jedva punoletna") a decko 24-25

kad devojka predje dvadesetu onda je bilo malo drugacije ali pre dvadesete da bude sa nekim ko ima preko 25 pa to je skandal

znam da su roditelji i starija braca/sestre mojim drugaricama pravili probleme i za pokusaj takvih veza...

e a sad ne znam sta rade ovi novi mladi :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
-Zatim, u atmosferi kluba je manje posledično i ako usled alkohola i drugih supstanci dođe do inverzije.

Nisam sigurna da razumem...

Mislis, ako su ljudi cirke, pa sad ti nekog ili tebe neko startuje a mozda nije/nisi gej, mosh se izvlacis na to da si popio/la?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!