Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By loreenche
Nemojte da se svadjate, we gotta spread bratska ljubav narodeeee :grouphug:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Sanja Steppenwolfin
Originally posted by Galateja

Opet tema o ruženju narodu u više činova?! :shrug:

ILI-ILI.

Ja sam za crticu. :eureka:

Menjaju se ljudi i stavovi. Ljudi nisu neke nepromenjive statue, već u psihofičkom smislu dinamika, od bebe do starca, od jednog stava do drugog. Ne mora sve da bude plod licemerja i teorija zavere.

Koliko ljudi toliko i motiva za ulazak u vezu.
zasto o ruzenju? pa to je samo jedna teorija, koja se nazalost u mnogim slucajevima pokazuje kao istinita.

i dobro si rekla da se ljudi menjaju i menjaju svoje stavove... kako je onda moguce da neko ko iz sebicnih razloga udje u vezu, u toj i ostane godinama kasnije?

ja to uvek posmatram iz svoje perspektive kako bi se ja osecala da sam sa nekom osobom u dugogodisnjoj vezi, a da sam ja njoj ili drugi izbor ili da je sa mnom da ne bi bila sama...

:sesir:
Svakako, samo to je jedan aspekt. Ono što pokušavam reći je da jeste tačno da pojedini uđu u vezu zbog straha od samoće, zato što ne znaju šta će od sebe, ali, takođe, postoji mnoštvo zbog-zato pozitivno determinisanih. Uvažavam Renoarovu primedbu iz uvodnog posta, ali isto tako napominjem da ima i ljudi koji stupe u vezu iz nekih pozitivnijih motiva: zaljubljenost, strast, ljubav, altruizam... Onda, jedni mogu da uđu u vezu iz jednog motiva pa posle da on evouluira u drugi... Ništa nije jednostavno.
By ~ Le Saint X ~
Niko se ovde ne svadja

samo se razjasnjavaju neke 'nedoumice' oko interpretisanja postova

ili

mogucih omaski pri citanju
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by ... AINSI SOIT - JE ...

da li zbog toga sto imaju te 'nedostatke' u odnosu na druge
se vise zalecu u vezu
iz prostog razloga jer taj neko drugi
moze naci nekog ko je lepsi, manje stidljiviji i slicno...
te,kada im se ukaze prilika za vezu, idu u nju bez obzira na to kako ce im biti
Ti "nedostaci" su u očima posmatrača.

A inače te fore mi nikada nisu bile jasne, ono, šta u vezi si i stavio sam ti lisice na ruke i više nikoga nećeš moći naći ko je tebi bolji te zameniti ga sa mnom...
Najstrašniju stvar koju možeš reći osobi je da je zamenjiva, to je definitivno.

Ja sam više u onom tripu "idi, molim te, nađi nekoga boljeg, pokušaj slobodno". Ako misliš da možeš da nađeš boljeg tipa od mene, nađi ga što pre, da i meni i sebi ne trošiš vreme. Ali nemoj me vući za nos.

Možeš naći boljeg od mene, možeš naći goreg od mene. Nikada istog kao ja. :sudija:

Ali, nema puno ljudi koji tako misle, tako da ja mislim da se vrlo često događa ta situacija koju si naveo. I onda, ako nisu iskompleksirani, ne smaraju te i znaju da budu pravi slušaoci kada im pričaš o tim seks dejtovima, jer su učinili onako kako su mislili da je ispravno i drže se te svoje odluke da budu sa tom osobom, jer su oni iskalkulisali za sebe, ali shvataju da postoji neko ko tako neće da funkcioniše.
A ako su iskompleksirani, onda ti nabijaju osećaj krivice.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

Da li vezi teze oni ljudi koji imaju manju mogucnost da sebi izaberu 'nekog' (da li zbog toga sto su manje privlacni ili stidljivi ili nesigurni ili neoutovani i slicno)
te taj neko ko (prvi) dodje, mora i da se sacuva, jer sledeci tesko da ce doci (ako dodje)?

ili

Da li se u veze zalecu oni koji se boje svoje samoce i onog sto bi ta samoca mogla iz njih izvuci tj sta bi oni mogli da postanu (npr iz finih decaka da se pretvore u 'kurve')?

Uvek mogu naći "nekog" - kao i svako drugi.
Stvar je u tome da nisam u stanju da budem srećan s nekim mladićem koji nije u stanju da premaši moje standarde. Može da mi bude lepo, da uživam, ali to meni nije dovoljno, barem ne za nešto bitnije i trajnije.
Seks kao seks nije nešto što me čini absolutno srećnim as is, mora da bude ubačen u kontekst rituala zavođenja, tačnije kao kruna rituala zavođenja, ili ritual obožavanja...uslovno govoreći.

Solitarnost je nešto što mi je potrebno, bio u vezi ili ne. Potreban mi je odmor od svih ljudi pa i onih koje volim, nekada na par sati a nekada na par dana ili nedelja. Tako da je logično pretpostaviti da od iste nemam strah koji bi me nagonio da promenim svoje želje.

Imam puzavicu koja ima nove cvetove svaki dan, otvore se u zoru a zatvore u sumrak.
Drugim cvetovima je potrebno više vremena da se otvore, da pokažu svoju pravu lepotu, svoju unutrašnjost, obično su to složeniji cvetovi, življih boja i opijajućeg mirisa, koji traju duže od svoje jednostavnije braće.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Urođeno-stečeni motivi koji nas pokreću i na to.

Ranije omogućavali opstanak, sada omogućavaju i zadovoljstvo.

Veće zadovoljstvo predstavlja za onoga čija je i potreba veća.

Previše je komplikovano i nepoznato reći od čega sve to zavisi.
Korisnikov avatar
By Dina
Mene su veze oduvek sputavale... a s druge strane sam ih i zelela, a bio je prisutan i strah da posto drustvo tako funkcionise i svi ce uci u veze i brakove sa kim cu ja da se druzim kad dodju neke godine? U medjuvremenu su te "neke godine" dosle pa je to razmisljanje iz proslosti. Neka vrsta poliamorije u kojoj sam je za mene idealno resenje. Sa muzem imam neku vrstu zajednice, nije prebliska pa da me ugusi, a nije ni toliko udaljena, nego njegovu podrsku stalno osecam. Posto drugim osobama takvo stanje odmah predocim onda i sa njima mogu da budem u slobodnim vezama samo, ako im to ne odgovara onda nista...

Sto se tice tih komentara da su ljudi koji menjaju partnere kurve, a oni u vezi ne znam sta... To mislim da nema veze sa emotivnim statusom nego sa konzervativizmom. Osobe su prihvatile stavove okoline, crkve ponesto izmenjene jer su sa strejt sveta to preneli na gay svet. Ali to su u sustini ista gledista, seks je los, veze jedan na jedan su jedino dobre bla bla... E da i sama rec koju koriste govori o prihvatanju i prenosenju stavova strejt sveta jer ne koriste rec svaler koja bi imala pozitivnu konotaciju nego rec kurva koja je negativna...
Korisnikov avatar
By gossip
kada sam krenuo sa svime sa 18 godina...bio sam u fazonu da sam samo za veze...sex na jedno vece mi nije padao na pamet...to su radile samo "kurve"...ali posle nekog duzheg vremena....i to mi je postalo ok...takodje imao sam obicaj da impulsivno ulecem u veze...sto se ubrzo zavrsavalo jer bih skontao da mi se lik ne svidja toliko...i da se osecam gushenim i vezanim...tako da sada skroz upoznam decka pre nego sto stupim u vezu...

svako treba da radi sta ga cini srecnim.....i niko nije jadan u celoj prici :)
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by gossipboy8989

svako treba da radi sta ga cini srecnim.....i niko nije jadan u celoj prici :)
Ili, što bi rekao gosn Eminem: svako ima pravo na svoju nesreću. :awesome:

Moje mišljenje je da svako treba da živi onako kako mu prija, koju god formu da odabere važan je kvalitet. Ako neko hoće vezu neka ga/je u vezi, ne mora nužno da znači da je tu iz čistog konformizma prema okolini. Ako neko hoće samo seks, neka, ne vidim šta tu ima za zgražavanje?! Ako neko hoće samo da se miluje i gleda, neka, ako tako voli. Prednost naših generacija je što imamo mogućnost izbora, svako može sebi da priušti seksualni život kakav želi. I to je jedna od prednosti 21. veka.

@Renoar - Ne znam za druge, ali meni na pamet nije palo da osuđujem tvoj način življenja, niti vidim zašto bi to neko činio?! Ono što se meni ne dopada u tvojim temama o seksu je terminologija, ali to je neka moja percepcija i nadam se da ovu kritiku nećeš doživeti kao prozivku i poziv na svađu. Mislim da su reči bitne, izbor reči. E, sad, možda sam ja licemer što je meni estetično kad pročitam 'obljubljen', a odbojno 'jeban', ne znam... Svakako, :peace: .
Korisnikov avatar
By Galadriel
zbog kreditne sposobnosti i subvencionisanih kredita, olaksica za nekretnine, neoporezivanja samaca, decjeg dodatka i svakojakih finansijskih stimulacija :awesome:
By ~ Le Saint X ~
:mazi:

Ih,sad... ja ne verujem da sam igde procitao i od najvecih 'puritanaca' na forumu ovde
da su napisali obljubljen umesto jedan ili kresnut ili uzet ili whatever...

Sa druge strane, ne znam d ali znam nekoga uzivo kome su reci bitnije od mene!

LES MOTS SONT NOS VIES...

ali,moje teme i izbor mojih reci je u skladu bas sa temom/podforumom i senzibilitetom danasnjice

Mogu biti arhaican,ali bih sam sebi licio kao da se sprdam sa samom temom

kasnije cu odgovoriti Dini

koju uvek volim da procitam
i pozdravljam ovim putem
:kiss:
Korisnikov avatar
By Sunce
U vezi se gradi, dve osobe posle pocetne fascinacije i zaljubljenosti, u vezi idu dalje - upoznaju se bolje, dele stvari, grade. Tu je gnezdo ljubavi. Tu se vide mane druge osobe, tu se prihvataju mane.
Korisnikov avatar
By lazarus
Nikada nisam bio u vezi s muškarcem i ne osjećam se pozvanim da sudim o homoseksualnim vezama.
Samo mi se čini da većina momaka bježi od vezivanja na način u kome slutim malo patologije.
Nedavno sam bio u laganoj ljetnjoj šemi i smišljeno sam rekao tipu da bih mogao da ga volim. Razumije se da sam to i osjećao. Od tog trenutka počeo je raspad u našem neobaveznom odnosu, raspad koji je mogao ( ili jeste) da završi njegovom mržnjom prema meni.
Neko je ovdje spomenuo sebičnost kao temelj potrebe da se bude u vezi. Meni to zvuči grubo ali ne daleko od istine. Za pravu ljubavnu vezu je prije svega potrebno da čovjek voli samog sebe.
Ona dva pitanja u početnom postu se izgleda odnose na primjere s margine, i ne čine mi se bitnim, čak ni smislenim.

Ja sam u fazi kada volim sebe kao nikada do sada, pun radosnog zadovoljstva sobom i kao nikad prije želim da me neko VOLI. Ali sve su neke jadulje oko mene.

Ili da nas u vezi bude troijca.... :zastava:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin

Sa teme o novogodišnjim erotskim željama:

Da me obljube Gro Hamerseng, Samanta Stosur i Milka Forcan. I ne, to nisu tri želje zato što bi formacija bila 3:1. :drama:
:awesome:
Galateja, nikad me nisu privlacije starije zene, ali ove tvoje ako budu u ovakvoj kondiciji i sledece godine, uzecu ih ja :awesome:

sorry na off topic, ali to su ipak arijevke :drama:
Korisnikov avatar
By Galateja
:iskolacen:
Otkud starije, pobogu?! Gro je '80, Samanta '84. Jedino je Milka starija. :D
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pa s obzirom da sam ja za mladje cure od mene, onda jesu :beba:

ali izuzetci su uvek najsladji :dancingfever:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Veza je samo pojam... definicija trenutnog odnosa koji grade dve osobe... ako krenemo od postulata da je sve relativno, postavlja se pitanje da li je veza i to što si dragi Ainsi imao sa likovima za jedno veče? Ili je možda zapravo kres kombinacija koja se ponavlja sa jednom osobom, to što su imali tvoji drugari? Naravno, postoji gomilu elemenata koji distanciraju "vezu" od "one night stand-a" i možda baš u tome leži potreba nekih da se vežu za jednu osobu. Neko traži sigurnos, neko se tripuje da se skida pred nepoznatima :P a neki jednostavno osete da im celo telo drhti kada se nađu u blizini drage im osobe... Ko je tu zapravo srećan i zadovoljan ne zavisi od statusa po sebi koliko od konteksta date situacije... Možda su tebi zavideli jer si ti "hvatao dan" dok su oni shvatali kako isti gube jer nisu ispunjeni onim što imaju sa tom nekom osobom kraj sebe.... Ja lično sam podržavao obe varijante i međukombinacije, ali više sam preferirao slobodu dok nisam sreo ono malo dete o kojem sam ti pričao... sada bih samo njega :P
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dina, ja želim takvog muža :love:

Veza jeste samo pojam, ali i pojmovi utiču na naše opažanje, mišljenje, ponašanje.

Ljudi su navikli da uz takav pojam, ili pojam ljubavi ide određeni fond nedeljnih viđanja, razna očekivanja...
Ja na to gledam kao obavezu, obavezu koju nisam spreman niti voljan da sebi nametnem.

Kada pronađem muškarca koji na takve stvari deli moj pogled, neće mi biti problem ni da ga volim niti da budem voljen.

Kao što sam već pominjao, meni jeste stalo do mojih redovnih ljubavnika, i donekle imamo isti pogled, ali uslovi u Srbiji nisu ono što meni odgovara, ni za mnoge druge stvari, pa ni za to.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Dina

Mene su veze oduvek sputavale... a s druge strane sam ih i zelela, a bio je prisutan i strah da posto drustvo tako funkcionise i svi ce uci u veze i brakove sa kim cu ja da se druzim kad dodju neke godine? U medjuvremenu su te "neke godine" dosle pa je to razmisljanje iz proslosti. Neka vrsta poliamorije u kojoj sam je za mene idealno resenje. Sa muzem imam neku vrstu zajednice, nije prebliska pa da me ugusi, a nije ni toliko udaljena, nego njegovu podrsku stalno osecam. Posto drugim osobama takvo stanje odmah predocim onda i sa njima mogu da budem u slobodnim vezama samo, ako im to ne odgovara onda nista...

Sto se tice tih komentara da su ljudi koji menjaju partnere kurve, a oni u vezi ne znam sta... To mislim da nema veze sa emotivnim statusom nego sa konzervativizmom. Osobe su prihvatile stavove okoline, crkve ponesto izmenjene jer su sa strejt sveta to preneli na gay svet. Ali to su u sustini ista gledista, seks je los, veze jedan na jedan su jedino dobre bla bla... E da i sama rec koju koriste govori o prihvatanju i prenosenju stavova strejt sveta jer ne koriste rec svaler koja bi imala pozitivnu konotaciju nego rec kurva koja je negativna...
Ah,Dina,Dina...
Prva tvoja recenica... Sto sam stariji, to mislim da je veza samo sputavanje moje licnosti
Iz jednostavnog razloga sto ja nisam ljubomoran i sto je meni dovoljno da znam da me neko voli (podrazumeva se i ja njega) da bih se osecao dobro u vezi...
100 smsova na dan,zivkanje na svakih sat vremena... to nije to.
Mozda mi je sa 20 godina bilo zanimljivo, ali zadnjih godina ne...
Tako da moj sadasnji status - veza / internacionalna ljubav mi sasvim sasvim odgovara
i
to sto znam da on misli na mene mi je vise nego dovoljno...
Mi imamo dogovor oko nekih stvari koje bi mozda mogle 'ugroziti' neke temelje veze
ali,bas
ta sloboda koju imam me u stvari vezuje vishe za njega
Ja mogu da izaberem da imam seks sa nekim, ali biram da ga nemam

Dok, primeri koje sam ja naveo drze osobu u vezi i ona se ne oseca slobodna ni da prekine vezu niti da ima seks (koji zeli) sa nekim drugim...

O reci kurva
... nisam do sada razmisljao o tome...
ali,verujem da neko konzervativno shvatanje utice ne to svakako,kao i strah od okoline
Verujem npr da je Dirrty bio u tom trenutku pored mene dok sam pricao o tim nekim svojim 'kurvinskim' dogadjajima, da mu ne bi ni pala napamet ta rec

Elem
da zakljucim

MIslim da nikako ljudi ne mogu da budu okej
bilo u ljubavi bilo u prijateljstvu
ako nisu na istoj ravni

Gde neko ide gore, uvek ima ljubomore
a ljubomora vodi ka losim postupcima...
Korisnikov avatar
By Blady
Pravo da ti kazem, ne znam.
By Kragi

^
Hvala Zenu na odgovoru
i an iskrenosti, ali mislim da sta god da je imao, to je bilo nesto kratko
i kao sto kaze Sanja
moja tema se odnosi na one koji su dugo u vezi
i koji

LAZU sami sebe da su fini decaci - naspram nas koji nismo u vezi i imamo seks dejtove
i kako oni ne bi NIKADA mogli tako da se jebu okolo
a u stvari su zavidni na to jebanje okolo

ali,boze moj, on je u vezi i nema veze sto skuplja rendom brojeve telefona nekih decaka
sa kojima se 'nevino' dopisuje
narvano,decko za to ne zna jer
IPAK
ONI SU FINI!
E a jel si razmisljao o tome da neki zaista ne vole da se jebu okolo, i da je teško zavideti nekome na nečemu što je pristupačno svima?
ne kontam šta je problem nekome da u 21. veku ne bude ono što jeste i zavidi tebi na pristupačnim stvarima?
By Kragi
On: kako već neko reče svako od nas ima svoje motive i razloge, mada bih bio licemer kada ne bih rekao da mislim da se to radi iz ličnog zadovoljstava. sad neko će tu naći materijalno, neko emotivno, neko sexualno...
verujem da je veza jedan veliki kompromis zarad obostranog zadovoljstava izmedju dve ili više osoba koje pojam veze isto doživljavaju.
u priče tipa 'jedni drugima zavidimo zbog toga' ne verujem, pošto mi se čini da svako može da bira kako će živeti. :)
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Kragi

E a jel si razmisljao o tome da neki zaista ne vole da se jebu okolo, i da je teško zavideti nekome na nečemu što je pristupačno svima?
ne kontam šta je problem nekome da u 21. veku ne bude ono što jeste i zavidi tebi na pristupačnim stvarima?
E a jesi li razmisljao o tome da ja zaista znam sta pisem?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!