Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By LeDeNa_
Retki su bisexualci koji se mogu podeliti na jednake procente,cesto u ljubavi prema suprotnom polu traze zajednicu,a istopolne veze odrzavaju povremeno,uzitka radi. Dakle,otvorene veze jesu prisutne,ali razlog im nije neophodnost zivljenja obe sklonosti. Takva neophodnost ne postoji. Cak i kada je noko pola-pola,ako neku osobu voli,onda nece imati potrebu za grudima/penisom/vaginom,ili drugo polnim telom. Tom logikom bi smo mogli reci da onaj koji voli plavuse a ozeni crnku,mora imati i odnose sa plavusama,inace ne zivi deo sebe. Seksualno nas mogu mnoge osobe privuci,ali to ne mora uzrokovati zelju za stupanje u odnos sa istim. Suludo je uopste zamisliti da kada smo sa nekim 50 godina apsolutno ni jedna jedina druga osoba ne probudi nasu zainteresovanost,ali zato postoji poverenje i lojalnost (ovde uzimam u obzir veze u kojima postoji monogamni dogovor). Izgovor tipa "ali mojih drugih 50% zahteva zivljenje" je glupost. Sve je pitanje odluke i volje. Postoje i oni koji su se u potpunosti odrekli seksualnosti sa drugima,doticni dakle ne zive sebe 100%? Ne,vec jednostavno imaju prioritete. I ne traze izgovore.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ok. Ajmo 'vako.

Ja sam, je li, ono sto se naziva heterosexualnim cjo'ekom (dada, znam, shok, vamotamo, spear me)

Oko min. 40% mojih devojaka bile su bisexualke.
I sad..

..hm..samo razmisljam u smeru tog gorenavedenog homosexualnog tripa...'njima treba I nesto drugo'

..

Mislim.............blah.

Ako im treba, neka uzmu. Staznam. Mozda sam licno skot pa nemam obicaj da planiram zivot sa nekim do njegovog zavrsetka. Alll things come to an end i to..

..

Ali...ne bih rekao, po mom iskustvu sa bisexualnim osobama, da je njma POTREBNO OBOJE u isto vreme. Ili tokom celog zivota ili stazanm.

Naprotiv, rekao bih da je njima potpuno svejedno kog pola je ta osoba, dok im sa njom prija.

..

Samim tim, u skladu sa mojim nikom, smatram da sam na izvesnom gubitku sto nisam bar bisexualan.

..

LM, salim se.

Mislim da bisexualnost veze nema sa monogamijom/poligamijom.

Ali nikakve.

..

Kao kada bih ja sada (jer sam skapirao vremenom da sam monogamna osoba) rekao izabranoj partnerki...'ne moze to tako, jesam ja tebe izabrao, ali ima toooolko dobrih riba pored tebe'.

A ima. Se ne lazemo. Pola njih bih j*bao. I vise.

..

Ali, kao monogamna osoba odabrao sam da to ne radim. Odabrao partnerku s kojom...hm...cu to da radim, da tako kazemo.

..

Tako da mislim da se pitanje ove teme svodi na monogamiju/poligamiju...ne na bisexualnost. U sustini.

..

Da li je vise poligamnih ljudi bisexualno? Moguce. Ko zna.
Korisnikov avatar
By Srklet
ali ALI! pa kako ce biseksualna osoba biti sretna u dugogodisnjoj monogamnoj vezi?! jel to uopce moguce? i jel li postavljanje takvih pitanja istovremeno i glupavo i bifobno? :bubbles:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Khons

meeni su isto ovakvi stereotipi smesni. a ko meni kao lezbejki garantuje da me devojka takodje lezbejka nece jednom ostaviti zbog tamo neke? i u tom slucaju ce nesto faliti, ne ona stvar ali svakako osecanja/strast/uzbudjenje i statijaznamsta.
Koji stereotipi?

Popeye,
molila bih te da ne miniras vise temu.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Biseksualnost-jedan krug.
Da, kao i sve druge, i biseksualne osobe su srećne i zadovoljne kraj jednog partnera koji im prija.

U tom smislu ne vidim razliku između homo/hetero/bi/ -seksualnih osoba.

Ovakvo bi se pitanje onda moglo postaviti, recimo, univerzalnim pederima... kako li oni opstaju u odnosu sa isključivo aktivnim ili pasivnim partnerom..
Korisnikov avatar
By mmiki
Ako bisexualna osoba dobar sex smatra neophodnim sastavnim delom svake veze, onda bi joj kad tad zafalilo ono sta osoba pored nje prirodno nema.

Zelji se naravno moze odupreti, ali zelja postaje sve jaca dok na kraju ne uzme svoj danak.

Naravno da postoje neki izuzetci, ali generalno mislim da pravi bisexualci (gde se iskljucuje ono - probao sam picku i nije mi se dopala) su generalno osudjeni na nesrecni sexualni zivot u okviru ljubavnog zivota. Bisexualci su vecinski nevernici.

Pored ovih, postoje i oni koji zavole samo osobu sa kojom su i kojima u vezi nije neophodan povremen dobar sex, njema je bitna iskljucivo licnost, karakter, inteligencija... (mozak), medjutim retki su takvi.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Rekao bih da važe isti prirodni zakoni i za bisexualne osobe.
Dakle, nema pravila, sve je individualno.
Smatram da su poseban kvalitet, ne presek gay i str8 skupa.

Iskreno, ne zanima me šta ko radi van kreveta u kome je sa mnom, bilo da je on gay, bi ili str8 :awesome:
Dakle, nije mi bitno ni s kim je pored mene (sa ženama, muškarcima, jednima i drugima), dok god me zadovoljava.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Armand

Ovakvo bi se pitanje onda moglo postaviti, recimo, univerzalnim pederima... kako li oni opstaju u odnosu sa isključivo aktivnim ili pasivnim partnerom..
I mene to zanima... :misli:
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by Dina

meeni su isto ovakvi stereotipi smesni. a ko meni kao lezbejki garantuje da me devojka takodje lezbejka nece jednom ostaviti zbog tamo neke? i u tom slucaju ce nesto faliti, ne ona stvar ali svakako osecanja/strast/uzbudjenje i statijaznamsta.
Koji stereotipi?

Popeye,
pa ti, da biseksualne osobe ne mogu biti srecne u monogamnoj vezi, da im konstantno nesto fali...
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja moram da kazem da imam averziju prema biseksualnim osobama i da se ne bih upustao u vezu sa njima...
Korisnikov avatar
By Dina

Koji stereotipi?

Popeye,
pa ti, da biseksualne osobe ne mogu biti srecne u monogamnoj vezi, da im konstantno nesto fali...
Ali ja sam naglasila da mislim na period od 30, 40 god. I nisam bas mislila da im konstantno nesto fali. Vise sam mislila na situaciju kad npr biseksualna zena nakon visedecenijskog braka pocne da razmislja i sve cega se seca su muz i deca a biseksualnost se svela na to - negde pre vise decenija volela sam i zene i toga se rado secam ;) Ja u pocetnom postu nisam nista tvrdila samo sam vas pitala sta vi mislite. Ali ja zaista mislim da je model poliamorije ili slobodne veze cesce bolji za biseksualne osobe. Pri tom im (nam) nisam "prikacila" nista lose jer u poliamoriji nema nista lose kao ni u monogamiji. A i to cesce ne znaci uvek...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
razumem. isto bi mogla da kaze i strejt zena - muz, deca i njen seksualni zivot se sveo na samo jednog muskarca.

(hajde da, zarad monogamne vecine, zanemarimo naucno ispitanu cinjenicu da 60% ljudi u monogamnim vezama vara svoje partenere)

hocudakazem - jasno uspostavljena poliamorija, po meni, jeste "prirodniji" oblik veze, ali mislim da to nema veze sa seksualnom orjentacijom.

eto, tako sam ja to zamislila :)
By LeDeNa_
Mislim da bi se pre odgovora na teoriju "2 kruga" trebalo postaviti sledece pitanje: sta nas uopste privlaci kod istog pola,ukoliko vec volimo suprotni (ili obrnuto)? Da li je moguce da je cista fizika u pitanju? To je eventualno dovoljno za gimnastiku,ali tu smo dovoljni i sami sebi :) ,ali za ljubav nam treba osoba. Osoba nema pol (ako su nam neophodne drustvene zenske osobine,a hocemo muskarca,naci cemo papucara,ako trazimo testosteron a hocemo curicu,naci cemo macho man-lezbejku). Dakle,sta nas u stvari nagoni da budemo bi (osim sto necemo da se ogranicimo na spoljasnje odlike)?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne znam ja kako vi, ali ja sam se 'vaka rodila....

uopste ne gajim te mitove - ja se zaljubljujem u osobu, a ne u pol/rod...zaljubljujem se ja itekako i pol/rod...i u razne kombinacije...i u queer osobe...i u SVE boje duge....i uvek sam svesna rodno-polne dinamike te osobe.....

podela na estrogene i testosterone u tim kombinacijama mi zvuci kao vise nego banalizovanje...

i ne zaljubljujem se, niti volim sa razlogom...ko to jos radi?!....

na svako "volim te jer.." postoji u okolini jos dve osobe koje ispunjavaju to "jer" jos vise i kvalitetnije...ali opet ne volim njih....nego toga koga volim...

nervira me malo to jurcanje za razlogom i svrhom....mi JESMO....SADA.....zbog necega.....mozda iz nekog razloga, mozda apsolutno bez svrhe i razloga.......

.....ne pada mi na pamet vise da se ganjam i dokazujem svoje mehanizme funkcionisanja....

ja sam likvidna...sve u vezi mene je vrlo promenljivo i dinamicnog karaktera....nije uopste vazno ZASTO je to tako....vazno je da to JESTE......
By LeDeNa_

Ne mora da znaci da ce sve biseksualne osobe imati isto razmisljanje, niti isti dozivljaj sebe/drugih, cak mislim da nece... Tako da... pricamo samo :)
@hlaefdige.................

Kao sto je rekla Dina ovde....Pricamo samo....

Meni se jako dopada tema i samo sam zelela da ova tema ide dalje....

:)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pa da......nisam napisala post kao prozivanje........jesam?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Popeye

ali ALI! pa kako ce biseksualna osoba biti sretna u dugogodisnjoj monogamnoj vezi?! jel to uopce moguce? i jel li postavljanje takvih pitanja istovremeno i glupavo i bifobno? :bubbles:
Da! Ako druga osoba, bilo kog pola, biseksualnoj osobi odgovara u svemu i ako izgrade dobar medjusobni odnos, zasto to ne bi bilo moguce? Zapravo, ja jesam biseksualna osoba koja je bila u dugogodisnjoj monogamnoj vezi i dok je trajalo, meni je bilo lepo. Nisam se tada osecala manje biseksualnom, ali sam se osecala psiho-fizicki zadovoljenom, te nisam osecala potrebu za kontaktima te vrste sa drugim osobama, bilo muskog ili zenskog pola. E, to je moja priroda, da delujem u skladu sa svojim osecanjima, a ne po sablonima.
Korisnikov avatar
By Dina
Ledena,
drago mi je da ti se tema jako dopala :)

Sto se tvojih pitanja tice - i meni je to zaljubljivanje u osobu vise mit sto rece Hlaefdige. Osobe se ne razlikuju samo po izgledu vec i po energiji i mnogobrojnim urodjenim/stecenim karakteristikama. Tako je osoba zenskog pola i roda i pored mozda nekarakteristicnih osobina opet zena i kako nije zamenljiva sa muskarcem kod gay i hetero osoba nije ni kod bi. U stvari sve moze na nekom nivou biti zamenljivo, tako i u zatvoru postoji situaciona homoseksualnost kod osoba koje su heteroseksualne i pre i posle zatvora. Ali ako osoba nije u zatvoru to nije prisiljena da u drugim osobama trazi i nesto sto jesu i sto nikako nisu. Stoga se moze odluciti da zivi u poliamoriji isto kao sto moze odluciti da zivi u monogamiji. Tu se negde slazem sa tvojim prethodnim postom - privlacnost je nesto cime ne mozemo da upravljamo ali u kakvom tipu zajednice zivimo i kako se odnosimo prema potencijalnoj/aktuelnoj privlacnosti je stvar volje i odluke.
Korisnikov avatar
By Dina
Nadjoh bas na stranom forumu raspravu na ovu temu, pa ce vam mozda biti zanimljivo kako oni razmisljaju ili mozda jasnija tema (posto sam na momente imala utisak da ljudi ne razumeju sta sam htela da pitam ili pricaju o necemu drugom o cemu ja nisam pricala)...

Evo npr jednog dela odgovora biseksualne zene:

there is a difference between a sexual orientation and a chosen lifestyle. I lived a lesbian lifestyle for 12 years when I was in a monogamous relationship with another woman. And I have lived a heterosexual lifestyle for the last 12 years as I have had a number of monoagmous relationships with men.

...

You can have a "bisexual orientation", but if you are monogamous, you have to choose a "lifestyle" of either straight or gay. There is no "bisexual lifestyle" per se. As a bisexual person- when I was in a monogamous relationship with a woman, it was a lesbian lifestyle. I was a bisexually oriented woman living a gay lifestyle. And for the last 12 years, I have been a bisexual woman living a heterosexual lifestyle by being in monogamous relationships with men.....neither lifestyle was fullfilling for me because something was missing in both cases.

So- what I said was..... for me, the polyamorous lifestyle which allows for multiple partners is the way that I am able to truly live a bisexual "lifestyle" since I can have a male partner and a female partner......

A cela tema je ovde

http://www.polyamory.com/forum/showthread.php?t=2914
Korisnikov avatar
By Galadriel

Inspiracija za ovu temu mi je razgovor sa Bananom na "uzrocima homoseksualnosti"... A cesto se i na drugim topicima kaze da je biseksualna osoba i gay i strejt.... Da li i vi posmatrate tako ili smatrate da je biseksualnost poseban kvalitet i ne moze se tako podeliti? To su ovi krugovi iz naslova - pa u jednom slucaju je osoba prikazana sa dva kruga a u drugom jednim. Da li mislite da je za biseksualne osobe cesce pogodniji oblik slobodnija veza ili poliamorija? Da li mislite da biseksualna osoba moze uopste biti srecna i zadovoljna sa jednom osobom do kraja zivota bilo istog ili suprotnog pola? Znaci ne mislim na period od godinu dana ili dve nego na naredni period od 40, 50 god u kome ce biseksualna osoba ziveti gay ili strejt zivotom? Dobro tu je ljubav i sve to ali sta je sa sopstvenom prirodom? Sta se dogodilo sa jednom polovinom kruga ili sa jednim krugom vec kako ste zamislili osobu?
beats me :D
svaka drugačije
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Decko kog sam poznavala u jednom periodu zivota, a koji je de facto bio biseksualan, rekao mi je svoje vidjenje - da postoje samo dve odrednice - gej i strejt, te da je on gej kada je sa tipom a strejt kada je sa devojkom.

Cinjenica je da sam se emotivno uvek vise vezivala za devojke i sa njima ostvarivala emotivno ispunjenije veze. Ali je isto tako i cinjenica da ostvarujem veze i sa muskarcima i da naidje i taj trenutak u zivotu kad zelim da budem "strejt" u smislu onoga sto rece moj poznanik. Evidentno je da verujem i u monogamiju, ali mozda ne i u ceo zivot sa istom osobom.

Mozda zvuci glupo, ali ja jednostavno ne razmisljam previse o tome, jos od vremena kada sam sebi priznala da me privlace devojke.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by mmiki

Ako bisexualna osoba dobar sex smatra neophodnim sastavnim delom svake veze, onda bi joj kad tad zafalilo ono sta osoba pored nje prirodno nema.

Zelji se naravno moze odupreti, ali zelja postaje sve jaca dok na kraju ne uzme svoj danak.

Naravno da postoje neki izuzetci, ali generalno mislim da pravi bisexualci (gde se iskljucuje ono - probao sam picku i nije mi se dopala) su generalno osudjeni na nesrecni sexualni zivot u okviru ljubavnog zivota. Bisexualci su vecinski nevernici.

Pored ovih, postoje i oni koji zavole samo osobu sa kojom su i kojima u vezi nije neophodan povremen dobar sex, njema je bitna iskljucivo licnost, karakter, inteligencija... (mozak), medjutim retki su takvi.
To.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dear Lucy

Decko kog sam poznavala u jednom periodu zivota, a koji je de facto bio biseksualan, rekao mi je svoje vidjenje - da postoje samo dve odrednice - gej i strejt, te da je on gej kada je sa tipom a strejt kada je sa devojkom.

...
A sto bi morale da postoje samo dve odrednice?

Ako postoje tri seksualne orijentacije i hetero i gay osobe ne postaju nesto drugo zavisno od partnera sto bi se to desavalo sa biseksualnim? Po meni je biseksualna osoba valjda uvek biseksualna. Ne postaje hetero ili strejt zavisno od toga sa kim je. I upravo mi je tu bila inspiracija za temu...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Ne znam, nisam vise u kontaktu sa njim da bih ga pitala :) u tom trenutku, a ima tom dogadjaju odredjeni broj godina, i sama sam verovala u ono sto mi je rekao, bilo mi je nekako cistije tako, nego ovako...
Sad sam odlucila da o tome ne mislim, jer ne mogu da definisem i razgranicim ili mozda ni sama nisam sposobna da razumem biseksualnost, iako, realno gledajuci, jesam biseksualna. Al to je valjda to pitanje identintiteta - ne dozivljavam sebe kao biseksualnu.

Takodje, verujem da je dozivljaj sopstvene biseksualnosti uslovljen licnoscu u pitanju, te da ne postoji obrazac za odgovor na pitanje ove teme.
By faxsimil
Iskreno, ja ne shvatam BI. Chesto se svadjam sa njima, jednostavno smatram, da nisu dovoljno svesni sebe i nemaju snage da priznaju sebi neke stvari. Zao mi je njih! >)
Korisnikov avatar
By 2kune
kakva je ovo, ba, ljubav i seksualnost? metnite ovo pod tehnologiju il nauku, ovo je čista teorija skupova... :cekam:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by faxsimil

Iskreno, ja ne shvatam BI. Chesto se svadjam sa njima, jednostavno smatram, da nisu dovoljno svesni sebe i nemaju snage da priznaju sebi neke stvari. Zao mi je njih! >)
Ajd mi reci koje su to stvari pa da mogu lepo pred Bogom i narodom da ih ovako, javno i transparentno priznam ^^
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Hys.
Originally posted by faxsimil

Ajd mi reci koje su to stvari pa da mogu lepo pred Bogom i narodom da ih ovako, javno i transparentno priznam ^^

evo, i ja cekam sa Hys...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Bilo bi mi mnogo lakse da pratim temu kad bih znao ko je od vas bi i pise iz vlastitog iskustva a ko pise po principu kako mali Djokica zamislja avion.
Ovaj Djokica ima jedno iskustvo. Znam samo jednog BI-a :awesome: koji je furao neku cicu i bio u fazonu da je ok njegovo kresanje sa tipovima sa strane jer mu se trazi. Opet, ta cica ne moze da se krese sa strane sa drugim tipovima jer bi to bila prevara. Ne bi njemu smetalo da se ona kresne sa nekom drugom devojkom, jer i on to, jelte, radi. Kao fer je. Kazem mu, ona je str8, njoj se ne trazi, na sta je sledio odgovor tipa "Sta da joj radim". Gledam ga i mislim se skote jedan, a inace je ok decko, ne znam sta mu bi.
Rekao sam da znam samo jednog.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!