Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Kragi
Dina, jedino logicno objasnjenje je pogresan sistem vrednosti po kojem su muskarci frayeri ako klepe sto vise zena, odnosno zene kurve ako urade isto to :) Dodaj svemu tome vekovni patrijarhat na ovim prostorima i dobices odgovor.
Kada ti sredina nametne 'normu' po kojoj ti moras da budes 'musko' i ponasas se po takvim i takvim pravilima/principima onda ti nista drugo ne preostaje nego da u svome selu izrastes u jednog licemernog sovinistu. :sudija:
Maza :smeh: generalizuje :cupakosu: kao i Loni projektujuci hetero odnos na homo, gde aktivan ima ulogu muskarca. Mislim, verovatno ih ima, ali njih ne mozemo zvati muskarcima, sto zbog kompleksa sto zbog stava koji imaju ;)
Korisnikov avatar
By Shmi
Ziveh dve godine pored gay para. Najzanimljivije je da taj Aktivan gay varao decka sa kojim zivi kad god stigne i stalno mi je govorio kada bi njegov pasivan decko njega prevario da bi se nadobijao batina... jer je Boze moj Balkanac! Zna se ko moze da trpa a ko ne sme da daje guzu(picku). A neverovatnije je upravo sto je taj aktivan gay kao zena, pere,kuva,pegla,cisti... (nigde ne radi) a pasivan gay, radi od 10 do 22h,donosi lovu i trpi izivljavanja od aktivnog Balkanca(idiota). Eto pa sad ko je ovde lud? Inace sam alergicna na nepravdu i niko nije kriv sem nas samih koji to dopustamo.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Dina
A koje opravdanje navedu ti gay ili lezbejski parovi za to sto pretpostavimo on njega vara, ima pravo na to, a ovaj drugi to pravo nema ili vec neku slicnu situaciju? Sta je razlog te razlike u pravima?

Nadam se samo da necete opet kratko i jasno da mi odgovorite - nema razloga :lol:
ne znam skoro nijedan gay/lezbejski par. :jbg:

prema ljudima nikad nemam osudjenicki stav, tako da ne osecaju potrebu da mi se pravdaju. u principu to nije moj problem, svejedno mi je kako se resavaju takve situacije

a ako me pitas sta ja mislim da je u pitanju sto postoji takva nepravda, odgovor bi bio sujeta, posesivnost, sebicnost, samozivost ili to da im nije stalo ili sve zajedno.

a opravdavaju se pred sobom verovatno tripom da su bogom dani da rade sta im volja, da nemaju saosecanja i osecaju samo kad njih zaboli.

kompleks vise vrednosti, necije neprikosnoveno ja ( prikrivanje dubokih nesigurnosti ) = nepravda o kojoj govoris

eto Dina :)
Korisnikov avatar
By sunflower5
Originally posted by Kragi

Dina, jedino logicno objasnjenje je pogresan sistem vrednosti po kojem su muskarci frayeri ako klepe sto vise zena, odnosno zene kurve ako urade isto to :) Dodaj svemu tome vekovni patrijarhat na ovim prostorima i dobices odgovor.
Kada ti sredina nametne 'normu' po kojoj ti moras da budes 'musko' i ponasas se po takvim i takvim pravilima/principima onda ti nista drugo ne preostaje nego da u svome selu izrastes u jednog licemernog sovinistu. :sudija:
Slažem se sa Kragijem.

Gay parove ne poznajem,ali u str8 vezama jeste tako.
Stvarno ima puno slučajeva u kojima se muškarci tako ponašaju prema ženama,čak i dok još nisu u braku :puzzle:
Najgore od svega je što žene to trpe i uvek nadju način da ih opravdaju :nope:
Ne znam da li je to zbog straha da ne budu ostavljene ili prebijene ili zbog dece ili ko zna čega,ali verujem da mora da postoji neki strah.
Ne bih rekla da je zbog ljubavi.

Ne znam...meni je strašno kad u vezi ne postoji ravnopravnost,kad jedan od partnera živi kako hoće i radi šta poželi,a pritom drugom brani da se isto tako ponaša i još ga pretvara skoro pa u svog roba.

Na sreću,ne ponašaju se svi muškarci tako,niti sve žene trpe takvo ponašanje.
Nadam se da će vremenom biti sve više takvih ljudi :fige:
Korisnikov avatar
By m..

Inspiracija za ovu temu mi je emisija "Trenutak istine" koja je isla malocas gde je jedan covek rekao da je on preko 68 puta prevario zenu a da ne bi tolerisao nijednu njenu prevaru. Pobesnela sam iako ja nemam nikave veze sa tim parom. Ali me uzasava kad to vidim - nepravda prema drugoj osobi sa kojom je osoba u vezi mi je odvratna, hajde sto neko ima predrasude prema odredjenoj grupi ljudi, to su udaljeni ljudi... ali kad neko sebe po nekom nepostojecem osnovu izdize iznad partnera ili partnerke i sebi daje neka prava koja drugome istovremeno uskracuje mi je posebna vrsta bezobrazluka.

Kako vi gledate na to? Da li biste bili u nekom neravnopravnom odnosu u kome se vama dopusta vise ili manje? Kako gledate na takva ponasanja drugih ljudi? Da li mislite da ako je hetero odnos ta nepravednost ima vise opravdanja nego ako je gay/lezbejski odnos u pitanju? To mislim zato sto heteroseksualna osoba moze imati opravdanje u tradiciji gde su zene manje vrednovane od muskaraca, a gay ili lezbejka nemaju takvo opravdanje jer i ako se gleda tradicija dva muskarca ili dve zene su sa iste strane i u istom polozaju.
Ne bih bila u takvom odnosu ni za zivu glavu. Sto se drugih ljudi tice - ako su u stanju da ispune svoje potencijale do maksimuma u takvom odnosu i ako ih cini srecnim, neka ih, sami su birali da takav odnos grade i da u njemu ostanu. E sad ako je rec o nekoj zeni koja trpi to zato sto je materijalno zavisna, to je druga stvar, mislim to jeste neka vrsta nasilja ako na to nisi pristao. Ne mislim da u hetero odnosu ima vise opravdanja za tako nesto, mada ima jos ljudi koji su tako vaspitavani, al mislim to se kosi sa zdravim razumom sto se mene tice. Mozes biti vaspitavan ovako ili onako, ali jbg srce ti valjda kaze da radis drugacije.

Mislim, kako god ga okrenes svodi se na to sta dvoje ljudi zeli ili ocekuje od odnosa. Pa sad ucili te da imas pravo da varas ili nasao ti obrazlozenje u onom starom da muskarac gleda da napravi potomstvo gde god stigne, a zena da trazi sigurnost ili nesto trece, to se na kraju svodi na to da ako nekog volis valjda neces raditi stvari koje ga povredjuju i da ako nekog ne postujes tesko se moze reci da ga volis.

E sad ako je toj zeni ok da je muz vara 68 puta a da ona ne sme da vara - njena stvar, mada meni sa strane to izgleda potpuno idiotski, jer ja mogu da funkcionisem iskljucivo u ravnopravnom odnosu.
Korisnikov avatar
By Dina

...
Maza :smeh: generalizuje :cupakosu: kao i Loni projektujuci hetero odnos na homo, gde aktivan ima ulogu muskarca. Mislim, verovatno ih ima, ali njih ne mozemo zvati muskarcima, sto zbog kompleksa sto zbog stava koji imaju ;)
Da stanem malo u odbranu Maze i Lonija - tesko da bismo mogli da razgovaramo a da ne korisitimo generalizacije, nisu uvek one lose. Ako kazemo da se svaka osoba ponasa na svoj nacin onda je tu negde razgovor zavrsen. A grupe ljudi ipak pokazuju neko karakteristicno ponasanje npr "grupa zene", "grupa muskarci" pri cemu svaka pojedinacna jedinka se moze delimicno/sasvim ponasati drugacije. Ne verujem da su Maza ili Loni hteli da projektuju hetero obrazac na homo vezu nego su npr sreli 20 nepravednih veza i u 19 je aktivan muskarac bio taj koji je nepravedan pa su izveli taj zakljucak, a naravno on moze biti i pogresan i drugi ljudi mogu imati drugacije iskustvo itd...

Ono sto ja mislim je da su mozda ti aktivni muskarci bili ti koji su prenosili hetero obrazac, tj nisu to verovatno radili namerno ali su se ponasali onako kako su nauceni/vaspitani a vaspitavani su u drustvu gde se muskarac smatrao bogom dan, razmazivali ga u porodici itd. Imali bi problema kao gayevi, sto bi ih mozda navelo na neko ovakvo ili onakvo promisljanje, ali to su verovatno neki neoutovani za koje niko nema pojma da su gay pa su te probleme izbegli. Npr taj decko od Mazinog bivseg cimera je lep kao greh, jedan mozda od najlepsih muskaraca koje sam ikad srela, inace je i biseks koliko se secam, odmah je poceo nesto da flertuje sa mnom iako mu je decko stajao malo dalje i moj je drag poznanik. Tako da skupo on placa tu lepotu i muzevnost ;) Mada po nekom mom iskustvu tesko moze da se prenese hetero obrazac cak i ako osoba nastoji - zbog sasvim logicnog razloga - jer je sa druge strane opet muskarac. To sudim po bliskim osobama kad ih savetujem. Npr neka je kriza u vezi i ja znam da bi se i ja i moje drugarice kad smo bivale u toj situaciji sad angazovale da spasimo vezu, da razumemo njegove razloge za ovo i ono ponasanje, naoruzale bi se strpljenjem i tolerancijom itd. A prijatelje kad savetujem u tom smeru, oni kazu cesto da su sve to isravni saveti ali da im ne pada na pamet, tom muskarcu ako se svidja svidja a ako ne neka ide, niti hoce da pokazuju strpljenje, niti da vode duge razgovore, niti da suzbijaju na neki nacin sebe radi opstanka veze. Ja s jedne strane ne volim sto mi se ne slusaju saveti ni malo, ali sa druge strane moram priznati da uzivam - tiranija muskarca zavrsena je onda kad je susreo drugog muskarca :smeh: To verovatno sto i meni kad god sam bila u takvoj situaciji prvi impuls je bio - ma idi bre, ali onda kazem sebi pa da vidimo, pa da opstane veza itd, uvek pametnije reagovanje ali je deo mene sigurno ostao zeljan da odreaguje po impulsu.
Korisnikov avatar
By Seaman

Bolje Maza nego Ice queen :D

Ne generalizujem, rekao sam nisu svi isti ali je u vecini slucajeva tako.Atkivni polaze od stava, nas aktivnih je manje pa neka pasivni trpe nase ponasanje. E kako da ne! To mozda u Kg :smeh:
Aj pozz odoh u :teg:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by arwen_evenstar
A koje opravdanje navedu ti gay ili lezbejski parovi za to sto pretpostavimo on njega vara, ima pravo na to, a ovaj drugi to pravo nema ili vec neku slicnu situaciju? Sta je razlog te razlike u pravima?

Nadam se samo da necete opet kratko i jasno da mi odgovorite - nema razloga :lol:
ne znam skoro nijedan gay/lezbejski par. :jbg:

prema ljudima nikad nemam osudjenicki stav, tako da ne osecaju potrebu da mi se pravdaju. u principu to nije moj problem, svejedno mi je kako se resavaju takve situacije

a ako me pitas sta ja mislim da je u pitanju sto postoji takva nepravda, odgovor bi bio sujeta, posesivnost, sebicnost, samozivost ili to da im nije stalo ili sve zajedno.

a opravdavaju se pred sobom verovatno tripom da su bogom dani da rade sta im volja, da nemaju saosecanja i osecaju samo kad njih zaboli.

kompleks vise vrednosti, necije neprikosnoveno ja ( prikrivanje dubokih nesigurnosti ) = nepravda o kojoj govoris

eto Dina :)
:)

Ja se slazem da su to razlozi... ali sve mislim da se ljudi nekad izgovaraju pred sobom, npr to je tradicija, zene su drugacije od muskaraca, one seks vezuju sa emocijama a muskarac ne, tako da on nju voli iako je vara a ona njega ne, onda za kucne poslove - zene to vole, bolje obavljaju, oko dece opet bolje ume majka nego otac itd itd Mislim da se muskarac ponekad ne suocava da je sebicni skot, nego misli nesto od toga... Ako bi imao kakvu takvu volju da se suoci, recimo odu kod bracnog terapeuta onda bi mozda mogao i da se promeni. Mislim da je malo ljudi koji mogu da se suoce sa sobom kao losim, a i kad mogu to nisu tradicionalisti. Nego osoba igra i pred sobom neku igru koja kad bude razoblicena, mozda ima neke popravke.

E sad sto se gay/lezbejskih odnosa tice, onda ne znam koji su sve najcesci izgovori pred drugom osobom i samom sobom... Mrgud je navela dosadu, i da osoba ne moze da je sama, ako su ono gore losi izgovori onda mi se ovi cine jos losiji... no ko zna, mozda bi i tu razgovor sa psihologom/psiholoskinjom mogao da nesto promeni.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
bila sam jednom u "neravnopravnom" odnosu u tom smislu da je momak prihvatao da cu se ja vidjati sa zenama, a da za sebe nije trazio istu/slicnu privilegiju...cak mu je, iz nekog razloga smetalo da imam "avanture" sa zenama, nego je govorio "hajde nadji vec jednom jednu, pa da se smiris"
Korisnikov avatar
By Dina
Meni to nije neravnopravno ukoliko ti ne bi imala nista protiv da je on zeleo da se isto vidja sa devojkama. Po meni nije ravnopravnost - e sad mi mozemo da radimo isto, nego osoba se ponasa prema svojim potrebama i zeljama uz uvazavanje zelja druge strane. Vazno je da su karte otvorene i da osobe nemaju dvostruke arsine. U istoj emisiji sam jednom gledala muza i zenu gde je on svinger a ona nije. Ona zna za njegova vidjanja sa parovima ali ona nema neke zelje da u tome ucestvuje, s tim sto on nema nista protiv da se ona isto ponasa ukoliko bi zelela. To mi opet nije neravnopravan odnos jer se svaka osoba ponasa prema svojim potrebama, to dozvoljava i drugoj strani, imaju neki dogovor koga se drze i iskreni su. Mozda je jos idealnije kad su oboje svingeri (bilo je i to u Trenutku istine :lol: ) ali i ova situacija eto moze da funkcionise, to dvoje su u braku preko 20 god. Ono sto je kod nas cudno je mozda da se istina i pravednost ne cene toliko. Ja kad mojoj majci pricam o svingerima i slicnima svasta kaze o njihovoj nemoralnosti i televiziji koja ih pusta da se takvi ljudi tu prikazuju. A po meni ovaj sto vara zenu sa preko 68 zena a njoj ne bi tolerisao isto, mnogo je nemoralniji od njih i oni jesu primer za takve ljude.
By Kragi
sunflower, ma zbog dece :smeh:

Dina, hajde da onda stvari posmatramo iz malo drugacijeg ugla, kad vec generalizujemo. sve sto kazes stoji ali sta bi bio odgovor na pitanje: na sta padaju obicno ti 'razocarani' momci? ;) e, mene niko ne moze da ubedi da neko moze da bude toliko naivan i 20 puta padne na jedan te isti sablon, a posle kuka sto prijateljima, sto po forumu kako su uglavnom svi nepravedni. :D :ocetooce: :yes:ako posmatramo grupu ljudi, kako sama kazes, onda cemo zakljuciti da sto veci sovinista to zapravo 'pozeljniji' a mi jadni i naivni po pravilu emotivno padnemo bas na takve... :drama:
By Kragi
Originally posted by Seaman

Bolje Maza nego Ice queen :D

Ne generalizujem, rekao sam nisu svi isti ali je u vecini slucajeva tako.Atkivni polaze od stava, nas aktivnih je manje pa neka pasivni trpe nase ponasanje. E kako da ne! To mozda u Kg :smeh:
Aj pozz odoh u :teg:
pa ja sam ubedjen da ti namerno ceo svoj zivot naletis bas na takve (?) :smeh: i ne lupetaj sa kragujecanima je najbolje i sam to znas ;)
Korisnikov avatar
By Seaman
:whatever:

Ipak je sa Beogradjanima najbolje ;)
Korisnikov avatar
By Mage
Zaključak na celu ovu temu bi po meni bio:

"Partneri u vezi zaslužuju jedno drugo"

Ako neko hoće da toleriše nepravedno ponašanje i to non stop čini, taj zaslužuje takvo ponašanje bio on gay/str8 ili bi. Ko je kriv tim ženama i pasivušama što se lože na "loše momke" i "prepotentne aktivuše"? Niko... Šta tražiš, to i dobiješ! E toq :snob:
Korisnikov avatar
By Seaman
Samo sto nikome ne pise na celu da li je dobar ili los, saznas posle odredjenog vremena.
Moze se desiti da prodje i 3 god pa da te partner prevari. Sve je to od slucaja do slucaja...
Korisnikov avatar
By Mage

Samo sto nikome ne pise na celu da li je dobar ili los, saznas posle odredjenog vremena.
Moze se desiti da prodje i 3 god pa da te partner prevari. Sve je to od slucaja do slucaja...
To je skroz druga stvar. Ovde pričamo o tolerisanju nepravde koje si svestan i za koju znaš ;)
By Kragi
e ni meni se ne dopada nacin na koji ti diskreditujes npr. Eminu Jahovic :D i sve pripadnike islamske veroispovesti u srbiji ;)
vidis kako ume da zaboli, ali se oseti samo kad se radi o sopstvenoj a ne tudjoj kozi ;)
toliko seamen :)
Korisnikov avatar
By Seaman
To je vezano za ono, KO JE KRIV ....STO SE PALE NA LOSE MOMKE.

Mozda se tek posle odredjenog vremena ispostavi da je los, na to sam mislio.

E sad dolazi onaj dio, kad se sazna da je neko los, imas izbor pa ostavi budalu.
Korisnikov avatar
By unic0rn
evo, ja vidim nepravdu u simnovoj i kragijevoj vezi i sada cu zvati militantnu lezbu Marijanu iz socijalns sluzbe da sprechi nasilje koje ce se desiti u njihovom inache mirnom domatjinstvu :wundy:

:lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Mage,
ne zavrsavaj mi i ne suzavaj temu ;) Moze da se prica i o nepravdi za koju znamo ili smo je svesni ili polusvesni ili nesvesni, svejedno... Tema je nepravda pa sta vam padne na pamet i na sta vas asocira...

Mislim da je mozda ovo sto Maza kaze i cesci slucaj jer da osoba kaze - ja sam nepravedna, sad cu da te maltretiram, sebi cu dopustati mnogo toga a tebi nista - retko ko bi pristao na to. Nego je osoba obicno obmanuta pricama o ljubavi, izgovorima bla, bla... pa tek posle nekog vremena shvati gde se nasla, a onda je teze da se izvuce nego da je shvatila na pocetku.

Kragi,
ja sam na to vec otprilike odgovorila kad sam pricala sa Marsom na prethodnoj strani. Ja mislim da jesu obe osobe odgovorne u vezi ali nicije lose ponasanje ne moze biti opravdano time sto je druga osoba pristala na to ili vise puta imala partnere istog tipa.
Korisnikov avatar
By Dina
Stigla sam brzom brzinom i trudim se da vratim temu na pravi tok... :zongler:

Ako nastavite da budete nepravedni bicu prinudjena da zovnem moderatorku Dinu da vas isporuci u offtopice :lija:
Korisnikov avatar
By Seaman
Inace emisija TRENUTAK ISTINE, uopsten nije losa, jer u njoj partnerke uglavnom saznaju sa kim zive i sl.

Meni je bila dobra emisija u kojoj je cura saznala da njen decko, pored nje, ima jos jednu curu.
Kada je to cura cula, ustala je i otisla iz emisije. Sto je dobro, za nju. Oslobodila se tog nepravednog covjeka.:D
Korisnikov avatar
By Mage
E pa ako ne znaš da te vara i da ti čini gluposti iza leđa, a da je pritom dobar lažov, onda si po meni oslobođen krivice ;) Onda je kriva samo tvoja (licemerna) polovina
Korisnikov avatar
By Dina
Deo postova zavrsio u offtopicima :offtopic:

Dina, moderatorka Ljubavi i seksualnosti
Korisnikov avatar
By Hys.

A po meni ovaj sto vara zenu sa preko 68 zena a njoj ne bi tolerisao isto, mnogo je nemoralniji od njih i oni jesu primer za takve ljude.
Oni/u smislu postupka svingerisanja/ zbog toga sto praktikuju nisu nemoralni uopste :)
Mislim, seksualne prakse same po sebi mi se ne uklapaju u moralno/nemoralno kategorije.

Ali znam sta si htela da kazes :namig2:
Korisnikov avatar
By Dina

Inace emisija TRENUTAK ISTINE, uopsten nije losa, jer u njoj partnerke uglavnom saznaju sa kim zive i sl.

Meni je bila dobra emisija u kojoj je cura saznala da njen decko, pored nje, ima jos jednu curu.
Kada je to cura cula, ustala je i otisla iz emisije. Sto je dobro, za nju. Oslobodila se tog nepravednog covjeka. :D
I ja volim tu emisiju. Ponekad i partner sazna nesto sto nije znao, ali jeste - cesce su to partnerke.

Meni je zanimljiva u stvari ta igra sa istinom, istina u raznim oblicima, prema sebi, prema osobi ili osobama sa kojima je osoba u partnerskom odnosu i prema javnosti... Mislim da nam je svima potrebno pomalo iluzije i da je stvaramo i prema sebi i prema drugima... ali lose je onda kad je veci deo iluzija a malo toga istina. I nisam promasila temu nadam se :lol: Mislim da je iluzija pratilac nepravednosti i upravo sto je nepravednost veca potrebna je veca kolicina iluzije da je osoba ne bi uocila.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Hys.

A po meni ovaj sto vara zenu sa preko 68 zena a njoj ne bi tolerisao isto, mnogo je nemoralniji od njih i oni jesu primer za takve ljude.
Oni/u smislu postupka svingerisanja/ zbog toga sto praktikuju nisu nemoralni uopste :)
Mislim, seksualne prakse same po sebi mi se ne uklapaju u moralno/nemoralno kategorije.

Ali znam sta si htela da kazes :namig2:
Slazem se sa tobom. Pogresno sam napisala.

U stvari kad sam pisala mislila sam na neki konkretan par iz te emisije koji pored svingerisanja ima jos i neke druge postupke koji mozda mogu da dodju pod to da li je moralno ili ne (neka vrsta prostitucije npr) ali sa sve tim drugim postupcima ne bi sustigli ovaj prvi primer (po meni).
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dok god ne branimo drugima ono što dozvoljavamo sebi, sve je dopušteno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!