Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dirrty
Hm... primetih par jako sebicnih i ilicemernih komentara.
Nisi veran, gotovo nikada... a prevaru ne bi oprostio nikada?
Hm... i bitno je da priznas, i da se pokajes (shatro!) i da sve bude ok.

To je po meni stoka. :shtap:

Nista licno.
Slazem se! No, tko sam ja da sudim. :giggle: :uljenavatru:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Slazem se.

Budale poput tih koji trpe i prastaju prevare su sastavni deo problema.
Verovatno i zasluzuju tu stoku pored sebe.

Svaka krpa si nadje zakrpu.
I svi srecni! :oskar:

:zakljucano:
Korisnikov avatar
By Blady
kada uradis finis, onda usput uradi i fataliti.... :elf:
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by Dušan Maljković
Hoće li mi iko objasniti koncept prevare? Neko ima seks sa nekim van veze -- so what? Je l' se druže ljudi van veze, je l' idu na kafu, je l' rade masu stvari sa drugim ljudima, a ne sa partnerom? Pa što je seks -- još samo jedna obična stvar u moru običnih stvari -- tako poseban da on određuje nekakav fatalan gest prevare posle koga mora da se sedi i razmišlja i oprašta i ne znam ni ja šta... Je l' neko imao seks van veze? Jeste? Ok. Je l bio dobar sek? Jeste. Još bolje. Idemo dalje. A ne da se moralističke besmilice preuzete od strejt modela života tako automatski i nekritički prihvataju -- ne slažete se da je homoseksualnost loša, praktikujete je, ali "prevara" nikako da izgubi taj besmisleni status teškog prekršaja.

Divna je stvar napisati i pesmu, pa niko oko toga ne diže dževu, iako nije posvećena njemu, nego plavom nebu ili kojoj zvezdi. Ta mistifikacija seksa mi je krajnje bezvezna -- ne dakle promišljanje o seksu kao o jednom zanimljivom fenomenu o kome ima šta da se kaže, svakako -- već kao nešto što je iznad svega ostalog, nedokučivo i krajnje misteozno, a onda tako mutno postavljeno uzdignuto na pijedestal. A zašto je, recimo, čin umetničkog stvaranja manje zagonetan i zanimljiv, zašto su naučna otkrića manej fasicnantna od orgazma, itd.

No, to nema veze sa "prevarom". Prevara ima veze sa dominatnim morlanim kodom -- koji kaže da je imati seks van veze prekršaj ali NE KAŽE ZAŠTO već podrazumeva da je to tako -- i sa tretmanom ljudi kao privatne svojine, kao predmeta, onoga što mi filozofi zovemo postvarenjem (međuljudskih odnosa). Odnositi se prema partneru kao prema sopstvenom posedu i zabranjivati mu realizaciju seksualne želje sa drugim -- ima li nečeg "neemotivnijeg" i represivnijeg od toga?

I ta glupost o praksi i teoriji koju si napisao, to opšte mesto -- teorija je valjana samo ako radi u praksi, a ono teorijski istinito je istinito i praktično. Kao naučnik, trebalo bi to da znaš. Dakle, neka ti se dečko seksa sa drugim, seksaj se i ti, a to "spoljno poigravanje" učinite delom vaše intime i veza će da cveta. Kao Frida Kahlo i muž joj, primera radi.
:hail2: :hail2: :hail2:
Korisnikov avatar
By maka
Ranije da,uvek.
Ali sad,kad sam vel'ka :smeh: i kad sam prvi put stvarno u vezi (ovo ranije sam mislila da su veze) ,sad mi se dosta promenila psiha i prvenstveno zbog sebe ne zelim da unosim bilo sta lose u nasu vezu,do koje mi je jako stalo..

sto se tice oprastanja,nema tu sta da se oprasta,ako si u ozbiljnoj vezi mislim da to ne moze da ti se desi (iako mi se desilo,al na pocetku,kad je ova prica manje vise bila pi*kin dim). A dok sam bila u tim navodno vezama lol oprastale su mi uvek,a jbg kad sam fatalna :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by maka
...kad sam prvi put stvarno u vezi (ovo ranije sam mislila da su veze) ,sad mi se dosta promenila psiha i prvenstveno zbog sebe ne zelim da unosim bilo sta lose u nasu vezu,do koje mi je jako stalo..

sto se tice oprastanja,nema tu sta da se oprasta,ako si u ozbiljnoj vezi mislim da to ne moze da ti se desi (iako mi se desilo,al na pocetku,kad je ova prica manje vise bila pi*kin dim). A dok sam bila u tim navodno vezama lol oprastale su mi uvek,a jbg kad sam fatalna :smeh: :smeh: :smeh:
Ja mislim da je ovo kljucno! Kada se stvarno zaljubis, kada stvarno volis, nemas potrebu za menjanjem. Niko ti ne brani, ali ti nemas potrebu. Naravno, i ovo je relativno i ovde ima prostora za raspravu.
By polarlicht4.1
Šta god da je Duška napisala (a sa dobrim delom bih mogao da se složim) ali ovo:
Originally posted by Sunce
Niko ti ne brani, ali ti nemas potrebu.
E o tome je reč.

:volinevoli:
By жњ
Svidja mi se Dusanov stav u ovoj temi. Dosta razmisljam o tome vec jedno duze vreme, ali mi je isto jako tesko prihvatiti. Pije vodu i ima smisla, i sve to znam.... ali mi se cini da je visegeneracijsko trovanje posesivnoscu, sebicnoscu i egoizmom uzelo svoj danak i u meni. Sve se to da skapirati, ali je jako tesko i istinski preokrenuti stvari da profunkcionisu u glavi na drugaciji nacin.

A od cinjenice da je vecina "javnomoralnih" u sustini u fazonu "trpim da prevarim, al ne i da budem prevaren", mi se bljuca...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by жњ
... ali mi se cini da je visegeneracijsko trovanje posesivnoscu, sebicnoscu i egoizmom uzelo svoj danak i u meni. Sve se to da skapirati, ali je jako tesko i istinski preokrenuti stvari da profunkcionisu u glavi na drugaciji nacin.
Ne mislim da to ima veze sa posesivnoscu, sebicnoscu i sl., niti mislim da je u sustini to trovanje - visegeneracijsko. Prosto, covek ne moze da kontrolise osecanja, a postoje i ocekivanja - hteli mi to ili ne. Ne radi se o racionalnim stvarima.
By жњ
Originally posted by жњ
... ali mi se cini da je visegeneracijsko trovanje posesivnoscu, sebicnoscu i egoizmom uzelo svoj danak i u meni. Sve se to da skapirati, ali je jako tesko i istinski preokrenuti stvari da profunkcionisu u glavi na drugaciji nacin.
Ne mislim da to ima veze sa posesivnoscu, sebicnoscu i sl., niti mislim da je u sustini to trovanje - visegeneracijsko. Prosto, covek ne moze da kontrolise osecanja, a postoje i ocekivanja - hteli mi to ili ne. Ne radi se o racionalnim stvarima.

e ali cekaj.... sta nam je usadilo bas takav mehanizam osecanja i ocekivanja??? kako smo naucili >>da imamo prava da osecamo osobu kao svoje vlasnistvo i da kada ona pozeli i spava sa nekim drugim to osecamo kao prevaru???<<

morao je postojati neki lesson i ja ih se vrlo dobro secam. najprostiji primeri "ona je kurva, spavala je sa puno muskaraca; on je los muz, ima svalerku; te zapleti iz raznoraznih filmova, padanje u fraz, suze i tragedija kada glavnog lika zavede neka macketetina naustrb tuzne princezice koja ga ceka kuci; stav da je burma apsolutni kraj! bacili ste se u kavez i kraj price, sada ste oboje sigurni". mislim, sve su to gluposti koje tako lako padnu u vodu, ali uslovljavani smo da emotivno pratimo takav sled. mislim, razumes.... sav taj emotivni rispons je negde morao biti naucen i zato kazem da je generacijski i nasledjen, i verovatno ima svoju evolutivnu ulogu u ocuvanju postojece čoporativne strukture i kontrole genetskog bazena.....

zar ne bi bilo lepse posesivnost zameniti bezuslovnom ljubavlju? ja mislim da bi, ali tu misao prati i neki odvratan strah, mislim od samoce(ali nisam sigurna)... jer ako ja nekog bezuslovno volim i dajem mu/joj apsolutnu slobodu, onda to znaci da taj neko ima sva prava da u svakom momentu i ode i vrati se ili spava sa nekim drugim, a ja nemam prava da se ljutim. e vidis, takva misao nanosi strah i bol mom egu (nauceno da boli). a radi se o tome da taj neko i bez moje dozvole ionako ima to isto pravo i taj neko ce to uraditi ako to pozeli, jer ce zelja prevladati uprkos onome sto vazi za javni moral (seksualni imprint je na primarnijem nivou usadjen od javnomoralnih okvira; seks je intiman, a moral je ono sto pokazujemo javno - npr. necemo javno cackati nos i piskiti u kadu, ali cemo to najverovatnije uraditi kada nas niko ne gleda, a opet negirati to isto kada nas neko pita)). zajebano kako god da okrenes, uvek ispadne na isto, samo zavisi sa koliko licemerja cemo mi na to gledati :)
Korisnikov avatar
By Dr. M
Hm... primetih par jako sebicnih i licemernih komentara.

Kapiram da se ovo odnosi prvenstveno na moj post, pa da repliciram... :cigareta:

Prvo, ne vidim sta je tu licimerno... Individualna je stvar da li neko zeli ili ne zeli da oprosti prevaru, a to nema nikakve veze sa tim da li i on sam vara... :nokti:

Drugo, jesam uvek priznavao ali daleko od toga da sam se kajao... I obicno je posle prvog neverstva,dolazilo drugo, pa trece... I za svako su znali...

A, izbor da li ce ili nece ostati u takvom odnosu ( da, mislim da je to fer ), bio je uvek na njima...

Ako je njemu ok da bude sa nekim, a zna da je prevaren, ja sa tim nemam nikakav problem... :smokin:
( oni sami najbolje znaju zasto pristaju na to, a o tome ja ipak ne mogu )

Bar neko vreme, onda taj neko pocne lagano da mi se gadi, jer ne mogu da skapiram kako je u stanju toliko da se spusti i ponizi da bi me zadrzao uz sebe...
I na kraju, obicno ja budem taj koji prekine, jer prema njemu prestanem da osecam bilo sta drugo, sem gadjenja i sazaljenja...

:kafa: :cigareta:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Tu sam i ja u velikoj dilemi.

Postoji uvek ta neizleciva zla pomisao da mi dragi, ako ode sa drugim u krevet, pocne nesto da oseca prema toj trecoj osobi i da od jednog seks dejta dodje do drugog, treceg... kraj nase veze - do koje ne zelim da dodje.
U tom slucaju ne mogu da sedim skrstenih ruku i budem open minded dok ga ocigledno gubim,
kad ono samo nase postane ono sto nije samo nase i nije vise toliko posebno.
Takodje, ljubomora i posesivnost, ako nisu u preteranoj meri, mogu biti the sweetest thing u ljubavi koje bude jos vecu strast. Bez toga bi tu uvek nesto falilo, pa cak bilo i dosadno.

Sa druge strane...Eh... Znam po sebi, da ako odem s drugim u krevet ne znaci da mog predpostavljenog decka manje volim tj. da mi je manje stalo. Sta vise, moze da ucvrsti vezu i da je ucini slobodnojom, komotnijom, da joj dodatni kiseonik,ucini nas iskusnijima... jer znam da ono sto mom decku dajem - drugi nece nikad dobiti, jer jednostavno oni nisu on sto uvek potvrdim kad imam seks sa strane bez obzira koliko je bio dobar.

Inace, apsolutno sam protiv naturanja bilo kakvih laznih moralnih kodova iz filmova i romanticne literature i sl.
Da nam je kojm slucajem poligamija ostala u tradiciji do danas, situacija bi bila skroz drugacija. Sarena.
Neki bi imali vise ljunavnika/ca koje isto ili razlicito voleli, neki bi se odlucili za samo jednu osobu... ali ljubomora, posesivnost i zavist bi i dalje postojali.
By ...Sitnicava...
...A ne da se moralističke besmilice preuzete od strejt modela života tako automatski i nekritički prihvataju...
Malo sam ti osakatila post.
Nego, mislim da to nema nikakve veze sa preuzimanjem od strejt modela.
To o čemu ti pričaš podrazumeva jedno drugačije poimanje prevare,
tj. isključuje je totalno, fazon neke totalno liberalne veze.

...

Kapiram to, ali recimo da mi je bliži stav korisnika Sunce.
Poenta je da ti partner ne zatvara vrata,
ali da ti i pored toga ne osećaš želju za nekim drugim.
By ...Sitnicava...
I sad se svi tu klanjate konceptu gde je prevara nešto sasvim ok,
a suze bi vam curele u kockicama da vam se to desi.

:odbij:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by antibiotic
Tu sam i ja u velikoj dilemi.

Postoji uvek ta neizleciva zla pomisao da mi dragi, ako ode sa drugim u krevet, pocne nesto da oseca prema toj trecoj osobi i da od jednog seks dejta dodje do drugog, treceg... kraj nase veze - do koje ne zelim da dodje.
U tom slucaju ne mogu da sedim skrstenih ruku i budem open minded dok ga ocigledno gubim,
kad ono samo nase postane ono sto nije samo nase i nije vise toliko posebno.

jer znam da ono sto mom decku dajem - drugi nece nikad dobiti, jer jednostavno oni nisu on sto uvek potvrdim kad imam seks sa strane bez obzira koliko je bio dobar.

Ovo je tačno.
Uvek sam smatrao prevarom kada se neko emotivno veže za neku drugu osobu. Sex može da ne znači ništa.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by жњ
Originally posted by жњ

e ali cekaj.... sta nam je usadilo bas takav mehanizam osecanja i ocekivanja??? kako smo naucili >>da imamo prava da osecamo osobu kao svoje vlasnistvo i da kada ona pozeli i spava sa nekim drugim to osecamo kao prevaru???<<

morao je postojati neki lesson i ja ih se vrlo dobro secam. najprostiji primeri "ona je kurva, spavala je sa puno muskaraca; on je los muz, ima svalerku; te zapleti iz raznoraznih filmova, padanje u fraz, suze i tragedija kada glavnog lika zavede neka macketetina naustrb tuzne princezice koja ga ceka kuci; stav da je burma apsolutni kraj! bacili ste se u kavez i kraj price, sada ste oboje sigurni". mislim, sve su to gluposti koje tako lako padnu u vodu, ali uslovljavani smo da emotivno pratimo takav sled. mislim, razumes.... sav taj emotivni rispons je negde morao biti naucen i zato kazem da je generacijski i nasledjen, i verovatno ima svoju evolutivnu ulogu u ocuvanju postojece čoporativne strukture i kontrole genetskog bazena.....

zar ne bi bilo lepse posesivnost zameniti bezuslovnom ljubavlju? ja mislim da bi, ali tu misao prati i neki odvratan strah, mislim od samoce(ali nisam sigurna)... jer ako ja nekog bezuslovno volim i dajem mu/joj apsolutnu slobodu, onda to znaci da taj neko ima sva prava da u svakom momentu i ode i vrati se ili spava sa nekim drugim, a ja nemam prava da se ljutim. e vidis, takva misao nanosi strah i bol mom egu (nauceno da boli). a radi se o tome da taj neko i bez moje dozvole ionako ima to isto pravo i taj neko ce to uraditi ako to pozeli, jer ce zelja prevladati uprkos onome sto vazi za javni moral (seksualni imprint je na primarnijem nivou usadjen od javnomoralnih okvira; seks je intiman, a moral je ono sto pokazujemo javno - npr. necemo javno cackati nos i piskiti u kadu, ali cemo to najverovatnije uraditi kada nas niko ne gleda, a opet negirati to isto kada nas neko pita)). zajebano kako god da okrenes, uvek ispadne na isto, samo zavisi sa koliko licemerja cemo mi na to gledati :)
Naravno da ne treba voljenu osobu shvatati kao vlasnistvo - ljubav nije posedovanje. Ali ne slazem se da je osecaj prema voljenoj osobi 100 %nasledjen. Sigurno je da presudnu ulogu ima detinjstvo.

Covek ne moze bas tako lako da kontrolise osecanja. Ne moze da ih kontrolise ni kada se zaljubljuje, tako da mislim da ovde iracionalno ima prednos. E sad - opravdavati ljude koji spavaju s drugim jer je seksualna zelja na primarnijem nivou, a kritikovati osobu - partnera koja se zbog toga nelagodno oseca jer je to kao moralna dijareja sa mirisom posesivnoscu, nije dobra stvar. Ne postoji samo crno ni samo belo. Mada razumem da na nekoga spoljasnji faktori tipa TV sapunica i sl. mogu da uticu na podsvest.

Ljubav nije staticna stvar, tako da bezuslovnoj ljubavi treba teziti, a nemoguce je u nekim situacijam prosto zameniti: "Necu vise biti posesivna, volecu bezuslovno, dajem ti slobodu!". Vremanska dimenzija je jako bitna za prihvatanje nekih stvari.

U svakom slucaju, u pravu si da treba poci od sebe. Ako nam nesto ne prija, treba da se upitamo zasto nam to ne prija i koji su pravi razlozi. Meni se cini da mi ne bi smetalo da moj (potencijalni, ha, ha) decko spava sa drugim. Vise bi me bolelo da primetim da nasa komunikacija vise ne stima i sl.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dr. M
Hm... primetih par jako sebicnih i licemernih komentara.

Kapiram da se ovo odnosi prvenstveno na moj post, pa da repliciram... :cigareta:

Prvo, ne vidim sta je tu licimerno... Individualna je stvar da li neko zeli ili ne zeli da oprosti prevaru, a to nema nikakve veze sa tim da li i on sam vara... :nokti:

Drugo, jesam uvek priznavao ali daleko od toga da sam se kajao... I obicno je posle prvog neverstva,dolazilo drugo, pa trece... I za svako su znali...

A, izbor da li ce ili nece ostati u takvom odnosu ( da, mislim da je to fer ), bio je uvek na njima...

Ako je njemu ok da bude sa nekim, a zna da je prevaren, ja sa tim nemam nikakav problem... :smokin:
( oni sami najbolje znaju zasto pristaju na to, a o tome ja ipak ne mogu )

Bar neko vreme, onda taj neko pocne lagano da mi se gadi, jer ne mogu da skapiram kako je u stanju toliko da se spusti i ponizi da bi me zadrzao uz sebe...
I na kraju, obicno ja budem taj koji prekine, jer prema njemu prestanem da osecam bilo sta drugo, sem gadjenja i sazaljenja...

:kafa: :cigareta:
Svasta bih pisao, ali necu - tko sam ja da ti sudi! :pionir:
Korisnikov avatar
By ROYAL
Au, brajko, i ovu temu iskoristiše ljudi da se međusobno muvaju, ali 'ajde :lol:

On: ja sam AždaHa-kind of man (po pitanju date teme), tako da mogu da pretpostavim kako je njoj, ali ne umem da je posavetujem :mazi:

edit: E, da i te fore, kao, ja dečka/devojku volim, on/ona je nešto posebno, to sa strane ne znači ništa, to je samo sex...man'te me toga, ko još guta tu priču? Mene bi neko najviše ponizio kad bi me smatrao siguricom... Tako da, prva naznaka nečega - ćao!
Hint: pogledati Sex & The City, epizodu u Las Vegasu, kad Samanta ostavi onog njenog Ričarda...
By ...Sitnicava...
Prevara ima veze sa dominatnim morlanim kodom -- koji kaže da je imati seks van veze prekršaj ali NE KAŽE ZAŠTO već podrazumeva da je to tako -- i sa tretmanom ljudi kao privatne svojine, kao predmeta, onoga što mi filozofi zovemo postvarenjem (međuljudskih odnosa).
:rotflmao:
Korisnikov avatar
By m..
paaa. 2x sam se pozvalavila sa nekom klinkom u samom startu (presrani debil), jednom me neka riba slucajno poljubila u usta (ciljale smo obraze, ali pogresne), i spopao me neki navijac s kojim sam cavrljala u liverpulu i terala ga da pije neku prosvercovanu rakiju (na prepad), neka riba me je pijanu nagovorila da je uhvatim za sisu, i jedna bivsa devojka me previse grlila. kontam da se nista od toga ne klasifikuje kao prevara :nerd: mislim, nije ukljucivalo nameru, niti zelju za takvim necim.

sto se mene tice, redosled je sledeci: raskid sa osobom a, pa sex sa osobom b.

kad nekog prevaris to je ultimativni cin nepostovanja, a idiotski je biti s nekim koga ne postujes do te mere da ne jebes okolo ako nije dogovor da mozes da jebes okolo.

mozes paralelno da se jebes sa vise osoba, ako ni sa jednom nisi u vezi, to je ok.

dakle, ako odlucis da budes u monogamnoj vezi, onda imas da budes monogaman.
ako odlucis da monogamija nije your thing, onda to lepo jasno i glasno kazes, i tu onda nema prevare, nego se lepo jebes.

prevara je za pickice.
Korisnikov avatar
By m..
Hoće li mi iko objasniti koncept prevare? Neko ima seks sa nekim van veze -- so what? Je l' se druže ljudi van veze, je l' idu na kafu, je l' rade masu stvari sa drugim ljudima, a ne sa partnerom? Pa što je seks -- još samo jedna obična stvar u moru običnih stvari -- tako poseban da on određuje nekakav fatalan gest prevare posle koga mora da se sedi i razmišlja i oprašta i ne znam ni ja šta... Je l' neko imao seks van veze? Jeste? Ok. Je l bio dobar sek? Jeste. Još bolje. Idemo dalje. A ne da se moralističke besmilice preuzete od strejt modela života tako automatski i nekritički prihvataju -- ne slažete se da je homoseksualnost loša, praktikujete je, ali "prevara" nikako da izgubi taj besmisleni status teškog prekršaja.
Ako imas dogovor sa partnerom da imate sex samo medjusobno (ima tu dosta prakticnih strana, pojednostavljuje stvari i stiti od std-a izmedju ostalog), i onda izvaras, onda si prekrsio dogovor, izneverio poverenje, povredio partnera, stagod...

Sto se mene tice, nije stvar tu u sexu kao takvom, nego u nekim drugim (ozbiljnijim) stvarima. meni ej koncept dogovoreno monogamne veze, u kojoj jedna strana vara, kao zidanje skadra na bojani.
Korisnikov avatar
By someone
Nisam varala do sada :D zashto? pa jednostavno mi je stalo do tih osoba,nisam htela da ih povredjujem,ako bi doshlo do toga da mi se neko toliko svidja i da postoji opasnost od prevare - znachi u mojoj vezi neshto ne shtima,vishe to nije to i raskinula bih radje nego shto bih sela na dve stolice :) Umem da se iskontrolishem,a do koje granice ide ta kontrola - do sad nisam uspela da ispitam jer mi se nije desila toliko jaka privlachnost koja bime bacila u veliki rebus :D Nije to staromodnost,to je normalno,bar za osobe poput mene.. Ima nas raznih,neki jednostavno ne umeju i nece da se suzdrze i gledaju samo svoje dupe pa su uvezi jer im je ok s tom osobom,dobijaju od nje ljubav i paznju a sa strane shvrljaju koliko god mogu :) To je tako pogreshno i sebichno... ali takvih sam najvishe srela na zalost.

Btw,kad se prevara desi,vishe nishta nije isto kao pre,jako,jako puno vremena bi trebalo da prodje da bi se veza koliko-toliko unormalila,jer tu nastaje veliko nepoverenje.Nikad se vishe taj prevareni partner nece osecati kao pre i ako ce mozda glumiti da je sve ok.E sad... zavisi i od prevare zashto se i kako desila,mnogo je to komplikovano,ali shto neko reche,ako nisi sigurna dal cesh je opet prevariti,onda je najbolje da se razidjete.
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by m..

kad nekog prevaris to je ultimativni cin nepostovanja, a idiotski je biti s nekim koga ne postujes do te mere da ne jebes okolo ako nije dogovor da mozes da jebes okolo.

mozes paralelno da se jebes sa vise osoba, ako ni sa jednom nisi u vezi, to je ok.

dakle, ako odlucis da budes u monogamnoj vezi, onda imas da budes monogaman.
ako odlucis da monogamija nije your thing, onda to lepo jasno i glasno kazes, i tu onda nema prevare, nego se lepo jebes.

prevara je za pickice.
da ne bih opsirnije pisao na temu i ponavljao ono sto su drugi pisali, slazem se s gore napisanim pa cu samo to citirati :)

a sto se tice konkretnog pitanja na pocetku teme, nisam bio u takvim situacijama posto nisam prevario nikog pa ne znam sta kako bih se postavio da jesam i da mi taj neko posle oprosti to ili ne.
Korisnikov avatar
By coka
jesam ranije ali sada sam :angel:
ne ponosim se svojim postupcima ali to sam bila ja tada, vremenom neke stvari su se promenile pocev od mojih razmisljanja do postupaka na srecu sve u pozitivnom smeru...
voljena sam i volim :love:
Korisnikov avatar
By Dirrty
m.. odlican post.

Dr. M... ne bih dodavao (pljiuvao) vise nista.
U tome se slazem sa SuncOm.

Ko sam ja da sudim... ali mogu da kritikujem... :prst: :shamar: :durenje: :lol:
By Kragi
Originally posted by ok_decko
Ja sam ultra monogaman
same here :kgcs3:
Naravno da nikada nisam nikoga prevario, uz napomenu da je prevara moguca samo u odredjenom vidu odnosa u koji ne ulazim tako cesto a ako se vec desi onda je razlog izmedju ostalog i to sto nemam potrebu za drugim ili trecim .... :)
Kapiram da je sve to individualno pa mi je verbalno definisanje veze i drugih stvari vezanih za istu jako bitno.
Ne verujem da bih mogao da nastavim vezu sa nekim koga sam prevario jer ne mislim da bih imao muda da pogledam sebe u ogledalu posle toga a o njemu i da ne govorim .... Licno sam prevaru jednom "pokusao" da oprostim, ali sam shvatio da ja to jednostavno ne umem, tako da to vise nikada ne bih pokusao da uradim :D
:jbg: Covek se na greskama uci
:bubbles:
Korisnikov avatar
By Sutekh
nikad dok sam bio u vezi.

mislim jesam, kad smo raskinuli na dan i u medjuvremenu sam ga i "prevario".
By ...Sitnicava...
Originally posted by жњ
morao je postojati neki lesson i ja ih se vrlo dobro secam. najprostiji primeri "ona je kurva, spavala je sa puno muskaraca; on je los muz, ima svalerku...
On i jeste loš muž, ima švalerku.
Zato što njoj ne dozvoljava da ima druge muškarce, pritom je lažući o svom seksualnom životu.
U suprotnom je sve u redu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!