Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Daliborka
E zivote....
A hiljadu puta sam joj rekla da, kad popije, ne seda za volan.
Ali ona je bila samouverena, nije zelela da prizna da je vec zasla u godine, da joj je motorika popustila, a vid oslabio, a nije rado ni priznavala da pije, pa je i kad je mrtva pijana tvrdila da je trezna.
Bas mi je zao, nije u dusi bila zla, iako je zaista imala preku narav.
:(
Korisnikov avatar
By ns.happy
no, otisli smo u off. mislim da treba pustiti gay populaciju da se izjasni povodom moje dileme.
Korisnikov avatar
By Dina
Odlicna tema :up:

Ja se ne slazem sa svim ovim odgovorima - radi kako zelis (mislim normalno da ces raditi kako zelis ali sto Daliborka rece covek je drustveno bice pa nece da bude smatran nesrecnikom i manje vrednim/uspesnim zbog nekog svog izbora), nema pritiska okoline i tome slicno. Kako nema pritiska? Ja sam ga osecala od kako znam ze sebe... Otkako su mi u detinjstvu utrapili Snezanu, pa Pepeljugu, pa Trnovu Ruzicu itd... u svim tim bajkama se sugerisalo sta je srecan kraj. E onda dodju ozbiljnije knjige i filmovi ali uglavnom ni oni nisu mnogo drugaciji. A onda su tu svi u okolini koji zive uparen zivot... I mislim da to nije pritisak samo spolja nego i iznutra. Meni je znacajan momenat u zivotu bio kad sam rekla sebi da cu da budem sama i da se osecam dobro i da radim stvari zbog sebe. Nisam ni pre bila uvek u vezama ali sam podrazumevala da nekako moram da budem ili smisljala nacine da budem. Mislim da je trenutak kad sam prekinula obavezan krug srece i nesrece povodom veza uticao i na mnogo stosta drugo sto i nema veze sa ljubavnim zivotom, bar ne direktno.

Ljudi na ovom topicu su uglavnom ispoljili toleranciju, mozda su se slucajno bas tolerantni ljudi zadesili na forumu... :) Ali moje iskustvo iz realnog zivota je sasvim suprotno - kada god si van veze ili nisi u klasicnom odnosu, prikacice ti to da si nesrecan, ako i nisi u ovom trenutku bices u buducnosti sigurno, neko te je povredio, potcenio si sebe bla bla bla. Pre neki dan sam gledala sou Opre Vinfri tema je bila brak i muzevi koji varaju zene. I neka psiholoskinja kaze kako su ljubavnice nesrecne, potcenile su sebe, pristale na 30% umesto da traze sve itd. Onda jedna zena koja je sest i po godina ljubavnica kaze da je ona srecna, da joj taj odnos odgovara... Ali ne, ona psiholoskinja opet ponavlja isto, ljuhavnica isto i tako bi to trajalo u nedogled da se emisija nije zavrsila. ;) Ako psiholoskinja tako kaze, nije ni zameriti drugim ljudima... Suvise je duboko urezano izjednacenje klasicne veze i srece da bi bar vecina ljudi to mogla da odvoji...
Korisnikov avatar
By ns.happy
:klap: bravo dina! o tome govorim! i sama konstrukcija - bolje sam nego sa svakim - kao da podrazumeva da cemo jednom morati biti sa nekim, pa sada samo strpljivo cekamo, mislim, wtf?! ne, ne cekam nista, radim sta zelim, i meni je dobro!
Korisnikov avatar
By jenny
@Dina
Da. Stoji ovo.

Ali različit je pritisak okoline kad imaš 18 i 28 godina.
Ja sam rekla da do sad nisam imala problema i nisam osećala pritisak, ali sam isto tako svesna da polako ljudi oko mene sve više počinju da se opterećuju time..ma ne da se opterećuju nego da pričaju o tome..koja se udala, koja je trudna i slično..

I opet zavisi kakvo ti je okruženje. Npr moje iskustvo iz realnog života je sasvim suprotno od tvog i verovatno sam zato tako opuštena. Mislim, nisam stekla utisak da ljudi koji su u vezi gledaju sa visine ljude koji nisu. Ili i ako gledaju, ja to nisam osetila.
Pogotovo kada pogledaš malo bolje u te "veze" uparenih- često nemam čemu ni da zavidim.

Mislim, ja želim uparen život, vezu i sve što ide sa tim..ali ja kategorički odbijam da se osećam nesrećno i promašeno ako trenutno nisam u istoj. Zato što sam ubeđena da veza proistekla iz takvih motiva (znači iz socijalno poželjnih razloga) ne može da ima svetlu budućnost.

Dalje, bar sad su stvari opuštenije. Bar ako živite u velikom gradu. Aj ti na nekom selu pre 50 godina ostani neudata. Čik :lol: ili se razvedi!
A sad imam utisak da se razvode samo tako..nije to više ništa strašno..mislim što se tiče pritisaka okoline..
Korisnikov avatar
By Dina
Ns happy :kiss:

Jenny,
slazem se da je razlicit pritisak u razlicitim godinama, ali takodje sto je osoba starija trebalo bi bar da se uspesnije nosi sa problemima, da je prevazisla potrebu da je neophodno da je u nekoj grupi (sto je naglaseno u teen dobu) itd.

Imam ja raznih ljudi u okolini - postoje razlike zavisno od toga da li je rec o prijateljima koje sam skorije birala, ili one davne ili je rec o roditeljima, rodbini ili nekim poznanicima sa kojima sam vezana na neki nacin. I nije to uvek pritisak u uzem smislu reci, cesto je to ovo sto je Ns happy naveo. Ljudi kad kazu "bolje sam nego sa svakim" to vec govori da su usvojili cilj - bivanje sa nekim - rec je samo o nacinu za postizanje onoga sto se podrazumeva da svi zelimo. I ima mnogo takvih podrazumevanih stvari koje se odnose na te sve, a ja ne smatram da sam dala saglasnost za nesto samo zato sto je nekom podrazumevano. Onda to ljudima bude neshvatljivo.

I slazem se sa tobom da je mnogo bolje nego u proslosti, ne bih se vracala nikako... Ali bih volela da nam je sredina jos mnogo slobodnija nego sto jeste... Ja nekako hladnokrvno reagujem na sve izbore drugih ljudi ukoliko to ne ugrozava druge ljude, kakve veze njihovi zivoti imaju sa mnom? I volela bih da za moje izbore dobijam cesce takve reakcije, ono - zivi i pusti druge da zive...
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by ns.happy
:klap: bravo dina! o tome govorim! i sama konstrukcija - bolje sam nego sa svakim - kao da podrazumeva da cemo jednom morati biti sa nekim, pa sada samo strpljivo cekamo, mislim, wtf?! ne, ne cekam nista, radim sta zelim, i meni je dobro!
Hepiša,da se zatelebaš,trčao bi TI da budete zajedno-ovakva pitanja ne bi ni postavljao...

Ja jednom doživeo... :srbin:

I jedva preživeo...:zvezdice:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by ns.happysmara me presija sa svih strana i utisak da nisam u pravu ako ne zelim da budem sa nekim u vezi.
sta vi mislite?
Jedno vreme ljudima je...ne znam, doslo, valjda- da mi traze devojku. Obracali su mi se sa pitanjem: ,,A trazis li devojku?"
:cekam: Cekajte, stanite malo... Samoca je meni veoma potrebna. I to ne samo kao stanje van veze, vec samoca uopste. Mislim da bih pukla ako ne bih imala nekoliko sati samoce u danu. Pa nadalje.
Dakle- covek treba iz samozadobijene, kvalitetne samoce da udje u vezu.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

zasto svi moraju da budu u vezi? sta fali biti sam? smara me presija sa svih strana i utisak da nisam u pravu ako ne zelim da budem sa nekim u vezi.

sta vi mislite?

Ne moraju. :nono:
A u kuli je bas kul, nemam pojma zasto je Zlatokosa u toj situaciji bila buntovnica. :opatica:
Korisnikov avatar
By Delete
Oh, odlicna tema u pravom trenutku. Vec 2 ili 3 meseca sam u fazi (nadam se da je samo faza) da nemam potrebu zelju, volju, vreme...da budem u vezi sa bilo kim.
Dobro mi je ovako, mislim da bih zbog ciljeva, koje sam postavila ispred sebe, osoba sa kojom bih, eventualno, usla u vezu, mogla da se oseca zapostavljeno, a onda bih se ja osecala lose jer "obavezujem" nekog, ko bi se osecao mnogo bolje sa drugom osobom.
Potrebna mi je, prija mi i ne zelim da dozvolim sebi ili nekom drugom da mi uskrati moju samocu.
Korisnikov avatar
By blabla_guy
Originally posted by Lakiboy_ns
Ja zelim biti u vezi zbog onih pojedinih momenata koji vrede celu jednu vecnost kao napr kad ga vidim pa se pocnem nekontrolisano i sretno smejati samo zato sto je tu ili kad idem sam ulicom i dobijem njegovu poruku pa ne mogu da sakrijem osmeh na licu pa me ljudi gledaju i cude se sto se smejem :lol:

Ali takodje ne dozvoljavam sebi da ulazim u vezu po svaku cenu odnosno samo da ne bi bio sam.
Nedavnmo sam raskinuo jednu vise mesecnu vezu i trenutno zelim da budem sam jedno vreme jer mi tako prija...mozda me to osecanje da zelim biti sam prodje za nekoliko dana, nekoliko nedelja...mozda duze...ne znam nije ni bitno, neka stvari idu svojim tokom.

Ali zeleti voleti i biti voljen nije nesto sto drustvo i okolina namecu kao pozeljan obrazac ponasanja-to je prirodna potreba i od toga niko ne moze pobeci to nam je svima u genetskom kodu samo se kod svakog ispoljava na razlicite nacine. :hamlet:
U potpunosti se slazem sa ovim...i jedan takav poseban momenat vredi svog truda i eventualnog bola posle kraja....

ok je biti sam, naravno, ali mnogo je lepse biti u lepoj skladnoj vezi :) samo je to ipak tesko dostizno...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by blabla_guy
Originally posted by Lakiboy_ns

Ali zeleti voleti i biti voljen nije nesto sto drustvo i okolina namecu kao pozeljan obrazac ponasanja-to je prirodna potreba i od toga niko ne moze pobeci to nam je svima u genetskom kodu samo se kod svakog ispoljava na razlicite nacine. :hamlet:
U potpunosti se slazem sa ovim...i jedan takav poseban momenat vredi svog truda i eventualnog bola posle kraja....

ok je biti sam, naravno, ali mnogo je lepse biti u lepoj skladnoj vezi :) samo je to ipak tesko dostizno...
not. zasto mislis da je to SVIMA U PRIRODI? i da ''nam je svima u genetskom kodu'' ? pretpostavljam da smo po tebi onda svi isti?
Korisnikov avatar
By Blady
samo kad mozes da prosudis da li je neko razocaran. eto o tome pricam - cim neko misli da nije stvoren za vezu, odmah je posredi neka trauma, neko razocarenje, a nije tako. nema razocarenja.
svi smo predodredjeni da zivot delimo sa nekim? zasto onda nismo rodjeni sa tom osobom? mislim, c'mon... ili hajde da ovako postavimo stvar - ako ti nadjes tu neku svoju osobu, i posle nekog vremena ona umre, sta ces ti? nastaviti ziveti kao biljka (jer po tebi je onda tvoja predodredjenost zavrsena) ili ces i ti umreti? ne odbijam tu ideju o tim zajednickim i srodnim dusama itd, ali neke duse su jednostavno dovoljne same sebi...
Prvo bas me rasplakala ova pesma :placko:
Mnogo mi je teska...a i moja devojka podseca na Sonju Savic (laka joj zemlja)
A drugo, mili pa ako je tebi tako lepo, i apsolutno nemas potrebu ni zelju ni nista da budes u vezi, ti nemoj biti... To nije nista lose, i sta koga boli dupe da li imas nekog ili ne.... Iskreno ni moja veza se ne razume, pa sta da radim.. svako funkcionise kako zeli, i necu da se obazirem na druge sta misle, a to toplo preporucujem i tebi :mazi:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by jenny

Dalje, bar sad su stvari opuštenije. Bar ako živite u velikom gradu. Aj ti na nekom selu pre 50 godina ostani neudata. Čik :lol: ili se razvedi!
A sad imam utisak da se razvode samo tako..nije to više ništa strašno..mislim što se tiče pritisaka okoline..
:hmm: pa uvek je bilo i tih extremnih slucajeva, ja licno da sam rodjena pedesetih godina, isto bih se ponasala kao i sada... pa daj, ljudi su uvek imali neki izbor...a to za udaju to je bila samo rutina.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!