Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Živeti zajedno ili ne???

* zajednicki zivot sa partnerom
64
70%
* "svako kod svoje kuce"
28
30%
By alexandermagic
Ukoliko je veza ozbiljna, zajednički život. U odgovarajućem prostoru, i pritom ne mislim na neke garsonjerice ili klasično podstanarstvo. Kome to može da prija?

Jedna korisnica je već spomenula da ako je neko odrastao u komforu teško da se može prilagoditi na neku mikronsku kvadraturu.

Zajednički život je i jedna vrsta završnog testa da li su dvoje jedno za drugo.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Minie
Zivim sa devojkom oko 1 i po god.
Sad kad pomislim, mucenje je bilo ranije. Gde spavati...bla bla.
Ne fali mi nista.

Mada se zapitam, da nije rano sve ovo. :wtf:
Mi zivele zajedno posle tipa 5-6 meseci, nije bilo rano. Doduse mi nismo morale da placamo rezije i slicno, tako da s druge strane nije bilo tog pritiska, ali svejedno - jako lepo smo funkcionisale.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Das Ich
Zivim u garsonjeri sa drugaricom vec dugo i iz te perspektive procenjujem sta mi odgovara a sta ne, mada se naravno nikad ne zna zasigurno...Kad su veze u pitanju, definitivno sam vise za opciju "svako kod svoje kuce", mada i to zavisi i od osobe sa kojom sam, a i od uslova zivota...Volim da provedem dosta vremena sama, a narocito kad se probudim i neophodan mi je taj neki prostor, tj odvojene sobe...Mislim da se ne navikavam lako na kompromise i tudje navike... Uopste, taj osecaj da neko zna bas sve o meni i da provodimo suvise vremena zajedno mi stvara neki osecaj nervoze i panike...Plasim se da vremenom ne zamrzim osobu koja mi je najbliza...Ne znam kako to da objasnim :vestica:
Vidis, ja sam imala tu neku frku inace, mislim ja sam inace imala frku i od ulaska u vezu bilo koje vrste, i na kraju mi nije bas smetalo. Valjda zato sto sam ustajala i legala pre nje, pa je ipak svako imao neki prostor za sebe. a sto se tudjih navika tice - naucila sam da potpim sudove nakon jela i da uzivam u gledanju kvizova (tako sto ja blenem u nju, dok ona blene u kviz :D ) mada to sve zavisi od para do para, kontam. Ni u ludilu ne mogu da zamislim zajednicki zivot ni sa jednom zenom pre nje.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by Zibro
U jednom trenutku se prevazidju sva ona vidjanja na sat dva tri , sve moguce i nemoguce kafe izlasci, druzenja, putovanja i sl ukoliko se u medjuvremenu osobe ne udalje po meni sledeci prirodan korak jeste zajednicki zivot, tj neka vrsta zajednickog zivota , u protivnom partnerski odnos jednostavno stagnira.
^^ Taj rad^^
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Hys.
Originally posted by foolish
ako je ozbiljna i duza veza onda da
Da :sigh:
Pa volj ti s muzem volj ti s devojkom...Salim se.
Ja zivim sa my (l)awfully wedded wife u osamdeset kvadrata stana, imamo i terasu i designated parking space, tako da smo ispunile sve uslove iz komentara...
E sad ozbiljno: mislim da za zajednicki zivot (u dva/dve/dvoje) treba mnogo strpljena, kompromisa i, pre svega, ljubavi. Meni je ovo jednostavno - ako hoces da zivis sa nekim onda zivis (cak i ako nemas uslova, terasu, vise od 50 kvadrata itd), ako neces onda ne zivis (i onda dobro dodju svi izgovori).
Ja znam da ovo zvuci super easy ako ne zivis u Srbiji, al samo da priopcim da bih i da sam u Srbiji zivela isto ovako, sa zenom mi.
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
ne znam,
kad bismo se uselili,
neprestano bih bio uplashen da ne pukne,
a mi ostanemo zaglavljeni u jednom stanu, kuci, shta god...
ne bih umeo da uzhivam.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Da vam kazem ja nesto.
Zajednicki zivot kako ga vecina vas zamislja nije studentski fazon iznajmljivanja stana koji placaju roditelji i danonocne zurke uz obilje alkohola i droge.
Ne, to je samo studentski zivot, koji sigurno ostaje posle u lepoj uspomeni, ali to nije zajednicki zivot u smislu ove teme. On traje odredjeno vreme, vezuje se za period od 18 do 27 godine zivota i zavrsava se sa sticanjem zvanja apsolventa i zavrsetkom studija, ujedno i sticanjem zivotne zrelosti datih osoba.

Pravi zajednicki zivot podrazumeva ipak ozbiljniji i studiozniji pristup prvo njegovom planiranju, a zatim i realizaciji.
Za njega su potrebne najmanje dve zrele, odgovorne i sposobne osobe koje nemaju fiks ideje u glavi, nego imaju posao i koje su spremne na mnostvo kompromisa i dogovaranja koje zajednicki zivot nosi sa sobom.
Pogotovo u uslovima podstanarkog statusa. Podstanarski zivot je na zalost realnost za vecinu mladih gradjana Srbije i svako ko ga je okusio i iskusio zna da je to hleb sa sedam kora.
Upoznala sam na chatu jednu mladu devojku - vecitu studentkinju koja mi se zalila da zivi kao podstanarka u toliko malom stanu da kada se ispruzi na dusheku stopala joj zavrse u WC-u. ( A visoka je 176 cm ) . Uz to ima i cimerku, pa spavaju kao sardine u limenoj kutiji. Mozete misliti na sta to lici. To uopste nije prijatno.
Zato ne treba da cudi sto mnogi mladi ljudi u dnu duse gaje u sustini prezira vrednu zelju i nadu da im neko od starijih predaka iznenada odapne, pa da nesto od njih naslede i rese konacno goruci stambeni problem. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, tako je izgleda danas u Srbiji, na zalost.
Retki su srecnici koji mogu na kulturan i civilizovan nacin da dodju do svog stambenog kutka danas, na zalost. Ali treba sacekati da prodje kriza, valjda ce biti bolje.
Zato bolje ipak da se ne zalecete, pa da zbog ljubavi ulazite u velike troskove iznajmljivanja stambene jedinice u vidu kakve prchvarnice sa voljenom osobom, jer ce vam gazde kozu odrati sa ledja.
Nek vam ne pada na pamet ni da ulecete u kredite za kupovinu stana, jer ce vas drzava u svilenim rukavicama dovesti u duznicko ropstvo, pa ce vam posle nuditi i kredite za otplatu kredita i tako u krug.
Volite se sa voljenom osobom, ali ako vec nemate svoj stan, sedite na guzici tamo gde jeste ( kod roditelja, babe, dede ) i cekajte. Nicija nije do zore gorela.
:sveca:
Korisnikov avatar
By Myself
Dacko, nisi prijavila da si studirala. :hmm:
Korisnikov avatar
By Dina
Delimicno... Mora da se ima vremena i za druga desavanja i osobe :D

Ja inace volim da zivim sama i dobro sam stigla i do tog delimicnog. I volim prostor i dobar standard, mislim da bih pojela svakog sa kim bih zivela u malom prostoru i sudarala se. Mislim mozda i ne poznajem dovoljno sebe, mozda i ne bi tako bilo, mozda bih umela i tako da zivim... ali nadam se da necu ni biti u situaciji da proveravam ;)

I jeste zajednicki zivot lep na neki nacin, ono kao neka bliskost suzivota... ali opet hm... razmisljanje o trivijalnim stvarima - ko ce sta da uradi po kuci, sta cemo da jedemo toga dana... Bolje susresti se u gradu pa ici na pozorisne predstave, susrete, sve same prijatnosti a i onda ne mora da se prica o takvim dosadnim stvarima kao sto su kucni poslovi (bar za mene dosadne, samo nuzno zlo)...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Myself
Nisam prijavila, jer i nisam studirala.
Ali to sto nisam studirala ne znaci da nisam upucena u cari studentskog zivota.
Pricale su mi prijateljice kako to sve izgleda kad si student, zurke i ostalo...
:)
Korisnikov avatar
By Wight
Zajednicki zivot svakako...Predivno je doživljavati osobu koju voliš kroz sve moguće i nemoguće situacije, kroz dan, noc.... Neuporedivo je sa odvojenim zivotom... A koliko to tek nema veze sa kvadraturom... zamislite dijalog :
A: Jel me voliš?
B: Obožavam te!
A: I ja tebe. Da li bi volela da živiš samnom?
B: A koliki ti je stan, mislim koliko kvadrata i jel ima terasu i dve sobe?

... veoma je mala verovatnoća da bismo ikad zivele zajedno. Meni baš nema smisla da je infostan u korelaciji sa ljubavlju. Što veći račun, veća ljubav. strasno.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Dina
...I jeste zajednicki zivot lep na neki nacin, ono kao neka bliskost suzivota... ali opet hm... razmisljanje o trivijalnim stvarima - ko ce sta da uradi po kuci, sta cemo da jedemo toga dana... Bolje susresti se u gradu pa ici na pozorisne predstave, susrete, sve same prijatnosti a i onda ne mora da se prica o takvim dosadnim stvarima kao sto su kucni poslovi (bar za mene dosadne, samo nuzno zlo)...
:up:
Od kako mi je muz umro, neprestano zivim sama i uzivam u tom komforu.
Jedino od zimus delim stan sa jednom prijateljicom i to zbog svetske finansijske krize.
I ja i ta moja prijateljica imamo svaka svoj stan, ali od januara, tj. od one neprijatnosti kad su nam Rusi ukinuli gas i kad je Vlada apelovala na maksimalnu stednju i stezanje kaisa, napravile smo dogovor i trenutno stanujemo u jednom ( mom ) stanu i delimo troskove za struju, gas i ostalo.
Mislim da cemo tako da egzistiramo do polovine aprila.
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by Daliborka
Originally posted by Myself
Nisam prijavila, jer i nisam studirala.
Ali to sto nisam studirala ne znaci da nisam upucena u cari studentskog zivota.
Pricale su mi prijateljice kako to sve izgleda kad si student, zurke i ostalo...

Znaci, nista se nije promenilo u poslednjih 40 godina?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Myself, pa zaboga, imam ja i mladje prijateljice, koje mi pricaju kako se provode na studijama.
Ne druzim se ja samo sa babama.
Korisnikov avatar
By Myself
To sam prvo pomislila, s' obzirom na duh. :tushe:
Izvinjavam se. :kiss:
Odgovor cu sama pretpostaviti.
Korisnikov avatar
By Daliborka
O pa kako da ne.
Subotica je univerzitetski centar, velika je fluktuacija mladih studentkinja, a neke od njih su mi i prijateljice.
Kad se uzele domace hrane i kad im se zgadi menza, onda dodju kod mene na pasulj sa rebarcima, ili sarmu. Posle se samo oblizuju, hvataju za pune stomake i vicu " Ho ho ho ho ho " :mljac:
Mnogo ih volim, zhabice moje male zheljne svega, a najvise stana.
Cesto se desi i da se naderu alkohola u nekom socijalnom bircuzu za 50 dinara po chashi vinjaka, pa mi dodju na vrata da ih primim u okrilje i pomognem im da se istrezne. Onda mi se ispovedaju, uz bokal rasola, a ja ih savetujem.
Takve su ti danasnje studentkinje. Ali sta ces, svako vreme nosi svoje breme i obicaje...
:friends:
Korisnikov avatar
By Myself
:smeh:

Posto su moje poslediplomske vezane za Suboticu, lepo je znati gde ima dobro da se ruca i da se prespava. :eureka:
Nadam se da nisam previse nametljiva. Oduzicu se vec nekako. :trep:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pa moze....
:blush:
Samo da znas da do aprila imam u stanu ovu ekonomsku cimerku, pa ako ti ne smeta guzva - dobrodosla.
Stisnucemo se.
Korisnikov avatar
By Myself
Sto bi rekla moja baba: "Gde čeljad nisu besna, kuća nije tesna." :namig2:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pa da, to su govorile babe i to je stara izreka, koja je na zalost bila u primeni i mogla da se sprovede u ta stara, miomirisna vremena, kad su zene bile prizemnije i neiskvarenije. Kad nisu zudele za tim pustim feminizmom i nisu imale fiks ideje u glavi da nose chakshire, shishaju se na jezh frizure, farbaju se u zeleno, piju, pushe joint i spid i studiraju po 15 i vise godina.
Danas, na zalost, ima mnogo besnulja sa fiks idejama, pa nije ni cudo sto je vecini tesno svuda, a najvise u svojoj kozi. :nazalost:
Sve bih ja to išamarala.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Wight
... Meni baš nema smisla da je infostan u korelaciji sa ljubavlju. Što veći račun, veća ljubav. strasno.
Pa i roditelji vole svoju decu pa opet teze da svako dete ima svoju sobu... a ne da svi zive u istoj sobi. Ne mora da znaci da je ljubav onih koji moraju da zive svi u istoj sobi ni manja, ni veca... samo je zivot sa vise prostora komforniji i lepsi, ostavlja vise prostora za individualnost...
Korisnikov avatar
By Wight
Originally posted by Dina
... Meni baš nema smisla da je infostan u korelaciji sa ljubavlju. Što veći račun, veća ljubav. strasno.
Pa i roditelji vole svoju decu pa opet teze da svako dete ima svoju sobu... a ne da svi zive u istoj sobi. Ne mora da znaci da je ljubav onih koji moraju da zive svi u istoj sobi ni manja, ni veca... samo je zivot sa vise prostora komforniji i lepsi, ostavlja vise prostora za individualnost...
U principu se slažem s tobom. Ali u kontekstu zajedničkog života... Meni to jednostavno nema smisla. Individualnost nema veze s prostorom, bar je ja tako ne dozivljavam (samo sto se veze tice). Sve zavisi od samog osecaja, kompromisa, dogovora...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Savet za sve one koji su prinudjeni da svoju individualnost traze i grade u skromnom stambenom prostoru u kojem ima jos stanara :

Nabavite paravane od neke iverice, dovoljno visoke i siroke da njima ogradite svoj kutak i obezbedite sebi kakvu-takvu privatnost.
:eureka:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Zajednicki zivot svakako...Predivno je doživljavati osobu koju voliš kroz sve moguće i nemoguće situacije, kroz dan, noc.... Neuporedivo je sa odvojenim zivotom... A koliko to tek nema veze sa kvadraturom... zamislite dijalog :

... veoma je mala verovatnoća da bismo ikad zivele zajedno. Meni baš nema smisla da je infostan u korelaciji sa ljubavlju. Što veći račun, veća ljubav. strasno.
Ti bas volis da banalizujes ! :doh:

Taj razgovor nikako ne bi isao tako, ili bi isao kod sponzorusha. A sta ako nije jedna strana nije to? :misli:

Ako se vec planira zajednicki zivot, treba da se misli na SVE, od toga sta ces sa svojim stvarima, ako si vec ziveo sam do toga da li vam ta kvadratura odgovara, do iznajmljivanja stana, nacina placanja itd., itd., itd.
Jer ako vec planiras da zivis sa nekim treba da imas u vidu sve, kako pozitivne stvari, tako i negativne koje bi mogle da iskrsnu i da radis na njima koliko je moguce pre nego sto iskrsnu.. :hvala:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Zwezdica

Taj razgovor nikako ne bi isao tako, ili bi isao kod sponzorusha. A sta ako nije jedna strana nije to? :misli:

Ako se vec planira zajednicki zivot, treba da se misli na SVE, od toga sta ces sa svojim stvarima, ako si vec ziveo sam do toga da li vam ta kvadratura odgovara, do iznajmljivanja stana, nacina placanja itd., itd., itd.
Jer ako vec planiras da zivis sa nekim treba da imas u vidu sve, kako pozitivne stvari, tako i negativne koje bi mogle da iskrsnu i da radis na njima koliko je moguce pre nego sto iskrsnu.. :hvala:
vidi vidi, ja se jednom slozila s njom.
Korisnikov avatar
By Wight
Originally posted by Zwezdica

hm.. mislim da ne banalizujem. Da se misli na sve kazes? pa ako je tako lako, sad cu sesti i srediti sebi zivot u pola sata za narednih 20 godina. Inace, zivela sam i zajedno sa devojkom i veruj mi, zapitala se nisam koliki nam je stan. na ostale, elementarne stvari u koje spada i novac, razmisljam i dok sam sama. Planirati i ziveti zajedno je totalno razlicita stvar. Daleko od toga da sam mislila na sponzoruse. Ali lako iz stana od 80 mozete zavrsiti u stan od 25 m2, i sta onda? Da raskinemo ? Nemoj pogresno da me razumes, ja volim svoju slobodu, imala sam je i imam koliko god sam htela, nije mi trebala odvojena soba za to.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by m..
Originally posted by Das Ich
Zivim u garsonjeri sa drugaricom vec dugo i iz te perspektive procenjujem sta mi odgovara a sta ne, mada se naravno nikad ne zna zasigurno...Kad su veze u pitanju, definitivno sam vise za opciju "svako kod svoje kuce", mada i to zavisi i od osobe sa kojom sam, a i od uslova zivota...Volim da provedem dosta vremena sama, a narocito kad se probudim i neophodan mi je taj neki prostor, tj odvojene sobe...Mislim da se ne navikavam lako na kompromise i tudje navike... Uopste, taj osecaj da neko zna bas sve o meni i da provodimo suvise vremena zajedno mi stvara neki osecaj nervoze i panike...Plasim se da vremenom ne zamrzim osobu koja mi je najbliza...Ne znam kako to da objasnim :vestica:
Vidis, ja sam imala tu neku frku inace, mislim ja sam inace imala frku i od ulaska u vezu bilo koje vrste, i na kraju mi nije bas smetalo. Valjda zato sto sam ustajala i legala pre nje, pa je ipak svako imao neki prostor za sebe. a sto se tudjih navika tice - naucila sam da potpim sudove nakon jela i da uzivam u gledanju kvizova (tako sto ja blenem u nju, dok ona blene u kviz :D ) mada to sve zavisi od para do para, kontam. Ni u ludilu ne mogu da zamislim zajednicki zivot ni sa jednom zenom pre nje.
m... :hail: samo da ti zahvalim za ovaj odg :)
Das_Ich :P :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Nisam nikad ziveo zajedno sa deckom ali bih voleo jednog dana...mada ja ionako zivim sam i decko mi visi skoro non-stop u stanu tako da skoro kao da zivimo zajedno :D

Volim da kuvam za nekoga i nije mi tesko ni da spremam iza nekoga...ako je taj neko vredan toga :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!