Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By жњ
Originally posted by Dina
Mislim da je u povrsnom kontaktu lako ubediti ljude u bilo sta, samo ako osoba ima malo dara za povrsnu psihologiju i pretpostavi sta se drugoj osobi/drugim osobama moze svideti. Neki trajni odnosi su drugo i onda prava licnost moze doci do izrazaja.

To i jeste upravo ono sto se naziva zavodjenjem i sve ono sto si tu nabrojala predstavlja deo te igre. Osoba mora imati odredjeni psiholoski talenat da bi bila zavodnik, u smislu toga da mora biti u stanju proceniti kakva bi se osoba svidela osobi koju zavodi. Tu jos moram dodati i vestinu glume, kako bi svoju personu mogla prilagoditi svojoj pretpostavci o onome sta osoba koja je objekat zavodjenja zeli. Bas zato su i odnosi koji pocivaju na zavodjenju (ah ta savrsena strast) kratkog roka trajanja. Pre ili posle sve maske padnu...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by жњ
Pre ili posle sve maske padnu...

Shto pre, to manje shtete! Ali...padnu. :yes:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by жњ
Mislim da je u povrsnom kontaktu lako ubediti ljude u bilo sta, samo ako osoba ima malo dara za povrsnu psihologiju i pretpostavi sta se drugoj osobi/drugim osobama moze svideti. Neki trajni odnosi su drugo i onda prava licnost moze doci do izrazaja.

To i jeste upravo ono sto se naziva zavodjenjem i sve ono sto si tu nabrojala predstavlja deo te igre. Osoba mora imati odredjeni psiholoski talenat da bi bila zavodnik, u smislu toga da mora biti u stanju proceniti kakva bi se osoba svidela osobi koju zavodi. Tu jos moram dodati i vestinu glume, kako bi svoju personu mogla prilagoditi svojoj pretpostavci o onome sta osoba koja je objekat zavodjenja zeli. Bas zato su i odnosi koji pocivaju na zavodjenju (ah ta savrsena strast) kratkog roka trajanja. Pre ili posle sve maske padnu...
odlično si ovde opisala i dala odgovor na svoje pitanje iz uvoda teme: Sta - je - to? Po vama...

to je osoba koja je dovoljno inteligentna, ili kako ti reče da ima psihološki talenat, da proceni šta će se svideti osobi/osobama koju/e zavodi.
ne bih ja to nazvala samopouzdanjem, već suprotno. mislim da takve persone neuspeh jako boli i da im vrlo lako narušava to fake samopouzdanje.

mislim da ću da se zapletem u objašnjavanju, pa ću da skratim priču. takvi likovi su super za sex (kratkotrajno zavodjenje, bez udubljivanja u ličnost te osobe), ali ne i za vezu. as simple as that. :D
By жњ
Originally posted by IriS
da proceni šta će se svideti osobi/osobama koju/[/b]e[/b] zavodi.

e, vi`š... nijesam odgovorila... zavodjenje je slicno, ali to nije sve.

pomenula sam fiktivni primer jedne osobe koja je u stanju magnetizirati i povuci vise osoba u isto vreme bez nekog ponaosobnog zavodjenja i mislila sam na te neke univerzalne karakteristike koje nose u sebi i kojima magnetiziraju, kao i na neke arhetipske slabosti koje nosimo u sebi i na koje svi padamo, pa sam tu udenula i samopouzdanje izmedju ostalog, kao jednu od generalno pozeljnijih i univerzalnijih osobina koju takvi primerci nose u svojim skillovima i koje predstavljaju potencijalnu privlacnost. ima tu jos toga.. :mucka: ne zelim vam sve odati :giggle:

ipak je tema bila malo manje usmerena na zavodnike/zavodnice, a vise na osobe koje taj skill delimicno nose u sebi, pa bi ih pre mogla nazvati savremenim okupljacima copora, modernim alfa zenkama i muzjacima :kosa:
By жњ
Originally posted by IriS

takvi likovi su super za sex (kratkotrajno zavodjenje, bez udubljivanja u ličnost te osobe)

Kad pomenes to "bez udubljivanja u licnost", setim se ovog...

''

:smeh:
By Kragi
Originally posted by castor
Originally posted by Sixto
Nekome fantasticno stoji, u dovoljnoj je meri i dize ti dlake na ledjima, a u nekim pak slucajevima tera na povracanje!

Tacno.
Jeste

Ne slazem se sa tim... cak mislim da vise zrace nesamopouzdane osobe... Mi najveci broj ljudi vidjamo samo u (kako to Loni naziva) reprezentativnom izdanju. Nemamo pojma kakvi su u sustini. Oni koji nam izgledaju samopouzdani mogu biti skroz nesigurni i obratno. Mislim da je u povrsnom kontaktu lako ubediti ljude u bilo sta, samo ako osoba ima malo dara za povrsnu psihologiju i pretpostavi sta se drugoj osobi/drugim osobama moze svideti. Neki trajni odnosi su drugo i onda prava licnost moze doci do izrazaja.
I ovo je tacno
Korisnikov avatar
By scout_finch
da,ljudi koji su sigurni u sebe lako privuku paznju,cini mi se bez imalo truda.ja recimo stalno pricam mom tati da steta sto nije postao vodja neke sekte,jbt,kad taj covek prica,svi uvek slusaju.steta sto se jezi na bilo koju vrstu organizovane religije:smeh:
nekad mi bude bas zao sto umesto devijacije nosa,dlakavih nogu i ljubavi prema koka koli od njega nisam nasledila harizmu i umesnost u komunijkaciji sa ljudima.nego sam ispala potpuno suprotna od njega po tom pitanju.
a slazem se da je lako provaliti kad neko "glumi" samouverenost,onda to vise lici na aroganciju i umisljenost.
Korisnikov avatar
By lorna
To što mi nekoga vidimo kao takvu/takvog ne znači da to jeste. To je povezano sa onim što nama treba, za čim tragamo, ona idealizacija kojoj smo skloni kao deca, ono što psihologija naziva: Sviđa nam se ono što nemamo a želeli bi (ili tako nekako). Tako mi imamo oči za određene ljude. Mislim da je samopouzdanje na prvom mestu onoga što nas privuče, u to sam sigurna. Samopouzdanje zrači. Zato bih se složila sa znakom jednakosti između privlačnosti i samopuzdanja. Ali, ne treba prevideti da je Dina u pravu kada kaže da bi nekoga zaista spoznali moramo da prođemo određeni proces i proceduru upoznavanja :alien:
By RuznaGlupaZla
Privlacnost....Samopouzdanje

Ne vidim nikakvu posebnu vezu između ovoga.
Korisnikov avatar
By Winter
kako ne vidis....kao ako si privlacna onda ti raste samopouzdanje....znaci skines se, stanes ispred ogledala, toliko si sebi privlacna da izd.kas pred ogledalom od silne privlacnosti....i nabijes se samopuzdanjem,da mosh odmah skociti sa petog sprata jerbo ti nista nece bit :roll: ....elem, mislim da se tuj misli na varijantu ako dobro izgledas i dobro se osecas , onda bi to trebalo da ti popravi samopouzdanje,ako je poljuljano ili na niskim granama inace......mrzi me da citam sve poslove......ubi me ova :skola:
By RuznaGlupaZla
Gledala sam iz ugla da li nivo samopouzdanja neke osobe utiče na to koliko će mi biti privlačna.
Korisnikov avatar
By antibiotic
eeee... vidis, tu su neki (barem pederi) naucili da ih uobrazenost, narcizoidnost, umisljenost itd. nece daleko odvesti, pa su okrenuli list (opet) glumeci nesto drugo, a to je : biti "skromn", biti neposredan i "opusten", biti "OK momak", sto je kao neka nova formula za uspeh u pronalazenju pravog tipa u smislu odavanja samopouzdanja kroz neposrednost i spontanost.

U tom slucaju mi je zaista draze da upoznam neku naizgled uobrazenu kucku pa da otkrijem kako je on u stvari skroz super momak i da se dobro zezamo, nego obrnuto. Drugo, gorde tetke cini party posebnim :D

Kad je fizicka privlacnost u pitanju... e tu vise volim da nije bas sve na "izvolte", nego da ja budem mr. odabrani koji ce da otkrije to zmijsko telo :P
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by m..
Jeste, znam po sebi.
U zavisnosti od raspolozenja privacim manje ili vise paznje, ali apsolutno nevezano za kolicinu podocnjaka, cinjenicu da sam u kaputu sa termo duksom ispod ili obima slaufa koji nosim oko stomaka i bojler gradje.

To je u osnovi to da ljudi prosto vole samopouzdane i zadovoljne ljude, valjda ide od vajkada tako. Batica koji ide pravo (mislim uspravno, nepogrbljeno) i koraca sigurno ce vreovatno s vecim uspehom loviti govecad od nekog pogubljenog, pogrbljenog, zbunjenog. Ili sta god, ne znam odakle ide, al postoji i radi.

Recimo juce me je startovao neki debil na pesackom prelazu na NBG, ja isla da pokupim zenu pa kod ortakinje na L Word seansu i bila jako lepo raspolozena, verovatno sam imala osmeh od uva do uva, lika nisam ni videla dok mi nije uklizao u sesnaesterac (btw, lik se uzasno zbunio sto ne idem s treninga - lele - da, izgledam kao da treniram - kaziprst vozeci misa, niti iz srednje skole, niti iz shoppinga i sto imam 28 godina i radim), posle sam zbrisala kad me je pozvao na pice. Kontam da me nikad ne bi startovao da sam imala nadrk facu i isla s posla kuci i delovala zabrinuto. Ama ne bi bilo sanse.

Isto tako ako muvas ribu s potpunim ubedjenjem u 100% uspeh nema sanse da omane (osim ako joj je neko rekao da mucis zivotinje ili jebes sve redom ili sta god tako nesto, pa ni to ne mora da znaci), a ako pridjas sva smusena ima da te otkanta pre nego sto zines.

Ljudi prosto vole zadovoljne, nasmejane i sigurne ljude i ljude koji zrace samopouzdanjem i seksipilom, uopse nema veze da li imas slauf do kolena, lastu Ø 16 (odnosi se na spojene obrve), bubuljicu-vulkan na sred nosa, trecu ruku ili klempave usi, ako to tebi ne pravi problem, nece ni drugima. That's just the way it works.
skroz se slažem sa ovim :)

samo ja ne volim ni kada je neko previše siguran u sebe... Nekako mi deluje arogantno, a to mi jako smeta. Umerenost je ključ do moga srca :)
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by жњ
Nadahnuta temom "Postoje li Lepe Lezbejke?" iz estrogena, osecam potrebu postaviti po naizgled vise puta pitano pitanje na forumu, opet... Sta je za vas privlacnost... ali u korelaciji izmedju privlacnosti i samopouzdanja. Bez izlizane diskutabilne, od ukusa zavisne "lepote".

Primer: Zene/muskarci koji od prvog pogleda zrace nekom magnétisme animal energijom i plene punu paznju svima makar cutali i sedeli do nekog momenta usamljeni u cosku sobe, i pritom po standardnom rigidnom (phi mainstream) poimanju lepote, ne spadali u okvire iste. Da li ste do sada sretali takve? Sta - je - to? Po vama... :)
Jesam, sretao sam!

Zracim u zavisnosti od trenutnog raspolozenja. To apsolutno nema veze da li sam neobrijan, da li imam podocnjake od dva dana, da li sam nalickan ili u opustenoj varijanti.

Ljudi, sami po sebi vole osobe koje zrace sexipilom, osobe koje su nasmejane, vesele, farizmaticne... :) Sretao sam osobe koje izgledaju pune samopozdanja, a u stvari kad im kazes nesto lose, npr. da to vece nisu najlepsi, najbolje odeveni, odmah dignu nos. :doh:

Zakljucak: Sa osmehom, sigurnoscu u sebe, harizmom, uspeh je zagarantovan!
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Da, samopouzdanje moze biti jako privlacno. Medjutim, mnogo vaznije od samog samopuzdanja je njen izvor. Sto se moze videti ako se udje u dublju konverzaciju.Ako samopouzdanje dolazi iz zivotnog iskustva, inteligencije, individualnosti. Onda je to samopouzdanje na dobrim temeljima. A ako se tu radi o nesigurnosti koja cesto vuce korene iz ega, onda je ona isprazna i vise lici na samoprecenjivanje, sto se lako da uociti.
Korisnikov avatar
By Holden Kolfild
Originally posted by Titus Andronicus
Da, samopouzdanje moze biti jako privlacno.
I u istoj meri i jako odbojno.
Korisnikov avatar
By toni79
o da,da, pali me jako. ako je neko siguran u sebe i zadovoljan samim sobom bit ce bi 100 puta privlacniji od nekog tko je zaista lijep a nesiguran. ne pricamo o arogantnosti nego samopouzdanju.

ima jedna mala, taaaako mi je napetaaaa, a ovako po nekim standardima nikad je ne bi smatrala privlacnom. medutim cim zine, pa nabaci osmjeh, pa me jos podjebava onako slatko... aaaauuuuuffff! :cigareta:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!