Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by pthalo
Originally posted by m..
najlakše mi je da objasnim sopstvenih emocija u bojama. Sada se osećam ljubičast i tamna plava, malo siva.

Na engleskom, ako razmišljam, mogu da nađem reči. Isto na mađarskom.

Na srpskom, još ne znam dovoljno reći. Znam možda 15 reči za osećanje na srpskom. Na engleskom bar 150.
Isto tako. Sad se osecam ovako, dakle poprilicno bezveze i prazno, ali to je zato sto sam tek ustala, a napolju bljak dan, ali mi prija to sto je toplo u sobi.

Mislim da na engleskom inace ima mnogo vise reci za osecanja nego u srpskom, ja da bih izrazila neka osecanja na srpskom moram da opisujem i objasnjavam, dok na engleskom znam tacnu rec.
onda nisam sama, koja ima obojena osećanja. :D

na srpskom, znam ovi reči za osećanje:

tužan, očajan, zabrinut, ljut, ljubomoran, uplašen, veseo, radosan, srećan, zaljubljen, usamljen, smoren, prazan, napušten, i pun nadom.

i nekoliko glagoli:
tugujem, bojim se, radujem se, plašim se, volim, plači mi se, smorila sam se, naljutim.

ali ne engleskom (i meni ovi nisu sinonimi, bar ponekad imaju slično značenje)

angry, irritated, annoyed, fed up, mad, pissed off, cranky, irritable, frustrated, fearful, afraid, scared, terrified, frightened, nervous, nostalgic, jealous, spiteful, wishful, hopeful, sad, sorrowful, mourning, lost, depressed, weepy, tearful, pained, lonely, alone, crazy, silly, hopeful, loved, loving, spiritual, zealous, enthusiastic, cheerful, chipper, delighted, overjoyed, overwhelmed, happy, radiant, superb, sick, quixotic, crabby, geeky, thoughtful, meditative, listless, nauseaus, quarrelsome, enraged, vulnerable, ashamed, shy, bashful, guilty, quiet, disgusted, amiable, friendly, sociable, cold, withdrawn, numb, flippant, childish, bored, excited, aggitated, anxious, apathetic, morose, ambivalent, indifferent...

i to je samo nekoliko minuta razmišljenje.
sinoc sam upoznala devojku koja isto ima boje za brojeve, i obema nam je 2 zute boje, a drugi se razlikuju. s tim da ona ima i boje za dane u nedelji, a meni su one boje koje je dominantno raspolozenje tokom dana.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by жњ
verbalizovanje... ah, zasto sve mora recima kada su one tako cesto pogresno shvacene (narocito ako su se radi o strogo verbalnoj komunikaciji kao sto je prepiska lisena neverbalnih elemenata)???

Mehrabionovo pravilo o udelu verbalne komunikacije u prenosenju poruke kaze:

Slika

...a ja sam sampion neverbalnog, narocito badi lengvidza :cuddle:
pa i ja se mnogo vise oslanjam na neverbalno prilikom komunikacije. e sad od sagovornika zavisi koliko ce dobro poruka biti prenesena. recimo zena uvek moze da provali kako se osecam, a neki drugi ljudi mashe i te kako.

inace sam mnogo skolnija da prosto zagrlim drage ljude nego da im kazem da mi znace.
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by m..

sinoc sam upoznala devojku koja isto ima boje za brojeve, i obema nam je 2 zute boje, a drugi se razlikuju. s tim da ona ima i boje za dane u nedelji, a meni su one boje koje je dominantno raspolozenje tokom dana.
sinestezija :)

nemam boje za brojeve, ni slove. Imam bojeve za zvukove, i muzike, osećanje i ponekad za ukuseve.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by m..
Originally posted by жњ
verbalizovanje... ah, zasto sve mora recima kada su one tako cesto pogresno shvacene (narocito ako su se radi o strogo verbalnoj komunikaciji kao sto je prepiska lisena neverbalnih elemenata)???

Slika

pa i ja se mnogo vise oslanjam na neverbalno prilikom komunikacije. e sad od sagovornika zavisi koliko ce dobro poruka biti prenesena. recimo zena uvek moze da provali kako se osecam, a neki drugi ljudi mashe i te kako.

inace sam mnogo skolnija da prosto zagrlim drage ljude nego da im kazem da mi znace.
Kapiram ja sta be pricate ali ne govorimo nuzno o verbalizovanju zarad/ upucenom nekom drugom.
Unutrasnji monolozi, avioni, kamioni... :klavir:
By ...Sitnicava...
Postoje neke stvari u meni koje mislim da svi rečnici ovog sveta ne bi uspeli da definišu.

Ali isto tako mislim da je reč o nečemu ne toliko značajnom za mene, pa se trudim da prihvatim njihovu nemogućnost spoznaje.

Iskreno, ne uspevam u tome.
By J...
Originally posted by the1whowished
Koliko se dobro snalazite u verbalizovanju i uopste definisanju sopstvenih emocija i raspolozenja?
Mislim da se dobro snalazim. Toliko da mi je postalo dosadno. :novine:
Korisnikov avatar
By Dina
Kao sto Mars rece - pred onima kojima pokazujem osecanja rade neki suptilniji mehanizmi... ali ako je nesto potrebno izraziti i recima, snalazim se...

Meni je teze da se snadjem ponekad sa poznanicima. Ima slucajeva kad me preplave bilo negativnim, bilo pozitivnim emocijama koje po meni uopste nisu primerene nasem odnosu. I onda mi je tesko da nadjem reci a da ne budem bezobzirna i neljubazna.
Korisnikov avatar
By Mars
Da kažem i to da često zablokiram kad su najobičniji pojmovi u pitanju. Uglavnom sa osobljem po raznoraznim službama. U želji da se što prostije izrazim, postignem upravo suprotan efekat i onda me belo gledaju...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by the1whowished
Originally posted by m..
Originally posted by жњ

Slika

Kapiram ja sta be pricate ali ne govorimo nuzno o verbalizovanju zarad/ upucenom nekom drugom.
Unutrasnji monolozi, avioni, kamioni... :klavir:
pa recimo mogu da prenesem ako bas hocu i verbalno, s tim da ljudi kojima imam zelju da prenosim takve stvari uveliko vec mogu to da iscitaju iz neverbalnog, tako da nema ni neke prece potrebe, osim ako pricamo telefonom, ili chatujemo.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by m..

sinestezija :)

nemam boje za brojeve, ni slove. Imam bojeve za zvukove, i muzike, osećanje i ponekad za ukuseve.
ja imam i za filmove (neke), pesme, mirise, za ukuse - mhm nikad nisam razmisljala, al sad kontam da mi prijaju zeleni. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!