Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by жњ
Originally posted by Zwezdica
Btw, ne bih volela da se zaljubim i da posle tresnem 100x o patos kao sto kaze cica ŽNJ.. Jebes ti tu zaljubljenost ako ce te od nje vise boleti glava nego sto ces uzivati!

Ma, znas kako kazu - No pain, no gain ;)
Ima i toga.. Ali, kada je patnja i mucenje dominantnije od uzivanja u vezi i kada je to konstanto tako, ma bezi glavom bez obzira. :surfer:
By J...
Originally posted by Sunce

Zaljubljivanje je i stvar mladosti. Kad covek pocne da kalkulise, kad navlaci maske i prestane da bude istinski zaljubljiv, vise nije mlad.
Nema to veze s mladoscu vec s karakterom. Po ovome ispada da neki ljudi nikad nisu ni bili mladi.
Korisnikov avatar
By Sunce
:giggle: Pa tacno je, nisu bili mladi. Bili su star-mali. Razlika je u emotivnim kapacitetima.
By жњ
Originally posted by J...

Zaljubljivanje je i stvar mladosti. Kad covek pocne da kalkulise, kad navlaci maske i prestane da bude istinski zaljubljiv, vise nije mlad.
Nema to veze s mladoscu vec s karakterom. Po ovome ispada da neki ljudi nikad nisu ni bili mladi.

karakter se gradi iskustvima, iskustva dolaze sa godinama, a s godinama odlazi mladost
Korisnikov avatar
By Sunce
Ima jedan dobar - sladak film sa Barbrom Streisand, u kome ona glumi profesorku, cini mi se knjizevnosti, i odgovara na pitanje zasto i da li vredi zaljubljivati se. Secam se recenice: "Zasto se zaljubljivati kad to posle boli, cesto propadate u patnji i sl.? Zato sto je to prokleto dobar osecaj!"
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by жњ

karakter se gradi iskustvima, iskustva dolaze sa godinama, a s godinama odlazi mladost
Ja sam bas utvrdio :giggle: da se kod starijih ljudi - gej momaka koje sam upoznavao, gubi taj osecaj, sposobnost zaljubljivanja. Da, bas kod starijih. I dobro, da ne preteram, mozda ne "sposobnost", ali fokus. Mladji vise razmisljaju o ljubavi. Nekad se zacudim koliko mi neke veze izgledaju aplikativne (neke druge stvari imaju prioritet, a ne osecanja). No, nije moje da sudim.
Korisnikov avatar
By Dina

Taman sam to htela da kazem - ja onda nikad nisam ni bila mlada, posto sam uvek bila nezaljubljiva :misli:

Inace u tim retkim slucajevima kad sam se zaljubljivala, nisam imala losa iskustva. I pored toga sto sam nosila ruzicaste naocare u pocetku :pinknaocari: osoba nije ispadala mnogo drugacija ni kada bi bile odbacene i kada bi je bolje upoznala. Za sve te osobe se secam tog prvog perioda i zbog toga izmedju ostalog ne volim da budem prijateljica sa ljubavnicima. Oni za mene ostaju uvek "oni u koje sam bila zaljubljena". Kasnije se nismo rastajali sto bih ja shvatila da su losi i negativni vec uglavnom sto smo drugacije gledali na mnoge stvari, pa je bilo najbolje da svako ode svojim putem...
Korisnikov avatar
By Sunce
Pa nisi bila mlada kad si bila nezaljubljiva, ili nemas taj emotivni kapacitet. :giggle: Sposobnost idealizacije je magican, luckast, to je normalno i lepo. Mala sala.
Korisnikov avatar
By Dina
Ne znam zasto i nezaljubljivost ne bi bila normalna i lepa? Meni moja priroda odgovara. Smetala mi je donekle u nekom tinejdzerskom dobu jer onda je bilo bitno da se zaljubljuje i imaju veze, ali posle ne.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dina
Ne znam zasto i nezaljubljivost ne bi bila normalna i lepa? Meni moja priroda odgovara. Smetala mi je donekle u nekom tinejdzerskom dobu jer onda je bilo bitno da se zaljubljuje i imaju veze, ali posle ne.

Dobro, ocekivao sam da imas suprotan stav i drugaciji pogled. Niko nije rekao da nezaljubljivost ne moze da bude lepa. A ti si bila zaljubljiva. Vise sam potencirao pricu kako se mladji cesce zaljubljuju, a kod starijih se nekako fokus menja. Evo kako se B.U. promenio. Niko ne ulazi u to da li je on u pravu ili ne.
By mikka
Moja vrlina je sto i dalje verujem. Verujem sebi, a samim tim i drugima. Radim na sebi, na samosvesti, ne pokusavam da menjam druge i ne dozvoljavam da me "losi" ljudi kvare tj. cine nesposobnim i neslobodnim. :smug:

Kad neko ne veruje sebi i kad nije iskren, onda ne veruje ni drugima.

Zaljubljivanje je i stvar mladosti. Kad covek pocne da kalkulise, kad navlaci maske i prestane da bude istinski zaljubljiv, vise nije mlad. :sunce:
prelepo :klap: :sweet: :jumphug: :kiss:

i ja sam puno puta pao na dupe s visina ljubavi :avion:
ali to jeste deo zivota
ko se plasi ljubavi, plasi se zivota :P
a da bi coveku neko slomio srce, treba i da ima jedno :turban:
a i neki cika rece "hearts are made to be broken"
pa onda volim lumperajku, pa sta bude :happy:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
kod mene to ide obrnuto - ne odusevim se na pocetku, nego mi treba duuuugo da bi neko probio moju distanciranost -- tj. dugo se drzim "na zemlji" --, i onda obicno taman kad ja krenem da se zaista interesujem za nekog, taj je vec izgustirao i mene i nas odnos i ide dalje (ili se ispostavi da je kreten, ili i jedno i drugo) a mene ceka em da cocnem na tvrdu ledinu, em da se osetim kao magarac i-a.

sto se godina tice, meni godine pomazu jer postajem realniji u ocekivanjima i bolje procenjujem ljude pa sam uglavnom u stanju da otpocetka ocenim kako ce se otprilike odnos kretati, na opste zadovoljstvo (jer onda nema cimanja ni pritisaka).

a zaljubljujem se, like, 3-4 puta dnevno.
Korisnikov avatar
By Dina
Medjusobne prozivke zavrsile u "Do you recycle"

Dina, moderatorka Ljubavi i seksualnosti
Korisnikov avatar
By *deni*
Nikad nisam ni leteo u nebesa, pa da sad moram nesto da se navikavam na spustanje na zemlju. Uvek sam znao ko sam, sta sam i gde mi je mesto.
Ali sam zato jako voleo da ucestvujem u prizemljavanju raznoraznih drugih usijanih glava. To mi je uvek pricinjavalo neobicno zadovoljstvo.
:evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Val
Shta li bi Daliborka na ovo odgovorila? :nerd: Mislim...prosto da znam da l´ da ashikujem s njom il´ ne. Da posle ne napravi krater padom.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Val
Shta li bi Daliborka na ovo odgovorila? :nerd: Mislim...prosto da znam da l´ da ashikujem s njom il´ ne. Da posle ne napravi krater padom.
Val, moram da primetim da se ti i Daliborka u poslednje vreme mnogo lepo slazete na Forumu.
:smug:
Korisnikov avatar
By Val
Deni, kapiram da bi se ti i ja in real life takodje lepo slagali, sve dok...

Ma, cju ti kazhem kad se vidimo. :smug:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Khons
kada ste zaljubljeni, kada idealizujete osobu, i kada jedan deo vas shvati da ta osoba ima vise negativnih nego pozitivnih osobina...da li nastavljate dalje sa misljenju da ljubav ne poznaje granice, ili pocnete lagano da se "spustate na zemlju"?
Ako sam zaljubljen mislim da negativne osobine necu bas shvatiti kao negativne ili cu ih potisnuti. Mislim da to o cemu pricas nije zaljubljenost u osobu nego u ideju o vezi sa tom osobom.
Ja nastavljam dalje ako sam zaljubljen.
E sad bih mogao da upadnem sam sebi usta :shmi:
A sta ti podrazumevas pod tim negativnim osobinama? Ako bih provalio da je ta osoba spremna da ubije neki teski psiho ili tako nesto, verovatno bih se brzo ohladio...
Korisnikov avatar
By decko
kada ste zaljubljeni, kada idealizujete osobu, i kada jedan deo vas shvati da ta osoba ima vise negativnih nego pozitivnih osobina...da li nastavljate dalje sa misljenju da ljubav ne poznaje granice, ili pocnete lagano da se "spustate na zemlju"?
I kad sam zaljubljen i kad nisam, nekako...i u trenucima kada pokusavam da idealizujem osobu s kojom sam, svestan sam i one druge strane, tako da nemam te momente da se 'spustim/padam na zemlju'. To mi nekako zvuci suvise dramaticno :) Trudim se da imam realnu sliku.

Naravno, bude momenata kad suvise idealizujem ali i momenata kada mozda malo preteram sa tim nekim kritikama, no, u svakom slucaju tim stvarima samo sebe gnjavim, ne pokazujem to drugoj polovini :)
Korisnikov avatar
By Sama-u-braku
Da ne racunam neke kratke simpatije, jako retko sam se u zivotu zaljubljivala. Ali, kad se to desi, onda je nebo granica. Sto se tice nekih negativnih strana partnera/partnerke, ipak taj proces zaljubljivanja malo i traje. Ako ih uvidim, normalno da me ta osoba nece i dalje privlaciti. Kako god, kad se zaljubim, ludja sam od struje :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sama-u-braku
Kako god, kad se zaljubim, ludja sam od struje :)
:smeh: :hug: :trampolina: :pinknaocari: :hail2: moj covek! Sta npr. radis u tom luckastom stanju? Ja izmedju ostalog - mucam, sa tom osobom ne umem bas lepo da pricam. :lood:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Ja bre imam problem da uzletim, da se nadjem medj oblacima... Sto rece Dina, nezaljubljive sam prirode ili se mozda plasim prepustanja... Ko zna... A bas bih voleo da odlepim za nekim cisto da vidim kako i to izgleda.
:sesir:
NOX
By Garbo
Originally posted by жњ

idealizacije su normalan deo svakog pocetka. kazu da prava ljubav pocinje tamo gde zaljubljenost i idealizacije prestaju. a kazu jos i da je moguce uci u ljubav i bez zaljubljenosti. neki teoreticari emocija cak tvrde da je to znak emocionalne zrelosti.

that`s boooriiiiiing! :luda:

volim kad se zaljubim, paaaaaa makar posle i sto puta tresnula dupetom o patos!! :zid:
:up: moj covek!

Zaljubljivanje je carobno i nesto najlepse sto moze da se desi. Kod mene postoji i fascinacija, nesto kao zaljubljivanje na prvi pogled, a da tu osobu uopste ne poznajem. A zaljubljivanje moze da mi se desi i na "neprvi" pogled - neko mi se na pocetku ne dopadne toliko, a onda mi polako udje pod kozu.

Jako mi je tesko da se spustim na zemlju kada shvatim da osoba ima vise mana nego vrlina (naravno, moj sud, nije objektivno tako). Mozda sam zato i prekidao veze - kada shvatim da neke stvari ne mogu da prihvatim, a kada ih ta osoba ne menja. Spustanje na zemlju kod mene znaci ponekad i gusenje osecanja, bas prokleto i uzasno.
:up:

Zivot u kome su kalkulacije, promisljenost i sistematicnost dominantne parametre ljubavnog zivota - tako mali, jadan i dosadan.

Nikad mi nije bilo jasno kako mladi ljudi mogu biti tako proracunati.

:klavir:
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by Machkodlak
Ako sam zaljubljen mislim da negativne osobine necu bas shvatiti kao negativne ili cu ih potisnuti. Mislim da to o cemu pricas nije zaljubljenost u osobu nego u ideju o vezi sa tom osobom.
Ja nastavljam dalje ako sam zaljubljen.
E sad bih mogao da upadnem sam sebi usta :shmi:
A sta ti podrazumevas pod tim negativnim osobinama? Ako bih provalio da je ta osoba spremna da ubije neki teski psiho ili tako nesto, verovatno bih se brzo ohladio...
malo sam generalizovala za poz/neg osobine...mislila sam na osobine koju ti smatras ovakvom ili onakvom, nesto sto kod tebe ne moze ili moze da prodje a ne na patologiju
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Nocturnal
Ja bre imam problem da uzletim, da se nadjem medj oblacima... Sto rece Dina, nezaljubljive sam prirode ili se mozda plasim prepustanja... Ko zna... A bas bih voleo da odlepim za nekim cisto da vidim kako i to izgleda.
:sesir:
NOX
Koliko se secam ti si jarac, kao i ja? Iz nekog razloga to mi je palo sad na pamet, valjda ne lici na jarceve da izgube glavu. ;) Meni se ipak desavalo, jeste zanimljivo, ali ipak volim vise onu fazu kad "odlepljivanje" prodje ;)
By J...
Vidim sve zaljubljivi ovde.

Ne kazem za sebe da sam se tesko zaljubljivala, naprotiv. Medjutim, drzim tu emociju za sebe i trudim se da ne pravim gluposti zbog toga. Isto kao kada sam nervozna i imam potrebu da napravim neku glupost, trudim se da ne radim to (koliko mogu). To znaci, osecam ali ne reagujem.
By Garbo
Medjutim, drzim tu emociju za sebe i trudim se da ne pravim gluposti zbog toga. To znaci, osecam ali ne reagujem.
E to je nesto sasvim drugo.
Ja stekla utisak da si od onih `prizemljenih`. Od onih koji `ne osecaju`.

Ja se uopste ne razbacujem emocijama. Tesko ih pokazujem, posebno ljubavne emocije. Nije rec o tome da ih tendenciozno prikrivam vec da sam prilicno introvertna na svim nivoima pa tako i u ljubavnoj sferi.
Osecam...i te kako umem da se zaljubim, ali treba mi vremena da izdestiliram i kondenziram tu emociju, pa da onda odreagujem na provokaciju.

I zato kod mene taj proces traje...i traje...i traje...

I tesko se na nekog navucem, a kad se to desi onda se tesko spustam na zemlju...vrlo tesko...

:leviathan:
By ...Sitnicava...
Nisam zaljubljive prirode.
Trudim se da da kada volim, znam sta volim i to mi omogucuje da ostajem uvek prizemljena. Mrzim zanos, a stalno nas vreba.
Korisnikov avatar
By Modesty
Poprilično teško,čak i sada sa dugogodišnjim iskustvom ali ja sam jednostavno romantik koji voli biti u oblacima i sve je to poprilično svjesno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!