Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By J...
Originally posted by BellyButton

Da li to shto neko ne voli fem momke moze prosto biti rezultat njegovih afiniteta ili je to uvek odraz homofobije?
Nije uvek odraz homofobije, pre bih rekla da je to posledica heterofobije, tj. cesto takav momak kaze da ako bi zeleo da bude sa devojkom, nasao bi devojku, ne bi trazio momka. On ne zeli da ga drugi muskarac bilo cime podseca na devojku.

Opet isti slucaj kod fem lezbejki koje ne vole butchice jer ih "podsecaju" na muskarce.

Tim ljudima, iako su gay su u glavi i dalje konzervativne predstave u vezi muskih i zenskih rodnih uloga tj. izgleda, ponasanja itd.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by colonia_boy
pazi, ja mogu da shvatim kad nekog fizicki ne privlace fem tipovi. ok, znachi traze nekog macho tipa aka stupidus balkanikus ( who am I to judge :alexis: ) i to ne bih svrstao u homofobiju. to su vishe neki afiniteti, svi ih imamo i uglavnom gazimo preko istih kad se zaljubimo

ali kad mi tip na dejtu kaze da ne moze ni da se druzi sa feminizirani muskarcima jer su mu odvratni (aham, i ovakve bisere sam doziveo) e tad mi naidju ubilacke ideje : :die: :ples: :rafal: :flaming:

Bato, a gde je tvoja doza tolerantnosti? :misli: Macho tipovi aLa stupidus balkanikus. Ne znam samo kako se samo taj tip usudio recji da mu se fem dechkice gade. Stvarno. Ti smesh da baratash predrasudama, on ne...Da, da. :nope:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by J...

Da li to shto neko ne voli fem momke moze prosto biti rezultat njegovih afiniteta ili je to uvek odraz homofobije?
Nije uvek odraz homofobije, pre bih rekla da je to posledica heterofobije, tj. cesto takav momak kaze da ako bi zeleo da bude sa devojkom, nasao bi devojku, ne bi trazio momka. On ne zeli da ga drugi muskarac bilo cime podseca na devojku.

Opet isti slucaj kod fem lezbejki koje ne vole butchice jer ih "podsecaju" na muskarce.

Tim ljudima, iako su gay su u glavi i dalje konzervativne predstave u vezi muskih i zenskih rodnih uloga tj. izgleda, ponasanja itd.
Kako bi onda imajuci u vidu ovo shto si rekla objasnila vezu izmedju dva fem mushkarca?
Korisnikov avatar
By Val
Ja mislim da su to onda lezbejke!
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ok, mozda preterah ali nisam se dobro izrazio. u svojim i tudjim razmisljanjima sam dosao do zakljucka da je gay tipovima ultimativni thrill da se kresnu sa strejt muskarcem. Iako skoro niko to nece priznati, striktno seksualno, privlaci ih takav tip. Stupidus balkanikus sam lupio onako, jer inace lokalni pojam strejt tipa podrazumeva onog koji pljuje na ulici, cese jaja dok ceka na semaforu, podriguje kao stoka u lokalnoj kafani...
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by Val
A jel tebi konj zgazio na nogu ili na glavu, a?
Korisnikov avatar
By Val
ok, mozda preterah ali nisam se dobro izrazio. Stupidus balkanikus sam lupio onako, jer inace lokalni pojam strejt tipa podrazumeva onog koji pljuje na ulici, cese jaja dok ceka na semaforu, podriguje kao stoka u lokalnoj kafani...
I opet se nisi dobro izrazio? Ili prosto ne mozhesh da odolish, a da homofobicharima ne uzvratish istom merom? :nerd:

A posle se chudite shto su ljudi homofobichni...? :doh:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by greek_lover
Originally posted by Val
A jel tebi konj zgazio na nogu ili na glavu, a?
Mozhda bi ovo neko i prijavio. Ali ja cju se samo ljubazno nasmejati. Grchki loWeru...kao prvo, je l´se pishe odvojeno (chisto da skontash koji deo mi nije zgazhen), a kao drugo...mani se mene. Nadji sebi ravne. ;)
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Nemam nista protiv "izrazito feminiziranih" tipova. A jedinu diskriminaciju na vrsim tako sto ih ne vidim kao potencionalne partnere...
Ako sam vec okrenut istom polu onda cu valjda traziti osobe koje imaju karakteristike pola kome odgovaraju :)
Sto se ne odnosi na karakteristike koje je colonia_boy naveo u svom poslednjem postu :giggle:
Ne takvi mi ne trebaju :D
Korisnikov avatar
By Val
...what greek_lover said...
Aha, evo ti ga! Vi´sh kako se "ravni" brzo nadju. Lepo se druzhite deco, a ja odoh da lechim deo koji je zgazhen...dok vi lechite onaj drugi. :kiss:
Korisnikov avatar
By greek_lover
Tztztz, pa ko je to nama pismen.

Izvoli, pa prijavi ... you are just one click away :smeh:
Korisnikov avatar
By bothways

A vidis, postoje i oni koji upravo zele fem momke (mada, primecujem da su retki). I jednog sam pitao zasto zeli bas fem i rekao je da ga podsecaju na devojke, sto implicira da mu je pederluk manji ako jebe nesto sto podseca na zensko. Takvi su, po nekoj logici, jos gori jer jebu musko, a ne mogu sami sebi da priznaju da su pederi.

Ali, kao sto rekoh, vise verujem u doktrinu "svako ima svoj ukus", pa ne pridajem mnogo znacaja afinitetima kolega gejeva.
Korisnikov avatar
By BellyButton
@ bothways
That was exactly my point...
U svakom sluchaju se feminiziranost najcheshce tumachi kao neshto negativno chak i medju gay populacijom...
Korisnikov avatar
By BellyButton
E sad... po vashem mishljenju na koji nachin razmishljaju fem momci kojima se isti takvi dopadaju?
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ja iskreno ne mogu da razumem ni jedne ni druge, jer mi sama feminiziranost nije bitan cinilac u tome da li mi se neko dopada ili ne ( tj bitno mi je u istoj meri kao i to da li tip vishe voli plavu ili zelenu boju).
Korisnikov avatar
By kal zakath

Ako mene pitate... ako su nekome privlachni samo vrlo muzevni mushkarci, onda to nije stvar afiniteta vec homofobije...
Shta vi mislite o tome?

Mislim da si me okvalificirao kao totalnog homofoba. Well, nikada nije kasno da naučim nešto o sebi.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by kal zakath
Ako mene pitate... ako su nekome privlachni samo vrlo muzevni mushkarci, onda to nije stvar afiniteta vec homofobije...
Shta vi mislite o tome?
Mislim da si me okvalificirao kao totalnog homofoba. Well, nikada nije kasno da naučim nešto o sebi.
A definicija vrlo muževnog muškarca je inače bila da je džiber i da bljuje po ulici... Pa sorry, za mene je definicija vrlo muževnog muškarca recimo
Slika
By polarlicht4.1
Originally posted by Machkodlak
Ako sam vec okrenut istom polu onda cu valjda traziti osobe koje imaju karakteristike pola kome odgovaraju :)
Mislim da je problem upravo u ovakvom načinu razmišljanja i ponašanja koji citirah iznad - to da postoje jasno definisane rodne osobine/uloge koje ona/on (ono je u ovom slučaju isključeno) mora pratiti na osnovu svog biološkog pola. Onda dolazimo do toga da postoje "muškarače" i "tetke" sa svim mogućim posledicama koje ti termini nose. Ali kad se samo malo izađe iz binarnog heteropatrijarhalnog obrasca koji je jezivo siromašan u pogledu mogućnosti izražavanja rodnog i polnog (ne)identiteta, vidi se zapravo koliko su takve kvalifikacije jadne i ne odgovaraju "stanju na terenu".

Meni je od svega najfascinantnije što se jedan obrazac (binarni heteropatrijarhalni) uzima kao apsolutna stvarnost umesto puke konstrukcije a i vrlo klimave pri tom. No najlakše je prihvatiti dato stanje i ništa ne pitati... :cyborg:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by bothways

A vidis, postoje i oni koji upravo zele fem momke (mada, primecujem da su retki). I jednog sam pitao zasto zeli bas fem i rekao je da ga podsecaju na devojke, sto implicira da mu je pederluk manji ako jebe nesto sto podseca na zensko. Takvi su, po nekoj logici, jos gori jer jebu musko, a ne mogu sami sebi da priznaju da su pederi.

Ali, kao sto rekoh, vise verujem u doktrinu "svako ima svoj ukus", pa ne pridajem mnogo znacaja afinitetima kolega gejeva.
Gospođica J.. je lijepo napisala a ja ću dodati na ono što tebi ,recimo nije skroz jasnao,vezano za slučaj koji si naveo.
Postoji takođe varijanta da muškarac ili femica vole kad partner,partnerka liči na suprotan pol,da to doživljavaju kao blagu "perverziju" dodatno uzbuđenje...kužiš a ne zato što su manje gay ili što to sebi ne mogu priznati...ja to vidim tako ali sigurno je da ima tih koji se malo teže nose sa spoznajom o sebi.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Niko ne moze da izabere tip osobe koja ce ga privuci. Da moze, pola nas ovde i ne bi bilo, nego bismo diskutovali na straight-serbia.com :lol:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by A.F.K.A.OB
Niko ne moze da izabere tip osobe koja ce ga privuci. Da moze, pola nas ovde i ne bi bilo, nego bismo diskutovali na straight-serbia.com :lol:

Ne slažem se....ovdje ima dosta onih koji imaju lijepe veze...zato bih čavrljali sa strejterima kad,bar meni lično daleko više prija da pričam sa sebi sličnima.Imamo i mi sve teme.
Korisnikov avatar
By Khons
meni licno ne smeta feminiziranost, vec izvestacenost u ponasanju. kada neko sebi maltene kaze "ok, ja sam gay, hajde da se ponasam kao gay.". i toga sam se stvarno nagledala, upoznala momke koji su bili svoji (blago feminizirani, stagod) a onda su poceli da izlaze u klubove, da se druze sa tzv "tetkama" i usvojili taj obrazac "ponasanja". e to je meni da povratish.
Korisnikov avatar
By Modesty
Kod žena sam vidjela,a dečkiča ,generalno ne znam mnogo.
By J...

Kako bi onda imajuci u vidu ovo shto si rekla objasnila vezu izmedju dva fem mushkarca?
Slicnosti se privlace. Ako je neko vec izvan konzervativnih obrazaca muzevnosti ili zenstvenosti sam po sebi, cesto ce to dozivljavati kao nesto superiorno ili bar nesto sto se njemu posebno svidja, pa ce mu se i svidjati slicni.

Isti slucaj kod dve butch ili andro lezbejke.

Ono sto sam ja rekla u vezi heterofobije, odnosilo se na tzv. "strejt looking" gayeve (ili bar one koji misle da su takvi)
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by Modesty
Originally posted by bothways

Gospođica J.. je lijepo napisala a ja ću dodati na ono što tebi ,recimo nije skroz jasnao,vezano za slučaj koji si naveo.
Postoji takođe varijanta da muškarac ili femica vole kad partner,partnerka liči na suprotan pol,da to doživljavaju kao blagu "perverziju" dodatno uzbuđenje...kužiš a ne zato što su manje gay ili što to sebi ne mogu priznati...ja to vidim tako ali sigurno je da ima tih koji se malo teže nose sa spoznajom o sebi.
Shvatam ja to i zato sam napisao da je to po nekoj logici koja meni nije bliska, te mislim da se ultimativno sve svodi na ukus.

A sto se tice fem-fem veze.. Nisam nikad imao prilike da vidim vezu dvojice fem muskaraca. Mozda stereotip da su fem obicno i pasivni ima neke potpore u praksi (sto naravo ne znaci da nema izuzetaka)? :neznam:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Khons
meni licno ne smeta feminiziranost, vec izvestacenost u ponasanju. kada neko sebi maltene kaze "ok, ja sam gay, hajde da se ponasam kao gay.". i toga sam se stvarno nagledala, upoznala momke koji su bili svoji (blago feminizirani, stagod) a onda su poceli da izlaze u klubove, da se druze sa tzv "tetkama" i usvojili taj obrazac "ponasanja". e to je meni da povratish.

Ja opet ne bih bila tako stroga,ja to prije doživljavam ,kao da su se oslobodili među sebi sličnima...pronašli....zašto bi se ponašali kao prije kad su sad našli ljude sebima slične i ponašaju se prirodnije,onako kako osječćaju...za to vjerovatno baš i nisu imali priliku u strejt svijetu(okruženju) a niti hrabrosti možda.Nije tu ništa za osoudu.
By Simor
Da, i meni je neobično ovo o čemu priča BellyButton. Ustvari, ja sam jedan od onih koji vole (pogrešno) da razmišljaju da manjinski položaj dovodi do toga da razumeš druge koji su, takođe, marginalizovani i manjinci, te mi otuda ne samo da nije jasna mržnja prema ljudima u tvojoj grupi koji su drugačiji, nego i prema drugim manjinskim grupama (a koliko puta naletimo na nacionalizam, rasizam, seksizam i sl. u gej populaciji).

Valjda ljudi ne vole da budu žrtve, pa ako su žrtve u odnosu na jednu grupu, onda barem da budu dželati u odnosu na neku drugu - str8 okolina me hejtuje jer sam peder, ali makar sam "muževni" peder pa ću ja da hejtujem one koji su "ženstveni" pederi, i na taj način ću uspostaviti kakav takav balans između gaženja mene i mog gaženja drugih.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Simor
Da, i meni je neobično ovo o čemu priča BellyButton. Ustvari, ja sam jedan od onih koji vole (pogrešno) da razmišljaju da manjinski položaj dovodi do toga da razumeš druge koji su, takođe, marginalizovani i manjinci, te mi otuda ne samo da nije jasna mržnja prema ljudima u tvojoj grupi koji su drugačiji, nego i prema drugim manjinskim grupama (a koliko puta naletimo na nacionalizam, rasizam, seksizam i sl. u gej populaciji).

Valjda ljudi ne vole da budu žrtve, pa ako su žrtve u odnosu na jednu grupu, onda barem da budu dželati u odnosu na neku drugu - str8 okolina me hejtuje jer sam peder, ali makar sam "muževni" peder pa ću ja da hejtujem one koji su "ženstveni" pederi, i na taj način ću uspostaviti kakav takav balans između gaženja mene i mog gaženja drugih.
Da,to je katastrofa...čista frustracija koja se prenosi(liječi na) drugima.
Korisnikov avatar
By Dina
...
Shta vi mislite o tome?
Moze biti odraz afiniteta tj privlacnosti. Ja imam dve bliske muske osobe koje ne privlace fem muskarci ali ih nikako ne bih oznacila kao homofobicne. Fem muskarci ih ne privlace za seks ili vezu ali nemaju nista protiv njih u prijateljskim i drugim odnosima. Isto mene ne privlace muzevni muskarci, oni "kao od brega odvaljeni" pa ne bih sebe oznacila kao heterofobicnu zbog toga.

Ono sto ja cesto pricam sa jednom muskom osobom je razlika u zenskoj i muskoj seksualnosti. To je zasnovano na nama i okolnim nam osobama, znaci nista naucno, niti kazem da mora biti istinito (da se unapred ogradim). Elem, zenska seksualnost je nesto neodredjenija, znaci meni se moze fizicki ne dopadati taj macho muskarac, ali ako otkrijem da ima bas sasvim slicne stavove meni, srodna dusa, bla, bla, bla... moze mi postati i privlacan te da mu "oprostim" taj izgled. A osobi sa kojom pricam fem muskarac nece biti privlacan ma koliko se odusevio njegovom dusom, zato sto je seksualnost vizuelnija, odredjenija. Ako to znamo u startu, tj shvatili smo tokom prethodnih iskustava, onda ja mogu da budem slobodnija u mojim izborima jer ako pronadjem odgovarajucu dusu, znam da ce i pakovanje da dodje na svoje. A kod njega se to nece dogoditi pa je i za njega i za drugu osobu bolje da kaze sta voli, nego da ceka nesto sto se nece desiti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!