Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Socijalnu inteligneciju nisam nikada imala,
ali izgleda da mi se nekim cudom u poslednjih
godinu dana razvija..

A sto se tice emocija.. da li je preterana emotivnost
dobra ili losa osobina, to jest sta se smatra emotivnom inteligencijom?

Ja ne krijem emocije, jer to jednostavno nije moguce u mom
slucaju...

:blicanaliza:
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by allexa37
Treba razlikovati emotivnu inteligenciju (kao sposobnost empatije i razumevanja drugih ljudi) i emotivnost koja te vodi ka nepromisljenim odlukama.

Pitam se zasto se neki ljudi stide da kazu da su emotivni? To izgleda nije cool danas.

Bravo
[/quote]

naravno da te dve stvari treba razlikovati. ali iskrena da budem, josh ne upoznah nekog izmedju 20-30 godina (a da ne pominjem mladje) da poseduje onu pravu emocionalnu inteligenciju. uglavnom imaju ono drugo. ja jesam emotivna i volim takve ljude, ali preterano izrazavanje bilo cega mi je bljak.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Andjelika
godinu dana razvija..

slucaju...

Emocionala inteligencija je vrlo bitna i otprilike odražava emocionalnu stabilnost i zrelost ali na žalost,statistike pokazuju da je 50% ljudi,emocionalno nezrelo.
A to,da li je dobro ili loše biti emotivan,nema ti tu pravila...bitno je kako se ko osječa u vlastitoj koži kao emotivan ili manje emotivan,dakle,individualna stvar.
Ja sam strašno senzibilna i česti patim zbog toga,ali ne bih se menjala.....volim da volim,ne plašim se emocija i onoga šta može doći posle toga.Što hoće reći da se prihvatam kao takvu i da se dobro osječam,dok ima preemotivnih osoba koje mrze zato što su takve.
By J...
Originally posted by Khons

naravno da te dve stvari treba razlikovati. ali iskrena da budem, josh ne upoznah nekog izmedju 20-30 godina (a da ne pominjem mladje) da poseduje onu pravu emocionalnu inteligenciju. uglavnom imaju ono drugo.
Zato sto se emotivna zrelost stice s godinama. Bar bi trebalo tako da bude.
Korisnikov avatar
By Modesty
emocionalna zrelost nema mnogo veze sa godinama,to je provjereno....emocionalana nezrelost je dijagnoza,šifra.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
@J...:
Originally posted by the1whowished
Den agen, mozda i nisu svesni neiskrenosti njih samih u odnosu na sebe same. :indijanac:
Naravno da koristim kapitalistickoimperijalistickoglobalistickoekonomske metode pri razmatranju svega i svacega u vezi sa emotivnim vezivanjem. Ali te metode nisu, barem u mom slucaju, uperene na drugu osobu, vec na mene samu, moju sopstvenu spremnost i razloge koji su me doveli do toga. Hocu reci, do Nje. :leviathan:
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Sanguine
Ne gledam na veze kao na biznis planove jer tu nema mesta za emocije...a meni su u veci emocije kljucna stavka.
Upravo. Da ne kuckam dalje, slazem se sa gore napisanim. :eifranloo:
Korisnikov avatar
By Hys.
@J...:
Den agen, mozda i nisu svesni neiskrenosti njih samih u odnosu na sebe same. :indijanac:
Naravno da koristim kapitalistickoimperijalistickoglobalistickoekonomske metode pri razmatranju svega i svacega u vezi sa emotivnim vezivanjem. Ali te metode nisu, barem u mom slucaju, uperene na drugu osobu, vec na mene samu, moju sopstvenu spremnost i razloge koji su me doveli do toga. Hocu reci, do Nje. :leviathan:
E pa da.

Evo ja se trudim da racionalizujem neke stvari uprkos tome sto te stvari imaju koren u emocijama. Ono, fak, hajde da radimo na prakticnom da dodjemo do emotivnog.
Ali mislim da je greska, i da treba prvo emocije da se razgranice, pa ce i prakticno doci na mesto.
Sad, ta dva su toliko povezana nekad, da covek ne zna odakle da pocne.

I uopste mi nije jasno sta sam htela da kazem.
Korisnikov avatar
By bigirl
Počeću je koristit kad vezu i ljubav počem doživljavat kao biznis zašta se ista i koristi .
U suprotnom ,staviti emocije u jednu tabelu je za moje shvatanja ljubavi odviše proračunato i hladno.
:up:
By brdja
ajde da se ne lažemo uvek je lakše imati ljubav u palati nego u straćari ... uvek je lepo imati ljubav sa nekim sličnim sebi ili kompatibilnim ... a ne da bude recimo slučaj da ja redovno idem u crkvu a da mi dečko praktikuje satanističke seanse ... itd itd ... :pop:
Korisnikov avatar
By starky
Dobre firme imaju preca posla od SWOT-a.
By Swanheart
Originally posted by starky
dobre firme uvek prvo naprave SWOT u okviru biznis plana da znaju sa cime se mogu suociti.
Korisnikov avatar
By unic0rn
to se negde obavi u glavi i saopsti mi se suma summarum...
i ja naravno uradim protivno zdravoj logici... uglavnom :) )) :ples:
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by Swanheart
Originally posted by starky
dobre firme uvek prvo naprave SWOT u okviru biznis plana da znaju sa cime se mogu suociti.
Sta ti vredi SWOT ekspertiza kad nemas biznis.

:piski:
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by Swanheart
sta ti vredi biznis bez SWOT analize?
ringe ringe raja...:piski:
Korisnikov avatar
By anche
aj kad se ispisas cekamo te u bdsm/fetis forumu :)
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by brdja
ajde da se ne lažemo uvek je lakše imati ljubav u palati nego u straćari ... uvek je lepo imati ljubav sa nekim sličnim sebi ili kompatibilnim ... a ne da bude recimo slučaj da ja redovno idem u crkvu a da mi dečko praktikuje satanističke seanse ... itd itd ... :pop:
Jes vala, lepo ga reche... mada ti ovo za palate i stracare nije trebalo, s tim se bash i ne slazhem...

Ne pravim neku analizu, prosto stavljam razloge pro et contra pa ako su razlozi pro dovoljno dobri (kvalitativno, ne obavezno kvantitativno) idem dalje, jer volim da u svakome vidim ili pokusham da nadjem ono shto vredi...

Kompatibilnost neke vrste mora da postoji, ali briga me za godine, materijalni status ili drushtvenu podobnost nekog ko meni lichno odgovara... Analize te vrste mi dodju kao vid neke prorachunatosti a to bash i nije zdrav start veze...
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Andjelika
godinu dana razvija..

slucaju...

Emocionala inteligencija je vrlo bitna i otprilike odražava emocionalnu stabilnost i zrelost ali na žalost,statistike pokazuju da je 50% ljudi,emocionalno nezrelo.
A to,da li je dobro ili loše biti emotivan,nema ti tu pravila...bitno je kako se ko osječa u vlastitoj koži kao emotivan ili manje emotivan,dakle,individualna stvar.
Ja sam strašno senzibilna i česti patim zbog toga,ali ne bih se menjala.....volim da volim,ne plašim se emocija i onoga šta može doći posle toga.Što hoće reći da se prihvatam kao takvu i da se dobro osječam,dok ima preemotivnih osoba koje mrze zato što su takve.
naravno da je emocionalna inteligencija bitna za zivot, i utice na razvijanje svih vrsta odnosa/veza sa ljudima.
i naravno da je to vestina koja se uci, i to ne samo iskustvom i godinama, vec postoje tehnike, pa cak i kursevi i skole u kojima se te tehnike uce i razvijaju (kamo srece da uvedu emocionalnu inteligenciju kao obavezan predmet u sve skole!)

ipak, emocionalna inteligencija nije nikako isto sa ne/pokazivanjem emocija (posebno ne sa prenaglasenim iskazivanjem, niti sa preteranim potiskivanjem).
zapravo, biti emocionalno inteligentan, po mom shvatanju, znaci biti sposoban da uocis, razlikujes i imenujes, kako svoje, tako i tudje emocije.
zatim, da ne reagujes impulsivno na njih, vec da povezes uzrok sa osecajem, pa onda razmotris mogucnosti daljeg razvoja situacije, zajedno sa posledicama, i tek onda odaberes najbolju opciju, a da pri tom budes spreman i na interaktivnu promenu kursa i koriscenje rezervnih planova, a ne glavom kroz zid ka zamisljenom resenju iako se vec posle par koraka pokazuje da to nije resenje.

mozda neko koristi papir ili kompjuter, ne vidim nista lose u tome, medjutim, iako sve ovo zvuci komplikovano, izvezban mozak odradjuje sve za par sekundi, eventualno minuta, i zatim krece u akciju, istovremeno analizirajuci razvoj situacije (pokusaj- promasaj... pokusaj-uspeh), ubacujuci nove inpute u analizu.

od emocija ne treba bezati, ne treba ih ni slepo slusati, vec korisiti kao putokaze kroz zivot i veze sa ljudima :cool2:

ako su pozitivne, kao sreca, ljubav, radost, ispunjenost... treba umeti prepustiti se, bez puno razmisljanja i uzivati, ali isto tako biti spreman da prihvatis promene raspolozenja i uocis prepreke na putu.
cini mi se da svi volimo da produzavamo stanje uzivanja, cak i kad razlozi za to vec odavno prestanu da postoje, i onda kada se osvestimo saceka nas citava gomila problema koje smo dugo gurali pod tepih zarad odrzanja iluzije, umesto da smo redom, kako su nailazili, resavali jedan po jedan i tako produbljivali kvalitete odnosa sa zivotom/drugim ljudima.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Svemu u zivotu pristupam analiticki, pa i vezama. Jednostavno, to je deo mene. Tako razmisljam i tako funkcionisem...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!