Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

SOLISTI vs VEZARE - Zbog cega je tolika netrpeljivost?

Solista sam, ali kapiram i vezare
17
39%
Solista sam i ne razumem vezare
3
7%
Vezara sam, ali razumem i soliste
20
45%
Vezara sam i ne razumem soliste
4
9%
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Loni
Ja sam usao u prvu vezu sa 18 i po godina i na pocetku bilo mi je divno, ali kako sam tad mogao znati da ce me ta ista osoba posle 19 meseci zajednickog zivota (svakodnevno vidjanje i apsolutna vernost s moje strane) usloviti da ostanem to vece s njim batinama i ostrim predmetom (vrhom razbijene flase), koji je stajao nekoliko milmetara od mog vrata?
A upravo to mi se desilo u mojoj prvoj gej vezi.
:placko: :kiss:

Jedan od razloga sto ja prema nekim mojim merilima uvek ostajem solistkinja (i kad sam u vezi) je strah da bih mogla trpeti nesto sto se kosi sa mojim sistemom vrednosti, samo zato sto sam toliko vezana da ne mogu da odem. Jedna od njih je nasilje. Znam zene koje su ga trpele po godinu dana i vise samo zato sto nisu imale snage da odu. Bila je tema o tome i na forumu o nasilju u homoseksualnim vezama, secam se da je jedan forumas napisao da je dve godine prebijao svog decka dok njemu samom nije dosadilo pa je otisao. Meni bi nasilje moglo da se desi jednom, prvi bi mu bio put, poslednji i nikad vise. I tako mozda jos neke stvari.

Inace, da malo razveselim temu - jedno zapazanje... Jutros je anketa bila 7:0:0:0 Tokom dana ostalo je tih sedam, ali je doslo 10 vezara i jedan solista koji ne razume vezare. Znaci li to da solisti na forum uglavnom dolaze nocu a vezare danju? ;)

:gatara:
By Simor
@Loni, ja ni ne pokušavam da te razumem. Ali polazim od tvoje LIČNE percepcije kako postoji nekakva netrpeljivost između ljudi koji teže vezama i onih koji to ne čine. Ja takvu vrstu netrpeljivosti nikada nisam video niti osetio, iako si ti meni, koji post gore, prišljamčio kako ja pokazujem nekakvo nerazumevanje prema ljudima koji su "solisti". Prilično smela teza, obzirom da ne poznaješ ni 10% mog vrednosnog sistema. Ja imam svoj sistem, koji je, bar se tako meni čini, prilično koherentan i čvrst (što ne znači da sam dogmata) i držim se njega u svom ličnom životu. Drugi ljudi imaju svoje sisteme, i ja u to ne ulazim, makar pristojnosti radi. Ukoliko mi nije važno koje je moj prijatelj ili moja prijateljica nacionalne ili verske pripadnosti, koje je rase ili seksualne orijentacije, onda mi nikako ne može biti važan ni njegov/njen status kada su veze u pitanju. Moj sjajan prijatelj se sada nalazi u dugogodišnjoj monogamnoj vezi, a pre toga je bio u dugogodišnjoj fazi svakodnevnog menjanja partnera. I? Što bih ja bio netrpeljiv bilo prema jednoj ili prema drugoj njegovoj fazi? On je moj prijatelj ne zato što se jebe ili ne jebe, nego zato što poseduje neke svoje kvalitete, i ima kompatibilnu ličnost mojoj. To, naravno, ne znači da ću ja sada ničice da padam na njegove životne izbore i da ih slavim, niti on, kao izgrađena i zrela ličnost, to očekuje od mene.

Graditi svoj život prema svojoj meri je jedan naporan proces. Stvari se ne događaju preko noći, nego su posledica onoga kako smo se pre toga postavili. Jedan pošten odnos prema životu, prema sebi, prema ljudima oko sebe, uvek, pre ili kasnije, dâ jedan dobar rezultat. Nekome ovaj determinizam može da izgleda nefleksibilno ili konzervativno, ali tako bar govori moje dosadašnje životno iskustvo - i kada je u pitanju moj odnos sa roditeljima, sa prijateljima, sa dečkom, kada je u pitanju posao, osećanje zadovoljstva.

A što se tiče teze kako monogamna veza ne daje slobodu, to je neopevana glupost. Sloboda se dobija iz jednog zdravog odnosa sa ljudima. Jedan neposesivan, uravnotežen odnos sa prijateljima ili partnerima daje svakom od aktera tog odnosa slobodu da razvija svoje potencijale. Imao sam prilike da upoznam jako puno solo ljudi ili ljudi koji su imali povremene kratke veze, koji nisu iskoristili ni šestinu svojih potencijala. I gde je tu bio partner da im uguši slobodu? Ne; oni su se slobode sami odrekli.

Sloboda se ne gubi u vezi. Sloboda se gubi u samom sebi. Unutrašnji okovi su problem, a ne oni spoljašnji.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Simor
Ali polazim od tvoje LIČNE percepcije kako postoji nekakva netrpeljivost između ljudi koji teže vezama i onih koji to ne čine. Ja takvu vrstu netrpeljivosti nikada nisam video niti osetio, iako si ti meni, koji post gore, prišljamčio kako ja pokazujem nekakvo nerazumevanje prema ljudima koji su "solisti". Prilično smela teza...
Ne bih rekao da sam ista prisljamcio.
Morao sam nekom sitnom asocijacijom da privucem tebe i Tota da se ukljucite u temu, da bi bila interesantna.
Mani teme, u kojima se svi slazemo.

Sta covek gubi, a sta ne kad je vezara ili solista je vrlo relativno.

Tesla, koliko je poznato, nikad nije imao ljubavnu vezu, a da li bi imao vremena da postigne ono, sto je postigao da ih je imao i da se maksimalno posvecivao drugoj osobi.
Mozda bi uradio manje zbog nedostatka vremena, a mozda i vise zbog maksimalne podrske partnera, koja bi ga dodatno motivisala.

S druge strane Ajnstajn je postigao mnogo vise od kako je poceo da zivi sa Milevom. Mozda zato sto je bila na njegovoj mentalnoj frekfenciji.
Dok je bio sa prvom zenom, s kojom nije imao narocite slicnosti, a s kojom su ga ozenili samo zato sto su oboje Jevreji iz iste familije, nije postigao mnogo.

Ipak mislim da veza sa osobom, s kojom neko nije na istoj talasnoj duzini, moze mnogo da sputa. U tom slucaju bolje je biti solista.
U zivotu je sve mac sa ostrice dve.
By JamieFOX
Isavsi na more, kad mi je decko ostao u Beogradu da uci (a nije bilo uslova da idemo zajedno) kod novih gejeva ispadao sam budala jer sam veran nekome ko je daleko i ,,nepopravljiva vezara''.
Hahaha! Al' mastiš, sunce ti tvoje! Pošto sam ja bio među prvima u tom tvom stažu od C.10 godina, slučajno se sećam kako si mi SVAKOG leta pričao o svojim avanturama s plavog Jadrana! RAZVEZARO!!! :skorpija:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by JamieFOX

Hahaha! Al' mastiš, sunce ti tvoje! Pošto sam ja bio među prvima u tom tvom stažu od C.10 godina, slučajno se sećam kako si mi SVAKOG leta pričao o svojim avanturama s plavog Jadrana! RAZVEZARO!!! :skorpija:
Ne. Ti nisi lija.
Panonska si zmija!

Mislim... pobogu.... Zar tvoja konstatacija upravo i ne ide u prilog mojoj teoriji o diskriminaciji onog, ko tezi necim ozbiljnijim?

Ako odes na more, na gej plazu i provalis da si toliko diskriminisan i ismejan
od strane drugih gejeva, bas zato sto si krut, nepristupacan i tezis necem ozbiljnijem, a ne ,,jednokratnoj letnjoj semi'', sta ti drugo preostaje da radis usled svog tog pritiska, nego da ipak u jednom trenutku pokleknes i pristanes na neki ,,mali kompromis'' tokom dva, tri poslednja dana letovanja?

PS za Jamie Fox-a:
- To mi je hvala za sve one predivne i nimalo jeftine razglednice (1 komad - evro bez postanke markice) sa najzgodnijim frajerima pored mora, koje ti svake godine slah zaleci sto nisi blizu mene.

PS za sve ostale:
Verovatno vam je jasno da se ova lija sa Severa samo malko zeki. Posto nam veza iz varljive 1998. nije potrajala zbog daljine nasa dva grada (vidjali smo se jednom do dvaput mesecno), ostali smo jako dobri prijatelji, koji se redovno cuju telefonom. A jedan takav razgovor smo upravo zavrsili pre pola sata.
Rado prepricavamo svoje dogodovstine (nekad dodajuci malo zacina) jedan drugom...
Sve u svemu i to malo avanturica sa mora dogodilo se kad ne bejah u vezama...

Uh ... Platices mi rasklinKARO jedna :)
By JamieFOX
Dobro me podseti da mi NISI ni slao razglednice a to si obrazložio svojim južnjačkim talentom za praktično i ekonomično. Dobro ajd' - škrto...
"Bolje da se čujemo kad se vratim, nakon dva meseca, nego bezveze da trošim na razglednice koje koštaju jedan evro" - kao da ti sad čujem glas!
A sećaš se kada smo se dogovorili da izađemo u Chill Out ??? U vozu, na putu do Novog Sada, uspeo si da se zgembaš s putnikom-namernikom, nekim tamnoputim Makedoncem od 35 kila, te da ga dovedeš na randezvous kao miraz! I sve to za 30 minuta vožnje!

EPILOG: Ostavio me staru, siromašnu i trudnu na prljavom pločniku Beograda. Zato - ništa mu ne verujte braćo Srbi! Neka polete kamenice!
:deda:
Korisnikov avatar
By Hys.
offfaaaj...koje nerazumevanje :nerd: ?
zar se na kraju balade ne j*** svi sa svima?
i na kraju svi smo mi vezare /ili to zelimo/ sem ako nismo psihopatoloske predispozicije....
ili zivis na vr' brda i meditiras...
taj zonfa... :namig2:
a da..
po ovim nekim definicijama sam uzasna vezara...od neke 17 sam manje vise u vezama ...
i svi mi zameraju da sam previse samodovoljna :pucaodsmeha:
toliko o generalizacijama :giggle:
Korisnikov avatar
By *deni*
Solista sam, ali razumem i vezare.
:yes:
Meni je bitno samo kakav je ko covek.
Ako si skot, skot si, pa bio vezara ili ne.
Ne trebaju mi skotovi i kukavice u zivotu, pa makar, sto bi Ceca u pesmi rekla,

".... bila andjeo, sama na Stubu srama...."

Korisnikov avatar
By *deni*
....Graditi svoj život prema svojoj meri je jedan naporan proces. Stvari se ne događaju preko noći, nego su posledica onoga kako smo se pre toga postavili. Jedan pošten odnos prema životu, prema sebi, prema ljudima oko sebe, uvek, pre ili kasnije, dâ jedan dobar rezultat. Nekome ovaj determinizam može da izgleda nefleksibilno ili konzervativno, ali tako bar govori moje dosadašnje životno iskustvo - i kada je u pitanju moj odnos sa roditeljima, sa prijateljima, sa dečkom, kada je u pitanju posao, osećanje zadovoljstva....
Do sada sam te samo cenio kao pametnijeg od sebe, a sad sam poceo i da te volim.
Skroz si u pravu, a citirao sam samo deo posta koji mi se najvise dojmio.
:B :zastava: :grouphug:
By Simor
@*deni*, hvala! No, nemoj mi zameriti, ali ja ti voljenje uzvratiti ne mogu. Naime, kada je forum u pitanju, moje srce pripada samo jednoj osobi - tetka Daci Mileusnić. Godine, iskustvo i butik mesa su, ipak, prevagnule na mom emotivnom tasu.

@Loni, eto, prikloniš se il' "solističkom" il' "vezarskom" carstvu, pa da dobijemo ili nova saznanja o obrtnom magnetnom polju ili nove momente teorije relativiteta. I da dobiješ svoje mesto u Queeropediji.

:kolo:
Korisnikov avatar
By Daliborka
@*deni*, hvala! No, nemoj mi zameriti, ali ja ti voljenje uzvratiti ne mogu. Naime, kada je forum u pitanju, moje srce pripada samo jednoj osobi - tetka Daci Mileusnić. Godine, iskustvo i butik mesa su, ipak, prevagnule na mom emotivnom tasu....
Tako sam srecna...
Ali stvarno...
:radosnice: :love:
By Simor
Tetka Daco, što bi rekla Dara Bubamara, novosadska folk heroina:

"I protiv tebe i protiv Boga
ma protiv celog sveta bih mogla
al’ protiv sebe ne mogu
zalud se lomim, uzalud se borim
ništa mi ne vredi, ipak te volim
protiv sebe ne mogu."
Korisnikov avatar
By Daliborka
Tetka Daco, što bi rekla Dara Bubamara, novosadska folk heroina:

"I protiv tebe i protiv Boga
ma protiv celog sveta bih mogla
al’ protiv sebe ne mogu
zalud se lomim, uzalud se borim
ništa mi ne vredi, ipak te volim
protiv sebe ne mogu."
Sad sam vec ponovo mokra.
:radosnice:
Evo, sva sam mokra, a Tot mi je lepo sugerisao da mi to ne prilici kao ozbiljnoj zeni.
Ali sta cu...
Sva sam mokra i gotovo.
:radosnice:
Korisnikov avatar
By Loni
Jamie, Jamie...

Ne falsifikuj istoriju. :)

Ofarbanog Makedonca je u kupeu provalila moja lezbo drugarica Vinona, koja ga je i pitala hoce li da izadje u Novi Sad i provede se s nama na gej zurci.
Cim smo dosli u Novi Sad, Makedonac , koji se meni svideo samo kao friend, smuvao se sa onim Novosadjaninom Z. dok sam celo vece proveo s histericnim tobom, koji si ludeo od ljubomore bez razloga.

Ah Vi ponosni Vovodjani lickog porekla...
Nemate osecaj ni za ekonomicnost, ni za racionalnos'.
Korisnikov avatar
By Loni

@Loni, eto, prikloniš se il' "solističkom" il' "vezarskom" carstvu, pa da dobijemo ili nova saznanja o obrtnom magnetnom polju ili nove momente teorije relativiteta. I da dobiješ svoje mesto u Queeropediji.

:kolo:
Tesko je prikloniti se samo jednom carstvu ako imas teoriju da je svako od nas u stvari VEZARA, ali samo u slucaju da sretne onog pravog.
Ali posto su neki od nas posebniji, pa im je i ,,ideal'' posebniji, te se pravi ne vidi na vidiku, do daljneg sam SOLISTA.
By JamieFOX
Drugim rečima: "Lijo, kiselo ti grožđe."
Svako bi poželeo pristojnu vezu - što kriti? Ja bih evo vezu sa većinom igrača FK Partizana, FK Cvezde, OFK BGD-...zzzzzzzzzzzz...
...to pokazuje da nisam izbirljiv, niti asocijalan - ali me nijedan neće!
Zašto Dr. Loni? Da li je moguće da patim od nedostatka kriterijuma o sebi samome?! Eto, SOLIRAM a mogao bih preporoditi srpski sport!
Korisnikov avatar
By *deni*
Jamie, pa ti si onda neki zgodan macan. :sweet:
Evo da ti se preporucim za, ako nista drugo, makar milovanje..
Dakle, bila sam spikerka na nacionalnoj televiziji ( ako Bog da, opet cu, samo da me novi direktor koji je pametniji od starog primi na razgovor, a apliciram svakodnevno, nisam lenja i imam bogatu, a i impresivnu dokumentaciju i jos impresivniju radnu biografiju ), a uz to sam i pripravnica i saradnica u pravosudju, jer sam svrsila fakultet.
Takodje sam i mirazdzijka. Jedina mana mi je sto volim jako da se slikam, pa bih ti mozda dosadila sa pricom o tome, ali za dobrog macana sam spremna i da cutim neko vreme. Narocito ako mi napuni usta povoljnim materijalom. :yes:
Malo li je ?
:vatroslava:
A imam veze i sa profi sportom, nije da je nemam.
Korisnikov avatar
By Deksi
Glasao za br. 2....toliko od mene.... :nokti:
Korisnikov avatar
By Loni
Ali Deksi, zasto ne razumes vezare?
:) ))))
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Vezara sam, ali razumem soliste. :cvetduga:

Nekako se uvek desavalo da i kad sam solo, od neke avanture ili seme nastane veza. Unazad gledajuci, od svoje 19-te sam uvek u nekoj vezi.
Korisnikov avatar
By Deksi
Ali Deksi, zasto ne razumes vezare?
:) ))))
Zato sto se nikad nisam zaista,onako bas. bas. zaljubio.....desava mi se da me osoba zainteresuje i da pocnem da razvijam nesto na emotivnoj bazi prema njoj ali cim to osetim sasecem to u korenu....
Ne mogu da po ceo dan razmisljam o nekom drugom,opterecujem sebe tim stvarima i ne budem u stanju da kontrolisem osecanja....to mi je nesto najgore sto moze da se desi.....
Mozda sam ovako prazan ali meni to odgovara....
By draganfly
Ja uopste ne kapiram ovu infantilnu podelu, mada postoji...

Problem je sa svim ljudima koji su skloni krajnostima bilo koje vrste. Kada su dvoje ljudi umereni i shvate da 'piskenje zajedno' ne predstavlja vezu, vec 'sentimentalnu robiju' i da je jedina mogucnost zdrave veze da svaka osoba ima deo svog zivota za sebe koji ne deli sa drugim, to moze da olaksa 'duze' funkcionisanje veze. Opet, kad ljudi infantilno prihvate 'balon' zaborava u zadovoljstvu, lako se desi da se jednoga dana probude i zele da pobegnu glavom bez obzira.

A ovi drugi su 'emocionalni bankroti' koji su se ili jednom, mozda par puta opekli pa 'potrosili sredstva' ili su 'siroti rodjeni'. Puno je drustvo i jednih i drugih. Ja konstanto nailazim i na jedne i na druge i pitam se ima li koga da je negde u sredini?

Loni, da li mozes da shvatis da postoje osobe slobodne duhom koje se ne nalaze ni u jednoj od ovih kategorija? Mislim da je njima najteze jer ih 'ne vide' ni jedni ni drugi. Kad pokazem znake slobode ljudi krenu da me guse, kad pokazem znake vezivanja, oni beze. A sve pod izgovorom da su mislili da sam ovakav ili onakav. Ja sam i ovakav i onakav a drugi neka malo investiraju u samospoznaju pa nek se predstave onakvim kakvi jesu. Prvo mi aplaudiraju na slobodnoj ptici koju negujem u sebi, a onda mi kupe 'lepi zlatni kavez' da je udomim.

Ljudi su skloni idealizaciji i predstavljanju 'lepseg profila'. Sa nastankom svesti ili JA ljudi su dobili veliki zajeb. "JA sam njega izabrao. JA ne biram bas svakoga. On je ovakav zato sto ga JA vidim tako." Bullshit! Iluzije! Bilo Hriscanske, bilo Braca Grimovske. Ko je zapravo otvoren da deli momente zivota onako kako dolaze i da gradi pricu bez pumpanja?

"Jao, vidi sta MI je kupio. Pa on ME stvarno voli. Sestro slatka! Nazvao ME je juce i ne moze da ME vidi. Kaze da je bolestan. Sigurno se vidja sa nekim. Sta sam ti JA rekao." (srk... ovo je bila kafa) A kokodakanje je u svemu najgore zato sto se sve provlaci kroz 'public opinion'. "JA imam decka slikara zbog drustva. JA bih tako rado bio sa ovim mesarem iz komsiluka koji ME je kresnuo prosle nedelje ali ne znam sta ce drustvo da MI kaze." Svako je postao 'javna licnost' u svom mikrokosmosu. Najbolje veze u Holivudu su one koje imaju najmanje publiciteta. Koga mi u sta ubedjujemo?

To sto ovo sve navodim ne znaci da i ja nisam bio takav. Imao sam ljubav svog zivota i izgubio sam ga tog momenta kada sam poceo da se hvalim u firmi kako imam nekoga fantasticnog. To mi je otvorilo drustveni zivot i blindiralo privatni ali ja to tada nisam video tako. Svi su me voleli osim njega. Prodao sam ga za par veceri 'down the pub' gde je svako zalozio svoju ljubav za par krigli piva.

Za sledecu moju vezu nece niko da zna dok se ne ucvrsti.
By Shoplifter
bogz slatkog limuna i kiselog grozdja. psihologija za 4 razred srednje skole.
By draganfly
Shoplifter, i da je psihologija za 4 razred srednje skole bar ima nekog smisla. Drago mi je da ima srednjoskolaca ovde koji nesto uce. Vidim da si ti velika neresiva enigma koja ostade nedorecena. Kad si ti vec prevazisao taj nivo zasto ne napises nesto pametnije. Ja se ipak bojim da je nesto drugo u pitanju. Istina uvek boli kada je predocena onima koji se skrivaju od nje. Kada naucis da argumentovano polemises, javi se.
Korisnikov avatar
By m..
Solista, al razumem vezare.
Korisnikov avatar
By m..
Madjutim vezare ne razumeju mene. :tos:
Korisnikov avatar
By Tweety
vezara sam, kako god da okrenem... seks ne mogu da imam sa osobom u koju nisam zaljubljen i koju ne poznajem dovoljno. all in all, dok se ne zaljubim i ne zapocnem vezu (a za to je potrebno da poznajem nekoga barem nekoliko nedelja), ne bih mogao da se napalim, sve i da uzmem kg vijagre... anyway, volim kada sam u opustenoj i zdravoj vezi, prija mi osecaj emotivne pripadnosti.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Tweety
vezara sam, kako god da okrenem... seks ne mogu da imam sa osobom u koju nisam zaljubljen i koju ne poznajem dovoljno. all in all, dok se ne zaljubim i ne zapocnem vezu (a za to je potrebno da poznajem nekoga barem nekoliko nedelja), ne bih mogao da se napalim, sve i da uzmem kg vijagre... anyway, volim kada sam u opustenoj i zdravoj vezi, prija mi osecaj emotivne pripadnosti.
Tweety, nemoj mi reći da ti se nikad nije desilo da na ulici vidiš nešto seksipilno i pomisliš: - Ah kako bih ovo posedovao.

Ne mogu da zamislim da neko sexy stvorenjce vidim na ulici i pomislim: - Ah, kako bih voleo da on i ja budemo na nekom zajedničkom poslovnom projektu, koji traje minimum tri nedelje, a da se na kraju ispostavi da smo jako slični - gotovo idealni jedno za drugo, pa ću možda :nerd: pomisliti i na fizičku privlačnos'.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!