Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ne slazem se sa Val. Mogu ja da verujem i sebi i njemu, ali desice se da zagrli nekoga (dajem najgluplji moguci primer) i da sam ja 100000% siguran da tu nicega nema niti ce ikada biti, ali da ipak osetim neki trzaj ljubomore... Tesko je opisati..
Korisnikov avatar
By Val
Ne sme nikoga da zagrli? Misliiim...koliko ti samopouzdanja imash? Il' su svi ti koje on grli tvoji potencijalni "neprijatelji"? Pored toga, koliko verujesh svom partneru...a sumnjash u zagrljaj... :misli:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Mozda sma trebao da boldujem onaj deo kada kazem da navodim najgluplji moguci primer. I ko sto rekoh nema to veze sa samopouzdanjem, toga barem imam na izvoz.
Korisnikov avatar
By Val
A ja se bash u'vatila za "glup" primer.... Sorry mali. Ajd' eto...nek' bude da si ti u pravu. ;) Uvazhavam! :P
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by m..
Btw, meni nikad ama bas nikad nije palo na pamet da bi neko mogao da me prevari... :operisana:
eee .. nije ni meni dok se nije desilo :maca:
Korisnikov avatar
By tramp
dakle ja ili sam ljubomorna van granica normale ili nisam .. odnosno .. nisam sve dok mi se ne da razloga da budem a nakon tog razloga treba ne znam ni ja sta da se desi da mi se povrati poverenje
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by tramp
dakle ja ili sam ljubomorna van granica normale ili nisam .. odnosno .. nisam sve dok mi se ne da razloga da budem a nakon tog razloga treba ne znam ni ja sta da se desi da mi se povrati poverenje
:up: :up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by Val
A ja se bash u'vatila za "glup" primer.... Sorry mali. Ajd' eto...nek' bude da si ti u pravu. ;) Uvazhavam! :P
Hehehe, jel ovo bilo pametniji popusta? :D :kiss:
By Çâðê_DUP
Evo sta kaze Ogledalce:

Ljubomora nije izraz prevelike ljubavi. Ljubomora potiče iz osećanja duboke unutrašnje nesigurnosti. Ljubomorna osoba je posesivna jer se boji da će biti napuštena. Isključiva je jer strahuje da će biti isključena, ostavljena, zanemarena.

Ljubomora se najsnažnije ispoljava i najviše muči u ljubavnim vezama, ali se na njih ne ograničava. Javlja se ona u svim ljudskim odnosima.

Ponekad se ispoljava otvoreno i dramatično, uz prasku, srdžbu i jetka prebacivanja. Ponekad se javlja prerušena u tugu i gorčinu. Ponekad se poriče, iz ponosa.

Ljubomorna osoba nesvesno veruje da su drugi od nje privlačniji i dostojniji ljubavi. Proganja je osećanje da zapravo nije voljena i da se njeni odnosi toliko krhki i nesigurni da se očas mogu prekinuti. Oseća se ugroženom jer joj se čini da je neko sa strane veoma lako može istisnuti i zauzeti njeno mesto.

Zato pokušava da ograniči kretanje osobe do kojoj joj je posebno stalo na krug onih koje doživljava kao, manje više, „bezopasne“, ali i tada ostaje puna podozrivosti jer zapravo ne veruje nikome.

Zato traži prekomerne dokaze ljubavi i naklonosti, što samo dodatno kvari njene odnose jer oni sa kojima je u vezi postaju zbog toga samo razdraženiji i umorniji. Oni se opiru zahtevima i ograničenjima koje im ljubomotna ličnost postavlja i gledaju da ih se oslobode.

Tako ljubomorna osoba samo ubrzava propast veze koju bi želela da očuva.

Zahtevi ličnosti mučene ljubomorom su, uostalom, sami po sebi uzaludni jer su neostvarivi. Niko nas i ništa ne može uveriti da smo voljeni, ako osećamo da to nismo. Ljubomorna osoba ne veruje da je voljena jer ne voli samu sebe. I to je suština stvari. Sve dok sebe ne volimo, nećemo poverovati ni da nas drugi mogu voleti.

Ljubomore se ne možemo osloboditi svesnom odlukom ili samokontrolom. Jedini način da je se rešimo je da zavolimo sami sebe. Tek tada ćemo zaista poverovati u tuđu ljubav i osloboditi se sumnji koje iznutra nagrizaju i uništavaju čitav život.
Korisnikov avatar
By Val
Eto Mr.Ja si video? Si vid'o bre shta kazhe "Ogledalce"?

:kiss:

Jbt, ovaj chlanak k'o da sam ja pisala! :lol:
Korisnikov avatar
By m..
Posle Angeline, apsolutno nemam sta da dodam, zena je lepo rekla sve.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Uh, uh, uh... :ogledalce: me ocrne...

Ljubomore se ne možemo osloboditi svesnom odlukom ili samokontrolom
Sa ovime se potpuno slazem. I ostalo je tacno, ali...
Korisnikov avatar
By svejedno
Ah, ja ne mislim da potice samo iz nesigurnosti, odnosno samo iz osecanja manje vrednosti..

Mislim da su ljudi koji su samouvereni a licno skloni prevarama takodje ljubomorni.

Svako polazi od sebe.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ne mora da znaci...
Ja sam i samouveren a nikada nisam prevario nikoga u zivotu, mada sam bio ljubomoran. Doduse sa poprilicno dobrim razlogom... :hmm:
Korisnikov avatar
By svejedno
To je vec mazohizam.. ja bih to rascistio..Rekoh vec, smara me ljubomora.
Korisnikov avatar
By tramp
mada mislim da je ogledalce u pravu donekle ja mogu odgovorno da tvrdim da moja ljubomora ima vise veze sa sujetom nego bilo cim drugim - dakle mogu da gledam osobu koju volim dok se krese sa nekim drugim i da ne budem ljubomorna, mogu cak da odem i citam novine u drugoj sobi (provereno) ali ... ne mogu da podnesem ideju da neko moze da me slaze a da ja to ne znam ... sto moze da preraste u patologiju ako osoba konstantno laze ... mozda jeste vid nesigurnosti ali ne .. ona ce mene da ostavi zbog nje - jer me nije nikad bilo strah da ce me neko ostaviti - singlehood mi nije stran i nije mi neprijatan cak naprotiv tako da ako se radi o nesigurnosti to je vise vezano za ideju da neko moze biti lukaviji :smeh:
Korisnikov avatar
By svejedno
Slazem se sa Tramp..ima raznih uzroka.

Prodjoh kroz vecinu i odlucio da je sve to sranje.
Korisnikov avatar
By unic0rn
to je najvishe stanje bolesnog ega.

"zasto on/a nije samo MOJ/a"
"zasto JA nisam dobio/la ....nesto...."
"kako neko MENI moze da ne odgovori na poruku"
"kako neko moze pored MENE da ima nekog drugog"

zabavno je sto je takav ego licemeran - nit mi svima i stalno pricamo istinu, niti mi bivamo sa svakim kome se svidjamo, niti mi uvek odgovaramo na tudje poruke, niti smo i mi 100% verni.

mada je ovo poslednje vec stvar dogovora, ipak je sluzilo kao ilustracija tog ludila.

i u tome nema ljubavi, nego nekog zivotinjskog instinkta za kontrolu i posedovanje drugih zivotinja i sprovodjenje sopstvene volje.

a samo treba shvatiti da ne posedujemo drugu osobu niti cemo i posle eventualnog "DA" istu posedovati, te da ona ima i uvek ce i imati pravo i da nas laze, i vara i kulira i sve radnje koje nasoj licnosti ne prijaju.

i zasto se nervirati oko toga, jer ne samo sto se mozda nikada nece desiti, i da se desi samo ste na vreme (valjda) odvojili zito od kukolja i idete dalje.

takve stvari se desavaju svaki dan, pa moraju nekada i vas da zahvate.
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by svejedno
Slazem se sa Tramp..ima raznih uzroka.

Prodjoh kroz vecinu i odlucio da je sve to sranje.
definitivno ali moze biti uzasno zabavno :skorpija:
Korisnikov avatar
By Oziris
Hmmm... prijatan osecaj ako je blago i kontrolisano, kada ispoljava druga osoba... Bolest - ako veza pocne da se bazira na tome... Da li sam ljubomorna? Nisam, dok mi neko ne da razloga za to... Onda postajem... I onda mi se ne svidja stanje u kome sam i onda sam nesrecna!
By Snow_Crystal
Originally posted by Adenim
Ja sam neljubomoran.
:iskolacen:
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne kolaci te okice, to ne znaci da ne volim...
By Snow_Crystal
Fuf sad mi je malo bolje....
Pa dobro a kako onda pokazujes ljubomoru,mislim mora da postoji zar ne? Ona cuci u svakom od nas.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Snow_Crystal
:fuf:
fuf?
Korisnikov avatar
By Adenim
:lol:
Ma naravno da postoji, to je ok, ali ne poznajes moje postove, cesto pisem provokativno da vidim reakcije... zabava radi zabave :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!