Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Sutekh
za mene bi bila misaona imenica to da budem u nekoj "vezi" sa dvojicom muskaraca istovremeno i to da ih obojicu volim barem podjednako istim intenzitetom. nema sanse.

jednog od njih dvojice bih sutnuo, ili bi verovatno njih dvojica mene sutnuli :P
Korisnikov avatar
By Dina
Pa nema obaveze da sve osobe budu zajedno u vezi... Evo nasla sam osnovne tipove poliamorije, a naravno pretpostavljam da svoj zivot i veze mozemo urediti kako zelimo, pa mogu biti neka podvrsta ovih vrsta poliamorije...

Types of Polyamory

There are three main variations of polyamory. In the first, "one relationship takes priority over others," as in a relationship that allows partners to include outside lovers (D. Corbett, personal communication, 3/17/99). Ties with the additional lovers are seen as a source of added joy and enrichment in the partners' lives (Peabody, 1982). There is asense that "sex and love are independent and sex should be enjoyed for its own sake" (Ramey, 1975, p. 518). The original couple considers their relationship to be their "primary" bond, and it is the relationship that they each devote the most time, energy and loyalty to. The emotional bonds with these other lovers may be close or they may be casual, but they are not as strong as the bond between the original partners. One sub-type is the 'swinging' relationship, in which two or more couples 'swap' partners for a limited time under strictly defined circumstances. Another sub-type is the 'open relationship,' in which one partner's taking a lover does not need to occur simultaneously with the other partner's doing so.

The next type of polyamorous relationship is one in which two or more relationships are of comparable weight, but the person's partners do not have a strong relationship with each other. (D. Corbett, personal communication, 3/17/99). Each of these relationships are considered to be of importance in the person's life, and significant time and energy is devoted to each.

The third type of polyamorous relationship is the poly-family: "an inter-relationship of 3 or more people, in which there is a strong relational commitment between all members (which may or may not include sex)" (D. Corbett, personal communication, 3/17/99). The members spend significant amounts of time together as a group, and the well-being ofeach person is a significant priority to each of the others.

This is not an exhaustive list of potential polyamory configurations, but these are the main patterns upon which specific relationships are typically negotiated. What these relationships have in common is a rejection of the expectation that one partner can meet all of the other's relationship needs - emotional, social, sexual, economic, and intellectual (Peabody, 1982, p. 428). Polyamory is seen as enhancing both personal and interpersonal growth, as closer associations with people who have among them a wide variety of personality traits and personal strengths are formed.

http://www.polyamory.org/~joe/polypaper.htm#TypesOfPoly
Korisnikov avatar
By Mage
Jako sam skeptičan povodom svega toga...

No, ako nekome tako odgovara, neka izvoli ;) Mada ja pre mislim da je ona varijanta da je jedan partner poligaman i da mu treba sex sa strane, a drugi ga isuviše voli pa ne želi da ga ostavi te jede njegova govna. Naravno, posle mnogo drame, svemu tome će doći kraj i svi će biti slomjenog srca i neki će možda i završiti na lekovima...
Korisnikov avatar
By Dina
Pa sad Mage ako je osoba takva da pristaje na sve i svasta radi neke druge osobe, to isto moze ciniti i u vezi jedan na jedan...
Korisnikov avatar
By Sutekh
Pa nema obaveze da sve osobe budu zajedno u vezi... Evo nasla sam osnovne tipove poliamorije, a naravno pretpostavljam da svoj zivot i veze mozemo urediti kako zelimo, pa mogu biti neka podvrsta ovih vrsta poliamorije...
Kapiram ja sve to, ali ja to ne umem i ne mogu.
Ja sam osoba koja se gadi prostituisanja emocija, tipa kao mozemo da vidimo u "sve za ljubav" i ostalim trash emisijama. I to je zbog toga sto ja generalno ne mogu da zavolim nekoga lako. Ali kada zavolim onda tu osobu zavolim toliko intenzivno da ga volim celom telom i dusom.
A to mi se desilo jedanput samo. Ne vezujem se tako lako za ljude, kapiram da sam pomalo i mizantrop.
Mogu skapirati poliamoriju kao u slucaju da sam sa tim nekim u vezi, recimo 20ak godina i da sam jednostavno poceo da ga volim drugacije.

Ko moze, super.

edit: desilo mi se bas skoro da je lik sa kojim sam bio pokusao da me uvuce u njegove trougle i cetvorougle. prvo me je upoznao sa jednim bivsim, pa sa drugim bivsim, pa je hteo da me upozna sa zenom, pa je hteo da ja spavam na njihovom krevetu kad ona nije tu (a da prethodno dodjem kod njega kuci), pa smo isli na rodjendan od tog jednog bivseg, pa smo se videli sa nekim likom sa kojim se pohvatao i kome je popusio i tako.
Bre i to sve u roku 3 nedelje.

No thanx.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dina
Pa sad Mage ako je osoba takva da pristaje na sve i svasta radi neke druge osobe, to isto moze ciniti i u vezi jedan na jedan...
Slažem se, ali moraš priznati da ima jako puno ljudi bez imalo dostojanstva...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Sutekh

pa je hteo da me upozna sa zenom, pa je hteo da ja spavam na njihovom krevetu kad ona nije tu (a da prethodno dodjem kod njega kuci)

OMG :shok:

Pa s' kim si ti to bio pobogu? Nisi valjda jedan od onih što se lože na oženjene? :lol:
Korisnikov avatar
By Sutekh
sa popom :lol: a to sam saznao tek kasnije.

znam jednu stvar, a to je: da ukoliko samo naslutim da je taj neko sa kojim sam biseksualan i da ima zenu/decu i tako te kofere, dobija momentalnu sut kartu.
Korisnikov avatar
By Mage
sa popom :lol: a to sam saznao tek kasnije.

znam jednu stvar, a to je: da ukoliko samo naslutim da je taj neko sa kojim sam biseksualan i da ima zenu/decu i tako te kofere, dobija momentalnu sut kartu.
Hahaha :lol:

Dobro veliš :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Ako samo naslucujes postojanje veze itd a osoba ti to otvoreno nije rekla, onda ona nije u poliamoriji nego u vezi jedan na jedan sa varanjem... Poliamorija je onda kada svi clanovi koji su ukljuceni znaju za nju. Mislim da je to vazna razlika. Jer ako se nekom ne svidja varanje iza ledja u nekom odnosu jedan na jedan onda to nije zamerka poliamoriji nego klasicnim vezama.
Korisnikov avatar
By Azdaja
kao sto rece sutekh, kapira on sve to, ali on to ne ume i ne moze...

ne mogu ni ja :nono:
Korisnikov avatar
By Mage
Poliamorija bi možda funkcionisala u društvu u kome je evolucija išla jednim drugim pravcem i ljudska svest i psihologija bili na "višem" stupnju bez potrebe za posesivnošću i sebičnošću.

Ovako u našem društvu i našem svetu, pošto se svi borimo za opstanak i grčevito držimo za to što imamo, nema vajde od poliamorije... utopistička ideja.
Korisnikov avatar
By Dina
Pa ne znam za sve ali znam da ja ne bih trpela nikog ko me uopste podvodi pod "sve" to prvo, na to sam posebno alergicna ali takodje ne bih tolerisala ni da misli da moze da me ima, ko me grcevito drzi, ko je posesivan, niti sebican... no, no... Slazem se sa tobom utoliko da sto je drustvo slobodnije ljudi slobodnije i izrazavaju svoje zelje pa onda su i veze raznolikije... ali u svakom drustvu mislim da ima i nase odluke i toga sta trazimo, tolerisemo itd.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ako samo naslucujes postojanje veze itd a osoba ti to otvoreno nije rekla, onda ona nije u poliamoriji nego u vezi jedan na jedan sa varanjem... Poliamorija je onda kada svi clanovi koji su ukljuceni znaju za nju. Mislim da je to vazna razlika. Jer ako se nekom ne svidja varanje iza ledja u nekom odnosu jedan na jedan onda to nije zamerka poliamoriji nego klasicnim vezama.
Kapiram razliku. On me je spremao na to pricajuci mi upravo o poliamoriji.. Kako on misli da on "to" moze. Ja sam bio u fazonu "whatever", zato sto se nisam zaljubio u njega. Bio mi je drag i simpa, dok nisam otkrio da je pizdun :lol:

Ako je on sposoban da zavoli (rano je bilo govoriti o ljubavi, ali kapiras sta hocu da kazem) dve ili tri ili 50 osoba istovremeno, istim ili slicnim intenzitetom onda njemu poliamorija svakako nije strana. Ja bi to nazvao promiskuitetom i emotivnom prostitucijom, jer sam malo staromodan sto se tice pojedinih stvari.

Sta znam, ako bi ja, kao i svi mi imali jos jedan par genitalija na raspolaganju, ili da budem kulturniji, dva srca, onda bih mogao verovatno da sprovedem citavu ovu situaciju u delo ili barem da budem otvoren sto se toga tice.
Ni jednog trenutka ne osudjujem koncept poliamorije.. Ko moze, super. Ali ja kada volim, onda u mom srcu nema mesta ni za koga drugoga.

Svaki covek je Univerzum za sebe. I ako nekoga zaista volis svojim bicem, taj neko ti nece dosaditi i neces imati potrebu da sedis na dve stolice.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Pa ne znam za sve ali znam da ja ne bih trpela nikog ko me uopste podvodi pod "sve" to prvo, na to sam posebno alergicna ali takodje ne bih tolerisala ni da misli da moze da me ima, ko me grcevito drzi, ko je posesivan, niti sebican... no, no... Slazem se sa tobom utoliko da sto je drustvo slobodnije ljudi slobodnije i izrazavaju svoje zelje pa onda su i veze raznolikije... ali u svakom drustvu mislim da ima i nase odluke i toga sta trazimo, tolerisemo itd.
Pa poliamorija svakako nije strana covecanstvu, kao ni bigamija.
Kad nekoga volis, onda mu dajes i slobodu. Ali ne verujem da bi mu bas dao toliku slobodu. Posesivnost i sebicluk su patoloska stanja. Ja sam imao ogromnih problema sa depresijom (pa ono kad smo se videli u Times-u ja sam bio pod anti depresivima, ako se secas), bas iz razloga sto mi je bivsi ruiniralo mozak sa svojim patologijama. Ta stanja bas i nemaju veze sa ljubavlju. Sa zaljubljenoscu verovatno i da.
Korisnikov avatar
By Dina
Sutekh,
svaki covek je Univerzum za sebe - sa tim sto si rekao se svakako slazem :)

A ovaj gore post gde sam govorila o posesivnosti i sebicnosti i tome slicno je reakcija na prethodni Mage-ov post, gde je on rekao otprilike da je to uobicajeno za sve, pa sam ja morala da se distanciram ;)

Meni se dopada koncept poliamorije a nisam nesto posebno zaljubljiva, da ne kazem da nisam uopste :lol: Vec smo na nekim temama raspravljali da li npr aseksualna osoba moze da bude u poliamoriji (to smo raspravljali u transrodnom forumu u kutku za aseksualce), mislim da smo i za nezaljubljive raspravljali takodje. A u svakom slucaju moj odgovor bi uvek bio da moze - ako se vratimo na onu prvu recenicu iz posta koju sam preuzela od tebe. Mada verujem ipak da ce se za koncept poliamorije ipak opredeljivati cesce oni koji su zaljubljivi... Svejedno ja bar ne gledam da neko ko je u monogamnoj vezi voli vise a ni manje od nekog u poliamoriji. To zato sto se osecanja ne mogu meriti kao neke fizicke stvari, niti imaju ta ogranicenja da ce se ljubav iscrpsti... Meni se dopada ono poredjenje sa prijateljima, kako mozemo imati vise prijatelja tako isto mozemo imati vise ljubavnika/ljubavnica i ne znaci da nam nisu posebni, da ih ne volimo sto ih je vise, isto kao sto mozemo voleti i vise prijatelja. Razlika je u onom naucenom - uobicajeno je da moze biti vise prijatelja ali nije da se ima vise ljubavnika, ako se i ima oni se skrivaju, ne znaju... Ovde se situacija malo okrece, ali postaje i iskrenija, posto ima mnogo ljudi koji varaju partnere i kada bi se oni opredelili za koncept poliamorije - partner nije vise neko ko se zamajava, nego mu se prica o sopstvenim zeljama, potrebama i sl. Jedino sto nestaje u poliamoriji mislim je taj osecaj da smo nezamenljivi, jedini potrebni nekom u zivotu u svakom pogledu, centar oko koga se okrece neciji zivot itd. Mislim da su to inace cesto iluzije, ali dobro kome su potrebne takve stvari, pa makar bile i iluzije, svakako nije za poliamoriju... Ja malo drugacije gledam na zivot, postoji samo jedna osoba koja ce mi biti centar sveta a to je dete ako ga budem imala, ili ako bude vise dece eto vise centara ;) A i sada postojim ja sama i postoji moja sestra... Sto ne znaci da ne ostaje dovoljno prostora za partnerske ljubavi, prijatelje i sve druge osobe... upravo sto mislim da ljubav nije kolicinski ogranicena. Ali te druge osobe su moj izbor i onda su one tu ako mi obogacuju zivot, ulepsavaju ga, ako se osecam bolje sto su tu, ako vise napredujem nego inace, ako u njima imam podrsku i prijatelje, ako mi je zivot zanimljiviji sa njima...
Korisnikov avatar
By EYA

Pa poliamorija svakako nije strana covecanstvu, kao ni bigamija.
Kad nekoga volis, onda mu dajes i slobodu. Ali ne verujem da bi mu bas dao toliku slobodu. Posesivnost i sebicluk su patoloska stanja.
a gde je granica slobode? ili si slobodan ili nisi.

patoloskih delova licnosti se treba osloboditi u potpunosti, ne samo onda kada je neko ponasanje drustveno neprihvatljivo, vec i onda kada ga drustvo namece.
ne postoji drustvena zajednica ciji su principi zivljenja u potpunosti ispravni, citav svet (narodi, religijske zajednice, drzave, porodica, idt.) se neprekidno menja, raste, usavrsava i poboljsava. a svaka promena pocinje od pojedinca ka grupi.

dakle, Ljubav i posesivnost nemaju niceg zajednickog, sem sto mnogi ljudi za ovo drugo misle da je ono prvo.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by IriS
Originally posted by EYA
ja iskreno tako mislim :hyper:
misliti i cveće brati... :volinevoli:

:lol:
braces ti sa mnom "cvece" jednog dana sa sarene poliamorske livade... :bouncy:
a dotle se slobodno smej, Ljubavi moja najveca :love:
Korisnikov avatar
By Mage
Ahh... vidim da me niste razumeli :) Nisam hteo da kažem da je ljubav posesivna i sebična...

No, nebitno ;)
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by EYA
˝ljubav nije nesto sto kad nekom das - vise nemas, vec upravo suprotno; ljubav se daje i zatim vraca umnozena˝
OMG, toliko mi se sviđa ova misao da sam morao da je stavim u potpis!
Korisnikov avatar
By zozefin st
ja sam bila u poliamoriji na neki nacin... i nije mi se svidelo(mada u to vreme nije mi ni preterano smetalo), devojka sa kojom sam bila je imala paralelnu vezu sa jednim momkom, ja i on se nismo nikad gotivili, ja sam znala za njega, ali mislim da on nije znao za mene i nju...
edit: ustvari prilicno sam sigurna da je znao za mene, iako je to saznao na indirektan nacin...
Korisnikov avatar
By zozefin st
sad mi je smesno, al kad sam bila mladja, i smatrala sam sebe biseksualnom, mastala sam o tome da ja imam i decka i devojku istovremeno, i smatrala sam da bi me to upotpunilo, i zadovoljilo...
By dukkehjem
Ja mislim da ne bih mogao istovremeno da dve osobe volim podjednako, ali mi uopste ne bi smetalo da osoba koju volim pored mene voli jos neku osobu... u tom kontekstu poliamorija mi je skroz divna stvar! Zasto bih voljenoj osobi uskracivao zadovoljstvo i samoostvarivanje kroz jos jednu vezu?
Jedino sto ne bih voleo da me laze, a laz n e m a veze sa poliamorijom.
I bas mislim da jesu heteronormativni sabloni ponasanja uticali na to da je nekome poliamorija boze sacuvaj.
Voleo bih samo da i treca osoba bude ok prema meni, odnosno da ni ona ne bude ljubomorna. E, sad, ako takva treca osoba postoji to bi bilo genijalno i siguran sam da bi sve funkcionisalo bez ikakvih problema.
Poliamorija je, po meni, predivna stvar, posebno ako je posledica sustinskih emocija, a ne samo isprazna forma i dendizam, jer ako je pomodarstvo onda nece ni funkcionisati i bas mislim da je to i razlog sve te frke po NY koja je pominjana...
Korisnikov avatar
By Dina
Jeste li gledali veceras emisiju "crveno" na enteru? Ako ste gledali pricajte sta je bilo, sta se pricalo!

Ja ukljucila tek na kraju, vidim o svingerstvu, pa dobro malo gledam.. kad posle se ispostavi da je emisija bila i o poliamoriji, da drugi gost drzi neke radionice o poliamoriji... Ijaooo ja jos ne mogu da verujem da kod nas ima takvih radionica i da se o poliamoriji prica na tv, nisam mislila da cu to doziveti u ovom zivotu...

:balerina:

Ponedeljkom ima repriza te emisije, nadam se da je necu propustiti, ili da se nece dogoditi da ovaj put nema reprize, gledaoci bili sokirani... Haha verujem, i ja sam samo u pozitivnom smislu... :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Evo mislim da sam nasla to vezano za radionice o poliamoriji:

Isceljujuća moć poliamorije
Autor: Zdravije...
nedelja, 09 maj 2010 00:00

Da li volite jednakim kvalitetom (čisto i bez interesa) i svog partnera/partnerku i svoje bliske prijatelje? Da li (ste sposobni da) jednakim kvalitetom volite i svog partnera (svoju partnerku) kao što volite i svog sina, oca.. (kćerku, majku)? Da li verujete da posedujete potencijal za mnogo više ljubavi nego što je trenutno ispoljavate? Da li znate kolika je isceljujuća moć energije Ljubavi? Da li ste svesni koliko blokiranje tokova energije Ljubavi blokira i isceljujuće procese u vašem organizmu? Da li želite da pokrenete te procese na jednostavan i vrlo ugodan način?

Mnogo ljudi današnjice razočarano je vladajućim konceptom ljubavi, koji sebe najčešće predstavlja kao monoljublje. Njegove negativne strane naročito su došle do izražaja u novom milenijumu, jer je ubrzanje života dovelo do potrebe osvajanja još većih sloboda u Ljubavi, ali naravno, ne bilo kakvih, nego odgovornih sloboda, koje imaju za cilj oslobađanje blokiranih energija Ljubavi.

Novi koncept tj. poredak ljubavi, koji je u svetu najpoznatiji kao poliamorija ili višeljublje, ali se u duhovnim krugovima koriste i izrazi kao što je sveljublje, mnogoljublje, univerzalna ljubav, ili naprosto, Ljubav (sa velikim Lj) širi se, naročito u velikim gradovima sveta, velikom brzinom.

O ovome, ali i o svemu drugom u vezi sa konceptom poliamorije više reči bilo je na predavanjima i radionicama u centru "Zlatni put", Majke Jevrosime 11, stan 10 (12.4.), kao i u beogradskom Udruženju građana "Mi za naše zdravlje. Uradi sam", Brankova 32 (19.4.).

Sledeće predavanje i radionica o poliamoriji održaće se 15.juna, u udruženju građana "Mi za naše zdravlje. Uradi sam".

Život u ljubavi, koji karakteriše odsustvo ljubomore i posesivnosti, a istovremeno i promena težišta ljubavnih i sličnih veza sa telesnog na duševno, u njegovom neizmernom bogatstvu predstaviće urednik ovog sajta, Goran Kojić.

http://www.zdravzivot.com/Kratke-vesti/ ... orije.html
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by EYA
˝ljubav nije nesto sto kad nekom das - vise nemas, vec upravo suprotno; ljubav se daje i zatim vraca umnozena˝

te, sto vise partnera, vise umnozene ljubavi... orgy love... :grouphug:
Korisnikov avatar
By Dina
Sad sam gledala emisiju, meni nije donela nesto posebno novo... ali ljudi koji su se javljali su bili sokirani, zaprepasceni... bilo je nekih koji su se javili da podrze ali ostali... Mada po meni bilo je vise reci o svingerstvu nego o poliamoriji... Pominjala se i gej populacija u smislu da su svingeri koje je zvala u emisiju odgovarali da ne bi dosli jer bi prema njima bila veca diskriminacija nego prema nekome ko je gay. E sad kako to izmerise to je pitanje i da li je bas tako...
Korisnikov avatar
By Oziris
Potpuno razumem sta termin poliamorija znaci u njegovom iskonskom smislu i apsolutno podrzavam postojanje istog, kao sto i pozdravljam ljude koji su u stanju da vole nekoliko osoba istovremeno ili da budu sa ljudima koji vole nekoliko ljudi istovremeno, no:

- Na moju veliku zalost, moje emocije i altruizam nisu evolutivno na tako zavidnom niovu da bih se mogla ostvariti na taj nacin, a jos manje u stanju biti sa osobom sposobnom za poliamoriju.

Usko, staromodno, teskobno, "nisko" i posesivno kakvo jeste, ja volim da u ljubavi "pripadam" samo jednoj osobi i najvise volim kada tu u emotivnom smislu nema mesta za druge osobe.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!