Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by avalon
Gledaj ovako... Bolje je da budes sam nego sa bilo kim :lizalica:
potvrdjujem i potpisujem:deda:
Korisnikov avatar
By Egmont
Ja sam 32 godine sam i sta mi fali?
Korisnikov avatar
By iJazz
OffT: Ovo me podsetilo na onu temu o ONS-ovima od pre koji dan...
Originally posted by Abyss
Da li mislite da je najbolje kad je covek sam, tj. nema gay vezu, jer je to najbolji nacin da ostane srecan?
Ok, hajde ovako: ne mislim. To ne znači da ne mislim da je najbolje kad je neko sam, već jednostavno da nemam neko mišljenje o tome šta je univerzalno dobro. Imam mišljenje koje govori šta mislim da bi za mene bilo najbolje, što ne znači da će to važiti i za druge. Samim tim mislim da ne mogu reći šta smatram tom "ultimativnom srećom". Zapravo, mislim da ne postoji tako nešto kao što je ultimativna sreće, the One and Only.

Dakle, s jedne strane, imamo one koji zadovoljenje pronalaze unutar veze sa nekom osobom/nekim osobama, super. S druge strane neko može reći da je srećan kad je sam, da ga ne zanimaju veze i ostalo, što je opet sasvim ok shvatanje. Opet, postoji i varijanta skakanja iz veze u vezu što nekome može pružiti zadovoljstvo... Who am I to say that he's wrong?

Da sumiram: znam šta meni odgovara i ne mogu reći šta drugima odgovara. That's it.

(ovaj post je posvećen svima onima koji su govorili o tome šta je najbolje za sve, I give all my loving to them Slika)
Korisnikov avatar
By Natalie13
hlaefdige se slozila sa avalonom, a ja cu da se slozim sa hlaefdige. u drugom delu. bas tako, tek tad kad umes biti sam, prestaju da vaze pogresni razlozi ulaska/bivanja u vezi (nazalost, ne svi. misliiiiim, pogresni razlozi). nesto kao - umece samovanja kao predispozicija veze.
Korisnikov avatar
By Bole
Zajebano je biti sam ali je jos zajebanije biti sa nekim ko ce da ti povremeno kida zivce i da covek to trpi....
Korisnikov avatar
By Abyss
Eto, i ja da dam svoj komentar.

Mislim da je najbolja zlatna sredina, prija i samoca, prija i veza, ali to sve treba lepo ukombinovati kako bi covek bio srecan. :D
Korisnikov avatar
By donquijote
Ne znam kako vi, ali ja sam već 4 godine sam i sada mi samoća baš teško pada. Voleo bih da imam nekog ko će me voleti i koga ću ja voleti. Zapravo ta osoba već postoji samo što ON još uvek ne zna da ga volim, ali će uskoro saznati
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by bigirl
Niko nije srećan jer je sam.

Prividna sreća koju pruža ta "usamljenost" je višak slobodnog vremena, nemanje "obaveze" i sl.

Ljubav je najveća sreća koja nekoga može da strefi.

Ovo prosto nije istina.
Korisnikov avatar
By m..
Anyway, ja sam sasvim ok solo, ne osecam se nevoljenom i ne znaci da ne volim nekoga, sasvim dobro mi je i kad imam ljubavnicu, vezu sam imala tipa jednom i bila jako nesrecna u njoj (pogresna osoba, jebiga).. Anyway ono sto ja zovem ljubavnicama, neko drugi bi verovatno zvao devojkama, ne znam, ja prvim tu distinkciju, ne znam... Malo se gubim ovde, ne umem da obasnim neke stvari.
By Liquid Fluid
Slazem se.....
dzabe ako si u vezi u kojoj ni ti ni osoba s kojom si nije srecna ili ako ne postoji uzajamna ljubav...tad se samo stvari komplikuju a na kraju uvek neko bude povredjen! Zato smatram da je bolje ako je neko i sam ma koliko nekad bude tesko nego da gradi iluzije u vezi koja je zasnovana iz straha od usamljenosti...
By Çâðê_DUP
iz nekog tamo clanka:

Usamljenost je vrlo moćan osjećaj. Može voditi u depresiju, bolest, čak samoubojstvo. Iako može češće pogoditi starije ljude, bolesne ili hendikepirane, vrlo je rašireno među mladim ljudima također.

Istina je da u mnogim zemljama moderna kultura naglašava individualnost, a ne grupnost ili obitelj. Često je nametnut pritisak “samo-dovoljnosti” ili zatvorenosti. Mnogo mladih ljudi žive sami, često daleko od obitelji i prijatelja zbog posla ili fakulteta. Pritisak života možda ne ostavlja dovoljno vremena za kvalitetne odnose.

Pogled iz ugla seksa

Moderne kulture nam kroz TV, filmove i knjige govore da je jedina smislena veza ona romantična ili seksualna. To nije istina, ali mi to povjerujemo.

Ako nemamo takvu vezu (odnos), osjećamo da smo promašili Ili pokušavamo pronaći smisao u takvim vazama, ali često ne uspijevamo. Ako su te veze privatne i zatvorene, ako ne ostavljaju prostora za druga prijateljstva, kada se završe mi nemamo ‘stvarnih’, ‘uobičajenih’ prijatelja kojima se možemo obratiti.

Dr. Chris andrew, psihijatar, kaže:

“Usamljenost je univerzalna. Ja imam mnogo pacijenata, posebice onih koji nisu u braku, koji imaju snažan osjećaj da nisu dijelom ‘obitelji’, da se nisu uspjeli ‘povezati’. Osjećaju se neispunjenima, da nikome i nigdje ne pripadaju te da nisu u onome što se smatra ‘normalnim’.

Što je iznenađujuće, nisu samo mirne, sramežljive osobe one koje osjećaju usamljenost. To također može biti osoba koja je uvijek na svim zabavama, koja se uvijek šali, smije, koja djeluje otovreno, ali se ipak boji stvarno povezati s drugima, koja druge ljude drži na distanci. Takve osobe, čini se, imaju puno prijatelja, ali u svojoj nutrini one pate. Takvi ljudi su često bili povrijeđeni u djetinjstvu emotivnim ili seksualnim zlostavljanjem."

Postoje li odgovori?

DA! No ipak ćete se morati potruditi! Evo nekih ideja o kojima valja razmisliti:
Zapamtite, vi niste jedini koji se tako osjeća - otprilike 25% ljudi oko vas osjeća isto. Zato napravite prvi korak!
Imate li nekakav hobi ili nešto što vas zanima? Pronađite skupinu koja ima isto zanimanje i priključite joj se.
Ne tražite odgovor na usamljenost u seksualnom odnosu. Mnogi ljudi, posebice djevojke, idu od jedne kratkotrajne seksulane veze do druge u očajničkoj potrazi za bliskošću i smislom. Muškarci koje pronađu obično žele samo seksualnu stranu veze i ne pružaju više za uzvrat. Vi ste vrijedniji od toga!
Čak i u stabilnoj, dugotrajnoj vezi ili braku ne biste trabali očekivati od svoga pratnera da zadovolji sve vaše emocionalne potrebe. On/ona bi svakako trebali zadovoljiti puno vaših potreba jer bi vaš partner trebao biti vaš najbolji prijatelj. Ali biste svakako trebali imati mrežu dobrih odnosa s drugim prijateljima, davati i primati potporu i pomoć.
Može se činiti lako proživjeti naš život kroz zamišljene odnose iz filmova i knjiga ili čak veze preko Interneta. No, takvi odnosi nisu stvarni! Likovi is filmova i knjiga se ne ponašaju i ne razgovaraju kao stvarni ljudi! To je svijet mašte, vrlo različit od stvarnog svijeta. Živite u stvarnom svijetu!
Biti željen i potreban je veliki odgovor na usamljenost. Postoji li neki način na koji možete pomoći drugim ljidima? Možete li nešto učiniti kao volonter? Posjeta bolnici, starim ljudima, pomoć u centru za savjetovanje, pomoć u institucijama za ovisnost... spisak je beskonačan. Ili samo naučite biti osoba koja sluša, koja može razumjeti kako se drugi ljudi osjećaju i koja im može pomoći. Kroz pomaganje drugim ljudima mi stječemo prijatelje i napuštamo usamljenost!
Nemojte čekati da netko drugi napiše pismo (e-mail ili telefonira) vama - vi prvi napravite korak. Ako se oni čine prezauzeti, to ne znači da vas odbacuju. Pokušajete drugi put!
Nemojte previše piti - to može oduzeti osjećaj usamljenosti na par sati, ali ne rješava stvarni problem.
Možda se osjećate udaljenima od drugih ljudi zbog pogrešnih stvari koje su vam učinili ili rekli, ili zbog stvari koje ste vi učinili ili rekli drugima. Ove stvari dižu zidove među nama. Pronađite načina da ponovno budete prijatelji. Ne budite pre ponosni da tražite oproštenje, čak i ako mislite da je to bila greška druge osobe!
Ako ste bili povrijeđeni kao dijete kroz emocijalno ili seksualno zlostavljanje ili ako ste imali loš odnos s roditeljima, nemojte zakopavati te osjećaje. Moguće je pobjediti ove povrede.
Korisnikov avatar
By mmiki
UZIVAJ U ZIVOTU!!! ZIVOT JE SAMO 1!!! Posle vise ne postojis...NE POSTOJIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trudi se da lose, kako god znas, potisnes u sebi. Mozda nemam muda za outovanje, ali priznao sam sam sebi sta sam i TRUDICU SE DA UZIVAM U TOME!!! Ipak, mozda sam ja jos uvek dosta mlad, pa se nadam ruzicastom svetu. Ali nikada sebi nebih oprostio da potisnem deo svog zivota. Kao da potpisujes ugovor o poklonu dela tvog uzivanja u zivotu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
andjela777:hail:

pametnice nasha (ovo je receno onako, bas od srca...) divan clanak...:andjelak:
Korisnikov avatar
By tramp
aham bila sam jako zadovoljna dok sam bila "sama" i cini mi se da sam puno manje zadovoljna kada sam u vezama osim onog nekog pocetnog ushicenja koje me uvek zezne pa se zaletim u zivo blato ... sad ce neko da se nadje da mi kaze da sve to nije tako kad nadjes pravu/og ali mozda neki nisu stvoreni za veze?

nemam pojma ali svi ovi u ljudi u mom zivotu su poceli da smetaju mom radu i pocinjem da se osecam nezadovoljno sto mi se nikad nije desilo dok sam bila "sama"
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by unic0rn
Ne treba se ni smuvavati samo da bi zadovoljili svoju sebichnu potrebu da budemo s nekim, ili mozemo da kazemo da smo s nekim, a ne treba ni glumiti ledenu kraljicu.
Zlatna sredina se i u ovom slucaju pokazuje kao najbolje resenje.
Ja prosto ne znam sta da radim. Kad sam sam, zelim da budem u vezi, a kad stupim u vezu, smorim se od nje vec posle nedelju dana.
To je zato sto vremenom apetiti rastu, ali ne i osecaj zadovoljstva. Ja obozavam zadovoljstva, snazne emocije, strast, a svega toga u vezi posle nekog vremena nestane.
Sad sam vec u fazonu da se odreknem zaljubljivanja, zanesenjastva i da se sa nekim vrsnjakom ( ili malo starijim ) skrasim u zajednistvu bez trzavica i nekih vecih iznenadjenja. A kad ostarimo, sedecemo pod nekom kajsijom ili kruskom i cantrati. ( Ovu ideju o sedenju pod kajsijom i cantranjem sam pokupio od Diogeniusa. Jako mi se svidja ta vizija. )
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by *deni*

Zlatna sredina se i u ovom slucaju pokazuje kao najbolje resenje.
Ja prosto ne znam sta da radim. Kad sam sam, zelim da budem u vezi, a kad stupim u vezu, smorim se od nje vec posle nedelju dana.
To je zato sto vremenom apetiti rastu, ali ne i osecaj zadovoljstva. Ja obozavam zadovoljstva, snazne emocije, strast, a svega toga u vezi posle nekog vremena nestane.
Sad sam vec u fazonu da se odreknem zaljubljivanja, zanesenjastva i da se sa nekim vrsnjakom ( ili malo starijim ) skrasim u zajednistvu bez trzavica i nekih vecih iznenadjenja. A kad ostarimo, sedecemo pod nekom kajsijom ili kruskom i cantrati. ( Ovu ideju o sedenju pod kajsijom i cantranjem sam pokupio od Diogeniusa. Jako mi se svidja ta vizija. )
jao deni.... idila.... nekako sam te uvek i zamisljao tako... verovao sam da je ovo sto si prolazio do sad samo put koji si morao proci do spoznaje pravih vrednosti, i najiskrenije se nadam da cete tu kajsiju iskoristiti bar za koji kazan rakije...:hekla:
Korisnikov avatar
By d` Winter
navika je i jedno i drugo...kad se navuces na vezu prija ti sigurnost veze,a kad si sam,sigurnost samoce...u principu i jedno i drugo su krajnosti,a i jedno i drugo je potrebno za dusevni mir i mentalno zdravlje...
zato kao sto neko rece,a i cika Aristotel birajte zlato u sredini da biste bili duhovno bogati :lizalica:
By Çâðê_DUP
zavisi od senzibiliteta osobe, takodje, kako podnosi samocu, tj. soliranje. :saint2:
biti s nekim samo zato sto to "tako treba" je glupost. sve ili nista.:protest:
By srbija
nisam za neke sex-i warijante,trazim isklj wezu jer zelim nekoga da wolim i obrnuto,prwa veza mi se osladila i prezadowoljan sam
ali wrlo je tesko naci da ti se swidi swe ono sto trazis,,,malo wise biram ... a ko ne bira :backstab:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
@Abyss
Ma sta te boli kita dok imas sa kim da cirkas. :lol:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by hlaefdige
ovde se potpuno slazem sa avalonom da je bolje biti sam nego sa bilo kim... stavise, to bas cesto formulisem upravo istim recima... smatram da i ne mozes da budes stvarno sa nekim dok ne naucis da budes sam... tek tada imas sta da ponudis nekome... i tek tada si siguran da si sa nekim zato sto je to bas tako dobro...i samo zato..
Potpuno se slazem sa ovim!

A kada bih ja sada kontemplirao nad pitanjem zasto nisam sa nekim sada...
To bi bilo otprilike ovo...

Nekako je u 99% slucajeva kod mene bilo to...da sam se ja uvek svidjao drugima i pristajao na 'vezu' ... iz ciste moje gluposti jer nisam hteo da povredim tu osobu jer je bila mnogo i ludo i ne znam sta sve zaljubljena u mene...
A onda sam shvatio - too late, but better than never - da :
1. ne zelim vise da budem sa osobama kojima se ja svidjam i da od sebe pravim humanitarca jer drugog ne zelim da povredim, a sve vreme povredjujem sebe!
2. Ako ne mogu da imam onog ko se meni svidja ( i daj boze da se i ja njemu zasvidjam vremenom ) onda NE ZELIM NIKOG!

Iz ovoga sledi da mi je ponekad mnogo tesko kada vidim da se sve vrti u krug...
Postoje oni koji su zaljubljeni u mene, a oni meni nista ne znace...a ja sam zaljubljen u nekog drugog kome ja nista ne znacim...
Tj, ponekad uhvatim sebe kako razmisljam da je bolje imati nekog pored sebe, a onda razmislim i zakljucim da cu se ja osecati mnogo gore posle 'toga neceg'... tako da odustajem od ideje da imam nekog pored...
Na kraju krajeva, ne volim da lazem, a ovo bi bilo laganje i sebe (da sam pobedio samocu ili whatever) i druge osobe da mi ona nesto znaci i d ace u buducnosti biti jos bolje

Iz ove samoce sam izasao definitivno kao bolja osoba jer sam vreme ulozio da se 'popravim' i fizicki i duhovno...

U svakom slucaju, pre bih izabrao teretanu ili knjigu, nego da izadjem na date sa nekim za koga unapred znam da nije ono sto bi meni odgovaralo
By ~ Le Saint X ~
Da mozda bolje ilustrujem...
Evo jedne moje pesme koja to - mislim - dobro izrazava....

I KNOW…BUT…

I know you want me to feel special
‘Cause that’s what I am to you
But it seems not right to me
‘Cause I don’t feel the same way about you

I know by your side I’ll be protected
‘Cause you say I am the jewel you want to keep
But your arms won’t please me the way you want
‘Cause what I seek from you is friendship

I know that maybe I’m running away from something
I will never be able to find
And that thought is haunting me
‘Cause ether possibility of love is constantly in my mind

And love is exactly what I’ve been searching for
For years with no success whatsoever
I’ve been let down so many times that
I promised myself I’ll be bewaring of it forever

And now that I see love in your eyes
I curse my fate night and day
‘Cause you’re not one of those guys
To whom I’d love to give my heart away

I will deceive myself, consequently lie to you
That I’d love you equally though we both know it’d be untrue

I know what is it that I could receive from your side
And the thought of it appeals to me
But my affection for you is not stronger than pride
‘Cause you’re not the one I dream to be with me
And I am sorry…

I know if I let you go, what I’m letting go too
And I’d be a fool that to do
But loneliness is what I got use to
Loneliness is what I got use to

I know that maybe I’m running away from something
I will never be able to find
And that thought is haunting me
‘Cause the possibility of love is constantly in my mind

And love is exactly what I’ve been searching for
For years with no success whatsoever
I’ve been let down so many times that
I promised myself I’ll be bewaring of it forever

And now that I see love in your eyes
I curse my fate night and day
‘Cause you’re not one of those guys
To whom I’d love to give my heart away

I will deceive myself, consequently lie to you
That I’d love you equally though we both know it’d be untrue
By ~ Le Saint X ~
I da dodam nesto...
kao da vec nisam mnogo rekao...

Na kraju, mislim da je bezveze da ja cmizdrim kako sam usamljen, kako mi treba decko ( jer to je jedino sto mi treba da bih bio 'zaokruzen')
kada ljudi po svetu gladuju, ginu u ratovima, nemaju dom, nemaju nista, a ja imam sve ( osim tog decka) i da zbog toga lementiram nad svojom sudbinom..
Korisnikov avatar
By ns.happy
bila je jedna pesma od bekstritbojsa cini mi se ''you not alone...''
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Da ne poznajem licno nekoliko forumasha koji su ovde postovali josh bi im i poverovao!!:wcsolja:
Korisnikov avatar
By ns.happy
imenuj ih ray! da vidimo ko to lupa! :pop:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
ne baratam imenima (protivzakonito)
aliv 60%:nazalost:
Korisnikov avatar
By d` Winter
COVEK je stvoren za mnooooogo toga,ali ne i za SAMOCU!!!!!!!
Korisnikov avatar
By xfreelancer
well, ovo je 2 complicated. obicno ljudi misle da su miserable zato sto su sami i da im je potreban neko da bi dao smisao njihovom zivotu i ulepsao ga. covek jeste socijalno bice i samoca ume da bude teska, medjutim, da bi veza bila funkcionalna ona ne sme da bude spoj 2 depresivne, nezadovoljne i usamljene osobe koje ocekuju da ce sada razlozi njihovog nezadovoljstva izgubiti samim tim sto imaju sa kim da izadju u grad ili da odu u bioskop. zapravo, covek prvo treba da nauci da bude zadovoljan sobom, svojim zivotom i nacinom na koji ga je organizovao i tek onda ce imati i nekom drugom sta da ponudi u emotivnom smislu. tada ce taj odnos moci da se razvije u pravu ljubav. u suprotnom, spoj nasih neuroza, frustracija i narcisoidne zelje da nekome budemo privlacni, zanimljivi i slicno, dovede do toga da se zapravo zaljubimo ne samo u drugu osobu, vec i u sliku koja ona ima o nama. and then we're screwed. kao i veza.
ja sam sama vec godinu dana. bilo je odvratnih momenata, ali sve to vremenom prodje. ako bih rekla da se osecam super iako nemam nikoga, bilo bi to sour grapes. samo ne dozivljavam vise samocu na isti nacin.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Renoir
I da dodam nesto...
kao da vec nisam mnogo rekao...

Na kraju, mislim da je bezveze da ja cmizdrim kako sam usamljen, kako mi treba decko ( jer to je jedino sto mi treba da bih bio 'zaokruzen')
kada ljudi po svetu gladuju, ginu u ratovima, nemaju dom, nemaju nista, a ja imam sve ( osim tog decka) i da zbog toga lementiram nad svojom sudbinom..
Zasto je bezveze? Svako ima svoje probleme i kad bismo gledali da mozda ima i crnje ne bismo uopste ni progovarali...

Sto se samoce tice - mislim da je ljubav precenjena... tj. sa svih strana od ranog detinjstva se servira da princevi i princeze donose srecu a automatski onaj ko ih ne nadje je nesrecan. Mislim da to uopste nije tako, ni u jednom ni u drugom slucaju...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!