Originally posted by K.i.K.a
Hvala vam ljudi, nadam se da ce se jos neko javiti
Evo ja se javljam
Originally posted by K.i.K.a
Ja cesto objasnjavam drustvu kako nisam dovoljno fem i kako stalno imam osecaj da moram biti jos vise, a oni mi kazu da ja nisam svesna koliko sam zenstvena.
Najgore mi je kada se pojavim u nepoznatom drustvu i par momaka krene da nezno prica sa mnom ili da mi sipaju pice ili prinesu stolicu, a ja se izgubim-kao "vidi, ovi vide moju fem stranu" i jednom sam jednog pitala kako mu delujem kao devojka, rekao je suptilno, nezno a energicno. Ja odlepila od srece.
Izgleda da samo ja vidim boy stranu u sebi, pa zato sumnjam da me drugi vide kao zenstvenu zenu.
haha..

ovo me podseca na mene.. ja sam kao manja bila muskobanjasta, stalno se igrala sa decacima 'muskih igara' a barbikama sam sekla kosu i cupala ruke...

Nisu mi bile interesantne. LM, potpuno se izgubim i zbunim kad mi pridje neki momak i pocne da se udvara na onaj ljubavni, nezni nacin, tipa "otvaram ti vrata da udjes", "sipam ti pice" "pricam bebi glasom" .. uopste ne znam kako da reagujem..

mislim, slatko je to sve, ali brate nemoj, smaras me, nisam neki romantik, i preskoci ta uputstva "kako osvojiti zensko srce u 7 lekcija"
U medjuvremenu, u toku puberteta i malo kasnije, ja sam se transformisala i postala 'pravo zensko' (by mi madre, blago njoj).... opet, nisam osoba koja se stalno nesto licka, preterano doteruje, nosi stikle 24/7 (ustvari, ja ih retko i nosim).. ali niko kad me vidi i upozna nece reci niti pomisliti da sam muskobanjasta ili tomboy whatever.. ali meni je to jos uvek ostalo u glavi, ja sebe i danas na neki nacin vidim onako kako su mene videli kad sam imala 10 god. Igram kosarku sa drugovima i radim mnoge neobicne stvari koje moje drugarice ne rade.

Tako da se ponekad zaista cudim kad mi muskarci pridju jer se zbunim kad oni vide tu moju zensku stranu a ja sam bas u nekom raspolozenju igre 3 na 3. (u kosarkaskom smislu

) onda se malo zakocim, jer zaboga, sad bi ja trebala da budem tu neko zensko, pa kako se ja to ponasam.. a jos gore kad ga pobedim. Al onda, na kraju bas me zabole... ne mogu sad nesto da se gusim i sputavam da bi se on osecao vise musko.
Cas sam sebi samo zena, cas "muska zena" , cas "zenska zena" ... cas i zena i tip, cas devojcica i tip, cas nista....uh....ljudi ima li ikoga ko mi moze reci sta je to?
Ti si sve to zajedno, zavisno od trenutka i okolnosti. Nemoj time da se otperecujes. Mnogo je bolje biti raznolika nego uklopiti se u neku grupu kojoj ne pripadas u potpunosti.
Jednostavno, ne mogu da se ponasam SAMO kao zena, da trepcem , glumim slabost i budem "fina".
Zelim da govorim "to lave" a da ne beze od mene i da kazem "brate, ne lupaj" i da sedim kako mi se sedi, a da budem ZENA i da se ne omalovazava moja senzualnost.
Medjutim , kada se tako ponasam- momci me tapsu po ramenu kao "brata" iako sam u haljini i imam sminku i pundju ... i onda devojcica u meni place...a oni beze...
Da ne govorim o tome koliko momaka nije moglo da ostane sa mnom...samo zato sto "suvise si jaka" ...a ja slaba da slabija ne mogu biti, a niko ne vidi...
Ja mislim da si ti sasvim nacisto sa tim sta si ili barem otprilike znas i svesna si svoje 'razlicitosti' i kompleksnosti. Ali to se desava mnogim ljudima, jednostavno nisu napravljeni po jednom istom kalupu koji govori sta je musko a sta zensko. I milioni ljudi imaju taj ili problem slican tvom. Pa i ja.
U vezama sa muskarcima sam cesto dominantnija jer jesdnostavno ne volim kad mi drugi odredjuje kako da zivim i da sad ja moram tu da izigravam neku mutavicu ko da nemam svoje misljenje. A ima muskaraca koje takve traze i vole jace i karakterne zene... Kad nadju neki se zajebu, vide da ipak ne mogu, muska sujeta, ali ima i onih koji vole jer su oni negdje slabiji pa osecaju da im treba jaci partner. To je i normalno, ko magneti kad se privlace.
To sto si ti opisala mi lici na ogorcenost jer te ljudi ne prihvataju kao osobu koja moze biti i jedno i drugo nego te automatski svrstavaju u kosh "druga" ili "dobre ribe". Jebiga. To je problem mnogih a ne samo tebe. Djelujes jako a u sustini si meka ko pamuk (rece mi jedna zena). To znam po sebi.
Ne znam sta da ti kazem kao resenje problema... Ali bitno je da te ljudi koji su ti bliski i dobro poznaju, da znaju sta si i ko si, da si ko head & shoulders 2 in 1

i sa njima ces biti opustena, mirna i moci ces normalno da uzivas u druzenju. A sto se muskaraca tiche, naci se vec neki.

Nisu svi isti i nemoj da gubis nadu

ali istovremeno nemoj da se opterecujes i nerviras. Doci ce to samo.