Originally posted by Ulix
Originally posted by ZvezdasBG
Ne izvlaci nikakve filozofske zakljucke. Rekao sam sta sam imao i tako nesto postoji (Bojandjo se slozio) i nema nikakve potrebe da sad ti na bazi mojih postova pises eseje.
a) Ne izvlacim zakljucke, i slepac bi video ono sto sam napisao, samo na osnovu pet tvojih postova, nasumicno izabranih. Toliko se trudis da ne upadnes u sablon koji ne postoji da je to prosto komicno ponekad. Meni je jasno da ti zelis da izgledas kao testosteronska bomba, ali se isto tako nadam da ti je jasno zasto tako zelis da izgledas...
b) Bojandjo je napisao sledece:
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Ulix
postoji klise, postoji predrasuda, postoji homofobija medju pederima, ali tipican peder ne postoji.
pa to! primeti?eš da se 'tipi?an' kod mene pojavljuje pod znacima navoda
e sad postoje razni razlozi da se neko distancira od 'tipi?nog' gay identiteta - možda zato što neko ima nedoumice, probleme u vezi sa tim, a možda i zato što sebe ne prepoznaje u tom 'tipi?nom' gay identitetu
ali ?im neko piše na gay forumu, zna?i da se ipak ose?a kao pripadnik gay zajednice, pa makar i virtuelne. koja je takoðe legitimna
Ako si ti to razumeo kao slaganje sa tobom, fino.
SVe na SVEtu se moze podeliti na skupove, i posmatranjem skupova se moze izvrshiti tachna generalizacija. Tako da zvezdash ipak spada u jednu vrstu tipichnih gay guys-a, to je ona vrsta koja sebe ne zeli da pojmi kao tipichnu...
Veoma je lako definisati takvu vrstu psiho. profila.
Takve osobe u vecini sluchajeva zele da se pronadju u svetu, poricanje nechega nam govori da se njihova lichnost josh razvija. Neprihvatanje sebe, moze imati korene u porodici, blizim ili daljim socijalnim krugovima najverovatnije u najranijem detinjstvu ili kao shto je vishe sluchaj kod nas u teen dobu. Blokiranjem dela sebe, i dela svojih osecanja, skrivanjem... dolazi do mogucnosti nastanka emocijonalne nestabilnosti, i tada osoba moze imati nagle promene rasolozenja, skoro bez ikakvih razloga, od besa do placha.
Nekada takve osobe imaju utisak da nisu pravilno ispale, i da se mogu promenuti, ali vecinom, kroz terapiju ili samospoznajom prihvataju sebe u kasnijim godinama svog zivota. Druga mogucnost jeste da lako izgube sve kontakte sa svetom, i zavrshe kao neki deda gay mrgudi.