Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Veza sa HIV+ osobom

21
40%
NE, prevelik rizik! :no:
20
38%
Ne znam :neznam:
12
23%
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
samo seks pa znam da je +, to ne bih b´nikako rizikovala.

mislim da ne bih ni vezu, jer bih se i previse bojala, drugarstvo naravno DA.
ali...ako se isprave zaljubis nisam sigurna da li je tako lako reci ne!
Korisnikov avatar
By gaylove
Na ovo pitanje ne mogu da dam odgovor, a da je on 100 ispravan. Sve je diskutabilno. Mozda bi moj odgovor bio NE ZNAM. Razmisljao sam o ovoj temi i ranije, ali u drugacijim okolnostima. Naime imao sam situaciju kada je moj decko spavao sa jednim likom i nije koristio zastitu. Tada sam razmisljao sta ako je nesto zakacio. Bio sam spreman da rizikujem i da spavam sa deckom jer sam ga voleo. Medjutim, ako bih unapred znao da je neko HIV +, mislim da bih se uplasio. Mislim da bi strah bio jaci i da bih se udaljio , ma koliko mi se taj neko svidjao. Ne znam stvarno, zanimljiva je tema i za razmisljanje. Znam samo da ako bih bio u vezi s.nekim i ako bi to bila iskrena i prava ljubav, da bih ostao sa deckom iako bi se on kojim slucajem zarazio. To je sigurno, da ga nebih napustio zbog toga i da bih tada rizikovao.
Korisnikov avatar
By gaylove
A da , uostalom samo je pitanje koliko je nas spavalo sa hiv+ ili bilo cime zarazenim osobama , a da to nismo ni znali i imali srece da kondom nije pukao i da smo se pravilno zastitili. Mislim da je i to tema za razmisljanje.
Korisnikov avatar
By Loni
Pitanje je jako teško i diskutabilno.

Za sebe planiram dug život i zato bih jako pazio, ali ne bih mogao da podnesem situaciju da nekog ostavim samo zbog toga što je bolestan od bilo koje bolesti.
To je užasno i mislim da bi me duša bolela celoga života.

Mislim da nema mesta ni paranoji.
Kondomi jesu zaštita od hiva. (Uostalom to i jeste njihova glavna svrha, a ne kontracepcija) Iako je manji od pora na kondomu, virus hiv se nalazi u sluzi, koja je šira od tih pora, tako da on ne nikad može da izadje iz kondoma.
Kod oralnog seksa takodje ne postoji mogucnost da dodje do prenosa (bar ni jedan takav slucaj nije poznat) jer virusu su potrebni delici sekunde da ga temperatura, koja je u ustima ubije. Dakle, protiv sam predrasuda da takve ljude treba seksualno odbaciti. Time cemo samo doci dotle da oni kriju da imaju to što imaju, a onda ce se zaraza tek proširiti.

Takvim ljudima treba pomoci a ne odbacivati ih.
Ne kažem da treba juriti u krevet s njima i isprobavati 1000 poza i kombinacija, ali ako je neko od njih fin, dobar, a želi intimizaciju, mislim da je greh ne dati mu šansu (preko kondoma naravno ili barem zagrljajem), jer ih u suprotnom polako ali sigurno psihicki ubijamo.
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by victoria
DA, BIH!!...bilo bi malo komplikovanije ali kad je ljubav u pitanju mislim da vredi...nije to nesto sto bi moglo stajati na putu...jebiga svakom moze da se desi...ljudi i dalje ZIVE i svaka cast onima koji uspeju da se izbore(with the fact they are HIV+) i nastave dalje!
:up: :up: :up: :up: :up:

To je ispravan stav i podrzavam ga u potpunosti!!!

VICTORIA ZA PRECEDNIKA !!! :carica: :carica: :carica:
Korisnikov avatar
By KiWi
Mnogi ne znaju da se sa HIVom danas živi.. da postoje u Beogradu osobe koje imaju 15 godina HIV i koje su idealnog zdravlja ... lekovi koje primaju ljudi zaraženih HIVom u našoj zemlji spadaju u poslednju generaciju lekova ... ne iskorenjuju virus, ali ga onesposobljavaju da dalje uništava organizam (ako limfociti nisu opali previše, mogu se regenerisati ... najvažnije je po?eti terapiju na vreme) ... od kad znam za sve ove informacije (a meni su poznate tek dan, dva) druga?ije gledam na HIV kao izaziva? Side.. pa jebem mu sve, nije sve u sexu... pokušao bih toj osobi da pružim svoju ljubav na 1001 drugi na?in...

Zato verujem Dubravki Mijatovi? kada jasno i razgovetno kaže: Sa HIVom se danas živi!
Korisnikov avatar
By spliff
who, the f*ck, is dubravka mijatovic?
:puzzle: :puzzle: :puzzle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Trebalo bi dobro da se zamisliš ako ne znaš ko je Dubravka Mijatovi?... Predlažem da kreneš sa gledanjem filmova: ''Jagoda u Supermarketu'', ''Tri palme za dve bitange i ribicu'', ''Rat Uživo''....a prvi put se pojavila na filmu sa Milenom Dravi? i Brankom Kati?, u jednom od mojih omiljenih filmova iz 80-tih.. ''Nije lako sa muškarcima''. Igrala je u serijama ''Bolji život'', ''Sre?ni Ljudi'', ''Kazneni prostor'' ....

Ina?e, ona je glavno lice doma?e kampanje protiv diskriminacije HIV pozitivnih osoba, koja se vrti po TV stanicama ve? mesecima ..

Go, Dubravka, Go!
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by Kiwi
Mnogi ne znaju da se sa HIVom danas živi.. da postoje u Beogradu osobe koje imaju 15 godina HIV i koje su idealnog zdravlja ... lekovi koje primaju ljudi zaraženih HIVom u našoj zemlji spadaju u poslednju generaciju lekova ... ne iskorenjuju virus, ali ga onesposobljavaju da dalje uništava organizam (ako limfociti nisu opali previše, mogu se regenerisati ... najvažnije je po?eti terapiju na vreme) ... od kad znam za sve ove informacije (a meni su poznate tek dan, dva) druga?ije gledam na HIV kao izaziva? Side.. pa jebem mu sve, nije sve u sexu... pokušao bih toj osobi da pružim svoju ljubav na 1001 drugi na?in...

Zato verujem Dubravki Mijatovi? kada jasno i razgovetno kaže: Sa HIVom se danas živi!
Da, ja sam mislio da znam mnogo, a onda sam shvatio da se stvari toliko menjaju da prosto moras da iskopavas nove informacije stalno, samo da bi bio zaista informisan.

Tako sam se ja zaprepastio pre par meseci ili nesto vise kada sam naleteo na BBC-evom sajtu na podatak da od svih smrtnih slucajeva od side u Velikoj Britaniji 1/3 je otkrivena na manje od 3 meseca pre nastanka smrti (to jest kada se sida vec odavno razvila). Da su znali i lecili se na vreme, imali bi ogromne sanse da i dalje budu zivi.

Onda sam naisao na pricu zene koja se zarazila 1983. tako sto je primila transfuziju posto je bila povredjena u ekploziji bombe u Parizu. Nakon toga se bavila humanitarnim radom - pokrenula je organizaciju za pruzanje emocionalne podrske zrtvama nesreca i teroristickih napada. 22 godine posle inficiranja i dalje zivi i radi normalno i uspeva da drzi virus pod kontrolom.

Cudno je to kako nismo spremni da promenimo svoju svest kada su neke stvari, kao bolesti na primer, u pitanju. Kada sam prvi put slusao predavanje o sidi, nije bila rasirena kao danas, a smatralo se da je definitivno smrtonosna. Danas je potpuno drugacije. Kada bismo sproveli anketu na forumu, vecina vas bi mislila da je rak neizleciva bolest, a nije. U stvari, najvise ubijaju nase lose navike...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Stripi
Hm, pa nije to tako strašno.
Može se biti u vezi sa Hiv+ osobom, može biti i seksa, why not?
Treba se samo malo potruditi i paziti i to je sve.
Osim toga, koliko se pedera poševi sa nekim nit ne znaju? da je ta osoba Hiv+ pa nikom ništa. Ovako je bolje, bar znaš šta imaš ispred sebe, a ako je ta osoba vrijedna tvoje ljubavi...bože moj, treba pokušati.

Originally posted by victoria
DA, BIH!!...bilo bi malo komplikovanije ali kad je ljubav u pitanju mislim da vredi...nije to nesto sto bi moglo stajati na putu...jebiga svakom moze da se desi...ljudi i dalje ZIVE i svaka cast onima koji uspeju da se izbore(with the fact they are HIV+) i nastave dalje!
Originally posted by SUNNY GIRL
naravno da bih mogla. koliko ja znam , u svetu je zabelezen samo jedan slucaj da je zena zeni prenela HIV. i sex bi dosao u obzir, ali bih svakako vodila racuna o nekim stvarima tipa cetkica za zube, brijac i ostale dzidza-bidze kao sto pametno rece osiris...
Ja bih mogla,znam jer sam bila i zaista ne vidim apsolutno nikakav problem...

Uostalom + i + se slazu... :smeh: :smeh: :smeh:

:lukavi:

@ Victorija - thanx na poslednjoj recenici :)

@ Sunny- dear,nemoj da ubacujes neka 'pitanja' ko Vanja Bulic...ko jos nema svoju cetkicu za zube i brijac...:blenta:
Korisnikov avatar
By Frizerka
Mislim da ne ,jer ta veza nebi bila opustena.Bar ja nebih bila.Bila bih u nekom grcu sa primesom straha :kopa: :spank:
Korisnikov avatar
By 2kune
Izbjegao bih vezu sa HIV+ osobom kada bih mogao, no to nije bit ovog pitanja, zar ne... Jer kada se zaljubiš onda se zaljubiš, jebi ga...
Na po?etku bi mi bilo malo nelagodno dok se ne bih navikao. A postoji, kako re?e kolega, gomila stvari u sexu što se može raditi a da nije tako rizi?no. No mislim da bih se prije ili kasnije odlu?io za potpun sexualni odnos sa takvom osobom ako bih se zaljubio. Jebiga, još sam romanti?na budala...
Sa HIV+ osobom sam se ve? ljubio i mazio iako sam znao da je pozitivna. Bilo je to iz prijateljstva i sažaljenja, i iako se ta osoba odlu?no ljubi, takvo nešto ne bih više ponovio. Ne zbog opasnosti od HIV-a ve? zbog osje?aja sažaljenja. Ni on ni ja to ne zaslužujemo.
Korisnikov avatar
By spliff
Trebalo bi dobro da se zamisliš ako ne znaš ko je Dubravka Mijatovi?... Predlažem da kreneš sa gledanjem filmova: ''Jagoda u Supermarketu'', ''Tri palme za dve bitange i ribicu'', ''Rat Uživo''....a prvi put se pojavila na filmu sa Milenom Dravi? i Brankom Kati?, u jednom od mojih omiljenih filmova iz 80-tih.. ''Nije lako sa muškarcima''. Igrala je u serijama ''Bolji život'', ''Sre?ni Ljudi'', ''Kazneni prostor'' ....

Ina?e, ona je glavno lice doma?e kampanje protiv diskriminacije HIV pozitivnih osoba, koja se vrti po TV stanicama ve? mesecima ..

Go, Dubravka, Go!
a ta dubravka.... slabo gledam domacce filmove ali nju ipak znam. slatka mala.
hvala na objashnjenju
:angel:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by 2kune
Sa HIV+ osobom sam se ve? ljubio i mazio iako sam znao da je pozitivna. Bilo je to iz prijateljstva i sažaljenja, i iako se ta osoba odlu?no ljubi, takvo nešto ne bih više ponovio. Ne zbog opasnosti od HIV-a ve? zbog osje?aja sažaljenja. Ni on ni ja to ne zaslužujemo.
:shok: Prijateljstva i sazaljenja!?!Nadam se da te "prijatelj" nije provalio jer nema niceg gore nego raditi nesto nekom iz sazaljenja...
Sem toga,HIV+ osobi nije potrebno sazaljenje(bar ne u ovom smislu,eventualno ti moze biti zao sto drustvo i vecina ljudi tretiraju 'sidase' onako kako to rade).
Ali ljubljenje i mazenje iz sazaljenja... :neto: Bice njemu dobro i sa nekim ko to radi iskreno!

ps.ako si vec dotle stigao sto nisi nastavio?Ili ti na pamet nije palo da decko moze da predpostavi zasto si ostao samo na nekom pettingu??? :evilwait:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by gothrose

:shok: Prijateljstva i sazaljenja!?!Nadam se da te "prijatelj" nije provalio jer nema niceg gore nego raditi nesto nekom iz sazaljenja...
Sem toga,HIV+ osobi nije potrebno sazaljenje(bar ne u ovom smislu,eventualno ti moze biti zao sto drustvo i vecina ljudi tretiraju 'sidase' onako kako to rade).
Ali ljubljenje i mazenje iz sazaljenja... :neto: Bice njemu dobro i sa nekim ko to radi iskreno!

ps.ako si vec dotle stigao sto nisi nastavio?Ili ti na pamet nije palo da decko moze da predpostavi zasto si ostao samo na nekom pettingu??? :evilwait:
:up: 100% !

To je kao kada ljudi podsvesno dozhivljavaju osobu koja je nepokretna kao nekog "polu-choveka", mislecji da cje sa "sazhaljenjem" da joj doprinesu da se "kompletira"??

To je jako licemeran stav kojim se sluzhi ogromna vecjina ljudi i kog se ja gnusham.

Ja uvek razmishljam da ipak postoji realna mogucjnost (ali se chuvam) da dokachim HIV virus, ili kancer, ili whatever i mislim da bi mi najmanje trebalo u tim momentima nechije "sazhaljenje" ili "milostinja".. Ako bi me neko u tim momentima dozhivljavao kao nekog takvog, onda bih ga oterao u....

And I wonder if you know
How it really feels
To be left outside alone
When it's cold out here
Well maybe you should know
Just how it feels
To be left outside alone
To be left outside alone

Mislim da ni svesno ni podsvesno ne pribegavam takvim srednjovekovnim misaonim matricama ( :sveca: ). Puh-leez!

Ipak su mi neke drage osobe bile u slichnim situacijama i jednostavno ja se divim takvim ljudima koji uspevaju da u sebi nadju snagu i da zhive zhivot sa tim
Korisnikov avatar
By Val
Verujem, da bih. :neznam:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Bio, mada sam to saznao nekih desetak dana nakon raskida, i nikad vise, niti bih bilo kome preporucio da ulazi u vezu sa nekim za koga nije siguran dal je zdrav... Hvala Bogu, pa nema posledica...
Korisnikov avatar
By bambola
Naravno da bih bila...i jesam...aman kakvi su ovo sve odgovori?! Kao da smo se vratili 15-20 godina unazad...

Otprilike vecina odgovora onih koji su glasali za NE se svodi na ovo-Druga/ricu ne bih ostavio na cedilu(?!) ali bih dobro razmislio da li sam sposoban za toliki rizik...Naravno svako ima pravo na svoje misljenje tako da poshtujem strah hiv- kao sto bi shvatila bilo koju drugu fobiju-od ljudi uopste,zatvorenog prostora,bolesti(gde eto spada i HIV virus)...Ali ne mogu da shvatim ako ljudi odbijaju da budu sa hiv+ osobom iz neznanja-u fazonu,za svaki slucaj bolje je nemati nista s njim,sto da cackam mechku,prevelik je to rizik(a ne znaju ni nacine prenosenja) itd.

Ovima sto su glasali kao i ja,sa DA-svaka cast,ali sve to moze da se uzme s rezervom,dok se zaista ne nadjete u takvoj situaciji...Bar 8 od 10 takvih bi naprasno promenilo misljenje...Jedno je reci a drugo uraditi.:cigareta:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Mislim da je najiskreniji odgovor na ovo pitanje - NE ZNAM. Svakako mi ne smeta druženje i prijateljstvo sa HIV+ osobama. Meðutim, ne znam kako bi se ponašao kada bih trebao spavati sa zaraženim/om. Ono što 100% znam jeste da NIKADA ne bih napustio svog partnera/partnerku samo zato što je HIV+!
Korisnikov avatar
By Mage
Jako teško pitanje... Morao bih da kažem : NE ZNAM. Sve zavisi od situacije. Ako bi npr. ne daj bože saznao da mi je dečko HIV+ a ja nekim čudom nisam zaražen naravno da ga ne bi napustio, jedino što bi praktikovali bezbedan seks (kolko je to moguće) i preduzeli sve mere zaštite da mi ne prenese. No istina je da bi verovatno uvek bio u nekom strahu koji bi vremenom možda splasnuo, ali bi uvek bio tu u nekoj dozi (što je i normalno). Volim ga dovoljno da rizikujem tako nešto zbog njega... Svi moramo umreti a nemaju svi privilegiju da vole ;)

A da se zaljubim u HIV+ dečka, ušao bi u vezu ali bez seksa. A ako ga zaista zavolim i shvatim da je vredan rizika, imao bih i seksualne odnose. Kao što sam rekao... svi moramo umreti a voleti nemamo svi šansu.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Da, svi bi vi bili sa nekim ko je HIV pozitivan :serendatenakub: :odrasti:
Ne, ne bih bila u vezi sa HIV + osobom. Eventualno u platonskoj, mada i za to bi razmislila. Sto se tice prijateljstva i druzenja naravno da sam za to. :yes:
Mozda sam previse sebicna ili nesto drugo, ali svesno da ugrozim svoj zivot, neka hvala. Nikad ne znamo sta moze da se desi i mozda nas strast ili nesto peto povede pa ipak "prekrsimo" to platonsko, tako da...bolje spreciti nego leciti.

:sudija:
Korisnikov avatar
By blabla54380
samo ako se zaljubim, u drugim slucajevima ne.
stim sto u toj vezi ne bi bilo seksa taman da durex izbaci najnovije kurtone poslednje genercije sa celicnim vlaknima :D znaci morao bih da nadjem nekog da mi zadovoljava seksualne potrebe.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!