- 01 Jul 2005, 18:42
-"Znate li da volite?"
- " Kakvo je to nepristojno pitanje, a vi?"
- "Pokusavam da se setim?"
-"kako je najlakse setiti se?"
-"pa, kao i za sve sto zaboravis, vratiti se istim putem, ja tako uvek nadjem kljuceve, misli, ljubav.."
-"Znaci tek tako..proci ponovo.. i kad konacno naucis , kada se konacno setis..?"
-"Nikad!Ali citavog zivota pokusavas.."
-" A da pokusamo zajedno..da se prisecamo..mozda pomogne u dvoje, tako prakticno"
-" ne , ja sam ipak pripadnica teorije i udzbenika.."
-" A i toga ima?"
-"Pa naravno, to je za one sto ne znaju da vole."
-" a vi ste medju njima?"
-"Da, mislim da ne umem da se dam."
-"Aha ..pa da se onda bacimo na ucenje?
Stranice su prolazile pod njihovim rukama, listovi primali toplinu jedne i prenosili je na drugu a sve to vreme Knjiga o ljubavi se pisala po parkovima, klupama, podovima, bunarima, a ponekad i na normalnijim mestima kao u plavoj sobi ili u krevetu.
Teorije o ljubavi i da li umemo i koliko i kada i sa kim...jao...I sve te ispisane strane ljubavi su nista, samo proslo vreme, osmeh kad se setis, ono sto su sutra dolazi..ono pokusavanje i ucenje.. greske i mrznja...ima li ista jace od mrznje prema onome koga volis i ista lepse kad te ta mrznja napusti i ispuni te ...ljubavlju..
Probudim se i ne volim te...ali te pozelim i pomislim na tebe i budem ljubomorna jer te budi budilnik koji nije moj..
Setam parkom i ne volim te, ali se okrenem za devojkom.. i postidim se jer znam da bi mi guzu pomerila da si kraj mene
Radim..gomila brojki i ne volim te, ali kad brojke nasumicno poredjane jedna kraj druge daju bas tvoj datum rodjenja..pomislim kako je dobro sto moje srce ne zna sve te teorije o ljubavi, jer da zna jos vise bi se uzbudilo!