Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li uopste postoji GEJ ljubav ?

DA
80
91%
NE
8
9%
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dina
Originally posted by ns.happy
...
Originally posted by Dina
To sam i ja rekla ali niko me ne konstatuje :protest:
hoces harem, priznaj ;) :lol:
I ja pisem teorijski... mada, kad razmislim mozda i ne bi bilo lose ;) :misli:

Nego suvise cesto se to provlaci na forumu... promiskuitet - nesto za osudu, vernost - za neku plaketu ;)
Bas suprotno - monogamija i " verovanja u bajke" se ismejavaju, a poliamorija i promiskuitetnost se slave na forumu. Pa se jos navodi Frida Kalo kako je podrzavala poliamoriju, sto uopste nije tacno. Ona je zbog nje patila i to jako.
By Simor
Jezus Mária, vi ste od teme "voleo sam dva puta, ali ne znam da li sam bio toliko puta voljen" uspeli da napravite fight monogamija vs. poligamija.

Ja sam za jedan liberalni sustav, u kome bi svako živeo životnim stilom koji mu odgovara. Ako je to poligamija, superiška, ako je to monogamija, još superiškije. U tom sistemu, dakako, poligamija ne bi bila označena nemoralnom, jer ne bi bila ni moralno procenjivana, kao što ni monogamija ne bi bila označena kao podržavanje patrijarhalnog sistema, pošto bi se konačno odustalo od kolektivističke mantre kako se mora u svačiji život zaviriti, te isti evaluirati, e ne bi li se otkrile refleksije represivnog društvenog na slabašno individualno.

Btw, ja sam monogaman, u drugome nečemu ne mogu i ne želim da se snađem - valjda su mi emotivni kapaciteti suženi, pa mogu da se usmere samo na jednu osobu a i testisi mi, valjda, ne proizvode dovoljno semene tečnosti za više od jednog. A možda se... zapravo... kroz mene... reflektuje... PATRIJARHAT.

Glavobolja od vina
a nigde aspirina
sinoc bila sam
sa tobom pijana
na podu posteljina
u sobi punoj dima
slika poznata
to je prevara

:vrcka:
Korisnikov avatar
By Dina
Sunce,
mora da citamo neke razlicite topice... ;)

Moj utisak je da ima ljudi koji podrzavaju/praktikuju/shvataju poliamoriju i tome slicno ali to je daleko od dominantnog na forumu. Topici o takvim temama obicno obiluju postovima - to je nemoguce, to ne postoji, to ne moze biti ljubav itd.
Korisnikov avatar
By Sunce
Cesce sam sretao suprotno, kada se relativizovanje monogamije svodi na to da je ona odlika patrijarhalnog sistema, dvostrukog morala, uplasenih osoba koje ne mogu da se "daju u promet". I uopste, problem je sto se sve crno - belo gleda.
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Originally posted by Ulix
Originally posted by Cluniensis
Kao sto rekoh vec, nisam zlonameran, voleo bih da nisam u pravu i da sve zaista jeste "projekcija mojih strahova".
Ali opet to radis! Ti bi voleo da nisi u pravu? Koja je to sumanutost u pitanju kada mislis da si po svaku cenu u pravu? Vecina nas nista ne zna, ali ti si sasvim sigurno u pravu. Deo tog duhovnog razvoja o kom si mi pisao na prethodnoj strani valjda podrazumeva i trunku sumnje u svoje stavove.

Premda su vecina homoseksualaca koje poznajem upravo suprotnost onome o cemu ti pises, opet ne mogu da izvedem zakljucak da su svi dobri i monogamni i krasni. Imas na raznih. Ali to ne znaci da su ti drugi nemoralni. Naprosto svi imamo svoje potrebe i zivmo svoj zivot kako zelimo. Ja tu ne vidim nista lose, bio ti Status ili Majka Tereza.

Osude kroz te pseudo-dobronamerne opaske i ta moralisanja... to je jeftino i malogradjanski i sluzi iskljucivo tome da ti mozes da se osecas dobro. Samosazaljenje je bozanstvena stvar: jadna ti Svetice u ovom ruznom, ruznom svetu.

Osnovna stvar koju moramo prihvatiti je da drugacije nije nuzno i lose.
Kritike koje sam upucivao odnose se na sadasnji trenutak i stanje na ovim prostorima, i svetu u celini. Zar je potrebno da podsecam na clanke koje je i sam ovaj sajt objavljivo, a koji idu u prilog mojim tvrdnjama. Setite se clanka, od nedavno, koji govori o stanju gay populacije u Londonu.

:sesir:
Potrebno je da podsecas. Podseti nas. Molim te. :sise:
Opet potezes za teskim recima, kao da ovo dozivljavas vrlo licno, cak me nazivas i sumanutim?! Mislim da zaista nema potrebe za tim. Ne mislim da sam u pravu po svaku cenu, ali nikako da se uverim u suprotno, te stoga, za sada samo, verujem da sam u pravu.

Ne vidim sto bih se ja osecao dobro ako neko cini lose stvari? Bilo bi krajnje sebicno, iako me nikako direktno ne doticu? Sazaljevam njih, a ne sebe.
Ja samo ukazujem na neke lose stvari koje odredjeni ljudi najpre cine sebi, ali to je ocigledno jalova rabota i zaista nema svrhe trositi reci na to. I ako je nesto ovde jeftino to je dalje razglabanje na ovu temu.

I jos jednom. Ne osudjujem, osudjivati je "malogradjanski", ali je ocigledno ono sa stanjem gay populacije u Londonu "velikogradjanski". Svako ima prava da zivi kako zeli, da li je to uvek dobar izbor, to je diskutabilno, ali nije za osudu, pre je za zaljenje.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Sunce
Meni se cini da se promiskuitetne osobe osecaju prozvane i kada to nisu. Moze i tako da se posmatra.
Slozio bih se sa tobom, verovatno podsvesno znaju da cine pogresnu stvar, pa ih svaki pomen date teme boli, cak i ako nije osuda, a to dozivljavaju vrlo licno.
Pomolite se za njihovu dusu, malo se bicujte po ledjima za svaki slucaj i bice sve u redu. :kopanos:
By J...
verujem da postoje najcesce duboki psiholoski razlozi za promiskuitet, koji je cesto manifestacija bunta, razocarenja i nezadovoljstva.
I ja verujem da postoje duboki psiholoski razlozi za monogamiju, koja je cesto manifestacija konzervativizma, straha i licemerstva.

I tako, kao sto rece Sunce - sve je relativno, vredi li dalje raspravljati ili ostaviti svakog da zivi kako zeli?

P.S ima i drugih razloga za monogamiju nisu svi tako negativni, malo se shalim :P
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by A.F.K.A.OB
Originally posted by Sunce
Meni se cini da se promiskuitetne osobe osecaju prozvane i kada to nisu. Moze i tako da se posmatra.
Slozio bih se sa tobom, verovatno podsvesno znaju da cine pogresnu stvar, pa ih svaki pomen date teme boli, cak i ako nije osuda, a to dozivljavaju vrlo licno.
Pomolite se za njihovu dusu, malo se bicujte po ledjima za svaki slucaj i bice sve u redu. :kopanos:
O cemu ti to? Samoprozvao si se ili sta? :mirnatetko:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by J...
verujem da postoje najcesce duboki psiholoski razlozi za promiskuitet, koji je cesto manifestacija bunta, razocarenja i nezadovoljstva.
I ja verujem da postoje duboki psiholoski razlozi za monogamiju, koja je cesto manifestacija konzervativizma, straha i licemerstva.

I tako, kao sto rece Sunce - sve je relativno, vredi li dalje raspravljati ili ostaviti svakog da zivi kako zeli?

P.S ima i drugih razloga za monogamiju nisu svi tako negativni, malo se shalim :P
Tacno je, postoje razlozi i za jedno i za drugo. Neko ko je promiskuitetan moze biti "bolji" covek od monogamnog tipa. Nekome je monogamija maska itd.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Tesko, promiskuitetan sam ko prosecan isposnik u pustinji. Tacnije, zagoreo.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by A.F.K.A.OB
Tesko, promiskuitetan sam ko prosecan isposnik u pustinji. Tacnije, zagoreo.
Vidim ja da se ti kao isposnik bicujes pa nama preporucujes. :giggle:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Da, posto se vec borite za napacene duse ovog sveta, bar prokrvarite za njihovo dobro.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne znam odakle ti to. Mora da si se ispostio pa haluciniras. :wow: Gde si to video da ja to radim? I sto bi to tebe ugrozavalo, sto te to golica?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Trebalo je da citiram samo Kluensisa, izvini. Tvoji postovi su mi manje - vise OK, njegovi mi se ne svidjaju uopste.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by ns.happy
Originally posted by greek_lover
To jeste razlika izmedju partera i prijatelja, poznanika .... nikada mi zaista nece biti jasno zbog cega osudjujemo druge, ko nam je dao to pravo?
sta partnera smes da osudjujes? verovatno i da presudjujes :lol:
Ne happy darling, partnera biras. I ako izaberes partera koji voli da shara okolo, pa tvoj izbor zivi s tim, ali nemoj osudjivati druge ljude zbog toga (ne odnosi se na tebe licno, pisem globalno :lol: ) Zasto bi osudjivao partnera a znao si gde ulazis? Ili ako nisi znao pa saznao i ostao sa njim opet, zasto osudjivati. To je onda pljuvanje po samom sebi.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Originally posted by greek_lover
To jeste razlika izmedju partera i prijatelja, poznanika .... nikada mi zaista nece biti jasno zbog cega osudjujemo druge, ko nam je dao to pravo?
Pa, niko nam ne daje pravo da osudjujemo druge, ali itekako imamo pravo da biramo sa kime zelimo da budemo. Mozda neko ko u vezu ulaze celu svoju licnost, celog sebe ne zeli da nekome bude recka, broj ili paralelna veza.

(ako se ovo odnosilo na moj post iznad tvog, ako nije - onda sam se istripovala)
Prvi deo jeste :D Deo o osudjivanju se nije direktno odnosio na tvoj post, ali ja sam negde zurio pa nisam stigao to lepo da napisem. Izvinjavam se!

Sa tvojim postovima btw se u potpunosti slazem :D
By Ulix
Originally posted by Simor
Jezus Mária, vi ste od teme "voleo sam dva puta, ali ne znam da li sam bio toliko puta voljen" uspeli da napravite fight monogamija vs. poligamija.

Ja sam za jedan liberalni sustav, u kome bi svako živeo životnim stilom koji mu odgovara. Ako je to poligamija, superiška, ako je to monogamija, još superiškije. U tom sistemu, dakako, poligamija ne bi bila označena nemoralnom, jer ne bi bila ni moralno procenjivana, kao što ni monogamija ne bi bila označena kao podržavanje patrijarhalnog sistema, pošto bi se konačno odustalo od kolektivističke mantre kako se mora u svačiji život zaviriti, te isti evaluirati, e ne bi li se otkrile refleksije represivnog društvenog na slabašno individualno.

Btw, ja sam monogaman, u drugome nečemu ne mogu i ne želim da se snađem - valjda su mi emotivni kapaciteti suženi, pa mogu da se usmere samo na jednu osobu a i testisi mi, valjda, ne proizvode dovoljno semene tečnosti za više od jednog. A možda se... zapravo... kroz mene... reflektuje... PATRIJARHAT.

Glavobolja od vina
a nigde aspirina
sinoc bila sam
sa tobom pijana
na podu posteljina
u sobi punoj dima
slika poznata
to je prevara

:vrcka:
:up:

Izuzev stihova na kraju, sa svim se slazem u potpunosti.
Korisnikov avatar
By gneeebo

verovatno podsvesno znaju da cine pogresnu stvar,
promiskuitet nije pogresna stvar, pogresno je samo povredjivati druge, promiskuitet to ne mora da podrazumeva.
Da, apsolutno, ako je cisto biloska potreba. Konacno, nemam ni ja nista protiv promiskuiteta dok god ne povredjuje druge ljude. Niti imam nesto protiv druzenja sa takvim osobama, jer takve osobe ne moraju da budu i losi ljudi. I jos jednom, naglasavam zbog mnogih ovde koji su me pogresno shvatili. Ne osudjujem, dajem konstruktivnu kritiku jer verujem da postoje najcesce duboki psiholoski razlozi za promiskuitet, koji je cesto manifestacija bunta, razocarenja i nezadovoljstva.
lose mi je od ovolike kolicine tipicnog malogradjanskog off-hand teoretisanja kakvog katkad mozemo sresti u kratkim ukljucenjima kojekakvih trecerazrednih sociologa/psihologa u informativne emisije gde na brzinu treba da se "strucno" objasni nekakva zabrinjavajuca pojava (u glavnom narkomanija ili nasilje u skoli). malogradjansko moralisanje koje se proklamuje za velikodusnu "konstruktivnu kritiku" (da li ti se neko uopste obratio za pomoc i savet?), nadobudan "oprosti im boze oni ne znaju sta rade" stav zacinjen jeftinom komsijskom psihoanalizom i psihologijom iz srednjeskolskih udzbenika.

monogamija uopste ne mora biti izraz patrijarhalnih inhibicija, moze biti autenticna, a upravo se zapitam koliko je autenticna monogamija nekoga ko je smatra moralno superiornom, i ko smatra da poligamija za razliku od monogamije uvek mora kriti nesto "dublje", patolosko, i pretece za nekakav opsti (monogamni/patrijarhalni?) poredak u kome bi se jedino mogle ostvarivati autenticne veze izmedju ljudi.
Korisnikov avatar
By Dina
Da, J... je najlepse uzvratila na te "psiholoske analize"

:up:
Korisnikov avatar
By Val
Znate shta mi nije jasno na sve ovo shto se kuckali ovih dana? Ko kazhe da gay-svet ne mozhe imati decu?

A vecje gluposti od :"Deca str8 parova odrzhavaju brak" vekovima ne prochitah!
Korisnikov avatar
By Vespertine
Sutra ochekujem smak sveta, sa sve 4 jahacha Apokalipse i najezdom skakavaca, jer sam danas naishao na Statusovu temu koja mi se zapravo dopada i koja me je naterala da preispitam neke svoje stavove... Da zanemarim sve ono u shta je tema prerasla tokom vremena, o generalizovanju gay sveta po pitanju onih 5 tachaka koje je Status u pochetku naveo,i o monogamiji vs. poligamiji i da se za pochetak ogranichim na osnovno pitanje...

Da, smatram da ljubav u gay svetu postoji i da ju je moguce naci i osetiti, bez obzira na uticaje nama poznatog drushtva i sredine.Jedini problematichni deo u celoj toj prichi je razlichitost u sistemu vrednosti koju svaka individua ima... Neko mozhe da te voli i da ti bude veran, neko mozhe da te voli i da za nedelju dana nanizhe 30 ljudi u krevetu koji deli sa tobom, neko mozhe da te voli a da nema sex ni sa tobom niti nekim drugim...

Ko shto Modesty reche negde u toku teme, ko shta trazhi, to i dobije, ali smatram da je velika vecina nas nespremno da iskreno proceni i presudi shta je to neshto shto nam treba i koliko smo zapravo spremni da zhrtvujemo kroz kompromis da bi to zazhivelo i opstalo. Velika greshka je to shto vremenom ako nam se neko zaista dopadne zanemarimo svoje soopstvene potrebe i orijentishemo se na opstanak veze po svaku cenu i u toj takvoj prichi uvek neko gubi. Ljubav postaje trpno stanje i emocije su povredjene, te na povrshinu izbijaju stake kao onih pobrojanih 5 tachaka generalizacije gay sveta i rasprave o poligamiji i monogamiji...

Poenta je mozhda u tome da se shvati da smo svi razlichiti i da se retko mozhe naci neko ko u potpunosti odgovara nashim potrebama onoliko koliko mi odgovaramo njihovim. Svi koji trazhe ljubav ponekad su spremni da prihvate potpuno pogreshnu osobu, jer se bar po nechemu slazhu, ali se ispostavi da su neslaganja mnogo veca. Sve su to nijanse sivog koje nismo sposobni, ili prosto ne zhelimo da vidimo. Savrshena ljubav ne postoji ali ne treba odustajati od nje, jer je potrebna, koliko god neki tvrdili da je suvishna. U ovom ovakvom svetu, sve je moguce pronaci ako si dovoljno uporan i pametan da pre svega shvatish shta ti je zapravo potrebno u partneru, a onda da nadjesh nekog ko je dovoljno dobar da tu ulogu prihvati i odigra...

U svetu punom boja, definitivno ponekad mozhesh pronaci i dve apsolutno iste nijanse sive:zastava:
Korisnikov avatar
By greek_lover
@Val, vadis iz konteksta.
Gay parovi mogu da imaju decu, tehnicki, da. U Srbiji, pa cak bi se i u Srbiji verovatno nasla rupa u zakonu koja bi dopustila usvajanja, mozda ne kao gay par vec nekako drugacije (vazi za muske gay parove) i npr. vestacka oplodnja koja je dostupna i gde niko ne moze da ti ospori pravo da to uradis ako zelis (vazi za zenske gay parove).
E, tehnicki deo smo osradili, jupiiii, sreca, sreca, radost, radost, nek je majci zivo i zdravo, srecno i bogato!
KUL!!!
I sta sutra, kad dete npr. podje u skolu, uciteljica ga pita kako ti se zovu mama i tata, sta rade, bla, bla, bla, a ono lepo kaze, pa ja imam mamu i mamu ili tatu i tatu?
Kakve psiho-socijalne posledice bi imalo dete u Srbiji koje bi raslo u gay porodici (ne zanima me kako je to regulisano u svetu u tom svetu ne zivim zivim u Srbiji i mozda imam zelju da porodicu gradim u toj istoj Srbiji)? U sta bi to dete izraslo i sta bi sutra postalo? Da li bi to dete bilo faktor stabilnosti tog gay braka kao sto je kod str8 braka (sta god ti mislila o tome, to nije tolika glupost kolika mislis da je)?

Dakle .... ?
Korisnikov avatar
By Val
Ode ti u PM! Al´dobro. To shto homoseksualci misle na sebe, pa ne "radjaju" secu, ne povlachi za sobom da nije mogucje imati tu decu, da bi im eto bar ta deca odrzhavala "brakove". :roll: Koliko god da ga ja izvadih iz kontexta, toliko ga ti odvede na neku levu stranu! Pogubio si se u sushtini mog posta. :)

Moracju da napravim off i kazhem: Dokle god se vi budete stideli sami sebe, nishta od gay-ljubavi! A da ne prichamo o priznavanju nas u drushtvu. Vidish li sada koliko se udaljismo od teme? Dakle, gay-ljubav itekako postoji, ni najmanje se ne razlikuje od str8 ljubavi. Jedini faktor koji utiche na to da li cjemo TU ljubav zhiveti ili ne (rekoh to vecj u prethodnim postovima) jeste to, koliko smo mi spremni i sposobni za tu istu ljubav! Svi kukaju kako nema ljubavi, kako smo svi kurve, kako ne znamo da "spelujemo" rech vernost (monogamija), a svi to isto radimo. Dakle...?!
Korisnikov avatar
By greek_lover
A zasto smo se udaljili od teme? Gde se ja to pogubih? :) Sto sam poveo temu o LJUBAVI na stranu DECE?! Pa? Nisu li deca plod ljubavi dve jedinke. To nije OFF to je prosto razrada teme. :D
OK, mozda bi zaista super bilo da 10 stranica raspravljamo o 5 tacaka STATUS-a, da tu vrtimo istu pricu koju si sama napomenula, umete, ne umete da volite, satirete se ili ne od, jel' cega ko vise voli i sl.:
1. Da je vecina gej ljudi promiskutetna, JESTE
2. Da su Ceca, JK, Seka i ostale grandovke ideal dobrog dela gay ljudi JESU
3. Da vecinaljudi preceni sebe i sopstvenu vrednost... TACNO
4. Svi trazimo i kukamo kako nam treba ljubav... a vecina tih isti ljudi ne silazi sa kurca :) TACNO
5. Vecina gej ljudi je ljubomorna, zavisna, podla, TACNO
I gde bi stigli? Nigde! Sitna pljuvacina da se malo oslobodimo stresa ...
Ne moraju gay parovi da imaju decu da bi ostali zajedno, logicno, ali ... sta to cini dugugodisnju gay vezu uspesnom? Kvalitetnom? Dugovecnom? Kako ce drustvo da prihvati zajednicu dve gay osobe ako se mi pljujemo ovako (ne mislim na nas dvoje, ja se u sustini slazem sa onim sto si napisala na ovoj temi, vec na stranice gde se raspravljalo o promiskuitetu).
Vodim temu na drugu stranu, znam, variety is spice of life! :evilwait:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Mene je, dok sam bio mladji i u nekim kracim vezama sve to drzalo do onog trenutka kada je neko od nas pozeleo da oseti nesto novo...

mislim da mladji ljudi, npr do 25-30 godina nisu spremni za nesto ozbiljnije iz razloga sto se uvek barem kod jednog javi potreba da oseti i neku drugu kitu, da proba nesto drugacije...

opet cete me obasuti drvljem i kamenjem, ali ja cu napisati sta mislim...

a mislim da je tip tek nakon izivljenosti i faze promiskuiteta zaista spremam za vezu.... faza promiskuiteta je nesto kroz sta mora svako da prodje, ma koliko ljudi trubili da im se to nikada nece desiti, a ja znam jedno 5-6 tipova koji su bili zaklete kaludjerice, dok nisu osetili kitu, pa se navukli :)

i jos nesto, dok sam bio u vezi sa Bebetom, sretao sam mnogo tipove koje sam znao od ranije i mislim da je 90 posto njih bilo ljubomorno na nasu vezu... neki koji su me odbili, onda kada su videli da pored sebe imam slatkog i pametnog decka, su se trudili da mi daju broj, da im se opet javim, da nesto radimo ;)

stekoh utisak da je zauzet muskarac, sladak plen.. naravno, posle strejt muskarca kao primarnog slatkog plena :)

:drkanje:
Korisnikov avatar
By foolish
statuse, moja slobodna procena je da ti jos nisi prosao tu fazu promiskuitetnosti koju pominjes, da samo kurac zelis i da zbog toga nisi naisao na ljubav zato sto svojim ponasanjem govoris da ti nju ne zeles. zamisli tog tvog ocaja da budes samo sa jednom osobom, da ti je samo ona u mislima i u krevetu, a toliko njih sa strane ima sa kojima bi mogao da se kresnes i koji te zele.

promiskuitetnost postoji, ali nije rezervisana samo za mladje i ne moraju svi da prodju tu fazu u zivotu.
Korisnikov avatar
By Dina
Da, ja znam (indirektno) ljude koji su daleko iznad 30 pa su jos u fazi promiskuitetnosti i uopste ne traze nesto kao Ljubav... (nije ih zadesilo ono sto ja kazem da se prioriteti sa priblizavanjem starosti obicno menjaju, obicno ali ne uvek ;) )
Korisnikov avatar
By gneeebo
vidim da se termin "faza promiskuitetnosti" vrlo lako i brzo primio. :jazzva:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by *STATUS*
slatkog i pametnog decka, su se trudili da mi daju broj, da im se opet javim, da nesto radimo ;)

:drkanje:
I ja bih nekog od tih tvojih dechaka da mi usisaju kuTju, operu prozore, sudje...Za svakog imam posao. Ja cju da piskaram na forumu...i eto. Svi neshto radimo. Mis´im, ako imash neki vishak tih...? :misli:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!