Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li uopste postoji GEJ ljubav ?

DA
80
91%
NE
8
9%
Korisnikov avatar
By ns.happy
mislim da je ovde glavni faktor ego. tj povredjen ego. verovatno je bilo previse odbijanja pa se stoga donose zakljucci kako niko ne valja.
jedina osoba koja me zanima, i ciji stav zelim da usavrsavam sam ja licno, a ljudi oko mene - ko sam ja da ih procenjujem, ocenjujem, ili najgore - menjam? niko nema to pravo.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by ns.happy
mislim da je ovde glavni faktor ego. tj povredjen ego. verovatno je bilo previse odbijanja pa se stoga donose zakljucci kako niko ne valja.
jedina osoba koja me zanima, i ciji stav zelim da usavrsavam sam ja licno, a ljudi oko mene - ko sam ja da ih procenjujem, ocenjujem, ili najgore - menjam? niko nema to pravo.
za ovu izjavu ... pa, dignucu ti spomenik za zivota :D :maca:
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Originally posted by greek_lover
Originally posted by Cluniensis
Na zalost ne postoji nikakvo empirijsko istrazivanje o tome, niti bilo sta sto bi potkrepilo moje tvrdnje za ono sto sto deluje kao duhovno moralni pad. Naravno, drustva u celini, pa u okviru toga i gay populacije kao njenog neodvojivog dela.
Ja sam pre nekih mesec i po ucestvovao u istrazivanju koje se bavilo antropoloskim aspektima LGBT populacije. Mislim da je to priblizno onome sto trazis ali takodje mislim da rezultati bas nece biti duhovno moralni pad. :)

Kao sto rekoh vec, nisam zlonameran, voleo bih da nisam u pravu i da sve zaista jeste "projekcija mojih strahova".

Ima li ikakvih sansi da ta studija bude objavljena na nekom od sajtova?

I da budem jasan, ne osporavam neizmerni doprinos LGBT populacije drustvu tokom istorije, u svim aspektima. Ponajpre umetnosti, koju dozivljavam kao duhovni element. Tim pre, to nas na neki nacin obavezuje da i dalje budemo ispred masa, po mnogo cemu.

Kritike koje sam upucivao odnose se na sadasnji trenutak i stanje na ovim prostorima, i svetu u celini. Zar je potrebno da podsecam na clanke koje je i sam ovaj sajt objavljivo, a koji idu u prilog mojim tvrdnjama. Setite se clanka, od nedavno, koji govori o stanju gay populacije u Londonu.

:sesir:
Korisnikov avatar
By greek_lover
Studija ce biti objavljena kad se zavrsi istrazivanje, negde pred novu godinu ja mislim ... pitacu ponovo pa cu napisati
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Originally posted by polarlicht4.1
Na zalost ne postoji nikakvo empirijsko istrazivanje o tome, niti bilo sta sto bi potkrepilo moje tvrdnje za ono sto sto deluje kao duhovno moralni pad. Naravno, drustva u celini, pa u okviru toga i gay populacije kao njenog neodvojivog dela.
Empirijsko istraživanje o duhovnom posrnuću celokupnog društva? Meni se nešto čini da ne postoji metodološka mogućnost ispitivanja tako nečeg, sve i kad bi se postavka prihvatila.

A kad već pomenuh prihvatanje postavke - a sa čega je društvo onako u celini "palo"? Ipak je moralo biti na nečemu, po logici stvari, kako bi se sa istog strmeknulo, zar ne? Kad je bilo na "duhovno-moralnom" vrhuncu (šta god "duh" i "moral" značili) pa sad svi mi proživljavamo njegov sunovrat?
Naravno da ne celokupnog drustva, vec , recimo izabranog, reprezentativnog uzorka gay populacije.

Palo je u odnosu na vreme boljeg ukusa, primernijeg ponasanja, znacajnijeg stvaralastva. Ili je palo, tj. u zaostajanju je u odnosu na stanje drustva u zemljama koje su slicnog kulturno-duhovno-istorijskog razvoja. Ima vise repera. To je evidentno. Podrazumeva se da ne postoji neki zamisljeni "nivo" ili "vrhunac"sa koga bi drustvo "palo". Fluktuacije su tokom razvoja drustva uvek postojale. Smer nije uvek bio linearan... No ne bih da ulazim u filozofsku raspravu oko tako neuhvatljivih stvari...

Ali sudeci po tvoji postovima Polaricht4,1 znas ti to odlicno, kao i vecina prisutnih ovde, kao sto znas odlicno i na sta sam mislio kada sam to napisao.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by polarlicht4.1

A kad već pomenuh prihvatanje postavke - a sa čega je društvo onako u celini "palo"? Ipak je moralo biti na nečemu, po logici stvari, kako bi se sa istog strmeknulo, zar ne? Kad je bilo na "duhovno-moralnom" vrhuncu (šta god "duh" i "moral" značili) pa sad svi mi proživljavamo njegov sunovrat?
podseca me na pricu svake bake - u moje vreme je bilo bolje, sad je sve lose. u stvari, samo su grudi nekada bile 20cm vise, pa je i pogled bio lepsi...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
E, te price o posrnulom savremenom drustvu tako ne piju vodu...

Pre jedno nedelju dana sam bila kod sestrica od moje devojke da mu pokazujem engleski i kad smo zavrsili on mi je pokazao neku knjigu koju su mu kupili (nesto na foru bontona za decu) i tamo se nalazi pismo od pre nekoliko hiljada godina, zapis koji je neko ostavio o tadasnjoj omladini. Ne biste poverovali koliko slicnosti ima sa onima sto se danas govori (tj. sto nase bakute govore); te omladina je razvratna, ne paze na ponasanje, nevaspitani su, ne postuju autoritete, gomila nekih stvari....

Cinjenica je da je gay populacija u neku ruku marginalizovana i da je kao takva sklonija pojavama kao sto su zloupotreba psihoaktivnih supstanci, promiskuitet i slicno kao i svaka marginalizovana populacija. Prava slika o razlici izmeu gay i hetero populacije bi mogla da se dbije samo u sredini gde bi obe populacije bile podjednako zastupljene i imale ista prava.
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Svako ima pravo na licnu ocenu ljudi i pojava, problem je izgleda sto sam ja svoju ovde izneo a neki su se mozda nasli prozvanima.

Ali li se slazem sasvim da nikoga ne treba menjati na silu i protiv njegove volje. Nisam sebican da zelim iskljucivo da se usavrsavam ja licno i gledam na ostale koji su negde na nekom zamisljenom nizem stupnju.

Misljenja sam da nekada samo treba pokusati ukazati ljudima na nesto, ili ponuditi pomoc ukoliko mozemo da pomognemo. Na zalost, mnogima nema pomoci.
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx

Pre jedno nedelju dana sam bila kod sestrica od moje devojke da mu pokazujem engleski i kad smo zavrsili on mi je pokazao neku knjigu koju su mu kupili (nesto na foru bontona za decu) i tamo se nalazi pismo od pre nekoliko hiljada godina, zapis koji je neko ostavio o tadasnjoj omladini. Ne biste poverovali koliko slicnosti ima sa onima sto se danas govori (tj. sto nase bakute govore); te omladina je razvratna, ne paze na ponasanje, nevaspitani su, ne postuju autoritete, gomila nekih stvari....

Cinjenica je da je gay populacija u neku ruku marginalizovana i da je kao takva sklonija pojavama kao sto su zloupotreba psihoaktivnih supstanci, promiskuitet i slicno kao i svaka marginalizovana populacija. Prava slika o razlici izmeu gay i hetero populacije bi mogla da se dbije samo u sredini gde bi obe populacije bile podjednako zastupljene i imale ista prava.
Da... Marginalizacija je izgovor za sve. Verovatno u Kanadi, Holandiji i skandinavskim zemljama gay populacija u celini sluzi za uzor i primer.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle

Da... Marginalizacija je izgovor za sve. Verovatno u Kanadi, Holandiji i skandinavskim zemljama gay populacija u celini sluzi za uzor i primer.
Nije izgovor za sve, ali je svakako olaksavajuca okolnost.
U pomenutim zemljama gay populacija svakako ima bolji status nego u Srbiji, ali daleko od toga da je potpuno prihvacena ili vecinska.
Korisnikov avatar
By Cluniensis

Nije izgovor za sve, ali je svakako olaksavajuca okolnost.
U pomenutim zemljama gay populacija svakako ima bolji status nego u Srbiji, ali daleko od toga da je potpuno prihvacena ili vecinska.
A sta je olaksavajuca okolnost za hetero populaciju bilo gde, tacnije za njihovo lose ponasanje? Sve zavisi od pojedinca, bilo gde.
Korisnikov avatar
By gneeebo
ne znam sta je gore - slobodna procena da je gay populacija sklonija drogiranju, ili trazenje izgovora za promiskuitet.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
gneeebo
Nije to procena, nego statistika.
I nije trazenje izgovora, vec trazenje uzrocno-posledicne veze.
By Ulix
Kao sto rekoh vec, nisam zlonameran, voleo bih da nisam u pravu i da sve zaista jeste "projekcija mojih strahova".
Ali opet to radis! Ti bi voleo da nisi u pravu? Koja je to sumanutost u pitanju kada mislis da si po svaku cenu u pravu? Vecina nas nista ne zna, ali ti si sasvim sigurno u pravu. Deo tog duhovnog razvoja o kom si mi pisao na prethodnoj strani valjda podrazumeva i trunku sumnje u svoje stavove.

Premda su vecina homoseksualaca koje poznajem upravo suprotnost onome o cemu ti pises, opet ne mogu da izvedem zakljucak da su svi dobri i monogamni i krasni. Imas na raznih. Ali to ne znaci da su ti drugi nemoralni. Naprosto svi imamo svoje potrebe i zivmo svoj zivot kako zelimo. Ja tu ne vidim nista lose, bio ti Status ili Majka Tereza.

Osude kroz te pseudo-dobronamerne opaske i ta moralisanja... to je jeftino i malogradjanski i sluzi iskljucivo tome da ti mozes da se osecas dobro. Samosazaljenje je bozanstvena stvar: jadna ti Svetice u ovom ruznom, ruznom svetu.

Osnovna stvar koju moramo prihvatiti je da drugacije nije nuzno i lose.
Kritike koje sam upucivao odnose se na sadasnji trenutak i stanje na ovim prostorima, i svetu u celini. Zar je potrebno da podsecam na clanke koje je i sam ovaj sajt objavljivo, a koji idu u prilog mojim tvrdnjama. Setite se clanka, od nedavno, koji govori o stanju gay populacije u Londonu.

:sesir:
Potrebno je da podsecas. Podseti nas. Molim te. :sise:
By Ulix
:up:
By polarlicht4.1
Palo je u odnosu na vreme boljeg ukusa, primernijeg ponasanja, znacajnijeg stvaralastva.

...

Ali sudeci po tvoji postovima Polaricht4,1 znas ti to odlicno, kao i vecina prisutnih ovde, kao sto znas odlicno i na sta sam mislio kada sam to napisao.
Hm...Sasvim sigurno znam da ne znam šta su "dobar ukus", "primereno ponašanje" i "značajnije stvaralaštvo", a još manje kad im je istekao rok trajanja. Kako bi bilo da malo preciziraš?
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Dina, moderatorka Ljubavi i seksualnosti
Korisnikov avatar
By unic0rn
Postoji ali toliko pokusava da se u vecini slucajeva uklopi u ram hetero ljubavi, koji je pre svega cesto jedini dostupan za videti, a i forsira se kao alfa i omega ljubavnickih odnosa. I tu nastaje problem. Varijable su drugacije, ali sigurno postoji formula da se dobije zeljeni ishod.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by gneeebo
ne znam sta je gore - slobodna procena da je gay populacija sklonija drogiranju, ili trazenje izgovora za promiskuitet.
:up:
Korisnikov avatar
By ns.happy
hm, a sta je promiskuitet? cuo sam jednu definiciju - da je to odsustvo kriterijuma. tako da ako neko ima mnogo partnera, ali da u njima pronalazi faktore koji zadovoljavaju njegove kriterijume, da li je i dalje to promiskuitet?

i cisto da se zna- pitanje je u vezi sa temom. :blush:
Korisnikov avatar
By unic0rn
hm, a sta je promiskuitet? cuo sam jednu definiciju - da je to odsustvo kriterijuma. tako da ako neko ima mnogo partnera, ali da u njima pronalazi faktore koji zadovoljavaju njegove kriterijume, da li je i dalje to promiskuitet?

i cisto da se zna- pitanje je u vezi sa temom. :blush:
:lol:
Pa ako imas ogroman broj osoba koji imaju etiketu "zadovoljavajuce" to je onda opet odsustvo jasnih kriterijuma.
Mislim, po toj logici imati puls bi mogao biti kriterijum.

1: "Cao, imas puls?"
2: Imam.
1: :jumpfuck:

Mada ne bih rekao da je promiskuitet povezan s ne postojanjem kriterijuma, mozda delom s nejasnim kriterijumima, al ne u celosti.
By polarlicht4.1
hm, a sta je promiskuitet?
Mislim da bi se ovde trebalo pozvati na djo-a sa teme o happy end koji reče "romantic love was invented to manipulate women and gays", s tim što "romantic love" treba zameniti sa "promiscuity". :elvis:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by unic0rn

:lol:
Pa ako imas ogroman broj osoba koji imaju etiketu "zadovoljavajuce" to je onda opet odsustvo jasnih kriterijuma.
Mislim, po toj logici imati puls bi mogao biti kriterijum.

1: "Cao, imas puls?"
2: Imam.
1: :jumpfuck:

Mada ne bih rekao da je promiskuitet povezan s ne postojanjem kriterijuma, mozda delom s nejasnim kriterijumima, al ne u celosti.
pa zar nije, kurva ne bira, samo da joj se plati. kad neko to radi besplatno to nije promiskuitet, vec ... hm... hobi?:redaljka:
By J...
Cudi me da jos uvek niko nije spominjao gay ljude na "sceni" i van "scene" i pronalazio eventualnu razliku u njihovom ponasanju i njihovim vezama. Mada, o tome se diskutovalo i na drugim temama...
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa ti van scene - oni su dobar deo gay kolaca, samo sto su neuhvatljivi. tako da bi i njih trebalo uzeti u obzir prilikom izgradjivanja stava o ''moralnom posrnucu''. :alikako:
Korisnikov avatar
By foolish
ja i dalje ne kontam zasto neki deli ljude na str8 i gay kada su veze i ljubav u pitanju?
svi smo mi ljudi, svi imamo ista osecanja i sexualnost ne igra nikakvu ulogu prilikom pokazivanja istih. vremenom svi (mozda ne bas svi, ali vecina) naucime da kontrolisu ta osecanja, da ih nekad mozda potisnu, prikriju ili pak preuvelicaju,ali to sve zavisi od situacije i osobe.
svi losi aspekti gay veza koji su navedeni se pojavljuju i u heterosexualnim odnosima, lazi, prevara, spletki ima i u str8 svetu (moji roditelju su prevarili jedno drugo dok su jos bili u braku, drugarica je ostavila decka nakon 4 godine ljubavi samo kako bi se malo izivela, drugi drug u drugarica se muvali 4 godine i kad su se konacno smuvali izdrzali su mesec dana (sometime the chase is better then a catch-sindrom)) tako da to nije rezervisamo samo za gay svet, jedino sto je ovde mnogo manje ljudi pa se sve mnogo lakse procuje.

i cekaj, ako nema ljubavi onda jedino sto ostaje je mrznja. jel sad to znaci da bi svi trebalo medjusobno da se mrzimo samo zato sto smo jbg gay?

nije gay svet nista losiji od str8, ali nije ni bolji. ista sranaj isti problemi se desavaju i u jednomi u drugim.
problem su ljudi koji mahom gledaju samo sebe i svoje potrebe ne obracajuci baznju na one oko njih.
dobro, stoji da je u ovom okruzenju gay populaciji zaista nije nisat olaksano, ali prilagodjavamo se uslovima u kojima smo i dajemo sve od sebe da bi ih promenili u svoju korist.

bre, previse stvari sam hteo da napisem u istom trenutku i siguran sam sa sam nesto preskocio
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by J...
Cudi me da jos uvek niko nije spominjao gay ljude na "sceni" i van "scene" i pronalazio eventualnu razliku u njihovom ponasanju i njihovim vezama. Mada, o tome se diskutovalo i na drugim temama...
Ponekad imam utisak da ljudi brze - bolje skroluju dole kada nesrecnim slucajem vide neki od mojih postova :puzzle:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!