Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By belch
kažu to ko da je nešto loše :(
Korisnikov avatar
By 2kune
ovo je jedna od tema za koju postoje samo individualna rješenja... daklem, kako kome i kako kad... ljudi se razvijaju... valjda...
u svakom slučaju, za ovu temu svaka je generalizacija (pa tako i zabrana i/ili osuda) kontraproduktivna...
Korisnikov avatar
By Laerem
Ja sam svog trenutačnog dečka u singularu upoznao tako što sam upao u tuđu, pluralističku vezu. Nakon što je jedna osoba otpala, trebao sam prihvatiti, zbog specifičnosti mog odgoja i emotivnog razvoja, meni potpuno stranu i nestvarnu ideju - da budem u vezi s jednom osobom. To je bilo zastrašujuće i nimalo lagano, te se kosilo s mojim principima. Ali kada samo izvažem ovo relativno kratko vrijeme koliko taj odnos traje, već sada mogu zaključiti da nikada nisam povukao bolji potez od toga da sam išao protiv sebe i svojih osobnih dogmi.

Monogamija je smrtna postelja ljubavi. Ako vam je do ljubavi, a ne do 'veze', onda će te restrukturirati formu u kojoj se ljubav manifestira. Ako se drži na lancu, ona će samo postati mučna i bijesna, ružna i ponižavajuća.
Korisnikov avatar
By Sunce
Vise bih voleo da moj decko ima i druge, ali da se mi volimo. Ne znam.
By Ханс
Ja volim da sam s jednim u vezi. Nemam želudac za kalkulacije, gomilanja i hleb preko pogače. Ali, ja sam očigledno previše konzervativan ili šta već.
Ne volim da budem treći u nečijoj vezi, niti pristajem na vidjanja tog tipa. Ukoliko sam treći u sopstvenoj vezi, to onda nije veza, ja se tu ne snalazim i nestajem iz iste.

Kada nisam u vezi, kada sam slobodan, well.... :roll: Trudim se da ostanem na nogama. :lol:
Korisnikov avatar
By Oziris
^ Pa dobro, ali kada nisi u vezi, kada si slobodan, sve i da imas nekoliko partnera dnevno to nema veze sa monogamijom/poligamijom. Kao sto ni one night stands ne znace da je partner poligaman, vec da je osoba jednostavno "cheater"...

P.S. Evo, ja licno poznajem osobu koja je poliamorna vec dve decenije unazad. Vec 17 godina je u vezi sa iste 3 osobe i nikada nije prevarila svoje partnere/partnerke.
By Ханс
Ukoliko govorimo o poligamiji van veze, mada se to potire na neki način, zar ne, o tom broju ne želim. :)

Činjenica da je neko prevario u vezi ili da vara, pa je pritom poligaman, se skoro uvek odnosi na neke druge stvari a ne samo na puko zadovoljenje nagona. Nešto je drugo trulo ako se o tome radi, pa se manifestuje na taj način.
Zavisi koliko su partneri introspektivni. I kadri da problem reše.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja ne verujem u ljubav sa više osoba, tj. mogu da volim samo jednog u datom trenutku, ali moram povremeno da imam sex i sa nekim drugim :D

Na moju sreću i moj momak razmišlja na sličan način, tako da je u principu samo problem dogovaranja oko "kvota" :lol: tj. koliko tih sa strane je već previše.

A svi ti sa kojima sam ja bio ili on, predstavljali su samo efemernu zabavicu, vidimo se s njima jednom, dvaput i nikad više :)

Znam ja da se ovakav koncept veze kosi sa razmišljanjima većine puritanaca ovde, no navikli smo na to, i zabole nas kurac, funkcionišemo besprekorno već preko 6 godina, a kako stvari stoje potrajaćemo još poduže.
Korisnikov avatar
By Oziris
Poligamija van veze ne postoji. To je oksimoron.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2616586#p2616586]Oziris napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595695#p2595695]KorvinOdAmbera napisao:[/url]

Da biseksualci postoje, možda bismo i znali odgovor na ovo pitanje. :/
Hahahaha, tek ti biseksualna osoba nece dati odgovor na to pitanje. :p Evo, ja prva, a postojim, zamisli, ti kazem da JA licno podjednako volim oba, u razlicitim situacijama, jelte... A i zajedno, istovremeno, mi se jako svidjaju. :)
Biseksualna si, dakle ne postojiš. :mag: Ti si samo plod moje uobrazilje. :mag:

Inače to pitanje nije bilo postavljeno, nego deo retorike i nešto totalno drugo sam hteo reći.
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2616594#p2616594]Kiborg napisao:[/url]Ja ne verujem u ljubav sa više osoba, tj. mogu da volim samo jednog u datom trenutku, ali moram povremeno da imam sex i sa nekim drugim :D

Na moju sreću i moj momak razmišlja na sličan način, tako da je u principu samo problem dogovaranja oko "kvota" :lol: tj. koliko tih sa strane je već previše.

A svi ti sa kojima sam ja bio ili on, predstavljali su samo efemernu zabavicu, vidimo se s njima jednom, dvaput i nikad više :)

Znam ja da se ovakav koncept veze kosi sa razmišljanjima većine puritanaca ovde, no navikli smo na to, i zabole nas kurac, funkcionišemo besprekorno već preko 6 godina, a kako stvari stoje potrajaćemo još poduže.
Kao one kvote za izvoz secera po preferencijalima u zemlje EU! :lol:
Samo da vam ne uleti neki Miroljub Labus pa pojebe koncept!
Korisnikov avatar
By Kiborg
Dobio bi i taj Labus u prkno :lol:
pa šic :))))
Korisnikov avatar
By Zvonki
Ne razumem ovo,zasto su ljudi koji zele monogamiju puritanci,kiborg to sto ti i tvoj decko iamte takvu vezu i tako fukcionisete,niste jedini iam jos takvih parova te niste izmislili toplu vodu te bi bilo lepo da razzumes i druge ljude koji mogu i zele da funkcionisu u monogamnoj vezi
Korisnikov avatar
By Vel boy
monogamija vs. radije reći poliamorija, otvorena ali brižno i odgovorno stvorena/e veza/e,
umesto poligamija /taj izraz i pojam izbegavam jer je odveć povezan s mor(m)onima i halifama, a dok objasnim svetini da ne mora biti... ode pola života/

dakle, šta od ta dva? sve veoma zavisi. pre sam gajio ideale monogamije, no, odavno sam više sklon dati prednost upravo poliamoriji, otvorenoj/im, ali brižno i odgovorno, stvorenoj/im vezi/ama.
ogromni naglasci na -- brižno i odgovorno.
By Sixto
Stigmatizacija monogamista. I like that. :lol:

Sa znam, u poslednjoj vezi bio monogaman, uopste se nismo osecali ni ugrozeno, niti superiorno u odnosu na druge. Licna percepcija I guess...
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2616635#p2616635]alexandermagic napisao:[/url]Ne seri, Zvonce.
Alexander samo sam izneo moje misljenje jer mi se zaista sere od toga kako su monogamni ljudi glupi i ograniceni,sto kaze sixto to je stavr licne percepcije i ja svako mislljenje zelim da saslusam ali necu ga zbog tog misljenja smatrati puritancem,sem ako me ne ugrozi,svako iam svoja htenja i snove.
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595613#p2595613]ZlatnaPtica napisao:[/url]Šta vi mislite?
Mislim da je tvoje mišljenje u odnosu na osobu s kojom si raspravljao puno bliže istini. :)

Nedavno sam i napisala:

Monogamija nije ekvivalent vjernosti i nema u njoj ništa neprirodno, kako neki vole tvrditi.

Monogamiji se teži prosto zato jer ne postoji nikakva potreba za poligamijom, dok dodatna potreba da se taj odnos oficijalno zatvori, dolazi zbog, rekla bih, nesavršenosti ljudskog karaktera koji se očituje u emocijama poput straha, posesivnosti, nesamopouzdanja i nesigurnosti. Sudeći po brojnim prevarama u braku i vezama, to "zatvaranje" odnosa i svojatanje druge osobe baš ništa ne garantira. Emocije nisu nešto podložno ikakvim obećanjima, niti su ljudi ičije privatno vlasništvo. Vole dok vole.

Potpuno ista stvar je i s poligamijom. Ili da obrnem - poligamija nije ekvivalent nevjernosti i isto tako nema u njoj ništa neprirodno. Ljudi su različiti po milijun karakteristika pa tako i po toj težnji/potrebi.
Šta praktikujete?
Moje maštarije nemaju znak jednakosti s mojim ponašanjem u realnosti. Maštati mogu o svačemu i prilično sam seksualna (u snovima znam biti i peder i lezba i str8 žena/muškarac - SVE :D), ali u realnosti mogu voljeti samo jednu osobu i biti samo s jednom osobom. Dakle, moje težnje su monogamne. Nisam još ostvarila neku dugoročnu vezu (dužu od dvije godine) da bih vidjela kako bi se partnerica i ja u pluralu mijenjale kroz vrijeme i prilagođavale tim promjenama.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2620777#p2620777]Aven napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595613#p2595613]ZlatnaPtica napisao:[/url]Šta vi mislite?
Mislim da je tvoje mišljenje u odnosu na osobu s kojom si raspravljao puno bliže istini. :)

Nedavno sam i napisala:

Monogamija nije ekvivalent vjernosti i nema u njoj ništa neprirodno, kako neki vole tvrditi.

Monogamiji se teži prosto zato jer ne postoji nikakva potreba za poligamijom, dok dodatna potreba da se taj odnos oficijalno zatvori, dolazi zbog, rekla bih, nesavršenosti ljudskog karaktera koji se očituje u emocijama poput straha, posesivnosti, nesamopouzdanja i nesigurnosti. Sudeći po brojnim prevarama u braku i vezama, to "zatvaranje" odnosa i svojatanje druge osobe baš ništa ne garantira. Emocije nisu nešto podložno ikakvim obećanjima, niti su ljudi ičije privatno vlasništvo. Vole dok vole.

Potpuno ista stvar je i s poligamijom. Ili da obrnem - poligamija nije ekvivalent nevjernosti i isto tako nema u njoj ništa neprirodno. Ljudi su različiti po milijun karakteristika pa tako i po toj težnji/potrebi.
Šta praktikujete?
Moje maštarije nemaju znak jednakosti s mojim ponašanjem u realnosti. Maštati mogu o svačemu i prilično sam seksualna (u snovima znam biti i peder i lezba i str8 žena/muškarac - SVE :D), ali u realnosti mogu voljeti samo jednu osobu i biti samo s jednom osobom. Dakle, moje težnje su monogamne. Nisam još ostvarila neku dugoročnu vezu (dužu od dvije godine) da bih vidjela kako bi se partnerica i ja u pluralu mijenjale kroz vrijeme i prilagođavale tim promjenama.
:up:
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2596267#p2596267]Laerem napisao:[/url]Ja sam svog trenutačnog dečka u singularu upoznao tako što sam upao u tuđu, pluralističku vezu. Nakon što je jedna osoba otpala, trebao sam prihvatiti, zbog specifičnosti mog odgoja i emotivnog razvoja, meni potpuno stranu i nestvarnu ideju - da budem u vezi s jednom osobom. To je bilo zastrašujuće i nimalo lagano, te se kosilo s mojim principima. Ali kada samo izvažem ovo relativno kratko vrijeme koliko taj odnos traje, već sada mogu zaključiti da nikada nisam povukao bolji potez od toga da sam išao protiv sebe i svojih osobnih dogmi.

Monogamija je smrtna postelja ljubavi. Ako vam je do ljubavi, a ne do 'veze', onda će te restrukturirati formu u kojoj se ljubav manifestira. Ako se drži na lancu, ona će samo postati mučna i bijesna, ružna i ponižavajuća.

Šta je za tebe ljubav?
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2621401#p2621401]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2596267#p2596267]Laerem napisao:[/url]Ja sam svog trenutačnog dečka u singularu upoznao tako što sam upao u tuđu, pluralističku vezu. Nakon što je jedna osoba otpala, trebao sam prihvatiti, zbog specifičnosti mog odgoja i emotivnog razvoja, meni potpuno stranu i nestvarnu ideju - da budem u vezi s jednom osobom. To je bilo zastrašujuće i nimalo lagano, te se kosilo s mojim principima. Ali kada samo izvažem ovo relativno kratko vrijeme koliko taj odnos traje, već sada mogu zaključiti da nikada nisam povukao bolji potez od toga da sam išao protiv sebe i svojih osobnih dogmi.

Šta je za tebe ljubav?
Korisnikov avatar
By Trilian
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2620777#p2620777]Aven napisao:[/url]

Nedavno sam i napisala:

Šta praktikujete?
da, tako nekako

jesam monogamna... nisam imala dovoljno dugu vezu da bih sa partnerkom pravila neki dogovor, prosto do te tačke nikad nisam došla ali ne isključujem mogućnost da se u nekoj budućoj vezi, u nekom trenutku i to desi....
opet, sve je to individualna stvar... ne smatram ništa manje monogamiju (ne)prirodnom od poligamije
Korisnikov avatar
By Tungi
Svi smo mi za monogamiju, a znamo da je krhka veoma i nepostojana.

Ja sam za svoju slobodu uvek.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!