Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by anche
Originally posted by allexa37
ali opet,bilo konstantno ili periodično,osoba koja to trpi nije zdrava...za nasilje nema opravdanja i osobe koja ga trpe makar i periodično su osobe sa vrlo niskim sampouzdanjem ili pak posjeduju popriličnu dozu mazohizma i patološke ovezanosti sa nasilnikom.
:wow: 25% zena u srbiji nisu, po tebi, zdrave? ili mozda treba stvari malo sire da se posmatraju? :hmm:

link

ma jok,zdrave su,samo su mazohiste po prirodi.
Korisnikov avatar
By anche
ja zakljucujem 'vako: mazohistkinje po prirodi = prirodno je da budu bivene :serlok:
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...
Prethodna veza mi se zavrsila tako sto je devojcica skocila na mene da me bije , a pritom dvaput slabija od mene....
Mogu vam reci da nisam prosla bas dobro, s obzirom da sam samo pokusala da je smirim... zadrzim...

Da li sam trebala da je bijem? Mislim da nisam spala na to.... :sigh:

Verovali ili ne stvarno sam pre ovog bila ubedjena da medju lez devojkama ne postoji nasilje u vezi i van nje.....:lizalica:
Korisnikov avatar
By Dina
I ja sam mislila da ne postoji nasilje ili da je vrlo, vrlo retko u lezbejskim vezama dok prosli put nije otvorena ovakva tema. To zato sto se uvek prica o nasilju nad zenama, a nasilnici su muskarci i sad odjednom zena nasilnica nad zenom... eto kako se sazna nesto novo, mada draze bi mi bilo da nisam saznala tako nesto, tj. da je nasilje u lezbejskim vezama retkost.

Inace slabija ili jaca osoba koja me napadne kod mene bi nastradala... bolje bi joj bilo da joj ne padne nasilje na pamet ;)
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by pthalo
misliš da oni su krive?
Znaš kako se kod nas kaže:"kad te neko prvi put zajebe,on je kriv a ako te i drugi put zajebe,ti si kriv.....može da me istuče jednom i nikad više...zato što sam osoba koja zna da se takvo nešto, kad krene ne zaustavlja.

E sad što je kod nas svijest žena na prilično niskom nivou,pun predrasuda i zbog toga prihvata,tj trpi nasilje,to je za mene strašno ali imala sam se prilike uvjerit u slučajevima gdje je žena bila i fakultetski obrazovana i materijalno sigurana ali je i dalje trpila nasilje....to jee mazohizam,te žene i da 10 puta krenu ispočetka,našle bi istog....
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...
pa... Dina , ova ce biti prva i zadnja koja nije nastradala........ :osama: pa ko zeli nek izvoli....:carica:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Jednom sam je osamarila i uzasno se stidim toga. :kesa:

Istina je da imam "kratak fitilj", ali uvek sam uspevala da se kontrolisem u neprijatnim situacijama. Jednom se, nazalost, dogodilo da nisam, te sam je udarila i to tako jako da sam najpre bila u soku zbog toga sto sam ocigledno bila u zabludi da nemam tesku ruku. E, onda sam odcmizdrila partiju i nikad vise nisam ponovila nista slicno.
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by Modesty
misliš da oni su krive?
Znaš kako se kod nas kaže:"kad te neko prvi put zajebe,on je kriv a ako te i drugi put zajebe,ti si kriv.....može da me istuče jednom i nikad više...zato što sam osoba koja zna da se takvo nešto, kad krene ne zaustavlja.

E sad što je kod nas svijest žena na prilično niskom nivou,pun predrasuda i zbog toga prihvata,tj trpi nasilje,to je za mene strašno ali imala sam se prilike uvjerit u slučajevima gdje je žena bila i fakultetski obrazovana i materijalno sigurana ali je i dalje trpila nasilje....to jee mazohizam,te žene i da 10 puta krenu ispočetka,našle bi istog....
ta fraza sam već ćula na engleskom. A ne slažem se. Postoji mnogo razlozi zato što žena ne bi mogla ostaviti.

Imam drugaricu koja je u tom slučaju i zbog njenih hendikepa znam da ne bi mogla živeti sama, imati posao. I imaju 3 dete. I ne mogu ni da joj savetujem da ostavi muž jer nije ni jedan posao koja može raditi. Bez njega, porodice bi gladni. Sa njim, dete i žena su udareni (i gladni, a manje gladni nego bi bili). :(

Ona je navikla na nasilju u detinstvo i tako je sve teže.

I nije u pitanju koliko je žena pametna. Lakše je ako je pametna i može raditi i živeti bez njegova pomoć. Ja sam pametna, ali postoji vrlo mnogo sitne stvari koji ne znam, koji ne razumem, koji mi nije jasno. Stvari koji skoro sve razumeju. I ovi sitne stvari su bitnije nego moji talenti.

Ako nisi već bila u tom slučaju ne možeš da znaš šta bi uradila. Htela bih da kažem da sigurno bih znala da mogu da raskinim sa njom, da posle jedan udarac bih odmah raskinula. Nadam se da bih mogla. A verovatno ne bih mogla, ne odmah u početku.

Meni devojka nikad nije udarila, hvala Bogu. Ne znam šta bi uradila da se dešava. I ja sam navikla na nasilji u detinjstvo i zbog toga sve je teže. Navikla sam kada sam bila vrlo mala da će me ubiti ako nisam nem. Nemam pojma šta je normalno kod ljudima. Lakše je misliti da ja nisam normalna, a voljena osoba jeste. Znam da nisam normalna. Imala sam nešto 18 godine kada sam saznala da nije normalno zatvoriti dete u ormanu. Do tada sam mislila da to je normalno deo detinstva.

Verovatno bih ovako reagirala:

1) to nije istina. to o ovom trenutku ne se dešava sa mnom.
2) ja sam kriva
3) nije me toliko jako udarila. ne preterivaj, te glupa.
4) budi tiha, izvinjavaj zato što si je iznervirala.

znam da to je loše, i radim na tome, i bolje sam nego ikad, a još ne bih mogla tako reagirati kako treba.

kada sam bila silovana u 2006, (i onda je počeo da me stalkira) reagirala sam ovako:

1) to nije instina, ne se dešava sa mnom, ne verujem
2) ja sam kriva
3) pthalo, ja stvarno ne znam šta ti je problem. Samo jedan put je silovao. Nije smak sveta.
4) pthalo, nemoj da budeš gruba ili neprijatna sa njim. budi pristojna.

trebalo mi je dve godine pre nego što sam shvatila da njegove ponašanje nije normalno, da ne treba da budem pristojna, da nije u redu da me prati, da se plašim da izlazim iz stana, da me i dalje dodirne i poljubi i ne reagira kada mu kažem da pusti od mog tela. ova maja sam iselila. Do tada nisam ni znala da mogu da iselim. Od tada ne moram da ga vidim. :yay:

Zapišem i dalje razlozi zato što žena možda ne može odmah izlaziti iz loše okoline? Zašto mi mama je podnosila 13 godine sa mojom tatom čak i nakon toga što je bilo očigledano šta radi sa mnom? Zašto moje drugarice nisu mogle da ga ostave odmah u početku?

U svakom slučaju, radiš svoj najbolje. I ponekad svoj najbolje izgleda tako slabo da ljudi kaže "pa ti si genija, kako možeš da budeš tolikok glupa?", "ti si kriva", "žena uvek ima izbora." a to ne znači da si kriva.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Dina
I ja sam mislila da ne postoji nasilje ili da je vrlo, vrlo retko u lezbejskim vezama dok prosli put nije otvorena ovakva tema. To zato sto se uvek prica o nasilju nad zenama, a nasilnici su muskarci i sad odjednom zena nasilnica nad zenom... eto kako se sazna nesto novo, mada draze bi mi bilo da nisam saznala tako nesto, tj. da je nasilje u lezbejskim vezama retkost.

Inace slabija ili jaca osoba koja me napadne kod mene bi nastradala... bolje bi joj bilo da joj ne padne nasilje na pamet ;)

Kaže Niče:"tamo gdje je muškarac ljutit,tu je žena zla!

Ah......pa i ja bih se nekako snašla u evidentalnoj tuči :rafal:

:mjuza:
By J...

Ne znam šta bi uradila da se dešava. I ja sam navikla na nasilji u detinjstvo i zbog toga sve je teže. Navikla sam kada sam bila vrlo mala da će me ubiti ako nisam nem. Nemam pojma šta je normalno kod ljudima. Lakše je misliti da ja nisam normalna, a voljena osoba jeste. Znam da nisam normalna. Imala sam nešto 18 godine kada sam saznala da nije normalno zatvoriti dete u ormanu. Do tada sam mislila da to je normalno deo detinstva.

To je uzasna stvar kada se tako nesto desava detetu i kada ono odraste u takvom ubedjenju, kada ne nauci da postuje sebe.

Treba biti svestan do koje granice biti dobar prema nekom i popushtati a kada se treba pobuniti jer ljudi imaju obicaj da iskoriscavaju dobre i popustljive.

Dobro je sto si shvatila da to sto ti se desavalo nije bilo normalno i sto ti je proradio instikt za samoodrzanje. Nauci da cenis i postujes sebe, sigurno je da to zasluzujes. :)
Korisnikov avatar
By Dina
Pthalo :hug:
Nije ti bio lak zivot, nadam se da je sa nasiljem kraj i da te sad cekaju neke mnogo lepse stvari :)

Ono sto se slazem sa tobom je da su uzroci dublji i da su cesto to osobe koje ne mogu da sagledaju sta je normalno/nenormalno ponasanje a kada se jednom utone u nenormalno tesko se iz toga izvlaci. Ja sam vec pisala da imam u okolini dve zene koje su trpele nasilje, obe imaju po troje dece i ja kad ih slusam ne znam sta da kazem. Bas kao lavirint u kome su one i ti muzevi i deca i njeni roditelji i njegovi roditelji i okolina. A i kad izadju iz toga ostaju vezane jer su tu tolika deca, pa s obzirom da ih je toliki broj ne mogu da ih izdrzavaju same, pa se onda opet sve vraca na oca/muza nasilnika i njegove roditelje itd itd. Ja nekad slusam i pokusavam da kazem nesto korisno ali sve sto kazem ne moze da se primeni jer to je vec sve zapetljano odavno.

Ono sto je dodatni problem je recimo to da se nasilje smatra manje vise normalnim u nekoj sredini. Jedna od tih zena mi je rekla da u selu u kom je zivela dosta muzeva tuce zene, smatra se da je to tako, impulsivni su pa tuku. I njenu svekrvu je muz tukao celog zivota pa i sada, i ona nju osudjuje sto je otisla od njenog sina i sto isto nije trpela celog zivota, pa zensko je.

E sad nekako su te okolnosti za strejt parove jasne i ma koliko su specificni postoji neki obrazac. Ali sta je sa gay parovima? Pretpostavljam da ako se neko time bavi ili kad bi se bavio iz mnogo slucajeva bi se mogao izvuci neki obrazac, pa na osnovu toga bi se videlo kako i pomoci osobama. Recimo - sredina govori da je muskarac impulsivan, "tradicija" da muskarac tuce zenu. Ko je zenu vaspitavao da je ona impulsivna i da ima "pravo" da udara drugu zenu? Zatim nemaju verovatno zajednicku decu koja otezavaju odlazak, koji je onda razlog sto zrtva ostaje sa nasilnicom i ne moze da se izvuce iz nekog odnosa? Meni jedino pada na pamet da je npr to neka osoba koja je totalno neprilagodjena, odvojena od sveta, pa misli da je bolje i to da trpi, ima neke pogresne obrasce. Ja ne mislim da lezbejku ne bi primili u sigurnu kucu, mislim strasno bi bilo da to ne urade. Ali ne znam da li bi mogli da joj pomognu ako je nasilje medju gay parovima nesto neispitano...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
nasilje je ostalo u srednjem veku kada su se tukli oko hrane

:skorpija:

(ovo u Skupstini se ne moze nazvati nasiljem, jer je to cirkus)

:gol:
Korisnikov avatar
By pthalo
@J: učim. bio je dug put, i ima još šta da učim, a učim. biću ok.

@Dina:

i ja se nadam da kad se vratim u Mađarsku će biti kraj sa nasiljem. Sad je "samo" verbalno nasilje od mame. naš odnos je toliko složen da ne znam da li mogu da to objasnim (ni ne znam da li trenutno imam potrebu da to objasnim). Ali kad se vratim u Mađarsku će biti stvarno kraj. Ne znam do kada će biti kraj, ali nadam se zauvek. Jedva čekam. Ovde mi je kao otrov, i ovde ne mogu isceliti jer svaki dan me čeka nešto i stalno treba da budem oprezna i pokušavam da je ignorišem jer znam da ne može da me ne povredi. Znam da me voli, a voli me kao maleno dete voli svoju mamu. Ja sam joj majka već 21 godina i dosadno mi je. Od maja sam u ovoj kući, ne mogu da izlazim nigde, samo kuckam F5 na internet i čitam. Kao da sam u zatvoru. Ponašim se savršeno, ali savršeno, ali nikad nije dovoljno. Čak i njena drugarica je primetila da ovo nije normalno. Pojma nisam imala da je očigledano šta se dešava. A dosta je od mene, kad se vratim u Mađarsku moći ću da iscelim, sad treba da čekam i da budem strpljiva, da budem savršena, da glumim da je sve u redu. Još malo, onda dođem kući u Mađarsku, i imaću normalan život, i moći ću reći da neću da podnosim takve stvari nikad više. Do tada, mama je malena devojčica, i ja moram da je zaštitim, zato što da bi napokon shvatila koliko me je povredila, ubila bi se. I to ne želim.
Ja nekad slusam i pokusavam da kazem nesto korisno ali sve sto kazem ne moze da se primeni jer to je vec sve zapetljano odavno.
Da, vrlo teško je. Ni ja ne znam šta da kažem. A znam da pomognem mojoj drugarici kad je slušam. Pomognem sa dete kad mogu. Oni su u Mađarskoj. Nadam se da su ok.
E sad nekako su te okolnosti za strejt parove jasne i ma koliko su specificni postoji neki obrazac. Ali sta je sa gay parovima? Pretpostavljam da ako se neko time bavi ili kad bi se bavio iz mnogo slucajeva bi se mogao izvuci neki obrazac, pa na osnovu toga bi se videlo kako i pomoci osobama. Recimo - sredina govori da je muskarac impulsivan, "tradicija" da muskarac tuce zenu. Ko je zenu vaspitavao da je ona impulsivna i da ima "pravo" da udara drugu zenu?
Mislim da je samo stereotip. Dešava se da žene tuče muža, i ima nasilje i između lezbejke i između gejeve. Kod žene je isto kao kod muškaraca: izgubi strpljene, naljuti i tuče nekoga. Ako nije videla ništa drugog u svom životu, ne zna kako da naljuti bez nasilje. Se može učiti, a samo ako osoba želi da nauči i trudi se. I bolje ako nije u vezi kad uči jer nije bezbedno za njenu voljenu osobu.

Nikad nisam to uradila, a to je bilo svestan izbor kod mene. Kada sam bila mala (do 10 godine) često se dogodilo kod mene da sam naljutala i eksplodirala. Mogla sam postati sociopata, tata me je naučio. A nisam postala sociopata, i naučila sam da budem nežna i da ne ljutim se. (Sad treba da naučim da naljutim. Sad sam previše pasivna. Ne plašim se da bih postala agresivna. Znam da ne bih.) A imala sam sreće. Ponekad mi je vrlo čudno da nisam sociopata.

Elem, mislim da kod lezbejke i gejeve ima još jedan razlog za ćutanje: bojimo se da ako kažem da to se dešava kod nas, ljudi bi rekli da je još jedan razlog zato što je homoseksualnost protiv Božja volja. :lood: Kao da nema nasilje kod strejt parove, kao da svaki homoseksual par je tako. Ako priznajemo da ima problemi kod gejevi, da li ćemo izgubiti šansu da dobijemo pravi? Ne slažem se da je to pravo, ali mislim da je to jedan razlog zbog toga retko govorimo o tome...

Nasilje je nasilje. Često se dešava na ovom svetu i užasno je. :(
Korisnikov avatar
By anche

jeste. ali ono sto mozemo da uradimo jeste da ne zatvaramo oci i ne prilazimo nasilju onako kako je najlakse: zrtva je kriva, meni to nikada ne bi moglo da se desi, ma sve su one mazohistkinje, lupamo dijagnoze kao da smo psihijatri a istovremeno nemamo dva grama mozga i zapravo se plasimo i da pomislimo sta bismo mi radile u takvoj situaciji.

ali dobro.
Korisnikov avatar
By Dina
...
@Dina:

i ja se nadam da kad se vratim u Mađarsku će biti kraj sa nasiljem. Sad je "samo" verbalno nasilje od mame. naš odnos je toliko složen da ne znam da li mogu da to objasnim (ni ne znam da li trenutno imam potrebu da to objasnim). Ali kad se vratim u Mađarsku će biti stvarno kraj. Ne znam do kada će biti kraj, ali nadam se zauvek. Jedva čekam. Ovde mi je kao otrov, i ovde ne mogu isceliti jer svaki dan me čeka nešto i stalno treba da budem oprezna i pokušavam da je ignorišem jer znam da ne može da me ne povredi. Znam da me voli, a voli me kao maleno dete voli svoju mamu. Ja sam joj majka već 21 godina i dosadno mi je. Od maja sam u ovoj kući, ne mogu da izlazim nigde, samo kuckam F5 na internet i čitam. Kao da sam u zatvoru. Ponašim se savršeno, ali savršeno, ali nikad nije dovoljno. Čak i njena drugarica je primetila da ovo nije normalno. Pojma nisam imala da je očigledano šta se dešava. A dosta je od mene, kad se vratim u Mađarsku moći ću da iscelim, sad treba da čekam i da budem strpljiva, da budem savršena, da glumim da je sve u redu. Još malo, onda dođem kući u Mađarsku, i imaću normalan život, i moći ću reći da neću da podnosim takve stvari nikad više. Do tada, mama je malena devojčica, i ja moram da je zaštitim, zato što da bi napokon shvatila koliko me je povredila, ubila bi se. I to ne želim.
Ja nekad slusam i pokusavam da kazem nesto korisno ali sve sto kazem ne moze da se primeni jer to je vec sve zapetljano odavno.
Da, vrlo teško je. Ni ja ne znam šta da kažem. A znam da pomognem mojoj drugarici kad je slušam. Pomognem sa dete kad mogu. Oni su u Mađarskoj. Nadam se da su ok.
E sad nekako su te okolnosti za strejt parove jasne i ma koliko su specificni postoji neki obrazac. Ali sta je sa gay parovima? Pretpostavljam da ako se neko time bavi ili kad bi se bavio iz mnogo slucajeva bi se mogao izvuci neki obrazac, pa na osnovu toga bi se videlo kako i pomoci osobama. Recimo - sredina govori da je muskarac impulsivan, "tradicija" da muskarac tuce zenu. Ko je zenu vaspitavao da je ona impulsivna i da ima "pravo" da udara drugu zenu?
Mislim da je samo stereotip. Dešava se da žene tuče muža, i ima nasilje i između lezbejke i između gejeve. Kod žene je isto kao kod muškaraca: izgubi strpljene, naljuti i tuče nekoga. Ako nije videla ništa drugog u svom životu, ne zna kako da naljuti bez nasilje. Se može učiti, a samo ako osoba želi da nauči i trudi se. I bolje ako nije u vezi kad uči jer nije bezbedno za njenu voljenu osobu.

Nikad nisam to uradila, a to je bilo svestan izbor kod mene. Kada sam bila mala (do 10 godine) često se dogodilo kod mene da sam naljutala i eksplodirala. Mogla sam postati sociopata, tata me je naučio. A nisam postala sociopata, i naučila sam da budem nežna i da ne ljutim se. (Sad treba da naučim da naljutim. Sad sam previše pasivna. Ne plašim se da bih postala agresivna. Znam da ne bih.) A imala sam sreće. Ponekad mi je vrlo čudno da nisam sociopata.

Elem, mislim da kod lezbejke i gejeve ima još jedan razlog za ćutanje: bojimo se da ako kažem da to se dešava kod nas, ljudi bi rekli da je još jedan razlog zato što je homoseksualnost protiv Božja volja. :lood: Kao da nema nasilje kod strejt parove, kao da svaki homoseksual par je tako. Ako priznajemo da ima problemi kod gejevi, da li ćemo izgubiti šansu da dobijemo pravi? Ne slažem se da je to pravo, ali mislim da je to jedan razlog zbog toga retko govorimo o tome...

Meni se cesto cini istinit onaj pocetak "Ane Karenjine" - da sve srecne porodice lice jedna na drugu, svaka nesrecna je to na svoj nacin. I kod mene bas nesto nije bilo ruzicasto iako nije bilo fizickog nasilja. Opet zbog nekih zivotnih okolnosti dosta sam kod roditelja mada imam svoj stan. Ali opet odem na neki period pa se oporavim od svega... Isto mislim i za tebe, ne verujem da se vec postojeci odnosi mogu nesto drasticno izmeniti ali bar ces otici kroz neko vreme.

Moguce da ja imam idealisticko misljenje o zenama. Svakako da ima nasilja i sa zenske strane, ali mene to uvek nekako iznenadi... dok me od muskaraca nista ne cudi...

Ali ako bi se neka gay organizacija bavila pitanjem nasilja u gay vezama onda ne bi valjda ponudili odgovor da je homoseksualnost protiv Bozije volje, nego bi iznalazili nacin da pomognu. Mada svakako ako takvog bavljenja nema, onda osobe i nemaju kome da se obrate... Mogu jedino pomoc da traze od prijatelja zato mi je palo na pamet da je mozda rec o osobama sa nepoverenjem i prema prijateljima, ljudima uopste. A nasilnik/ca se verovatno trudi da to nepoverenje sto vise produbi.
Korisnikov avatar
By anche
za beogradjane i one koji se zateknu:

Time and PlaceDate:
Tuesday, November 25, 2008
Time:
3:00pm - 4:00pm
Street:
Trg Republike
City/Town:
Belgrade, Serbia

U susret obeležavanju medjunarodne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u Srbiji, Žene na delu iz Beograda, šestu godinu zaredom priredjuju performans pod nazivom „Ne mogu da odem, zato što…“.

Cilj performansa je da ukaže na čitav niz poteškoća sa kojima se susreće žena koja je zlostavljana, onoga trenutka kada odluči na napusti nasilni brak ili vezu.
Dvadesetominutni performans prikazuje različite priče žena i ima za cilj takodje, da putem identifikacije, podigne svest i probudi dublje razumevanje o specifičnom položaju i potrebama žena koje pokušavaju da napuste svoje nasilne partnere.

vise o tome na:
http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... 685&ref=nf
Korisnikov avatar
By leobg
Ja jesam pre par meseci udario decka, osamario, kad je pokusao da sece vene, posto sam mu rekao da ne mozemo vise da budemo zajedno. Verbalno se jesam svadjao , ali ovo je prvi put da sam osamario nekog. Na svu srecu nije isekao vene.
Korisnikov avatar
By unic0rn
umm... neeeeeeeeee...
mislim, ako bih dosao do tog stadijuma sa nekim komunkacija bi prestala mnogo pre no sto na red dodje tucha i chupanje.
zaboga, ljudi koji sebi dozvole da se potuku i bez i nezadovoljstvo izraze na taj nacin su mi stvarno smesni.
to je ustvari nemoc.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Stidela bih se sebe da neku svoju devojku udarim, a jos vise svog izbora ako bi dotichna mene udarila!
Za nasilje ne postoji NI JEDNO JEDINO OPRAVDANJE ! ! !
NIKO, ma sta uradio ne zasluzuje da bude fizicki ni psihichki zlostavljan!
Nasilju pribegavaju ljudi koji ne znaju drugacije i koji su tako odgajeni, najlakse je nekoga udariti, a najteze je razgovarati iskreno i otvoreno i resiti problem!
Nazalost, vise je nasilja i patoloskih odnosa nego normalnih veza, ali jbg.. :tornado:
Korisnikov avatar
By Sama-u-braku
Nikad mi se nije desilo, ni da udarim, ni da me udare. Mogu u naletu besa, da zalupim vratima iza sebe, kazem nesto ruzno, ali da udarim, definitivno ne.
Korisnikov avatar
By Dina
Procitala sam na drugom forumu da postoji knjiga vezana za ovu tematiku:

NO MORE SECRETS
violence in lesbian relationships
od Janice L. Ristock
Korisnikov avatar
By Azdaja
koliko je vremena proslo, a ja sam do sada bila s njom - obnovile vezu, posle svega, pa....

ma debil, sta drugo da kazem...:glupan:
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by unic0rn
umm... neeeeeeeeee...
mislim, ako bih dosao do tog stadijuma sa nekim komunkacija bi prestala mnogo pre no sto na red dodje tucha i chupanje.
zaboga, ljudi koji sebi dozvole da se potuku i bez i nezadovoljstvo izraze na taj nacin su mi stvarno smesni.
to je ustvari nemoc.
uni citacu misli ,
upravo sam hteo da kazem da cak i da imam posla sa osobom koja je potencijalno nasilna sikada ne bi dozvolio da situacija eskalira do fizickog obracuna
Korisnikov avatar
By Val
Do tada, mama je malena devojčica, i ja moram da je zaštitim, zato što da bi napokon shvatila koliko me je povredila, ubila bi se. I to ne želim.

:(

Nasilje je tako :regan: . Ali, koliko ljudi trpi sve to zahvaljujucji svom optimizmu? :puzzle:
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by Azdaja
koliko je vremena proslo, a ja sam do sada bila s njom - obnovile vezu, posle svega, pa....

ma debil, sta drugo da kazem... :glupan:
čuvaj se
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Azdaja

ma debil, sta drugo da kazem... :glupan:
čuvaj se

sacuvana JA :)

"...nemoj da brigas brigas..." :kralj:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!