Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Deksi
Kako se nosite sa osecajem zaljubljenosti,razmisljanja o nekom,vama,buducnosti?
Kapiram da to suocavanje sa emocijama koje imate u sebi kad je ljubav u pitanju svako dozivljava na neki svoj nacin.
Ja zaista ne umem da se nosim s tim,emotivno sam nezreo mozda.Ne znam.Sve mi je to suvise komplikovano i tesko da podnesem.
Sve je naizgled super,nema konkretnog problema ili neke prepreke...ali jednostavno se uzasno osecam.
Depresija po ceo dan,rasplacem se bar jednom dnevno.
Ni droga ne pomaze.Ne mogu da se nosim sa ovim stanjem.
Saveti?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Kad sam zaljubljena onda ne spavam, ne jedem, svo vreme ovog sveta bih provela sa osobom u koju sam zaljubljena. I, da, mnogo mislim na :jumpfuck: mada mi generalno najvise nedostaje grljenje sa tom osobom.
By Swanheart
Vec dugo,dugooooooo vremena ne znam za taj osecaj i mislim da je to mnogo gore nego osecaj zaljubljenosti.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Swanheart
Vec dugo,dugooooooo vremena ne znam za taj osecaj i mislim da je to mnogo gore nego osecaj zaljubljenosti.

Sto je najgore ni ja nisam znao....bas dugo...i evo sad opet taj uzasan osecaj potpune neklonosti i opsesije prema jednoj osobi.Ocajan sam.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Deksi
Depresija po ceo dan,rasplacem se bar jednom dnevno.
Osmeh je jedini pokazatelj srece, a i on se moze lazirati.
Nemoj teziti da budesh srecan, mozesh vijati leptira godinama i nikada ga necesh uhvatiti, ali ako sedish mirno, moze se desiti da ti sam doleti.
Korisnikov avatar
By HARP
Ne delim savete, sugestija uvek moze.
Ti si dosta zreo za svoje godine, mada iskustvo je ono sto ti nedostaje, te deo svesnosti koju posedujes dolazi u konflikt sa nedostatkom dozivljenog.
Ne znam koliko je dobro da se sada dajes emotivno. Prvo je rizicno, jer ce poprimiti veliku tezinu, samim tim sto to iskustvo ima da se ureze kao alarmantno u podsvest, te ces kasnije nailazeci na similarne situacije reagovati po tom modelu.
Svakako da moras da osetis sve faze jedne mlade gay osobe koja se emotivno formira. Cudno je sve to, svaki oziljak kasnije bude simpatican, ali boli kada se zadobije, naravno i znamo kako je do njega doslo te izbegavamo iste prepreke.
Da ne bih smorio evo sugestije:
Radi na sebi, okreni se sebi. Edukuj, gradi licnost, prodji sve unutrasnje borbe, ostvari unutarnju harmoniju, prakticno zavuci se u laboratoriju i svori sebe.
Kada izadjes bices mocan carobnjak koji moze u borbu. Zivot je borba, svaki dan...
Sada ti je period kada mozes doziveti najlepsi osecaj ljubavi, onako iskreno, ali i veliko razocarenje...
Ljudi vole da gaze ako osete slabost, nemaju osecaj za prave vrednosti i ne razmisljaju na visem nivou rezonovanja, shodno tome nekada moramo da budemo malo u bitch fazonu, ali toliko da pokazemo da imamo zube...
Cuvaj sebe, radi na sebi, ne daj da te povrede i gradi iskustvo.
Razvijas se u jednu kvalitetnu i naravno prelepu osobu.
:kiss:
Korisnikov avatar
By jukie
Posle nekih godina jednostavno ostariš i postepeno prestanu da ti se javljaju te reakcije... dešava mi se da mi povremeno sine lampica "e da sad imam 20 godina sada bih se zaljubio i patio"
Korisnikov avatar
By tramp
pa ne znam jukie, meni je 32 pa mi se desi ponovo i ponovo ... samo sto sam retko zaljubljena u ljude sa kojima nisam u vezi a ako jesam to nije ljubav nego crush pa nema neke patnje

deksi - sve je to deo zivota i treba biti sretan sto osecas, droge kao sto i sam vidis ti ne mogu pomoci, mogu trenutno ali ne dugorocno

dugorocno jedino pomaze ljubav prema sebi a ja verujem da ti imas sve razloge da se volis :kiss:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by FireGox

Ne znam koliko je dobro da se sada dajes emotivno. Prvo je rizicno, jer ce poprimiti veliku tezinu, samim tim sto to iskustvo ima da se ureze kao alarmantno u podsvest, te ces kasnije nailazeci na similarne situacije reagovati po tom modelu.
Gox, ti znas da ja tebe obozavam ali si se prosrao za medalju.
Ne postoji pravo ili lose vreme za "davanje sebe" i ljubav...

I totalno se slazem sa trampicom
Korisnikov avatar
By Adenim
Zivot ljubav namesti, Deksice, ti si mozda trenutno emotivno nezreo, procice, videces...
By ~ Le Saint X ~
Ja bih samo rekao...
ti si jedna neverovatno kreativna osoba, Deksi...
iskoristi to u kreativnom smislu...
osecaces se bolje...
crtaj, pishi, stvaraj...

to ce ti dati smisao
By Tale
Reći ću nešto drugačije-gledaj da upoznaš ta užasna osećanja koja te plaše i postaće nešto drugo.Ne izbegavaj stanja u kojima si,pokušaj da budeš posmatrač,distanciraj se posmatraj bez analiziranja,bez uplitanja uma tj.ega.Budi prisutan i budan,negativnost ne može da preživi u svesnosti.
Osim,ako je sami ne želimo.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Kako se nosite sa osecajem zaljubljenosti,razmisljanja o nekom,vama,buducnosti?
Savrseno smireno, ali tek od skora. Kapiram da sve zavisi od toga da li sve posmatras kao izvesnost, ili si sklon prepustanju. Buducnost ne prepustam ikome. Razumem da niko smisleno ne moze promeniti svoj pogled u sebe i na svet (ako kaze da moze, opasno laze), tako da je i taj strah prirodna nuznost, jbg.
Ja zaista ne umem da se nosim s tim,emotivno sam nezreo mozda.Ne znam.Sve mi je to suvise komplikovano i tesko da podnesem.
Sve je naizgled super,nema konkretnog problema ili neke prepreke...ali jednostavno se uzasno osecam.
Ovo je vec pitanje za (dobrog) psihologa, a ja to nisam.
Ni droga ne pomaze.Ne mogu da se nosim sa ovim stanjem.
Provereno ne pomaze. Niti moze. Probala.
Saveti?
Istrpi svoje godine. Ovo uopste ne pisem sa nipodastavanjem. Stavise, mislim da je covek u tim godinama iskreniji prema sebi i drugima, da manje strahuje. I da cistije oseca. Budi ponosan cak i na svoje strahove. Lepi su i savrseno normalni. :peace:
Korisnikov avatar
By Tot
...

Svakako da moras da osetis sve faze jedne mlade gay osobe koja se emotivno formira.
Sviđa mi se ovo što je Gox rekao. Vdim da si jedan od najmlađih korisnika pa zaslužuješ što više odgovora jer u sebi sažimaš probleme mnogih mladih gejeva. Dakle, nikako nisi sam.

Problem, naravno, ima više aspekata: najpre sudbina i položaj u društvu koji deliš sa svim drugim gejevima a na to se onda nadovezuju tvoje specifične okolnosti: odnos prema roditeljima i količina razumevanja koju od njih dobijaš ili ne dobijaš, specifična materijalna situacija, društveni zahtevi koji se pred tebe postavljaju da se ostvariš u nekom obrazovnom ciklusu kako bi došao do neke profesije koja bi ti pomogla osamostaljivanje, sva težina života koji se otvara pred tobom i čini da reaguješ tako kako reaguješ što nije ništa neobično.

Velike krize u slučaju gejeva koji ulaze u život su takoreći pravilo. U životu kome težiš kao mlada osoba si uveliko frustriran i opterećen nerazumevanjem i inhibicijama koje ti je nametnulo društvo i tako blokira tvoju prirodnu potrebu da uživaš u životu kao i svi drugi mladi ljudi. Kao i svi tvoji vršnjaci želiš da osetiš određenu količinu radosti i zadovoljstva u svom životu i to ne samo da je normalno nego je za ljude tvoga uzrasta preko potrebno zato što se upravo u tom nekom osamnaestogodišnjem periodu kao nikada oseća teret života- pred tobom je još dosta toga što treba da uradiš dok ne stekneš svoje mesto u društvu- a uz to treba da se snađeš sa samim sobom tj. da prihvatiš svoj identitet.

Kao što reče Gox treba da prođeš neke faze. Pri tom imaj u vidu da smo mi specifična kategorija i da je nama sazrevanje uveliko otežano. Mi moramo graditi sebe i stvarati svoje mesto pod suncem uprkos svemu što nas poriče. To je uvek jedno uprkos kojim se krećeš ka svom dostojanstvu osobe koja je različita, drugačija. Ali zato je i naše sazrevanje mnogo vrednije i autentičnije. Ako prođeš kroz te velike krize a ne zaglaviš se u samoprezrenju i mržnji prema drugim ljudima steći ćeš i jedno samopoštovanje. Tvoja samopredstava će sve više zavisiti od tvog osećaja samovrednosti a sve manje od društva u kome se moraš batrgati kao i svi mi.

Pri tome imaj u vidu da je patnja deo života ali se s njom izlazi na kraj i vremenom će ti biti lakše.

Za tebe je vrlo važno da imaš bar nekoliko prijatelja koji te razumeju kako bi prevazišao osećaj samoće koji je u takvim stanjima teško podneti. Dakle nemoj se izolovati nego se otvori onima koje smatraš prijateljima, a ako bi bilo nekoga od poverenja kome bi mogao reći istinu i o svojoj seks orijentaciji, to bi bilo dobro.

I na kraju nešto kao sugestija: problemi sa depresijom mogu uveliko blokirati konstruktivne napore i oslabiti tvoj dinamizam, zakočiti te i inhibirati do te mere da stvarno nisi u stanju da se nosiš ni sa sitnim problemima. Naročito ako postoji trajniji depresivan kvalitet sa nekolicinom simptoma. Iako je u pitanju najverovatnije produžena depresivna reakcija povezana sa krizom odrastanja postoji opasnost da se u tome trajnije začahuriš. Da bi otklonio ono što te akutno ometa da funkcionišeš i da bi se rešio tih stanja koja te tište i pritiskaju mimo tvoje volje i tvoju opštu situaciju čine još težom, ja ti prijateljski preporučujem da uložiš malo napora i nađeš nekog terapeuta koji će poraditi na otklanjanju depresije uz eventualno uključenje antidepresiva(ali o tome će odlučiti terapeut). Tako ćeš biti u stanju da se lakše nosiš sa svojom specifičnom situacijom.

Droga ti neće pomoći. To je uništavanje vremena umesto da se u tom vremenu i prostoru snađeš. Bolje je biti tu, svestan i živ, makar i uz patnju jer ćeš se jednom u starijem periodu bolje osećati, mnogo bolje nego da u svojoj prošlosti konstatuješ postojanje crnih rupa narkotika.

Srećno!
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Adenim
Zivot ljubav namesti
ma ljubav ti namesti zivot.

Vrlo tegoban.

I samo te uvali u probleme

Bar kreativce ;)

Nikakva vajda od ljubavi

Deksi, budi sam, ali ne usamljen

I budi celovit, a ne ceo

Nosi svoje breme

Nadji svoj put

Hodaj tamom bez straha

Hodaj tamom bez lica

Ko te poznaje, ne znajuci ti ime

Ko ti pruza saku, a saka otvorena je

Ko podigne lampu

Da bi video sebe u tebi

Jedini je dostojan naziva tvoga ljubavnika

Ostali.....mrsh'

:bic:
Korisnikov avatar
By Zoe
Bravo Sasha :klap:

No medjutim, ako sumnjas da si u depresiji, moj savet ti je da odes na neku psihoterapiju, moglo bi pomoci :yes:
Nije vazno sta je uzrok, zaljubljenost ili nesto drugo.....
Korisnikov avatar
By Sky123
ili jednostavno mozes da se ubijes:lood::eu:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Sky123
ili jednostavno mozes da se ubijes:lood: :eu:
sad mi je jasno sto te ipak nisam stavio na listu zlobnika

jer ovo nije niti zloba, ovo je prosto ... bedastoća. :potapsava:
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Sky123
ili jednostavno mozes da se ubijes:lood: :eu:
Ubila ti se keva malopre.
Korisnikov avatar
By Deksi
on: Sad sam se kao malo povratio emotivno u normalu,mada mozda s obzirom na to da doticnu osobu nisam video vec neko vreme.
U svakom slucaju sve ovo mi je toliko energije uzelo za skolu(jer se blizi kraj godine),izlaske(nema vise one euforije) i funkcionisanje uopste...sav sam kao zombi neki....
Korisnikov avatar
By Deksi
Konacno je sve lakse sad,odlucio sam da se ne vezujem uopste i ne otvaram,emotivno bar.
Druga osoba i ne mora da zna za to,jbg. pa mozda bude neceg samo fiktivno...
Bar se necu osecati kao pre....
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
:zid: jebem ti nesrecne ljubavi....uclani se u klub:zid:
Korisnikov avatar
By Skyen
obavezno stivo, ljubavni zivot Edit Pjaf
Korisnikov avatar
By Lionac
Ne delim savete, sugestija uvek moze.
Ti si dosta zreo za svoje godine, mada iskustvo je ono sto ti nedostaje, te deo svesnosti koju posedujes dolazi u konflikt sa nedostatkom dozivljenog.
Svakako da moras da osetis sve faze jedne mlade gay osobe koja se emotivno formira. Cudno je sve to, svaki oziljak kasnije bude simpatican, ali boli kada se zadobije, naravno i znamo kako je do njega doslo te izbegavamo iste prepreke.
Da ne bih smorio evo sugestije:
Radi na sebi, okreni se sebi. Edukuj, gradi licnost, prodji sve unutrasnje borbe, ostvari unutarnju harmoniju, prakticno zavuci se u laboratoriju i svori sebe.
Kada izadjes bices mocan carobnjak koji moze u borbu. Zivot je borba, svaki dan...
Sada ti je period kada mozes doziveti najlepsi osecaj ljubavi, onako iskreno, ali i veliko razocarenje...
Ljudi vole da gaze ako osete slabost, nemaju osecaj za prave vrednosti i ne razmisljaju na visem nivou rezonovanja, shodno tome nekada moramo da budemo malo u bitch fazonu, ali toliko da pokazemo da imamo zube...
Cuvaj sebe, radi na sebi, ne daj da te povrede i gradi iskustvo.
Razvijas se u jednu kvalitetnu i naravno prelepu osobu.
:kiss:

:boxer:

bas to
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!