Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Ovo je pitanje prvenstveno za biseksualce, a i ostali mogu da iznesu sopstvena zapazanja.

Primetila sam da se neprestano vodi "tihi rat" izmedju biseksualaca i homoseksualaca i da izmedju njih nesumnjivo vlada manja ili veca netrpeljivost.
E pa hajde, da vidimo kakvi se momci svidjaju biseksualcima, a mozemo i da prosirimo pitanje na

Zasto se biseksualci i homoseksualci ne podnose i sta je izmedju njih kamen spoticanja ?
Korisnikov avatar
By Rei
Pa kod homoseksualaca vazhi ona predrasuda da su biseksualci u stvari gej ali da to sebi ne mogu da priznaju ili da se foliraju da bi ispali "normalniji". Slichno situaciji kada fem dechko kazhe da je aktivan a onda mu niko neveruje nego misle da je to rekao da bi ispao manje gej, jer je kao vishe gej ako je fem.
Grozne predrasude.

A shto se rasprave o tome shta biseksualci vole tiche verujem da svaki od njih ima svoj ukus i da to ne treba generalizovati.
Korisnikov avatar
By Hybrid
Originally posted by Kiwi
@REI: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail:
Mogu i ja da se pridružim?

O ukusima se ne raspravlja! Ne postoji odreðen tip muškarca koji preferiraju biseksualci. Kao što nemaju ni gay momci. Da li je neko bi ili gay, isto mi je bitno kao da li više voli Pelinkovac ili belo vino, plave ili tamnije.

A:Jesi i bi ili gay?
Š: Bi, što?
A:Zna?i, ne pri?am više sa tobom.

Miriše na diskriminaciju. Što bi Daliborka rekla, "tihi rat". Nije mi jasno koji je to kamen spoticanja. Ni s jedne, ni s druge strane. Slušao sam šta ko ima da kaže o tome, ali nijedno mi nije bilo dobro opravdanje. Ljudi su samo puni predrasuda. :neznam: Ne radi drugome ono što ne želiš tebi da ?ine

A ti Daliborka, šta misliš o svemu tome?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Rigel
... Što bi Daliborka rekla, "tihi rat". Nije mi jasno koji je to kamen spoticanja. Ni s jedne, ni s druge strane. Slušao sam šta ko ima da kaže o tome, ali nijedno mi nije bilo dobro opravdanje. Ljudi su samo puni predrasuda. :neznam: Ne radi drugome ono što ne želiš tebi da ?ine

A ti Daliborka, šta misliš o svemu tome?
Pa ne znam ni sama sta da mislim....

Temu sam postavila podstaknuta slucajem jednog mog druga - homoseksualca.

On se krese povremeno sa jednim biseksualcem, koji je ozenjen. Zena od tog biseksualca zna za sklonosti svoga muza, tolerantna je prema njima, a cak rado ide na pederska druzenja.

E sad, taj moj drug mi prica da se neprijatno oseca u drustvu supruge tog biseksualca sa kojim se povremeno krese, jer ima osecaj da ga ona uvek strelja pogledom i da ga gleda kao "suparnicu"....

Vrlo su to komplikovani odnosi....
Korisnikov avatar
By kal zakath
Zasto se biseksualci i homoseksualci ne podnose i sta je izmedju njih kamen spoticanja ?

E sad, taj moj drug mi prica da se neprijatno oseca u drustvu supruge tog biseksualca sa kojim se povremeno krese, jer ima osecaj da ga ona uvek strelja pogledom i da ga gleda kao "suparnicu"....

E sad mi reci što od tvojih vlastitih re?i ti nije jasno.
Korisnikov avatar
By Hybrid
To je jedna pri?a tvog druga. I sigurno ima još takvih jer se ?uju sli?ne pri?e. I smeta im! Pa ako ti nešto smeta - prekini! Ja se ne zadržavam na onome što mi se ne dopada i gde mi je neprijatno. Tu se ne radi o tome kakvi su drugi, nego o onome što dozvolimo da nam se desi i da nam rade. Nadam se da neko ovo razume. I neki nastave dozvoljavati. E, to je kamen spoticanja. Onda kažu - biseksualci ne valjaju. Ili ovi drugi ne valjaju.

BTW, u slu?aju tvog druga, ne bih problem generalizovao u "biseksualci". Nego OŽENJENI LJUDI. Skroz druga pri?a. Maltene isto kao da se kreše sa homoseksualcem koji je u vezi, ?iji de?ko (partner) zna za to kresanje, i još nekad zajedno sede na kafici... :vudu:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Rigel
....BTW, u slu?aju tvog druga, ne bih problem generalizovao u "biseksualci". Nego OŽENJENI LJUDI. Skroz druga pri?a. Maltene isto kao da se kreše sa homoseksualcem koji je u vezi, ?iji de?ko (partner) zna za to kresanje, i još nekad zajedno sede na kafici... :vudu:
Tja, onda opet stizemo do pitanja predrasuda, drustvenih stega i ogranicenja koje sami sebi namecemo.....
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by REI
Pa kod homoseksualaca vazhi ona predrasuda da su biseksualci u stvari gej ali da to sebi ne mogu da priznaju ili da se foliraju da bi ispali "normalniji". Slichno situaciji kada fem dechko kazhe da je aktivan a onda mu niko neveruje nego misle da je to rekao da bi ispao manje gej, jer je kao vishe gej ako je fem.
Grozne predrasude.
A najbolje bi bilo da to nikog ne zanima sem onoga o kome se radi. Bas ga briga ko mu sta veruje.
A shto se rasprave o tome shta biseksualci vole tiche verujem da svaki od njih ima svoj ukus i da to ne treba generalizovati.
Kao i svi drugi ljudi i o cemu god da se radilo. :up:
Originally posted by kal zakath
Tesko pitanje na koje nikako da cujem valjan odgovor. Mozda je poricanje na jednoj strani i nepriznavanje na drugoj razlog?
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Daliborka

Vrlo su to komplikovani odnosi....
Mozda ga na neki nacin tako i gleda... a mozda na neki ne... kako ti kazes Daliborka - komplikovani odnosi :wink2:
By Simor
Originally posted by kal zakath
Znas kako, verovatno neki gejevi i lezbejke smatraju da biseksualci i biseksualke eksploatisu energiju gej i lezbejskih zajednica cuvajuci svoje privilegije kroz ucestvovanje u heteroseksualnim odnosima. U svakom slucaju, kao sto nemam nista protiv heteroseksualaca i heteroseksualki, tako nemam ni protiv biseksualaca i biseksualki, dok nam je svima cilj stvaranje jednog okruzenja u kome ce moci ravnopravno da zive sve (!) razlicitosti.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da je stvar mnogo banalnija.
Na jedne predrasude je odgovoreno drugim.

To je ono kad kazhe ja sam aktivan bisex sportista i trazim iste ili bolje, tetke stop, fem stop, gay [prva generalizacija: "ako se zijashnjavash kao gay onda nisi diskretan i stah sve ne"] stop, samo bi batice! {ali, batice :smeh: }

I onda druga strana kao odbrambeni mehanizam na ovo spushtavanje pravi mrznju prema 'bi'.
Josh kad tome dodash da se dobar deo takvih ljudi zapravo folira i sve ono shto je kod njih 'stop' to su oni sami zapravo, stvori se generalizacija kako su to ljudi koji nemaju muda sebi da priznaju shta su. [shto nekad jeste, nekad nije slushaj]

tek na kraju ja mislim da dolazi chinjenica da neko moze da bude zavidan shto bipsici 'mogu s kime hoce, a XYZ ne'...
Korisnikov avatar
By tramp
bisex ljudi (devojke ili decki) - sta ja znam, recimo ja nemam problema sa cinjenicom da li je neko gay/str8/bi/queer dokle god su iskreni prema sebi i prema drugima - e sad jedan od razloga zasto se ljudi (koliko sam shvatila i koliko mi je objasnjeno) boje da udju u vezu sa bi osobom jer ce ta osoba "kad tad da se uda/ozeni" - naravno isto tako niko ti ne garantuje da ce gay osoba da ostane sa tobom ...

pa onda recimo cula sam zene kojima se gadi da spavaju sa bi zenama jer ove spavaju sa tipovima ...

pa onda znam ljude koji su bili u vezama sa bi osobama i imali jako ruzne dozivljaje pa generalizuju iako su imali 3, 4 puta vise ruznih dozivljaja sa gay osobama pa opet ne generalizuju ...

i tako

a sta se kome svidja :nezna:
By Gost
Ja ne?iju seksualnost uopšte ne doživljavam
kao nešto što tu osobu definiše na bilo koji
na?in. To dal' je neko ðubre ili dobrica, dal' ?e da vara
ili ?e biti veran k'o pas, i sto drugih stvari nema
veze sa time dal' je bi ili gay nego kakav je
kao ?ovek. Ako lažeš ina?e, laga?eš i u vezama.
Korisnikov avatar
By 2kune
Mislim da je ta netrpeljivost ?isto utilitarna... Pokušat ?u to definirati sa ove moje, str8 pederske strane...
Sviða im se tip koji ih ne blamira u javnosti, ne traži emocije i u stanju ih je pojebat sa 20+ za 10min. E da, i da ih ne zove doma. Nikad! Ali da je uvik na raspolaganju kad oni zovu. Kad malo bolje razmislim, kvragu, pa što onda ne plate za tako nešto? Zašto se mu?e sa normalnim str8 pederima i njihovim emocionalnim mušicama? :teletabisi:
Svaka pak ?ast onim biseksualcima koji vazda ne drže dupe na dvije stolice. :up:
Korisnikov avatar
By radoznala
Homo je ograniceno na jednu radnu povrsinu, a bi prosireno na dve=zavist!!!=ljubomora!!!
Koliko god da je neki gay svestan sebe i svega ostalog, uvek ce (bar podsvesno) zaliti sto nije bar bi, ili ne daj boze da se zaljubi u nekoga ko je bi, pa ga taj neko izvoza i sa drugim i istim polom...
A bisexualci su ili puni sebe sto su takvi, ili proklinju sebe sto su takvi, ili sve to zajedno...

E sad ja idem malo da se relaxiram :psiholog:
Korisnikov avatar
By Milosija
Ne volim bi fazon. Ja volim devojke, a te koji su bi, oni su mi bljak. Nikad moje dude ne bih dala da mesi neki muskarac, pih.
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Originally posted by Daliborka
Moje skromno zivotno iskustvo mi govori da ljudi inace imaju problem da spoznaju seksualnu razlicitost, i da na istu ne odreaguju sa dozom straha ili gadjenja. Recimo, kad vidim da neko voli pissing, automatski pomislim - jooo fuj odvratno bolesno itd itd, a u stvari nemam nikakvog razloga da osudjujem bilo koga za ono sto radi u krevetu. Ali nekakva automatska reakcija (koju treniram sebe da ulovim na vreme i nikad ne ispoljim) krene. Mislim, jebes mi sve, meni uopste nije jasno zasto bi sise bile nekom privlacne. I da pokusavam sebe konstantno da zamislim sa glavom medju tudjim sisama, mozda bi mi bile i gadne. Ali vidim da postoje ljudi koji vole te izrasline, i, eto, live and let live. Kad ponasanje nije dovoljno rasprostranjeno, mnoge ljude nadvladaju te ruzne automatske misli i bude live and let die.

Hocu da kazem, seksualna netrpeljivost nije rezervisana samo za gay vs. bi odnose, dapace. I mislim da je zato treba posmatrati sire.
Korisnikov avatar
By tramp
Ja ne?iju seksualnost uopšte ne doživljavam
kao nešto što tu osobu definiše na bilo koji
na?in. To dal' je neko ðubre ili dobrica, dal' ?e da vara
ili ?e biti veran k'o pas, i sto drugih stvari nema
veze sa time dal' je bi ili gay nego kakav je
kao ?ovek. Ako lažeš ina?e, laga?eš i u vezama.
slazem se, ali mislim da postoji automatska pretpostavka da bi osobe samo eksperimentisu i da ce kad tad da zavrse u str8 vezi (kad im dosadi) a mislim i da ljudi mesaju one osobe koje su stvarno bi u smislu da sebe mogu da zamisle podjednako sa muskarcima i zenama i one koji su bi dok luduju - osobe koje stvarno eksperimentisu

meni je licno sve jedno cak i ako je nekome ovo samo "ajde da probam" ali kod takvih osoba postujem kad kazu - znas sta ja bih da probam ali ne zelim vezu i kraj price - ono osoba mi se dopadne kresnucemo se ali bar znam da ne ulazem u to nesto ... mada i to je sve relativno jer ko zna sta sutra donosi

PS @2kune - meni se vise lezbejki poigralo sa emocijama nego bi zena i sta sad da generalizujem da su sve lezbe takve?
Korisnikov avatar
By Tweety
malo je cudno, ali za mene se, kao po pravilu, lepe latentni homoseksualci! to je zaista neverovatno, ali prilican broj "str8" momaka mi je priznao svoje prave sklonosti i, istovremeno, zelju da se malo poigramo u krevetu:) naravno, bezuspesno...
Korisnikov avatar
By tramp
meni inace obavezno str8 momci pricaju svoje gay fantazije ... :sweet:
Korisnikov avatar
By dimitriades
Originally posted by tramp
recimo ja nemam problema sa cinjenicom da li je neko gay/str8/bi/queer
mali off: zar "queer" nije isto sto i "homo" - tj. sve sto je nastrano (gay, lez i bi)? ili ovaj izraz ima neko drugo znacenje?

nov sam i jos neupucen pa da se raspitam na vreme.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!