Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Myself
Ljubavna patnja se le?i patnjom

Ako patite zbog propale romanse, najbolji na?in da prestanete da ?eznete za izgubljenom ljubavlju je da ?eznete za njom. Ovaj paradoksalni "recept" vam možda deluje potpuno nesuvislo, ali re? je o tvrdnji jednog ozbiljnog nau?nika - Amerikanca Danijela Vegnera, eksperta za kontrolu misli. Taj stru?njak s Univerziteta Virdžinije objašnjava da pokušaji da se odagnaju se?anja na nesre?nu ljubav samo podgrevaju stare emocije. Odnosno da potiskivanje neželjenih misli spre?ava ljude da se na njih priviknu i na neki na?in "oguglaju", zbog ?ega telo uvek burno reaguje kada se one ipak pojave.

Vegner je, sa svojim kolegom Danijelom Gouldom, svojevremeno prou?avao 70 mladih žena i muškaraca, ta?nije, njihove fiziološke reakcije na misli o nekadašnjoj ljubavnoj vezi. Kada su ispitanici koji su, po sopstvenom priznanju, još uvek ?eznuli za bivšim partnerima prvi put zamoljeni da razmišljaju o njima, oni su se prili?no fizi?ki uzbudili, i provodljivost njihove kože bila je na visokom nivou.

Od njih je zatim traženo da suspregnu ovakve misli i da ih potom opet prizovu. Pri ponovnom fokusiranju na stare ljubavi, njihove reakcije su bile još ja?e. Nasuprot tome, u?esnici u istraživanju koji su ve? "izle?ili svoje slomljeno srce" u oba navrata su reagovali mnogo mirnije. Onoliko mirno koliko i grupa koja je imala zadatak da razmišlja o Kipu slobode.

Dakle, ako ne?ete da "venete" do kraja života, probajte da iživite svoju patnju. Vegner i Gould kažu da je najpametnije da o njoj pri?ate.

S. P. - Glas javnosti

Kako se "borite" sa patnjom :placko: ?

P.S. Iz ove teme bi mogla i novu temu da postavim - paradoks.... nesto se mislim.:puzzle:
Korisnikov avatar
By * NajS *
:iskusenje:

Daklem, evo bash sad cheznem....
Dokle ce to da mi traje?
Proshla cheznja mi je trajala skoro godinu dana....(ali sam sasvim izlechen)
...a ova najnovija - tek je pochela....ima li neka vakcina protiv cheznje! Da se lakshe podnese???

Koji su najlakshi nachini da se preboli ljubav!

Mora da postoji josh neki nachin, osim da se chezne....(koji mi deluje prilichno tezak)

Ili ipak...da se kulira....pa jebiga...kad se pukne nek se pukne!!!
(tuga uvek moze da se gasi.....u alkoholu)

:iskusenje:
Korisnikov avatar
By spliff
vreme lechi (bash) sve....
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Myself
Kako se "borite" sa patnjom :placko: ?

Tako što "?utim, bdim i mrem".
Korisnikov avatar
By Val
Pricam o tome... I vrlo brzo skontam da je :farewell: . Nije da ponekad opet ne zaboli, ali kako dodje taj osecaj, tako i prodje. Zivot ide dalje. Sta da se radi...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mogu i da pricam i da ne pricam - isto mi je... Nikako se ne borim - zivi se i sa patnjom...
Korisnikov avatar
By zboO
kao sto kaze dina, nekada pricam o tome, nekada ne...isto je....ne borim se....prodje uvek....samo nekada traje duze, a nekada krace....ali prodje, i to je najvaznije....tj, nisam verovala da ce proci....ali eto svemu dodje kraj, hvala bogu na malim uslugama, i super je sto se desi tako da nisam ni svesna da se desilo....jednostavno PUF i kraj...mozda je i bolje tako...jer kada bi razmilsljala kako je proslo prsla bih skroooz, nekako me ne zanima....samo mi je vazno da prodje....

:flasher:
Korisnikov avatar
By bigirl
Pri?am. Pla?em ako treba. Ali uglavnom pri?am. Izolujem se i proðe. Veoma brzo.

(Kad kažem "izolujem se", ne mislim da svet ostavim totalno po strani, samo izolujem one ljude, mesta, dogaðaje, stvari, sve što može da se dovede u vezu sa osobom za kojom patim.)
By spf 3000
:wow: osecam se gotovo uskraceno. sva moja 'patnja' se svede na dve nano-sekunde opsesije.
pitam se, pitam...
Korisnikov avatar
By radoznala
Meni se bas ovih dana (ili relativno skoro) desio taj 'puf' sa patnjom :klap: Nema viseeeeee........

Prosto mi neobicno sto me nista ne :bic: :flaming:

:B
Korisnikov avatar
By weatherman
Slazem se sa spliffom da vreme leci bash sve...doduse nekad treba vise a nekad manje vremena,ja se borim na taj nacin sto kad vec zaista mislim da me boli previse,sednem pustim muziku koja zna da me skenja onako bas...izvrtim ceo film u sebi uz neki alkohol,sam samcat i posle dva-tri sata bedacenja intenzivnog jednostavno polako osetim olaksanje,jednostavno ne verujem u toda se treba izigravati faca i sve gutati u sebe i da to tako lakse prolazi...eto..valjda ce nekom pomoci,meni pomaze...:usamljen:
Korisnikov avatar
By tramp
dozvolim sebi da o tome razmisljam dok me ne ometa u radu, ako ometa iskljucim prekidac do boljeg vremena kad mogu da "uzivam" u bolu

a prodje, ali bas sve prodje samo nesto brze a nekim stvarima treba dugo
Korisnikov avatar
By EYA
hmm.. . vanredne situacije zahtevaju vandredne mere... ja ne zadrzavam nista u sebi niti potiskujem bilo koji osecaj, prosto ga izazovem na megdan i onda pokusavam da ga nadjacam taktikom... ponekad taktikcki pustam da traje, da osetim koliko je snazan... pricam neprekidno o tome, tj kad god imam zelju il jos bolje kad god nadjem slusaoce (a cesto mi ih ponestane... LoL) pricajuci prozivljavam sve, ponovo i ponovo... tako uspevam i da nadjem slabe tacke koje kasnije koristim da bi pobedila... svaki trip, pa i taj kad umislis da nekog toliko volis da ne mozes ziveti bez njega/nje ima svojih slabih tacaka u konstrukciji, pa ih je samo potrebno pronaci i onda srusiti iluziju kao kulu od karata... radi se samo o tome da nam je nekad ta kula od karata potrebna da bi na njoj vezbali ljubav (ili potrosili mrznju?)
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Myself
Ljubavna patnja se le?i patnjom
Ako patite zbog propale romanse, najbolji na?in da prestanete da ?eznete za izgubljenom ljubavlju je da ?eznete za njom. Ovaj paradoksalni "recept" vam možda deluje potpuno nesuvislo, ali re? je o tvrdnji jednog ozbiljnog nau?nika - Amerikanca Danijela Vegnera, eksperta za kontrolu misli. Taj stru?njak s Univerziteta Virdžinije objašnjava da pokušaji da se odagnaju se?anja na nesre?nu ljubav samo podgrevaju stare emocije. Odnosno da potiskivanje neželjenih misli spre?ava ljude da se na njih priviknu i na neki na?in "oguglaju", zbog ?ega telo uvek burno reaguje kada se one ipak pojave.....
Zaista je tako. Kad god sam za nekim patio, to sam cinio iskreno, intenzivno i uz more prolivenih pravih,krupnih i nevinih decijih suza.
Svaki put sam bio ubedjen da cu dozivotno zaliti i tugovati za tim nekim. Sto kaze (S)EYA, nisam potiskivao emocije, nego sam pustio da me bol obuzme i da ga osetim u svoj njegovoj zestini. Da me lomi !!!
Kad ono,
pre ili kasnije, patnja bi preko noci prestala, a ja bih se nasao u cudu od kud to da se osecam preporodjeno i da me vise ne boli secanje na osobu zbog koje sam patio i zbog koje sam do juce hteo sa dusom da se rastanem. Bol koju sam pustio da me lomi - na kraju sam slomio ja !

Zato izuzetno respektujem zivotne stihove koje je otpevala Zorica Brunclik:

"Umrla je ljubav, ja se rodila !!! " :zvezda: :zvezda: :zvezda:

a i krilaticu koju je, nekada davno, u jednom intervjuu izgovorila Vesna Zmijanac:

"Najjaca sam kad me satru !!! " :zvezda: :zvezda: :zvezda:
By Çâðê_DUP
.........................................................................................................................................................Zatim, zamisljam da sam van svog tela i da gledam u kom sam ja polozaju unutar svih pojedinacnih tacaka sveta (cunami, voznja bicikla u Kini, neko je upravo iskopao sebi oko dok ja patim za nekim ko je koliko deo mene, ipak van mene, a deo mene utoliko sto sam je ja prihvatila i prepoznala i razvila u sebi kao takvu i slicna sranja u koja u sustini ne verujem)

Za mene ce ljubavna patnja ostati misterija. Ali, najopasniji deo je nagonska osnova ka njoj. To traje nezavisno od coveka i njegovog truda, cvrsto verujem u to. (ima tu malo i Orestovog kompleksa, (kod nekih ljudi) ako pretpostavimo da je Orest bio lezbejka)

Ali, ako se covek izgradi kao licnost, stekne neki unutrasnji mir, kontrolise svoj zivot, zivi onako kako je osmislio u odredjenom stepenu, bude svestan svojih kvaliteta ...Samo da se resimo tog seksa ... :lol: ;)
Korisnikov avatar
By m..
Ja to sve zakopavam.
Korisnikov avatar
By Mars
Nekako se lakse nosim sa tim kako godine idu...

Bitno mi je da je oduvek bila inspiracija za neke od najlepsih pesama ikada napisanih i komponovanih.

"Ulicice i krovovi pokriveni snegom,
A Marsovo dupe, slatko, kao da je - shlagom!"

http://www.zmajevedecjeigre.org.yu/
By Shoplifter
Klin se klinom izbija... al ne istim, nego novim.
Pitam se sta se desava sa "naucom" teorijom iz clanka kada krene da je primenjuje osoba sa mazohistickim sklonostima. Nije li im onda sve teze da se odreknu tih bolnih misli, narocito sto su gore i sto vise jacaju? :djavo:
By Swanheart
Kao sto je napisao Spliff vreme leci sve.Sad mene jedino zabrinjava zasto ja ne patim:bezosecanja:valjda kad jednom prodje vise se ne vraca.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!