Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Kad sam imala šest godina bila sam zaljubljena u izvesnu rođaku T. Bile smo vršnjakinje. Tada nisam znala da je to što osećam ljubav. Početkom puberteta sam volela jednu dve godine mlađu I. Zatim, u gimnaziji slede vršnjakinje LJ. i M. Onda se na faksu ušunjala J. Potom moja ex devojka K.
Sve do J. ja nisam kontala koliko se, što bi rekla deca, ložim na njih.
T. je bila ono prvotno za moj dečiji libido.
I je sadržala u sebi ljubav koju sam osećala prema T.
Lj. je uključivala u sebi svu čar, erotizam, ali u frustraciju jer nisam znala kako da posmatram ta osećanja koja su neprilična za uputiti ih devojkama. Imala sam čak i faze da sam žalila što nisam muško i iritirale su me seksi žene jer su me uzbuđivale na već pomenut nepriličan način.
Sa pojavom M. u mom životu činilo mi se da ludim. Pomislila sam da sam muško da bih je odmah zaprosila.
I onda sam sa pojavom J. pukla, ali ono pravo. Nju sam zaprosila! Molila sam je da pobegnemo u neku zemlju gde su dozvoljeni istopolni brakovi i da se venčamo. Zidovi su se rasprsli i prikazala se jedna sasvim nova dimenzija: ja sam lezbejka. Ubeđivala sam sebe da sam možda bi, ali ne, žene su se taložile u meni kao one drvene lutkice, tzv. ruske babuške.
Sa J. sam imala puno muke, jer trebalo je prihvatiti sebe kao lezbejku. Teško mi je palo to što je ona strejt. Pisala sam joj ljubavne pesme i opširna ljubavna pisma. Kroz J. sam doživela svu frustraciju latentnih ljubavi prema T, I, Lj i M.
Kad se u mom životu pojavila bivša devojka K. počela sam da prihvatam sebe kao lezbejku. Prvi put sam bila srećna što volim žene i što sam žena. Kroz K. volela sam i T, I, Lj, M i J.
Sa svakom narednom ljubavlju prethodna ljubav se usložnjavala... Eto, tako su sve moje ljubavi, bez obzira da li su ostvarene ili ne zauzele besmrtno mesto u mom emocionalnom sustavu. Bivše ne umiru, one žive samo na drugi način.
Šta mislite o navedenom fenomenu? Da li pravite koheziju emotivnog iskustva?
Kad zavolim narednu osobu ja neću da volim samo nju, već ću da im darujem sve ono što je bilo upućeno T, I, Lj, M, J i K.

P.S. - Ovih šest devojaka su šest mojih velikih ljubavi, od kojih je samo poslednja realizovana, pretposlednja mi pomogla da se autujem sebi, a za prve četiri nisam ni znala kako imenovati jake emocije usmerene ka njima.

P. P. S. - Kratkotrajne usputne stanice ne navodim jer su beznačajne.
Korisnikov avatar
By Galateja
E, baš ste neki, nećete da se igrate! :durise:
Korisnikov avatar
By harlequin
E, ja bas cesto ostanem blokirana kada prepoznam jaku naklonost prema nekim devojkama i tetama :blush: u proslosti, kao ono sto je stvarno bila. Ideja da volim zene je bila kao promena dioptrije, sve se razbistrilo.
Ovo je odgovor na P.S. sto mi se najhtelo pisati :)

Nekako ne dozivljavam ljubav kao nesto sto se gradi, pa sa svakom novom osobom, dodajem ciglu, ili ubacujem u vecu babusku :) Nova zena, nova ljubav.

Svakako emocionalno sazrevam kroz nova izkustva, to se izgradjuje. Iskustvo utice ne mene svakodnevno pa i u novoj vezi. Bivse ljubavi ne umiru, ali ih nova zaseni, dominira.

Ne osecam tu povezanost emocija prema novoj osobi sa prethodnima ili mi je veoma tesko da je prepoznam.

igramo se :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Galateja

Šta mislite o navedenom fenomenu? Da li pravite koheziju emotivnog iskustva. Kad zavolim narednu osobu ja neću da volim samo nju, već ću da im darujem sve ono što je bilo upućeno T, I, Lj, M, J i K.

Vala necu.

Svaka je svet za sebe; volim da uporedjujem sta imaju slicno od osobina (jer neke se fakat stalno provlace) jer tako ih nekako priblizavam jedne drugima iako se ne znaju pa mi je to nekako kjut, ali inace stvarno moja ljubav nema nikakve svesne veze prve prema trecoj itd.

I, ne bih volela da moja partnerka to radi.
Nek mi "daruje" samo ono sto je namenjeno meni, koliko god je to moguce, bez zaostataka prethodnih.

To je moj vid posesivnosti.
Korisnikov avatar
By 2kune
curo, nešto u tebi kuva ispod razine svijesti... kanda će brzo da se skuva... nemoj trošiti to na forumu... kad te pukne otkrovenje onda to napiši ako budeš imala interesa... nemoj ovako gubiti energiju, produžavaš proces... ;)
Korisnikov avatar
By dharmox

Šta mislite o navedenom fenomenu? Da li pravite koheziju emotivnog iskustva. Kad zavolim narednu osobu ja neću da volim samo nju, već ću da im darujem sve ono što je bilo upućeno T, I, Lj, M, J i K.
Ni slučajno. Svaka ljubav je svet za sebe.

Možda tako osećaš zato što ti nisu realizovane, ali ljubav koja je bila, trajala i prošla nema šta da traži u novoj vezi.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
divim se svima vama koji možete razmišljati na taskasv način, ali ne bih želela da sam na vašem mestu, prekomplicirano mi je, tačno bih eksplodirala.
Korisnikov avatar
By Blady
^ to je zato sto su ti laksi povrsinski odnosi...

Cut tamo..

ON: Omg, ne znam odakle da pocnem :drama:
Korisnikov avatar
By maka
u svom zivotu, ono pravo sam volela i volim samo sadasnju devojku.:edomajkamodeoff: ostale ko da nikad nisu postojale, nisu ostavile bogznakakavtrag. nisam imala slicnih iskustava ranije.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Iskreno, ni ne secam se svih svojih zaljubljivanja...
Ali ne mislim da se medjuljudski odnosi obavezno usloznjavaju.
Moja poslednja veza je bila prilicno instintivna, da ne kazem karnalna, bez nekih uzvisenih osecanja i potrebe da od toga bude nesto (niti je bilo moguce, ali o tome ne bih sad). Naravno, desilo se puno lepih trenutaka, shatila sam neke stvari, neke stavove odbacila ili modifikovala, ali to je to. Ne mislim da sam nesto posebno napredovala u odnosu na prethodnu vezu. Osim, moooozda, u seksualnom smislu, ali u odnosu na muskarce i uporedjujuci dva poslednja partnera muskarca.
Nijedna od tih veza me nije pomerila na skali biseksualnosti, i dalje tvrdim da me vise privlace devojke, njih vise i lakse primecujem.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by 2kune

curo, nešto u tebi kuva ispod razine svijesti... kanda će brzo da se skuva... nemoj trošiti to na forumu... kad te pukne otkrovenje onda to napiši ako budeš imala interesa... nemoj ovako gubiti energiju, produžavaš proces... ;)
:odlicno:
Korisnikov avatar
By Galateja
Da ne bude zabune, nisam mislila na fenomen voleti bivšu u sadašnjoj, već na pomenuto usložnjavanje emocionalnog iskustva. Samo tako ljudi u našem životu ne umiru. Čuvamo ih, one su porod osećanja, kao nevidljivo dete koje raste vremenom, duhovno 'vlasništvo'. Ne može baš ništa da ne ostane, valjda... :shrug:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by unic0rn

Još kad bih znala šta su pisci hteli reći... :awesome:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by harlequin

Nekako ne dozivljavam ljubav kao nesto sto se gradi, pa sa svakom novom osobom, dodajem ciglu, ili ubacujem u vecu babusku :) Nova zena, nova ljubav.
Ako je nova žena, (potpuno) nova ljubav da li su stare samo greška?! :shrug:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by unic0rn

Još kad bih znala šta su pisci hteli reći... :awesome:
kunaš ti je odlično rekao.

ti imaš analitičan mozak, potrebno ti je sve da razložiš na sitne detalje i time, u stvari, hraniš to što te muči i tako produžavaš proces.
čeprkaš po površini, a to što te muči je negde dublje, u podsvesnom delu.

ne znam da li me razumeš, ali u svakom slučaju, želim ti da što pre doživiš otkrovenje koje je kunaš pomenuo :)
Korisnikov avatar
By Galateja
^Ima u meni nešto mazohističko, ne znam kako to da objasnim... Čak mi i u seksu prija da se začini sa malko (mog) mazohizma... :sigh:
Korisnikov avatar
By IriS
zadrži mazohizam u sexu ( :pervert: ), ali radi malo na tom sopstvenom psihomazohizmu, zarad rešavanja toga što te muči :)
Korisnikov avatar
By harlequin

Nova kao drugacija, ne novopristigla... Mozda sam se loze izrazila.

Greska? Pa ako si od pocetka mislila da su greske i sada mislis da su greske, mozda su to i bile.

Ja neke svoje greske volim i volela sam. A bile su greske, kao u sumici na jednoj nozici sa crveni sesiricem i belim tufnicama greske. Goleme greske, ali drugacije, zanimljive. Ne mislim da gresim kada kazem da sam ih volela.

Ti kao da me pitas da li se do apsolutne ljubav dolazi talozenjem ljubavnih iskustava ili se do nje stize metodom pokusaja i promasaja? :puzzle:
Korisnikov avatar
By Hys.

^Ima u meni nešto mazohističko, ne znam kako to da objasnim... Čak mi i u seksu prija da se začini sa malko (mog) mazohizma... :sigh:
Nije to "čak".

Mislim, nemoj da to gledas gradacijski kao nesto vise od psiickog mazohizma.

Hocu reci, ja ovaj psihicki ne gajim.

No, sto se tice teme, sta mislis pod emocionalnim uslozavanjem?

Kako to mislis da ostaju u sledecoj?

Ako ja u sadasnjoj ljubavnici ne vidim drugu (koju i dalje volim, eto tim pre bi trebalo da da) to ne znaci da je ova druga greska.

Samo imam odvojen emocionalni svet sa svakom; nekako mi nije ni ok da bude drugacije.
Korisnikov avatar
By EYA

nisu bile greske vec stepenice na putu upoznavanja sebe.
Korisnikov avatar
By Hys.
^Ili nam se dizala pisica na njih, ono, pjur en simpl?
^^
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Hys.

Nije to "čak".

Mislim, nemoj da to gledas gradacijski kao nesto vise od psiickog mazohizma.

Hocu reci, ja ovaj psihicki ne gajim.

'Čak' se nije odnosilo na gradaciju već više na proširenost tog fenomena na razne sfere života.

Originally posted by Hys.

No, sto se tice teme, sta mislis pod emocionalnim uslozavanjem?

Kako to mislis da ostaju u sledecoj?
Pokušaću da objasnim kroz vlastiti primer. Kad sam zavolela T. to je bilo prvo. Čudno. Odoleva objašnjenju. Kad sam se zaljubila u I. ja sam prepoznala na osnovu iskustva emocije kao želju za sestrom (prepoznala sam bez obzira što tu nije bilo ničeg sestrinskog). Sa svakom novom ljubavlju ja sam bila nova Galateja. Ljubav prema J. sam locirala kako treba (=erotska ljubav usmerena ka ženi!) tako da sa K. nije bilo latentnosti. Ušla sam u vezu sa saznanjem o sebi da sam bi, a izašla sa svešću da sam lez. Hoću da kažem da mi se neće desiti sa sledećom ljubavlju da se pitam da li je to sestrinska ljubav ili ne, da li sam strejt, gej ili bi i sl. Koračam otud gde sam zastala a ne iznova. Na taj način ljubavi žive u meni.

Tako da bih se složila sa Eyom:
Originally posted by EYA

nisu bile greske vec stepenice na putu upoznavanja sebe.
A evo i još jednog primera: žena zatrudni i devet meseci dete je deo nje, ali sa presecanjem pupčane vrpce novo biće postaje biće za sebe koliko god da je nesamostalno. Ta žena će u sledeću vezu ući sa iskustvom majke...
Korisnikov avatar
By Hys.
Ok, ocigledno ne mogu da se pronadjem, kad sam se istripovala na curu, znala sam kako sam se istripovala jos onomad. I odmah sam htela da je obljubim ^^

Jedina promena kod mene za ovih 15 dina je sto sad znam da vise volim muskobanjaste cure i da volim tvrdji seks. Di end. I da, naravno da su mi devojke sa kojima sam bila pomogle da to ponovo saznam (ponovo jer se vrlo jasno secam da sam oba znala i sa 14 godina ali nisam bas bila spremna da to i izgovorim)
Korisnikov avatar
By Mage
Ja mislim da je to o čemu ti pričaš iskustvo. Moja prva veza je trjala mesec dana, druga oko 3-4 meseca, a trenutno sam u vezi koja traje 3 godine :) Naravno, dužina veze nije nužno indikator kvaliteta i iskustva (možda je samo puka slučajnost tj. sreća), ali sam iz svake prethodne veze izvlačio neku pouku: "šta raditi/šta ne raditi". U vezi sa time, sve što sam naučio iz prethodnih veza preneo sam i u ovu. Naravno svesan sam da je svaki put druga osoba (a svi moji momci su bili TOLIKO drugačiji), ali opet verujem da se veza mora graditi i održavati uzajamnim trudom dokle god ima ljubavi, a u tome ti definitivno može pomoći prethodno iskustvo ;)
By J...

Pokušaću da objasnim kroz vlastiti primer. Kad sam zavolela T. to je bilo prvo. Čudno. Odoleva objašnjenju. Kad sam se zaljubila u I. ja sam prepoznala na osnovu iskustva emocije kao želju za sestrom (prepoznala sam bez obzira što tu nije bilo ničeg sestrinskog). Sa svakom novom ljubavlju ja sam bila nova Galateja. Ljubav prema J. sam locirala kako treba (=erotska ljubav usmerena ka ženi!) tako da sa K. nije bilo latentnosti. Ušla sam u vezu sa saznanjem o sebi da sam bi, a izašla sa svešću da sam lez. Hoću da kažem da mi se neće desiti sa sledećom ljubavlju da se pitam da li je to sestrinska ljubav ili ne, da li sam strejt, gej ili bi i sl. Koračam otud gde sam zastala a ne iznova. Na taj način ljubavi žive u meni.

Meni ovo izgleda kao proces autovanja sebi.

Ako je nova žena, (potpuno) nova ljubav da li su stare samo greška?!
Ne vec deo (bogatog) zivotnog iskustva.
Korisnikov avatar
By m..
Naravno da se stvari usloznjavaju i naravno da ih bolje sagledavas s prolaskom vremena. To je samo znak da sazrevas, bivas samosvesniji, iskusniji... Al ja to ne bih nazvala talozenjem ljubavi.

Doduse, retki su ljudi, pa i zene koje sam volela pa da sam prestala da volim. Ili ih volim i dalje istim ili slabijim intenzitetom, ili su mi u najmanju ruku dragi.

Svi ti ljudi koji su prosli kroz moj zivot ili su i dalje u njemu i iskustva s njima su me obogatili, ali ja svaku novu vezu gradim potpuno iz pocetka u momentu kada vise ne vucem nikave repove i nemam nezavrsena posla.

I cak i oni koji su bili greska, nisu bili greska. Sve je to neka skola.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!