Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dear Lucy

Ne znam, nisam vise u kontaktu sa njim da bih ga pitala :) u tom trenutku, a ima tom dogadjaju odredjeni broj godina, i sama sam verovala u ono sto mi je rekao, bilo mi je nekako cistije tako, nego ovako...
Sad sam odlucila da o tome ne mislim, jer ne mogu da definisem i razgranicim ili mozda ni sama nisam sposobna da razumem biseksualnost, iako, realno gledajuci, jesam biseksualna. Al to je valjda to pitanje identintiteta - ne dozivljavam sebe kao biseksualnu.

Takodje, verujem da je dozivljaj sopstvene biseksualnosti uslovljen licnoscu u pitanju, te da ne postoji obrazac za odgovor na pitanje ove teme.
Slazem se da je uslovljeno licnoscu, ali ako kazemo da je sve licno tu je onda svaki razgovor gotov. Sigurno postoje i neke opste stvari, tj one koje se cesce javljaju pri cemu svaka pojedinacna osoba moze opet odstupati od toga. I naravno je pitanje da li ja ili neko drugi uopste pogadjamo opste... Ali dok nema vredjanja drugih osoba mislim da svaki razgovor ne steti...

Bez obzira sto niste u kontaktu moglo bi i ovako sa strane da se razmislja da on posto je biseksualan ne zna kako se oseca strejt osoba ili gay osoba. Kad sebe definise tako on onda govori da se oseca kako on zamislja da se osoba koja je strejt ili gay oseca.

Mislim da ako osoba odrzava povremene veze i sa jednim i sa drugim polom/rodom onda se poseban kvalitet biseksualnosti i ne vidi. Zato sam ja postavljala radikalno pitanje - biseksualna osoba u stalnom heteroseksualnom ili homoseksualnom stilu zivota. Kao ilustracija moze da posluzi jedan moj poznanik koji sebe definise kao biseksualnog ali dosad je imao samo veze sa zenama. On jeste na neki nacin i u gay svetu, ima profil na gay romeu i druzi se sa gayevima, izadje sa nekim ali ne sme da se usudi ni da ima seks a kamoli vezu. U medjuvremenu je stao i sa vezama sa zenama te vec nekoliko godina nije imao nikakvu vezu i boravi u tom stanju izmedju svetova. Ono sto je moje objasnjenje je da kada je jedan deo energije bio zaustavljen ova druga je jedno vreme strujala i odvijala se ali vremenom kako je bila trajno zaustavljena to je pocelo da dejstvuje i na ovu drugu energiju koja ga je vodila ka zenama. Mozda su to dve energije ali povezane u jednoj osobi tj jednom krugu i trajno zaustavljanje jedne moze da vodi i zaustavljanju druge... a onda i zaustavljanju same osobe u nekom medjustanju u kome nije zelela da se nadje, nekoj vrsti blokade...
By LeDeNa_
Originally posted by Loni

Mnogi biseksi koje je znam su u jednom momentu voleli samo ženu, a u drugom samo muškarca.
U isto vreme voleti je često teško i rastrzajuće. Međutim ako su jasna pravila i ako sve strane na to pristaju, što da ne.
Mislis,u jednom trenutku voleli osobu A,a u drugom samo osobu B? Ali zar to nije uobicajeno za monogamiju,i nevezano za sexualnu opredeljenost? Ili si mislio u nekom periodu su trazili /imali zelju za muskim partnerom,a u drugom za zenskim?

Primecujem da u postu pravis razliku izmedju seksualne pozude i ljubavi,tj da insistiras na tome da je bisexualcima neophodno da imaju i musko i zensko telo u rukama. Ali nije li identitet u glavi?
Recimo ti. Sigurno imas neki svoj tip musarca (fizicki). Ipak se zaljubis u fizicki drugaciju,ali u svemu ostalom tvoj ideal. I srecan si. Budis se svako jutro sa osmehom. U nemu nalazis ono o cemu nisi ni sanjao. Postaje sve bolje,sve ste bliskije,iz godine u godinu.
Hoce li ti pored svega nedostajati ta neka druga fizika?

Ili uzmimo u obzir i "normalne" hetero drugare :) . Osoba X voli tricepse,bicepse i ostalo. Upozna gospodina "dok nas smrt ne rastavi" i voli ga narednih 30 godina. Ali on je sada daleko od tricepsa,kvadricepsa i ostalih cepsa. Hoce li ona biti "neizivljena" i pasti u sevdah?

Sto se razloga homosexualnosti tice,postoje tu razlicita naucna i manje naucna objasnjenja.....dalje necu :D
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam pocela da razmisljam da to poredjenje izmedju monogamne biseksualne osobe i monogamne heteroseksualne ili homoseksualne koje se cesto navodi mozda nije sasvim tacno. Moram opet pomocu matematike da objasnim a vi javite ako mi nesto u racunu nije u redu :lol:

Kod mene postoji potencijalna privlacnost svih osoba, to bude najcesce od svega nista kao kod poznanika kog sam navodila, ali nebitno sad. Uglavnom ne mogu bas o sebi da pricam ali mi je jedna gay osoba ovako ilustrovala svoju homoseksualnost: ako zamislimo koordinatan sistem zene su ona minus zona i najvise dokle mogu da stignu je nula a muskarci su plus zona i najmanje dokle mogu da stignu je opet nula. Iako njega npr ne privlace fem muskarci kao sto ga ne privlace ni zene, nije isto fem muskarac i zena jer zena je u minus zoni a muskarac u plus zoni. Dobro to je jasno ako je to samo sa subjektivnog aspekta ali ako uzmemo da tu postoji i objektivna osnova onda je svaki muskarac slicniji drugom muskarcu a svaka zena drugoj zeni, ne mislim da je to samo fizicki jer tu nije ni bilo reci samo o fizickom nego i psihicke, emotivne i ostale reakcije da zanemarimo sad da li je to sve nauceno ponasanje ili urodjeno itd. Tako da kad gay ili hetero osoba iz skupa npr Muskarci izdvoji odredjenog muskarca to razlika nije ista kao kad se izdvoji odredjeni muskarac za bi osobu iz ukupnog skupa Muskaraca i skupa Zena. Taj odredjeni muskarac jeste slican svom skupu ali pokazuje dosta velike razlike u odnosu na ovaj drugi skup.
By Kragi
Originally posted by 4NY K3Y
Originally posted by Hys.
Originally posted by faxsimil

Iskreno, ja ne shvatam BI. Chesto se svadjam sa njima, jednostavno smatram, da nisu dovoljno svesni sebe i nemaju snage da priznaju sebi neke stvari. Zao mi je njih! >)
Ajd mi reci koje su to stvari pa da mogu lepo pred Bogom i narodom da ih ovako, javno i transparentno priznam ^^

evo, i ja cekam sa Hys...
Pa to da ste gay zapravo, samo nemate hrabrosti da to priznate sebi pa se onda neretko upuštate u odnose sa suprotnim polom, protiv svoje volje. :smeh: priznajte!

u celoj ovoj priči mislim da postoji samo jedan problem, a to su zapravo osobe koje ni same ne znaju šta su. da se ne lažemo, čak ćete i na forumu pročitati postove u kojima se pojedinci prvo deklarišu kao bi pa onda, posle izvesnog vremena, kao gay. toga imate koliko hoćete u srbiji. :) sa druge strane gay osobe takodje znaju da budu netolerantne prema bi osobama, te zbog loših iskustava ili čega već, neretko znaju da osporavaju nečiji bi afinitet. :) masa kreira stav i mišljenje na osnovu ličnih iskustava, što je donekle i logično, ali ne i merodavno :hvala:
i da odgovorim da mislim da postoje bi osobe kojima je jedan krug dovoljan kao što postoje i one kojima nije. uz napomenu da je kod ovih drugih to posledica neceg drugog a ne toga što su bi, odnosno ne afinitet ka suprotnom polu. nekako ne mislim da taj jedan krug ima veze sa orijentacijom nego sa tim koliko ste zadovoljni. :hvala:
Korisnikov avatar
By bern
Mislim da je biseksualnost kontraverzna tema kako god je posmatrali.

Čini mi se da je posmatrate hermetički, u svijetu koji se savršen i toleratnan, otvoren za individulane životne stilove. Ali, život nije takav.

Odnosno, lako je posegnuti za biseks žiotom kao za slamku spasa. Opet, ovo su moje predrasude, i molim nikog da se ne naljuti. Ne smatram da su SVE biseks osobe u zabludi. Međutim, svi smo svjesni da se neki u ormaru tako deklarišu. Ženama, zbog biološke funkcije u reprodukciji, ovo pada posebno lako... Pogotovo kad se u priču uplentu i materinski instikti koji nagonski traže mušku stranu...

Ne sporim da postoje osobe koje mogu stupati u osnose sa oba pola. Međutim, ovaj svijet pun je ljudi koji tumaraju u mračnom... odnosno, da li je biseks osoba stvarno biseks ako orgazam poistovjećuje sa ljubavlju? Hipotetički, to što mogu svršavati sa ženama, ali to ne radim, ne čini me nimalo manjim pederom, zar ne? Ako bimo tako gledali, onda smo svi samo biseksualci.

Odnosno, šta je definicija biseksualne orjentacije? Da li se računa samo fizički čin? Emocionalna povezanost i iskrena osjećanja? "Životni stil"?
By LeDeNa_
Kragi ja sam cista lez i tvoj post necu da citam :lol: (lazem, procitala sam)...

Ja cisto da iznesem svoje neko vidjenje na to da bih bolje razumela...

Kragi :lol:
By Kragi
Ja sam čist peder :D

znaš, nekako mi je ovo pitanje iz uvodnog posta malo nerealno, ne znam. pokušavam da zamislim situaciju u kojoj bi se pitanje odnosilo na osobe koje imaju sklonosti ka samo jednom polu :retard:
kako da ti objasnim. ne mogu misliti da neko ko bi bio svakih 6 meseci sa osobama suprotnog pola naizmenicno ima problem da ne može da bude u jednom krugu, jer prosto ima afinitet ka oba pola i bira ono što mu odgovara. da li to zaista ima veze sa tim što je neko bi ili postoje i npr hetero ili homo osobe koje krug od 40 godina ne bi izdržale, samo one ne biraju i suprotan pol? Kontas?
uvek je najlakše reći 'ma bisexualci oni moraju da te prevare nekad jer imaju potrebu i za suprotnim polom', samo ne znam koliko je to zaista tačno. :)
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by LeDeNa_
Originally posted by Loni

Mnogi biseksi koje je znam su u jednom momentu voleli samo ženu, a u drugom samo muškarca.
U isto vreme voleti je često teško i rastrzajuće. Međutim ako su jasna pravila i ako sve strane na to pristaju, što da ne.
Mislis,u jednom trenutku voleli osobu A,a u drugom samo osobu B? Ali zar to nije uobicajeno za monogamiju,i nevezano za sexualnu opredeljenost? Ili si mislio u nekom periodu su trazili /imali zelju za muskim partnerom,a u drugom za zenskim?

Primecujem da u postu pravis razliku izmedju seksualne pozude i ljubavi,tj da insistiras na tome da je bisexualcima neophodno da imaju i musko i zensko telo u rukama. Ali nije li identitet u glavi?
Recimo ti. Sigurno imas neki svoj tip musarca (fizicki). Ipak se zaljubis u fizicki drugaciju,ali u svemu ostalom tvoj ideal. I srecan si. Budis se svako jutro sa osmehom. U nemu nalazis ono o cemu nisi ni sanjao. Postaje sve bolje,sve ste bliskije,iz godine u godinu.
Hoce li ti pored svega nedostajati ta neka druga fizika?

Ili uzmimo u obzir i "normalne" hetero drugare :) . Osoba X voli tricepse,bicepse i ostalo. Upozna gospodina "dok nas smrt ne rastavi" i voli ga narednih 30 godina. Ali on je sada daleko od tricepsa,kvadricepsa i ostalih cepsa. Hoce li ona biti "neizivljena" i pasti u sevdah?

Sto se razloga homosexualnosti tice,postoje tu razlicita naucna i manje naucna objasnjenja.....dalje necu :D
Ima istine u tome. Mada mi se čini da sam tolik ospecifičan da i nisam reper za bilo kakvo pravilo.
Po pravilu me zadivi fizički izgled, i onda za sebe pomislim da sam površan što je to tako, al' onda samog sebe utešim konstatacijom da fizički izgled nije samo fizički izgled već da se i u njemu očitava i nešto iznutra.
No odaljismo se od teme.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Kragi

Ja sam čist peder :D

znaš, nekako mi je ovo pitanje iz uvodnog posta malo nerealno, ne znam. pokušavam da zamislim situaciju u kojoj bi se pitanje odnosilo na osobe koje imaju sklonosti ka samo jednom polu :retard:
kako da ti objasnim. ne mogu misliti da neko ko bi bio svakih 6 meseci sa osobama suprotnog pola naizmenicno ima problem da ne može da bude u jednom krugu, jer prosto ima afinitet ka oba pola i bira ono što mu odgovara. da li to zaista ima veze sa tim što je neko bi ili postoje i npr hetero ili homo osobe koje krug od 40 godina ne bi izdržale, samo one ne biraju i suprotan pol? Kontas?
uvek je najlakše reći 'ma bisexualci oni moraju da te prevare nekad jer imaju potrebu i za suprotnim polom', samo ne znam koliko je to zaista tačno. :)
Pitanje ne moze da se odnosi na druge orijentacije jer se odnosi na biseksualnu osobu u trajno heteroseksualnom ili homoseksualnom stilu zivota. Kod druge dve orijentacije se stil zivota i orijentacija poklapaju. Takodje je pitanje da li poliamorija cesce odgovara biseksualnim osobama tj da li bi eventualno poliamorija mogla da bude biseksualni stil zivota. Ja nikakvo varanje nisam pominjala, niti na to mislila. Takodje poliamorija i monogamija su mi jednaki izbori, do duse poliamorija malo draza jer je to moj stil zivota ali za druge ljude mislim da mi je isto. E sad tokom topica ljudi pricaju o varanju ili misle da sam biseksualnost povezala sa necim losim, valjda sto je za njih poliamorija losa... ali sad ja tu nista ne mogu, za asocijacije drugih ljudi nisam odgovorna...
By Kragi
a joj bre, pa znam. nisam ni pomislio da ti imaš bilo kakve veze sa tim, nego su mi neki stavovi bili čudni.
ne mogu da zamislim da nečiji bisex afinitet posmatram sa tog aspekta da zbog većeg i šireg izbora ima i potrebu da bude i sa oba pola gotovo istovremeno, ili pak da bez oba ne može duži vremenski period.
:)
Kontam ba da su krugovi zapravo izvodljivi jedino ako ste bi, ali i mislim da su stvar potreba a ne same činjenice da je neko bi, kao što već rekoh a suprotno tvrdnjama pojedinaca ovde. eto
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Kragi

u celoj ovoj priči mislim da postoji samo jedan problem, a to su zapravo osobe koje ni same ne znaju šta su. da se ne lažemo, čak ćete i na forumu pročitati postove u kojima se pojedinci prvo deklarišu kao bi pa onda, posle izvesnog vremena, kao gay. toga imate koliko hoćete u srbiji. :) sa druge strane gay osobe takodje znaju da budu netolerantne prema bi osobama, te zbog loših iskustava ili čega već, neretko znaju da osporavaju nečiji bi afinitet. :) masa kreira stav i mišljenje na osnovu ličnih iskustava, što je donekle i logično, ali ne i merodavno
Složila bih se sa ovim. Bi populacija trpi zbog tuđih mostova (ja sam očit primer osobe koja je nekada davno verovala da je strejt, pa biseks, da bi se najposle prepoznala u identitetu lezbejke), ormara, ekspereminata... No, sve to ne znači da biseksualnost ne postoji, samo je termin na koji se prvo oslonimo dok smo u samopotrazi, usputna stanica. A pošto je tako onda mnogi zapadaju u zamku da osporavaju pravu biseksualnost.

Što se tiče krugova, ja to posmatram kao afinitet prema određenim tipovima izgleda. Primera radi, ako pretpostavimo da ja volim Skandinavke ne znači da će mi nešto faliti ako sam sa nekom Turkinjom, jer seksualna, erotska i emocionalna celovitost je ispred prefiksa homo-, hetero-, bi- bez obzira kojoj od te tri odrednice pripadali.
Korisnikov avatar
By huamua
praktiča bisexualnost - takvo nešto nisam video kod nas
ono da je osoba skroz aut i ravnopravno ulazi u veze i odnose sa oba pola i priznaje ih
i inače mislim da je retko
uglavom jedna strana reovlada i bude javna a druga inkognito
Korisnikov avatar
By Dina
Huamua,
ja sam videla mada cesce kod zena. Mada ako je zahtev bas biti potpuno out, takvih sam malo videla i gayeva... Ali navodila sam skoro primer jednog biseksualca u slobodnom braku sa detetom. Ako zena zna i priznaje njegove veze kao i on njene, vrlo vazno da li je bas outovan pred komsijom... Mislim idealno bi bilo da je sredina toliko tolerantna da moze i to ali mislim da je vec ova outovanost bliskim osobama tj osobama koje su "pogodjene" desavanjima dovoljna da zivot nesmetano funkcionise. Mada jeste pretpostavljam mnogo cesca situacija da je jedna strana javna a druga inkognito. Takodje mislim da mnoge biseksualne osobe ostanu u netolerantnim sredinama kao sto je nasa u strejt svetu. Npr jedan bivsi ljubavnik od mog druga spoznao je da je biseksualan tek kad je imao preko trideset godina a tad je vec bio u braku i imao decu. Zena mu je bila ljubomorna i panicio je da ce izgubiti sve, pa se odrekao gay zivota... I tu onda dolazimo na samu temu jer je ona zapravo iz ugla biseksualne osobe. Tj da li je ta osoba koja se odrekne dela sebe zadovoljna... i ne samo to nego da li su te stvari nepovezane pa moze tako da se odrice, e ovo me ugrozava ovo necu a ovo cu da dopustim... ili su mozda povezane pa ni taj zivot koji je osoba dopustila sebi nece ici bas tako glatko i lepo...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!