Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Val, lepo piše - nadgradila. Od glagola nadgraditi. ;)
Doduše, postoji i oblik nadograditi, ali je ispravan i ovaj kraći.

Sirotu Mašu sam uzela samo kao primer. Naravno, ona meni nije bitan faktor u životu, ali sam je uzela kao primer kako funkcioniše teza iz uvodnog posta.
Proces je ono što me čudi.
Korisnikov avatar
By Val
Prochitah "nagradila". Sorry malena.

Proces ne chudi samo tebe. Sama pomisao na to koliko zhena videh, obradovah se "lepoti"...sve dok ne progovorishe! :ubise:

Znash shta me josh vishe chudi? Da postoje i osobe koje videh, koje mi se svideshe i NISHTA na ovom svetu ne promeni taj pogled! Retke su... Jako retke. Ali lepota lezhi bash u toj retkosti. Unikatima vrednost ne mozh´ da izmerimo!
By ...Sitnicava...
Slažem se sa tezom dobri=lepi, ali sa inverzijom nikako.

Smatrala bih se užasno površnom kada bih čoveka koji je lep na oko videla dobrim ili mu dala prednost u pogledu kvaliteta u poredjenju sa onima koji su ispod proseka ili prosečni.

:mini:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Galateja
Ovo nije tema o subjektivnoj i objektivnoj lepoti, o fizickom izgledu i sl., ali i jeste. Naime, primetila sam da su meni sve osobe koje volim lepe. Da li ja volim samo lepe ljude ili kad je neko drag nase imaginarne naocare ih prolepsaju? Desavalo mi se da mi neke osobe budu ruzne, ali vremenom mi postanu veoma lepe i obratno. Ponekad je dovoljna samo jedna jedina recenica da drasticno promenim pogled na odredjenu osobu.
I sad ja vas pitam da li se slazete sa Platonom da je ono sto je lepo dobro i ono sto je dobro lepo (naravno ovo mislim u sirem smislu)???
Dobri ljudi imaju tu lepotu u facijalnoj mimici; izgledaju prijatno i drago. Način na koji gledaju, način na koji im se usta nameštaju kada prestaju da pričaju. Odmah se vidi da su dobroćudni.

Kad god pokažu slike nekih uhvaćenih kriminalaca meni svi izgledaju "ružni ko lopovi" jer se vidi da u sebi imaju tu zlobu, tu ne-dobrotu.

Problem je naravno taj što mnogo ljudi koje srećeš u svakodnevnom životu takođe pokazuju taj ne-dobar izraz lica, ali su recimo samo neljubazni ili čak kada ih vidiš u nekoj situaciji gde ne interaguju sa tobom nego s nekim drugim poželiš da i nastave da ne interaguju sa tobom.

A kako čovek stari, lice sve više počinje da stalno dobija taj oblik koji govori o karakteru... zato što se neki mišići stalno grče pri pravljenju najčešćih izraza lica, a drugi manje, i onda se ovi prvi bolje razviju.

Doduše pre growth spurt-a (kada se lice i fizički produžava) ne može se precizno proceniti ličnost osobe... dakle, treba otprilike sačekati neki sedmi razred... 13-14 godina, ne pre toga...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Sunce
Originally posted by the1whowished
Odavno Dobro i Lepo nisu isto.
Kako je smesna ova recenica. Mozda neko nalazi u njoj istinu, tako da ovo "odavno" ne pije vodu. Bas da pitam: a od kada ne vazi? :giggle:
Ja sam mislila na nesto poput ... javne i privatne misli. Stadijum filozofije je taj da vise ne jednaci Dobro i Lepo. A to sto mi u svom zivotu to jednacimo ili ne, nasa je i stvar ovoga foruma. :)

Ali znam na sta pokusavas da ukazes, i sasvim si u pravu.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Meni su neki ljudi bili izrazito...pa ne bih rekla ruzni...ali nisu bili lepi...a kad sam ih upoznala i skontala kakvi su i zavolela ih...prolepsali su se :)
Korisnikov avatar
By Blady
Pa da, neke stvari mogu da mi postanu lepe, a nekek nikako ne mogu da mi postanu iako izgledaju tako na prvi pogled....
a neke su mi jednostavno lepe :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Zaljubljena
a kad sam ih upoznala i skontala kakvi su i zavolela ih...prolepsali su se :)
navikla si se :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Zaljubljena
Meni su neki ljudi bili izrazito...pa ne bih rekla ruzni...ali nisu bili lepi...a kad sam ih upoznala i skontala kakvi su i zavolela ih...prolepsali su se :)
Ja ne verujem da si se samo "navikla", ipak mislim da si ih bolje upoznala, razvila neku pricu i interakciju sa njima.
Hese je pisao da je lepota pogled ociscen od volje. Dakle, ako posmatramo sumu i ne uplicemo misli o tome koliko npr. tona drveta mozemo da dobijemo od nje, ili ako posmatramo osobu i ne opterecujemo pogled mislima: kako se ljubi, kako prica, kako mirise i sl.
Korisnikov avatar
By svejedno
Dobro nikako ne mora da bude lepo.

I vice versa.

..

Prvo, sta je ruzno?

Lose?

..

Svi npr. 'ruzni' ljudi su losi?

..

Sve ruzno sto se desava je lose?

Sve lepo sto se desava je dobro?

..

Npr, ja mogu da smatram da su neke demonstracije koje su odnele dosta zivota dobra stvar, ali ruzna pri tom.

Kao npr 5. oktobar.

Dobra stvar, al' nije lepa.

Da imam snage, pisao bih o ovome vise.

..

No nemam, trenutno.
Korisnikov avatar
By svejedno

Hese je pisao da je lepota pogled ociscen od volje. Dakle, ako posmatramo sumu i ne uplicemo misli o tome koliko npr. tona drveta mozemo da dobijemo od nje, ili ako posmatramo osobu i ne opterecujemo pogled mislima: kako se ljubi, kako prica, kako mirise i sl.
...da li je dobra, etc ;)
By жњ

to je Kantova def. lepote ;)

izvor nam moze biti lep samo ako nismo zedni... etc, etc...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by svejedno
Dobro nikako ne mora da bude lepo.

I vice versa.

..

Prvo, sta je ruzno?

Lose?

..

Svi npr. 'ruzni' ljudi su losi?

..

Sve ruzno sto se desava je lose?

Sve lepo sto se desava je dobro?

..

Npr, ja mogu da smatram da su neke demonstracije koje su odnele dosta zivota dobra stvar, ali ruzna pri tom.

Kao npr 5. oktobar.

Dobra stvar, al' nije lepa.

Da imam snage, pisao bih o ovome vise.

..

No nemam, trenutno.
Ti u svakoj temi govoris o tome kako je sve relativno. To je tacno.
Ali nije sve relativno. Znas li sta nije? Sta je konstantno?

p.s. sustina demonstracija (ideja), kao i 5. oktobra jeste dobra a i lepa.
Korisnikov avatar
By Sunce

...da li je dobra, etc ;)
To je vec druga prica. Ne vezuje je za nesto sto je dobro.

Mislim da dobro ne treba vezivati za dobrotu. Nije isto.
Korisnikov avatar
By svejedno
Subjektivnost?

..

;)
Korisnikov avatar
By Sunce
Subjektivnost?

..

;)
Naucno gledano, samo je brzina svetlosti konstantna. Tako je i vreme relativno: ako je brze kretanje, i vreme brze prolazi. To je Ajnstajn utvrdio. On je radio pre smrti na "teoriji svega" zeleci da dokaze da je sve predvidivo, da se sve moze dokazati elegantnom matematikom. No, pobedila je kvantna mehanika koja se oslanja na verovatnocu. ;) Tako je i sa ovom "teorijom" da je lepota = dobro. Relativna je.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by jukie
A kako čovek stari, lice sve više počinje da stalno dobija taj oblik koji govori o karakteru... zato što se neki mišići stalno grče pri pravljenju najčešćih izraza lica, a drugi manje, i onda se ovi prvi bolje razviju.
daaaaa... :love: obozavam lica: starica, dedica na ostrvima, monaha pustinjaka, baba i deda u velikim porodicama dok im se unuci pentraju na glavu, starih izlapelih gej parova. to na njihovim licima, to je sreca. :sweet:
Korisnikov avatar
By svejedno
Naucno gledano, samo je brzina svetlosti konstantna. Tako je i vreme relativno: ako je brze kretanje, i vreme brze prolazi. To je Ajnstajn utvrdio. On je radio pre smrti na "teoriji svega" zeleci da dokaze da je sve predvidivo, da se sve moze dokazati elegantnom matematikom. No, pobedila je kvantna mehanika koja se oslanja na verovatnocu. ;) Tako je i sa ovom "teorijom" da je lepota = dobro. Relativna je.
100postotni off:

I ladno se nisam setio... kreten.

;)

..

Opet, sto se mene tice, i ti & Ajnstajn & moja mama & cigareta mi u ustima ste mozda samo plod moje maste... kao i svetlost & njena brzina.

Tak da subjektivnost ostaje konstanta, odn. realnost jedina..

..

Solipsizam, sto bi rekla A777 ;)

..

Odjavljujem se...krevet, makar i da ne postoji, sada mi deluje neverovatno privlacno..
By жњ
ovde mi se najvise svidela iznesena jukieva teorija o lepoti.

tj, da se ljudi mogu procitati po mimici koju odaju i ustvari sam i ja sama mislila to isto u ranije iznesenom stavu, ali su mi nedostajale prave reci.

99,99% ljudi mogu procitati po facijalnim grcevima i borama koje su za zivota napravili, zbog mimike koju su navikli da nose na licu koje moze, a i ne mora biti simetricno i u zlatnom preseku. smatram to delom svoje skoooroooo nepogresive intuicije (uz minimalan i ekstremno redak broj izuzetaka). neko mi na fotografiji i iz daleka moze biti jako lep, ali kad se priblizim i vidim kako neverbalno salje signale, bezim u suprotnom pravcu brzinom svetlosti. s druge strane, neki ljudi koji po nalicju ne spadaju pod pravilo zlatnog preseka, zaista zavode i zrace harizmom i drzanjem, sigurnoscu u sebe, toplim izrazom lica i sl., tako da je sama srz teme vrlo diskutabilna i moze jos dugo ostati otvorena....

Hm, a sta mislite o tome koliko vam dobar izgled moze pomoci u karijeri?

Ja u svojoj okolini imam primere nekoliko obrazovanih butch lezbejki koje se bave poslovima ispod svog nivoa, bas zato sto ne mogu naci posao u rangu koji im pripada i koji su svojim obrazovanjem zasluzile. Zbog toga sam izvela zakljucak da je tako jer se ne uklapaju u klise onoga sto se u drustvu (narocito u poslovnom okruzenju) smatra prihvatljivim i lepim kod zene, sto je ekstremno rigidno pravilo koje vazi jos uvek na Balkanu, a verovatno i sire.
Korisnikov avatar
By radoznala
Poshto si naglasila da se radi o lepoti u ljubavnom smislu, polazim od toga (i praxa je pokazala) da mi se dopadnu fizichki jako razlichiti tipovi devojaka. Samim tim shto mi se dopadaju znachi da ih dozhivljavam kao lepe, njih, iznutra i spolja. Sledecje shto mogu da navedem da osobe koje su u meni probudile neku dublju emociju, objektivno, na prvi pogled mi nisu privukle pazhnju, vecj su me jako zainteresovale posle ostvarivanja kontakta i postepenog razotkrivanja. Shvatila sam da trenutni izazov nema veze sa pravom lepotom, koja te toliko ozrachi da ostajesh ukopan i zabezeknut i beskonachno pokoran tom trenutku. Naravno, ne iskljuchujem prisustvo fizichke privlachnosti da bi taj osecjaj bio potpun. Eto tako... :mjuza:
Sad zapevajmo inside&out!:grin:
Korisnikov avatar
By radoznala
Originally posted by жњ
Slika

:leviathan:

sta vise reci...
Kucjna pomocjnica iz Kike?!
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by ...Sitnicava...
Slažem se sa tezom dobri=lepi, ali sa inverzijom nikako.

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!