Originally posted by ns.happy
mozda je samo bio pijan?
Hm, hoćeš da kažeš da se u mene samo neko pijan može zaljubiti?
Originally posted by Ivana
...
Jeste, Ivana. Situacija traje malo duže, i stalno postoje neke poruke koje, sasvim sam siguran, znače izraze ljubavi, ali nikada dovoljno eksplicitne da bih ja mogao da kažem: "Izvini, ali ja tu vrstu emocija prema tebi ne osećam." I onda je to stalno jedna idiotska situacija u kojoj se ti osećaš kao neko ko tripuje, ko tu nešto paranoiše, i iako se trudiš da budeš ravnodušan, poruke nastavljaju da stižu do tebe. Naravno, ja sam u početku bio cool ali sada to već malo predugo traje i iako osoba o kojoj je reč ima sjajnih kvaliteta naprosto sada se ta pseudoemotivna priča toliko prolongira da mi malko ide, s oproštenjem, na kurac. Zato sam se zapitao da li bilo dobro da kažem, a to ću najverovatnije učiniti: "Izvini, meni se čini da ti naš odnos vidiš drugačijim nego što ga ja vidim," uz "opasnost" da dobijem feedback "Jao, ti si lud, kako si mogao tako šta da pomisliš" (to je ono o čemu J... govori u svom postu), ili da nastavim da cooliram uz nadu da će emotivna lepljivost konačno prestati i pretvoriti se u nešto što bih ja najviše voleo - prijateljstvo u kome nema viška emocija koje zagađuju odnos.
Ne znam, mene te vrste nejasnih emocionalnih odnosa mnogo iscrpljuju i mnogo ne volim da budem u intenzivnijem kontaktu sa osobama a da ne postoji jednak emocionalni reciprocitet.