Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Ako vam neka prijateljski draga osoba šalje signale zaljubljenosti* ali pritom nije eksplicitna u tome, da li joj treba eksplicitno objasniti da ne postoji reciprocitet osećanja (mislim, da li bi to bilo "k'o grom iz vedra neba"?) ili se "igrati" pa imlicitno pokušati poslati to objašnjenje?

Slika

*što bi fencysmurf citirao: Lord help the mister who comes between me and my sister!
Korisnikov avatar
By Marvin
Mislim da ne.
Ako se taj neko igra "preko preče nokolo bliže" onda meni nekako neuljudo izgleda da ja prebacim na direkt priču.

Tu mislim na bilo koju situaciju.

A ako je u pitanju zaljubljenost... a "prijateljski draga osoba" je u pitanju ( :lol: Simore) onda posebno... pusti čoveka da na fin način shvati i odustane.
By Simor
Marvine, š'a se smeješ? Kako drugačije da objasnim nego "prijateljski draga"?

Da, možda si u pravu. A da li bi bio ljubazan, pederske solidarnosti radi, da ti preuzmeš dalju komunikaciju dok osoba ne shvati na fin način i odustane, čisto da bih se ja odmorio od implicitnih poruka koje me, nesposobnog za emotivne igre, malko plaše?

:tornado:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
@Simor: To sto si ti nesposoban za ono sto ljudi obicno zovu emotivnim igrama nije otvoren problem te druge strane. Ti onda zapravo nemas problem pri odabiru izmedju eksplicitnog i implicitnog. Ili? :puzzle:

Kada bih ja imala izbor koji bi pocivao na mojoj Slobodnoj Volji, odlucila bih se za eksplicitnost, jer bi to bilo u skladu sa pojedinim maksimama koje s vremena na vreme promuljam kroz zivot. Posto sam jedna od ovih odozgo iz "@Simor" paragrafa, odlucujem se za vazda kurtoaznu implicitnost.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by Simor
A da li bi bio ljubazan, pederske solidarnosti radi
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Marvin
Mislim da ne.
Ako se taj neko igra "preko preče nokolo bliže" onda meni nekako neuljudo izgleda da ja prebacim na direkt priču.

Tu mislim na bilo koju situaciju.

A ako je u pitanju zaljubljenost... a "prijateljski draga osoba" je u pitanju ( :lol: Simore) onda posebno... pusti čoveka da na fin način shvati i odustane.
tako bih i ja...ne mogu, glupo mi ja da budem direktna u takvim situacijama-neprijatno mi je. Bila sam par puta u toj situaciji, i nekako sam se uvek osecala bas bezveze, i sve sam se osecala kao da sam dobila trojku iz nekog pismenog, pa se sad jedem :shrug:
I da, uvek sam ispadala ili "zaljubljena" u te osobe ili "cudna". Valjda njima lakse zbog ega, a meni ne smeta (to za zaljubljenost je, jer moje povlacenje su shvatili kao da ja eto moram da bezim od ljubavi-mislim ko me iole zna kolko je to apsurdno :smeh: -). Lakse mi da to misle nego da ja moram nekog direktno da odbijem :shrug: Nekako mi pomisao bas ostavlja gorak ukus u ustima.
*A vidis Simore, ovaj tvoj post, moze da bude jedno vrlo suptilno/implicitno davanje do znanja toj osobi :eureka: *

naravno, ukoliko cita forum....ali obicno stvari nisu tako lake :sigh:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja nekako imam osecaj/utisak da ovo o cemu prica Simor traje neko vreme :vestica:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ja se u takvim slucajevima pravim kao da se nista ne desava.
By J...
Ako su signali "implicitni" tj. ako osoba nije direktno rekla u kom je smislu zanimas, "eksplicitnim" odgovorom bi mogao sebe dovesti u situaciju da ti kaze da nema pojma o cemu pricas, da se samo sali.

Tako da, ako nema niceg direktnog i ako je u pitanju samo flert, pravi se da ne primecujes.
By Simor
Originally posted by ns.happy
mozda je samo bio pijan?
Hm, hoćeš da kažeš da se u mene samo neko pijan može zaljubiti?

:icequeen:
Originally posted by Ivana
...
Jeste, Ivana. Situacija traje malo duže, i stalno postoje neke poruke koje, sasvim sam siguran, znače izraze ljubavi, ali nikada dovoljno eksplicitne da bih ja mogao da kažem: "Izvini, ali ja tu vrstu emocija prema tebi ne osećam." I onda je to stalno jedna idiotska situacija u kojoj se ti osećaš kao neko ko tripuje, ko tu nešto paranoiše, i iako se trudiš da budeš ravnodušan, poruke nastavljaju da stižu do tebe. Naravno, ja sam u početku bio cool ali sada to već malo predugo traje i iako osoba o kojoj je reč ima sjajnih kvaliteta naprosto sada se ta pseudoemotivna priča toliko prolongira da mi malko ide, s oproštenjem, na kurac. Zato sam se zapitao da li bilo dobro da kažem, a to ću najverovatnije učiniti: "Izvini, meni se čini da ti naš odnos vidiš drugačijim nego što ga ja vidim," uz "opasnost" da dobijem feedback "Jao, ti si lud, kako si mogao tako šta da pomisliš" (to je ono o čemu J... govori u svom postu), ili da nastavim da cooliram uz nadu da će emotivna lepljivost konačno prestati i pretvoriti se u nešto što bih ja najviše voleo - prijateljstvo u kome nema viška emocija koje zagađuju odnos.

Ne znam, mene te vrste nejasnih emocionalnih odnosa mnogo iscrpljuju i mnogo ne volim da budem u intenzivnijem kontaktu sa osobama a da ne postoji jednak emocionalni reciprocitet.
By Ulix
Ne znam, mene te vrste nejasnih emocionalnih odnosa mnogo iscrpljuju i mnogo ne volim da budem u intenzivnijem kontaktu sa osobama a da ne postoji jednak emocionalni reciprocitet.
Slazem se sa tobom i zato sam obicno po prilici direktan u takvim situacijama. Pod uslovom, naravno, da sam siguran u to. Mada sam ja obicno idiot da shvatim takve sitne poruke, i dok dodje do toga da ja to shvatim, vec je jasno i najvecem debilu.

Slutio sam da se dopadam jednoj devojci sa kojom sam se druzio u srednjoj skoli, ali sam to ignorisao misleci da ce proci. No nije proslo samo od sebe i umalo zavrsih silovan. I bio sam joj rekao da sam gej, ali je ona to protumacila kao izraz moje nesigurnosti. :lol:
By Simor
Originally posted by Ulix
umalo zavrsih silovan.
:shok2:

Ok, biću eksplicitan... nije mi palo na pamet da bih mogao biti i napastvovan! ;)

Btw, i meni treba vremena da mentalno uhvatim "male signale".
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Mali signali su sos za ljubav.... :lol: ...sto bi kazala Natasa Bekvalac :D

Lm ja licno uvek taktiziram i retko odbijam nekoga na prvu loptu osim ako je neki teski smarach u pitanju pa ga odj*bem u startu.

Ako je neki prijatelj u pitanju onda je to jos malo komplikovanije ali nalazim da se komunikacijom sve resava i gledam da lepo poricamo o tome i objasnimo situaciju jedan drugome pre nego sto se stvari izmaknu kontroli.

A i ti mali signali zaljubljenosti kod gejeva se teze tumace nego kod drugih.
Korisnikov avatar
By Val
Ja nekako imam osecaj/utisak da ovo o cemu prica Simor traje neko vreme :vestica:

Traje onoliko koliko mi dozvolimo da traje. ;)
Korisnikov avatar
By Dina
Meni takva osoba sigurno ne bi odgovarala ni za prijateljstvo. Mislim ako zna da si u vezi, ne reagujes na njegove signale, ponasas se prema njemu cisto prijateljski, onda takve poruke predstavljaju vrstu nasilja (bar ja bih to tako dozivljavala). A prijateljstvo trazi razumevanje i medjusobno postovanje.

Inace meni je teze da komuniciram sa direktnim osobama, prosto jer ja stvari ne dozivljavam najcesce direktno i ne znam sta da odgovorim, a da se poklapa sa istinom. Ponekad mi se desava da osobu dozivljavam kao dragu i taj odnos za mene ima potencijal da bude poznanstvo, prijateljstvo ili veza, pa se sigurno necu uzbuditi kako god da bude. I tu su onda ti implicitni signali, pa prema odgovorima i druge strane odnos se razvija u nekom pravcu.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by ns.happy
mozda je samo bio pijan?
Hm, hoćeš da kažeš da se u mene samo neko pijan može zaljubiti?

:icequeen:
...
Jeste, Ivana. Situacija traje malo duže, i stalno postoje neke poruke koje, sasvim sam siguran, znače izraze ljubavi, ali nikada dovoljno eksplicitne da bih ja mogao da kažem: "Izvini, ali ja tu vrstu emocija prema tebi ne osećam." I onda je to stalno jedna idiotska situacija u kojoj se ti osećaš kao neko ko tripuje, ko tu nešto paranoiše, i iako se trudiš da budeš ravnodušan, poruke nastavljaju da stižu do tebe. Naravno, ja sam u početku bio cool ali sada to već malo predugo traje i iako osoba o kojoj je reč ima sjajnih kvaliteta naprosto sada se ta pseudoemotivna priča toliko prolongira da mi malko ide, s oproštenjem, na kurac. Zato sam se zapitao da li bilo dobro da kažem, a to ću najverovatnije učiniti: "Izvini, meni se čini da ti naš odnos vidiš drugačijim nego što ga ja vidim," uz "opasnost" da dobijem feedback "Jao, ti si lud, kako si mogao tako šta da pomisliš" (to je ono o čemu J... govori u svom postu), ili da nastavim da cooliram uz nadu da će emotivna lepljivost konačno prestati i pretvoriti se u nešto što bih ja najviše voleo - prijateljstvo u kome nema viška emocija koje zagađuju odnos.

BAS TAKO!
Mislim, kao da sam ja kucala, ap-so-lutno se nalazim u ovome sto si napisao od reci do reci.
Korisnikov avatar
By anche
odnosi traju dok obema stranama odgovaraju. posto tebi to vise ne odgovara, resenje je vrlo jednostavno. ako ti je stvarno stalo do te osobe jasno i iskreno izgovori svoje sumnje, ukoliko je i njemu stalo do tebe i on ce biti iskren. pa onda posle tog razgovora vidite kako dalje.
By Simor
Drugarice & drugari, sve je dobro što se dobro svrši (mada možda o svršavanju nije umesno govoriti na ovako definisanoj temi).

Dakle, na implicitne poruke sam, ipak, dao eksplicitan odgovor, i, hvala Bogu, sa druge strane je bila razumna osoba koja mi se zahvalila na iskrenosti, tako da je problem rešen - druga strana će sada redefinisati svoja osećanja, a odnos će biti nastavljen bez tog bagaža emocija koji je, suštinski, odnos trovao. Lepo je, priznajem, kada iz neke problemske situacije izađeš u win-win poziciji.

:)
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by A.F.K.A.OB
Ja se u takvim slucajevima pravim kao da se nista ne desava.
Same here :ccn:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Drugarice & drugari, sve je dobro što se dobro svrši (mada možda o svršavanju nije umesno govoriti na ovako definisanoj temi).

Dakle, na implicitne poruke sam, ipak, dao eksplicitan odgovor, i, hvala Bogu, sa druge strane je bila razumna osoba koja mi se zahvalila na iskrenosti, tako da je problem rešen - druga strana će sada redefinisati svoja osećanja, a odnos će biti nastavljen bez tog bagaža emocija koji je, suštinski, odnos trovao. Lepo je, priznajem, kada iz neke problemske situacije izađeš u win-win poziciji.

I zivecte srecno do kraja sledeceg meseca, kad ce se druga strana napiti i pokusati da te poljubi.
By Simor
Ja sam jedan od onih starovremenskih tipova koji veruje u prosvetiteljske ideale razumnog i racionalnog čoveka, pa mislim da će se sledeći meseci nastaviti do u nedogled. Ako ne, evo mene opet ovde da kukam.

:vijaca:
By polarlicht4.1
Hajde da to još i nekako bude umesno ali ovo...

koji veruje u prosvetiteljske ideale razumnog i racionalnog čoveka
Kud nađe prosvetiteljske ideale a još ni pos'modernu nismo oplakali? Neoprostivo! :merlinka:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Marvine, š'a se smeješ? Kako drugačije da objasnim nego "prijateljski draga"?

Da, možda si u pravu. A da li bi bio ljubazan, pederske solidarnosti radi, da ti preuzmeš dalju komunikaciju dok osoba ne shvati na fin način i odustane, čisto da bih se ja odmorio od implicitnih poruka koje me, nesposobnog za emotivne igre, malko plaše?

:tornado:
izgeda da te poruke i nisu bas toliko implicitne. :)
By mikka
Ako vam neka prijateljski draga osoba šalje signale zaljubljenosti* ali pritom nije eksplicitna u tome, da li joj treba eksplicitno objasniti da ne postoji reciprocitet osećanja (mislim, da li bi to bilo "k'o grom iz vedra neba"?) ili se "igrati" pa imlicitno pokušati poslati to objašnjenje?

Slika

*što bi fencysmurf citirao: Lord help the mister who comes between me and my sister!
story of my life... :nope:
kada primetim da mi neko salje signale (one dvosmislene u koje nisi nikad siguran), ali me ne zanima u ljubavnosexualnom smislu
trudim se da ni na koji nacin toj osobi ne uputim ikakav znak svoje zainteresovanosti
sto naravno, ne znaci da treba da je ignorisem, vec samo drzim prihvatljivu distancu
tako da kad implicitno predje u eksplicitnije
kulturno ispljunem bednu floskulu: izvini, ali...
a ako me vec uzjase, well, ja joj nisam davao zeleno svetlo
i lakse je izvuci se iz takve situacije
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne postoji fin i indirektan nacin da se razresi takva situacija...

Sto duze cekas da ta osoba sama pokusa da ukapira, to ce najverovatnije biti teze ostati u nekim normalnim odnosima.

Ciljas pravo u centar, pa ako je razumna osoba to ce prihvatiti normalno, a ako pak nije... :nunchake:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by A.F.K.A.OB

I zivecte srecno do kraja sledeceg meseca, kad ce se druga strana napiti i pokusati da te poljubi.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Simore, izvini...drago mi je da je ispalo ok, ali mi je ovo jako super!
Korisnikov avatar
By m..
Pravim se blesava dok ne posustane. Mada ja te 'male signale' umem i da ne primetim i da ih pogresno protumacim tamo gde ih ne ocekujem. A i desava mi se da istripujem da ih ima gde ih nema.
Dakle ne reagujem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!