Originally posted by J...
Naravno da je necu opstruirati ako se ponasa fer i ako ne zalazi na"moj teren". U suprotnom, vrlo cu je "muski" opametiti bez ikakvih zenskih sujeta i histerisanja. Ovo sve govorim kao pretpostavku, ne secam se da sam nekad bila u bas tako nekoj jasnoj situaciji.
U ovoj, pretpostavljenoj situaciji, nema govora o nekom uzajamnom sukobu. A svidja mi se ovo "teren" i "muski", nekako mi je u duhu danasnjeg glasanja i jucerasnje queer rasprave
Ovo nije problem samo kod lezbejki vec i kod strejt ljudi, odnosno kod svih kojima nedostaje samopouzdanje. Recimo, zbog toga muskarci obicno za brak biraju gluplje zene od sebe.
Sigurno da je tako. Moguce je da je kod lezbejki uocljivije jer se radi o marginalnoj grupi devojaka, koje mahom nisu lisene hetero obrazaca (videti tvoju prvu recenicu, a i drugu

) a i ciji je status sigurno ugrozen zbog ekstremne homofobije, tesko je naci partnerku, a i inace je izbor partnerki suzen, te se novopridosla devojka (jos ako je zgodna) u startu posmatra kao konkurencija, drz ne daj, ne dam (moju devojku

) etc.
Hocu reci, da je plemenski nacin razmisljanja kod lezbejki izrazen, jer se drze po grupama da bi bile jace, u represivnom drustvu. No, iako sa jedner strane solidarnost postoji, sa druge moze biti i mac sa dve ostrice..
I sad bih mogla da bacim jednu pretpostavku da je sve to problem prvenstveno kod sujetnih a ne bas pametnih femica ali ajde necu.
Sujeta, svakako i glupost. Samo da se izbaci ovo "femice" ne vidim kakve veze ima
Znaci da je kljucna rec konkurencija i takmicenje.
da.
A lezbejke su jedna drugoj i objekat za ljubav a ponekad i konkurencija u takmicenju za druge zene, tako da je tu sve iskomplikovano.
poredis muskarca kome je zena sefica i dve lezbejke. u svakom slucaju, udarac na ego je prisutan u oba slucaja. jer "ego" se mahom takmici. o ovome moze da se diskutuje..ipak, mislim da su lezbejke mahom specificnije u toj vrsti kompetetivnosti, zbog svoje nezavidne "situacije"..