Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Çâðê_DUP
postavila bih temu o ljubomori medju lezbejkama. npr u str8 svetu, tako da kazem, muskarci nisu ljubomorni na zene. neke vole, neke ne vole, ali nema tu sujete koja je tipicna za zenski svet..meni je to cudno, jer ako lezbejka voli druge zene, zasto bi ta zenska sujeta bila prisutna, ako se radi o seksualnoj preferenci? pa i da je odbijena, zar opet ne bi bio prioritet da s tom devojkom "bude", a ne da je prvo na nju ljubomorna, a onda da zeli i s njom da "bude". a ako tek ne zeli, cemu onda zavist? ;)
..
istovremeno, ovo je tema o zenskoj solidarnosti. koliko ste solidarne i podrzavajuce kad su druge zene/lezbejke u pitanju? :novinar:
Korisnikov avatar
By anche
a el ima i onoga: riba joj je :wow: ljubomorna sam na nju zbog toga? :alexis:

ne, ozbiljno sad.

mislim da su sve lezbejke (a i zene, a i ftm i dr.) podizane u tom duhu da su druge zene nuzno suparnice i neprijateljice. to iz one price heteropatrijarhalne gde je osnova i cilj i jedini zadatak natji muza i stvoriti porodicu. u takvoj prici jasno je da je SVAKA druga zena potencijalna konkurencija i opasnost.

medjutim, kod lezbejki to moze biti i ovo iz prve recenice, ali i mnogo toga drugog.

ne mogu se raspisujem sad, zurim. ali tju se svakako vratiti na temu.

veoma interesantno :tuc:
By Çâðê_DUP
npr pojavi se jako zgodna i pametna devojka, ti kao lezbejka, pozeleces da "budes" s njom, ili ako ti se ne svidja, neces je opstruirati, jer znas da je objektivno lepa, pametna..meni to dodje nekako logicnije, nego da je dozivljavas kao suparnicu?

ja sam primetila da su lezbejke jako ljubomorne jedna na drugu, neke se cak plase lepih devojaka (narocito ako su i pametne). ponasaju se kao str8 suparnice. cak bi radije bile sa nekom koja je manje zgodna od njih, ili manje pametna, kako bi one dosle do izrazaja.

mislim da je ovo kljuc:
mislim da su sve lezbejke (a i zene, a i ftm i dr.) podizane u tom duhu da su druge zene nuzno suparnice i neprijateljice. to iz one price heteropatrijarhalne gde je osnova i cilj i jedini zadatak natji muza i stvoriti porodicu. u takvoj prici jasno je da je SVAKA druga zena potencijalna konkurencija i opasnost.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Iako se deklarišem kao lezbejka, nikada nisam osetila ljubomoru, posebice ne zbog neke druge lezbejke.

Jesam li ja normalna?
By Çâðê_DUP
Originally posted by Dušan Maljković
Iako se deklarišem kao lezbejka, nikada nisam osetila ljubomoru, posebice ne zbog neke druge lezbejke.

Jesam li ja normalna?
:lol:

nemojte da vas ophrva djavo normalnosti, milorde. ovakvi kakvi ste, savrseni ste :mazi:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ja o normalnosti mislim sve najbolje, samo neka joj je daleko lepa kuća. Ili kao o boginjama koje ozbiljni ljudi preleže u ranoj adolescenciji zadržavajući celog života imunitet.:cita:
Korisnikov avatar
By starsailor
hm.. nikada ne dozivljavam zene kao suparnice, zasto bih?
ne patim od te ljubomore, mozda jer imam weird ukus, pa nikada me ne privlace zene koje su lepe i zgodne kao sto si rekla :trep:

mozda i ja ko DM treba da se zapitam jesam li normalna :D
By J...
Originally posted by Angelina777
npr pojavi se jako zgodna i pametna devojka, ti kao lezbejka, pozeleces da "budes" s njom, ili ako ti se ne svidja, neces je opstruirati, jer znas da je objektivno lepa, pametna..meni to dodje nekako logicnije, nego da je dozivljavas kao suparnicu?
Naravno da je necu opstruirati ako se ponasa fer i ako ne zalazi na"moj teren". U suprotnom, vrlo cu je "muski" opametiti bez ikakvih zenskih sujeta i histerisanja. Ovo sve govorim kao pretpostavku, ne secam se da sam nekad bila u bas tako nekoj jasnoj situaciji.

Originally posted by Angelina777
ja sam primetila da su lezbejke jako ljubomorne jedna na drugu, neke se cak plase lepih devojaka (narocito ako su i pametne). ponasaju se kao str8 suparnice. cak bi radije bile sa nekom koja je manje zgodna od njih, ili manje pametna, kako bi one dosle do izrazaja.
Ovo nije problem samo kod lezbejki vec i kod strejt ljudi, odnosno kod svih kojima nedostaje samopouzdanje. Recimo, zbog toga muskarci obicno za brak biraju gluplje zene od sebe.

Inace, ne patim od zavidnosti, nije mi tesko da kazem lepoj devojci da je lepa, naprotiv volim to.

I sad bih mogla da bacim jednu pretpostavku da je sve to problem prvenstveno kod sujetnih a ne bas pametnih femica ali ajde necu. :D

Evo jedne druge pretpostavke. Kazes da muskarci nisu ljubomorni na zene u strejt svetu. Ali onog trenutka kad im te zene postanu sefice ili neka druga vrsta konkurencije u nekom procesu takmicenja, onda postaju vrlo ljubomorni.

Znaci da je kljucna rec konkurencija i takmicenje. A lezbejke su jedna drugoj i objekat za ljubav a ponekad i konkurencija u takmicenju za druge zene, tako da je tu sve iskomplikovano.

I na kraju, individualne razlike su i ovde vrlo prisutne i ovo je sve samo jos jedna generalizacija a na nivou individue sve zavisi od njenih moralnih normi, od produhovljenosti, od samouverenosti i od toga koliko je covek iako je lezbejka. :D
By Çâðê_DUP
Originally posted by J...
Naravno da je necu opstruirati ako se ponasa fer i ako ne zalazi na"moj teren". U suprotnom, vrlo cu je "muski" opametiti bez ikakvih zenskih sujeta i histerisanja. Ovo sve govorim kao pretpostavku, ne secam se da sam nekad bila u bas tako nekoj jasnoj situaciji.
U ovoj, pretpostavljenoj situaciji, nema govora o nekom uzajamnom sukobu. A svidja mi se ovo "teren" i "muski", nekako mi je u duhu danasnjeg glasanja i jucerasnje queer rasprave :lol:
Ovo nije problem samo kod lezbejki vec i kod strejt ljudi, odnosno kod svih kojima nedostaje samopouzdanje. Recimo, zbog toga muskarci obicno za brak biraju gluplje zene od sebe.
Sigurno da je tako. Moguce je da je kod lezbejki uocljivije jer se radi o marginalnoj grupi devojaka, koje mahom nisu lisene hetero obrazaca (videti tvoju prvu recenicu, a i drugu :P ) a i ciji je status sigurno ugrozen zbog ekstremne homofobije, tesko je naci partnerku, a i inace je izbor partnerki suzen, te se novopridosla devojka (jos ako je zgodna) u startu posmatra kao konkurencija, drz ne daj, ne dam (moju devojku :lol: ) etc.
Hocu reci, da je plemenski nacin razmisljanja kod lezbejki izrazen, jer se drze po grupama da bi bile jace, u represivnom drustvu. No, iako sa jedner strane solidarnost postoji, sa druge moze biti i mac sa dve ostrice..
I sad bih mogla da bacim jednu pretpostavku da je sve to problem prvenstveno kod sujetnih a ne bas pametnih femica ali ajde necu. :D
Sujeta, svakako i glupost. Samo da se izbaci ovo "femice" ne vidim kakve veze ima :D
Znaci da je kljucna rec konkurencija i takmicenje.
da.
A lezbejke su jedna drugoj i objekat za ljubav a ponekad i konkurencija u takmicenju za druge zene, tako da je tu sve iskomplikovano.
poredis muskarca kome je zena sefica i dve lezbejke. u svakom slucaju, udarac na ego je prisutan u oba slucaja. jer "ego" se mahom takmici. o ovome moze da se diskutuje..ipak, mislim da su lezbejke mahom specificnije u toj vrsti kompetetivnosti, zbog svoje nezavidne "situacije"..
Korisnikov avatar
By m..
Ne patim od tih simptoma. Moz da bude lezbejka na kub, nikad nikad nece biti apsolutno ista kao ja, ma ni priblizno ista. Ja sam na svoju ruku, to ima i svojih mana, ali i znatno vise prednosti. Meni je svet srednje strucne spreme i trenerki apsolutno nedostupan (jashta kad ne znam o cemu da pricam sa istim, a ni on mene ne mirise, a ume da bude veoma nevaspitan i bezobrazan) i ni na cemu ne zavidim onima kojima nije. Uostalom, nase ciljne grupe se ne preklapaju. Ja svoje devojke pronalazim mahom na strejt mestima, a ni ne osecam se kao da mi je ista ozbiljan izazov (mada izazove volim).
Ne osecam se ugrozeno drugim zenama, dok god nisu bezobrazne i krenu da me otvoreno i direktno ugrozavaju, dakle da mi se petljaju u zivot na necasne nacine, a ni onda, sustinski, nek se cvare u sopstvenoj bedi.

Ne patim ozbiljno ni zbog tudje ljubomore (mada ume da bude vise nego evidentna na mahove), koristim je kao filter za plitkoumne i preplasene i povodljive, tj podlozne tudjim uticajima. A bilo je slucajeva. Dakako, muvam se da nekom lepom devojkom, i dobro mi ide, pa joj pridje neka poznanica i kaze nesto, pa se ova popismani, ili cujem da je neko nekog trovao. Jbg, oce to tako. Od toga vise koristi nego stete na kraju krajeva. A ide njima na cast.
By Çâðê_DUP
Originally posted by m..
Meni je svet srednje strucne spreme i trenerki apsolutno nedostupan (jashta kad ne znam o cemu da pricam sa istim, a ni on mene ne mirise, a ume da bude veoma nevaspitan i bezobrazan)
:pucaodsmeha:

mozda, ali cesto trenerke i skorojevicki snobizam vecitog studenta koji se gadi sveta srednje strucne spreme idu u paketu, tako da ne bih bila toliko iskljuciva..
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by anche

Tako nekako sam i ja razmisljala, dok nisam shvatila da medju zenama nema razloga za intraseksualnu kompeticiju, jer, boze moj, zene produkuju samo jednu jajnu celiju mesecno i dete nose devet meseci, dok muskarci produkuju milione spermatozoida, cesto i vise puta dnevno (sto implicira da jdan muskarac moze da napravi mnooogo vise dece od zene, pa to znaci da bi kompeticija izmedju njih bila opravdana). Mozda je problem u tome sto zene hoce SVOG muskarca, koji ne sme da trosi svoj geneticki materijal na druge zenke...

Sad ozbiljno, ne znam cemu ljubomora izmedju zena. Verovatno patim od kompleksa vise vrednosti, ali nikad nisam ljubomorna. I svoje prijateljice volim za nijansu vise od prijatelja i sa curama se i cesce i lakse solidarisem.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ne krecem se po sceni, ali iz svog skromnog iskustva mogu da kazem da ljubomore itekako ima, kao i dokazivanja. Mada, mislim da to rade osobe sa kompleksom vise vrednosti, koji zapravo pokriva nedostatak stvarnih kvaliteta.
(Primer iz zivota:
Devojka A: Starija devojka sa zavrsenom trogodisnjom srednjom skolom, niska, debela, ne bi se mogla okarakterisati kao privlacna po standardnim merilima, psuje, pije, pusi, zivi prakticno na racun roditelja.
Devojka B: Mlada, inteligentnta studentkinja, uspesna u onome sto radi, str8 looking, solidnog izgleda po standardnim merilima, vodi zdrav zivot, ima manire, lepo se izrazava, prakticno izdrazava samu sebe.
Na koju foru onda Devojka A moze stalno da menja ribe i izigrava zenskog Kazanovu, vrlo cesto pokusavajuci da skine ribu Devojci B i zasto? Da bi dokazala sebi i drugima da vredi, jer je to jedini moguci nacin da to ucini posto je na svim poljima inferiorna u odnosu na nju.)
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by m..
Ne patim od tih simptoma. Moz da bude lezbejka na kub, nikad nikad nece biti apsolutno ista kao ja, ma ni priblizno ista. Ja sam na svoju ruku, to ima i svojih mana, ali i znatno vise prednosti.
:up:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Val
Originally posted by m..
Ne patim od tih simptoma. Moz da bude lezbejka na kub, nikad nikad nece biti apsolutno ista kao ja, ma ni priblizno ista. Ja sam na svoju ruku, to ima i svojih mana, ali i znatno vise prednosti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!