Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Glasnik
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390936#p2390936]Orlando the Lady napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390931#p2390931]Glasnik napisao:[/url]
A pa, super. Taman, ukoliko osetite potrebu, može Sveti Sava da pripomogne. :iskolacen:
izvini ako ti stajem na muku, ali ovo je naprosto sjajno. :pokazuje: :pokazuje: :pokazuje:
It's cool. Da mi je frka ili da me toliko povređuje ta izjava ne bih je ni iznosio ovako javno. I svaki put kad ispričam ovu scenu ljudi se nasmeju. A šta bi drugo? :shrug:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
pa, to. lepo mu sledeci put odgovori i da popovi znaju da navrate. sa nekom mrtvo ozbiljnom facom.
Popaje, kada kazes da neko, po nekom tvom standardu, treba da se "autuje" do 25-te, koliko si ti tu zapravo objektivan? U prevodu-Ne seri.

Upravljam se po sopstvenom primeru.
Trenutno studiram i bavim se stvarima koje me oplemenjuju fizicki, psihicki i duhovno.
Takva vrsta razgovora s roditeljima bi mi donela izvesnu dozu psihickog opterecenja koja mi zaista nije potrebna trenutno.

Jednom prilikom je majka videla poruku na telefonu u kojoj me taj izvesni neko oslovljava malo prisnije nego sto bi neki tamo prijatelj. Na njeno pitanje kakav je to odnos zapravo, moj odgovor je bio "Pa eto, vidis i sama", na sta je ona istog trenutka odgovorila "S kakvim se to bolesnicima druzis?!?".
Pored toga, otkad znam za sebe, slusam oca kako ide po kuci pricajuci kako moze da predje preko svega, ali ne i da mu dete bude peder i zateko sam se u bezbroj situacija gde je govorio sve same bljuvotine o njima. :srbin:

Tehnicki, oni znaju. -Kakav bi to roditelj bio neko ko ne poznaje svoje sopstveno dete?
Pored toga, ja se ne krijem ni od koga, izlazim, imam prijatelje slicne meni i svi prijatelji koje sam steko u poslednje 4 godine znaju za mene. Ne bezim od toga ko sam i sta sam i niti to poricem, a ako bude doslo do toga da me roditelji pitaju, necu ih slagati.

Ali nemoj mi u medjuvremenu kenjati kako postoje standardi po kojima se treba upravljati prilikom "autovanja"(kako samo ne volim strane izraze) kada je to individualni proces.

Hvala.
Ne vidim razlog zasto bih se ustrucavao da kazem sta mislim i prezao od bilo koga, mdna. Nemam problem s autoritetom, samo ukoliko nije u pitanju autoritet koji se namece. :pionir:

Pa eto, o tome govorim, svaciji roditelji su drugaciji. U tom trenutku sam i hteo da razgovaram otvoreno s njom, da joj objasnim kako ja zapravo nemam drugare koji me oslovljavaju tako, vec da je to osoba s kojom sam vec 2 godine u jednoj kvaltetnoj vezi, ali sam u tom trenutku se suocio sa njenim stavom i uvideo da jednostavno nije spremna na takvu vrstu razgovora.
Korisnikov avatar
By Madonna
nisam ni rekao da treba da prezaš i da se prpaš, nego si imao nekoliko rečenica na koje postoje fini odgovori kao npr. 'nije spremna'

erm.

da li je ijedna keva (koja pre toga nije imala pozitivno mišljenje (a takvih ako je 3% onda super)) ikad bila ''spremna'' na saznanje da joj je dete homoseksualno? čitaš li ti iskustva? znači sve su reagovale u najmanju ruku tragično. kad tad. drama all the way. to i tebe čeka, rekao joj sad ili nakon nekog vremena u kom skupljaš muda.
By Ulix
I pritom žena koja toliko nema granica da će odrasloj osobi da pretura po porukama, zaista ne zaslužuje tu vrstu pažnje i brige (nije spremna, jadna).
By Kragi
Sve je to ok, s'tim da u celoj prici ti pravis 'kompromis' i nipodastavas sebe i svoju licnost zarad toga da te neko nece prihvatiti.
Meni samo nije jasno iz kojih pobuda se to radi?
Ako zanemaris cinjenicu da neko moze biti zavistan od svojih roditelja, mislim materijalno, ne vidim zbog cega se jos da praviti taj kompromis? Tvoj cale samim svojim stavom tebe omalovazava, bez obzira sto nisi out, a ti na to ne reagujes?
Uopsteno, nisu mi jasni ljudi koje roditelji nazivaju bolesnicima a pritom ih ovi i dalje postuju, posecuju i tome sl? (izuzev situacije koju sam naveo) Mis'im moji bi morali da klece kako bih im oprostio ukoliko bi se usudili da me nazovu tako.

i btw, govorim ovo iz svoje perspektive kao odgovor na tvoje razmisljanje i uopste me ne zanima da li ces se outovati ili ne.
Cisto da se ne osetis uvredjenim.
Jesam procitao, to je uostalom i jedan od razloga zasto sam se uclanio na forum. :cvet:
Pored toga, imam niz prijatelja od kojih sam cuo raznovrsna iskustva koja su vecim delom identicna onima na forumu, pa mozda i gora.
Jedan prijatelj je jednom prilikom spavao ispod mosta jer njegovi nisu hteli da prime njegovog partnera u kucu.

I u potpunosti si u pravu, mislim da nikada nece ni biti spremna i da treba skupljati snagu za tako nesto.
Priznajem da je mali deo mene i uplasen da se uhvati u kostac sa tim, ali glavni razlog zasto "nemam muda" je to sto mi takva drama trenutno zaista nije potrebna.

Nadam se da razumes. :up:

Kragi, razumem sta si hteo da kazes. Ali si i sam odgovorio na to sto te zanima.
Potrebno mi je da postanem samostalan, da ni u kom pogledu ne zavisim od njih kako bih imao odredjenu slobodu da porazgovaram o tome, a da ne razmisljam o posledicama.
A to sto moj otac nipodastava pedere me apsolutno ne tangira jer sam izgradio takav stav o sebi da postujem sebe zbog onoga ko sam i sta sam.
Doduse, i kad bi se nekim delom direktno odnosilo na mene, zaista ne bih mario. Ionako sam se isuvise udaljio od njega. On me ni ne pita takve stvari. Jedva razmenimo par recenia kad odem kuci.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391023#p2391023]Alejandro napisao:[/url]
A to sto moj otac nipodastava pedere me apsolutno ne tangira jer sam izgradio takav stav o sebi da postujem sebe zbog onoga ko sam i sta sam.
Joj. :shrug:

I te kako te tangira.
I tangiraće te ceo život.

Kad ti neko najbliži izjavljuje takve stvari, a ti ga ostavljaš u neznanju, samo jedna strana biva povređena.

Da ti isti taj otac dođe i kaže nešto tipa: ''Ponosan sam na tebe takav kakav si. Volim te jer si ti moje dete i najvažnije je da ti budeš srećan.'', ne bi mu sigurno rekao: ''Izvini, ne tangira me to.''

U stvari, možda bi mu i rekao. Samo da mu ne bi pokazao koliko te je to emotivno uznemirilo, al u sebi ti ne bi bilo svejedno.

Opet, tvoj život - tvoja stvar.
Radi kako misliš da treba.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391118#p2391118]Glasnik napisao:[/url]

Kad ti neko najbliži izjavljuje takve stvari, a ti ga ostavljaš u neznanju, samo jedna strana biva povređena.

Da ti isti taj otac dođe i kaže nešto tipa: ''Ponosan sam na tebe takav kakav si. Volim te jer si ti moje dete i najvažnije je da ti budeš srećan.'', ne bi mu sigurno rekao: ''Izvini, ne tangira me to.''

U stvari, možda bi mu i rekao. Samo da mu ne bi pokazao koliko te je to emotivno uznemirilo, al u sebi ti ne bi bilo svejedno.

Opet, tvoj život - tvoja stvar.
Radi kako misliš da treba.
:up: :up: :up: :up:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391023#p2391023]Alejandro napisao:[/url]
Nadam se da razumes. :up:
ma meni je apsolutno svejedno. ja svakako osuđujem, ne tebe konkretno, nego pedere in general, koji se kriju i žive kao gamad najobičnija (nemoj da se pronađeš, ne mislim na tebe već na klozet-pedere koji se uveliko prcaju s kim stignu, od 11-e, 12-e godine) i sad ne znam šta sam još hteo, sve u svemu - mrzim tu stoku i uglavnom su takvi protiv prajda.
Ta emocionalna indiferentnost seze mnogo dublje od neprihvatanja cinjenice da ti je sin gej, ali o tome ne bih ovako javno. Mozda ti ispricam u 4 oka, ako bude prilike da se upoznamo,. :)

Inace, da, u pocetku ti nije svejedno, ali kasnije prihvatis ulogu u toj predstavi i poklonis se. A kad se predstava zavrsi, ides kuci onom zivotu koji si stvorio za sebe.

MDNA napisao:ma meni je apsolutno svejedno. ja svakako osuđujem, ne tebe konkretno, nego pedere in general, koji se kriju i žive kao gamad najobičnija (nemoj da se pronađeš, ne mislim na tebe već na klozet-pedere koji se uveliko prcaju s kim stignu, od 11-e, 12-e godine) i sad ne znam šta sam još hteo, sve u svemu - mrzim tu stoku i uglavnom su takvi protiv prajda.
Ih, sad. Pa nisam ni ja tolika cepidlaka ni zlotvor. :balon:
Ja izvlacim iz konteksta u sali, ali kada pricamo o ozbiljnim temama, trudim se da budem jednostavniji.

Inace, planiram da se pridruzim nekoj organizaciji koja zastupa prava LGBT zajednice cim zavrsim s necim sto sam nedavno zapoceo.
By Glasnik
Alejandro, nisam ispratio da si rekao, koliko ti imaš godina?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390938#p2390938]Glasnik napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390936#p2390936]Orlando the Lady napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390931#p2390931]Glasnik napisao:[/url]
A pa, super. Taman, ukoliko osetite potrebu, može Sveti Sava da pripomogne. :iskolacen:
izvini ako ti stajem na muku, ali ovo je naprosto sjajno. :pokazuje: :pokazuje: :pokazuje:
It's cool. Da mi je frka ili da me toliko povređuje ta izjava ne bih je ni iznosio ovako javno. I svaki put kad ispričam ovu scenu ljudi se nasmeju. A šta bi drugo? :shrug:
Moji su roditelji puni takvih izjava. Ali pu. ni.

Dogovorio sam se sa prijateljicom juče da ću krenuti da ih zapisujem. Kad god krene mi teško u životu da pročitam i da se oraspoložim. :lol:
Korisnikov avatar
By bern
kod mene je to komplikovano (ZNAAAM kod koga nije?), ali ja stvarno mislim sa sebe kad kažem da ne želim još da im kažem.

znam šta će biti i kad im kažem. prvo će biti šok, pa neprihvatanje, pa sumnja, pa "reci nam gdje smo griješili", pa će sve biti ok jedno vrijeme, pa onda ću biti kriv "što nisam rekao ranije" (you see, i'm never right), šta je moglo da je moglo, a da je ovako, a nije onako... depresija, ovo ono. sto sranja koje sam već vidio.

mene u pricipu ne zanima previše kako će im biti, samo neću da budem blizu kad krene oplakivanje nečeg što nikad nije postojalo. nije da ne marim za njih, već smatram da ako sam ja ostao čitav onda mogu i oni. i moraju.

off:
imao sam jednog rođaka koji je bio dosta stariji od mene. u djetinjstvu sam prvi put čuo riječ "peder" baš u vezi sa njim, ali su nas klince opominjali da ne pričamo o tome. rođak je bio suvonjav, feminiziran i nije mu bilo lako. đak generacije u porodici gdje su jedva srednju završavali. neuka rodbina ispod glasa je pričala je da je bio klonuo "zbog jednog prijatelja" (right...). ubio se nakon nekoliko depresivnih epizoda. meni su danas jasne okolnosti. makar je ostavio nasljeđe da se to više ne ponovi, i da postoji neka beskompromisna svijest - ko hoće da vidi.
By Glasnik
Bern, mislim da treba da budeš blizu jer treba da im pružiš odgovore na sva pitanja. Bolje ti, nego neki tamo levi fašista koji će da im u takvim škakljivim trenucima puniti glavu glupostima. :shrug:

Povodom toga, evo lepe priče majke kojoj je ćerka gej.
Iako traje gotovo pola sata klip, mislim da je dobro čuti priču iz pozicije majke koja je prvo užasno reagovala, da bi u trenutku snimanja videa bila druga priča. :)
Korisnikov avatar
By Madonna
zbog njega treba da se out-uješ
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391157#p2391157]bern napisao:[/url]ako sam ja ostao čitav onda mogu i oni.
baš tako

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391164#p2391164]Glasnik napisao:[/url]Bern, mislim da treba da budeš blizu jer treba da im pružiš odgovore na sva pitanja. Bolje ti, nego neki tamo levi fašista koji će da im u takvim škakljivim trenucima puniti glavu glupostima. :shrug:
:up:
By loreenche
Ček, jesam ja uopšte ovde odgovorio? Ako nisam, evo opet, neki znaju, neki ne znaju.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 51
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!