Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
@uni mislim da si otvorio temu kad si im se outovao, ili si makar prichao u nekoj od postojecih, secam se da si pisao.

LM najblizhe outovanju mojima bila je jedna situacija kada smo mama i ja prichali o mojoj eventualnoj selidbi i samostalnom zhivotu, kad mi je rekla da cu se odseliti kad se ozhenim, na shta sam ja odgovorio sa "kako da ne".

Onda je pitala "pa jel ti ne zhelish da imash zhenu", pogledao sam je, pomislio 'evo ga momenat', i onda se uspanichio i rekao "pa ne sad" (sa naglaskom na sad /facepalm)...

Kakva sam kukavica :doh:
Korisnikov avatar
By IceBoy89
Moji ne znaju , chak i ne sumljaju na mene... glupo je bilo shta govoriti... osoba se treba izboriti za samostalnost sa jedne str. a sa druge treba da stekne povjerenje kod roditelja... Onda te nece pitati gdje ces?sa kim cesh? ITD...
PS. Chak i kada bih se osamostalio i pocheo sam da zivim ne bih im rekao... poshtedio bih ih te muke... oni su ipak ljudi starog kova, strogo patrijarhalnog vaspitanja chak i kada bi mi rekli ma ok je, ti si nash sin, mi te volimo kakav god da si- postojalo bi izvjesno razocharenje ... Tako da dobro razmislite :) Ja sebi nikad ne bih dozvolio takav luksuz ... a njima razocharenje...
By Garbo
Citam Vase postove i vidim da nisam usamljeni slucaj.

Ovo je tako bolna tema.

Mislim da outovanje pred roditeljima postaje neophodno onda kada imate stalnog partnera sa kojim planirate zajednicku buducnost.

Sve dok sam bila slobodna, imala neke neozbiljne vezice ili avanture nisam ni pomisljala na outovanje, pre svega zato sto sam unapred znala reakciju roditelja za koju sam i sada sigurna da bi bila krajnje neugodna.

Sada kada sam u ozbiljnoj vezi koja traje vec duze vreme i kada planiramo zajednicku buducnost, namece se nekako potreba za time.

Zasad samo razmisljam...

Videcemo...

:comingout:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by IceBerg
... svaka majka predoseca za svoje dete
slazem se...
By Garbo
Originally posted by jovanabeograd
citam ovu temu i kapiram da smo mi mnogo sjebani ljudi.

Apsolutno.

Sa mnogo ogranicavajucih momenata i kocnica.

Nekad mi dodje da poludim.

:zid: :wtf: :zid:

:tornado:
By Garbo
Originally posted by emo_haos_
slazem se...

Ne bih rekla.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
znam... i uvek ce tu biti nesto sto ce nas kociti ma koliko out mi i ostali ljudi gay-friendly bili...

ja sam citala sve postove u temi odjednom pa mi je utisak jos jaci samim tim...

i kad procitam da mnogi ljudi nikada nece roditeljima reci da su gay ili da morali da se sele iz zemlje, od kuce i sta sve ne zbog toga stvarno ne znam sta drugo da pomislim.

bas tuzno. ali dobro, nije sve uvek tako crno..
By Paranoid Androgynoid
slazem se...
jos jedan glas za ovo.

gotovo da sam sigurna, e sad'.. ne mogu reci 'svaka' kad nisam dete svake majke ali sticem takav utisak iz iskustva sa gay ljudima oko sebe.
mene je mama 2 ili 3 puta konkretno pitala, je li mi odredjena devojka zaista devojka i navela mi razloge zbog cega me to pita, pre nego sto sam uspela da ista odgovorim... i poslednji put sam bukvalno bila na nanosekundi od: "Jeste!", ali sam se nekako oduprla tome i bila narednih nedelju dana slomljena. :drama: ..a o razlozima koje je navela necu ni da razmisljam sada jer su bili jezivo tacni i ocigledni iako nikada nista nije konkretno videla ili ista slicno tome, cist majcinski osecaj i posredna percepcija stvari.
i bicu slomljena sve dok ne prevalim i tu nanosekundu :sigh: ubija me sto ne mogu punom snagom da je pogledam u oci ponekada i otvorim se onako kako mi je neophodno da bih normalno funkcionisala.
By Garbo
Originally posted by Garbo
Citam Vase postove i vidim da nisam usamljeni slucaj.

Ovo je tako bolna tema.

Mislim da outovanje pred roditeljima postaje neophodno onda kada imate stalnog partnera sa kojim planirate zajednicku buducnost.

Sve dok sam bila slobodna, imala neke neozbiljne vezice ili avanture nisam ni pomisljala na outovanje, pre svega zato sto sam unapred znala reakciju roditelja za koju sam i sada sigurna da bi bila krajnje neugodna.

Sada kada sam u ozbiljnoj vezi koja traje vec duze vreme i kada planiramo zajednicku buducnost, namece se nekako potreba za time.

Zasad samo razmisljam...

Videcemo...

:comingout:
Korisnikov avatar
By Gayboy15
Imam 15 godina,
Zna majka,i jako mi je krivo što sam joj rekao,a bez oca sam ostao prošle godine,i to je još uvijek još otvorena rana za mene,jer sam za njega bio vezan više nego za majku.U junu ove godine sam shvatio da sam gej,a njoj sam rekao u julu.nekoliko dana kasnije sam rekao i sestri,a tek sad vidim da im nisam trebao reći.Majka se pravi kao da joj nisam rekao,i čak više nego prije priča ružno o homoseksualcima,što mene jako vrijeđa,jer zna da sam i ja.Sestra isto priča ružno,mada njoj toliko ne zamjeram,jer joj je jezik brži od pameti pet minuta.Osjećam se potpuno odbačeno,uprkos toj roditeljskoj ljubavi koju mi pruža.Sa majkom nikad nisam imao neki ekstra odnos,a sa ocem jesam,i jako mi je teško pala njegova smrt.Majka me konstantno podbada sa curama,pita imam li curu,sviđa li mi se iko...a najteže mi pada kad mi počne pričati o djeci,kad se oženim....Ja jako volim djecu,i volio bih sutra da ih imam,i to mi nepodnošljivo teško pada.To neprihvatanje od strane najbližih mi stvara jako veliku nervozu,da se čak ponekad i tresem od nje,ali nalazim način da se smirim,i ne dam da se vidi da sam nervozan,uvijek se kezim,ko da mi je sve potaman.
Volio bi sa njom da popričam,još jednom da joj kažem da sam gej,ali se ne usuđujem,jer se bojim još gore reakcije.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Gayboy15
.Majka se pravi kao da joj nisam rekao,i čak više nego prije priča ružno o homoseksualcima,što mene jako vrijeđa,jer zna da sam i ja.Sestra isto priča ružno,mada njoj toliko ne zamjeram,jer joj je jezik brži od pameti pet minuta.

.Majka me konstantno podbada sa curama,pita imam li curu,sviđa li mi se iko...a najteže mi pada kad mi počne pričati o djeci,kad se oženim....
Ne brini previse, ovo su tipicne reakcije roditelja, skolski primer :)
By sense
jok, mada me je tata pitao zasto posecujem gay sajtove... samo sam promenio temu, nije reagovao... to je bilo najblize...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Skoro sam doveo dechka (sada bivsheg) kuci kod roditelja... Keva mi je dva puta rekla "Pa, opusti se D****, shto si nervozan?"
Meni nisu pravili probleme ni kada sam im prvi put saopshtio da sam gay... Kada imash kevu koja hoce da slusha o nechemu o chemu ne zna mnogo onda je sve ok, zaista...
By sense
danas su mi rekli da imaju gay dete da bi ga se bez razmisljanja odrekli :(
Korisnikov avatar
By Blond Brat
slazem se...
:up:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by sense
jok, mada me je tata pitao zasto posecujem gay sajtove... samo sam promenio temu, nije reagovao... to je bilo najblize...
na konto toga, evo sta je meni mesecima desktop ^^

Slika
Korisnikov avatar
By bothways
Gle, postoji Audacity za windows :D

OnT: vec rekoh. Znaju. Za dvadesetak dana ce godinu dana otkad sam im rekao. :sigh:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by bothways
tebi bas nista ne promice

kako si ti skontao audacity?

it's a conspiracy ^^
OnT: vec rekoh. Znaju. Za dvadesetak dana ce godinu dana otkad sam im rekao. :sigh:

on topic: way to go :up:
By sense
rekao sam sestri :yes: pravila se da nije cula :drama:
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by bothways
tebi bas nista ne promice

kako si ti skontao audacity?

it's a conspiracy ^^
Ikonica je prilicno specificna :giggle:
Korisnikov avatar
By *deni*
Jako volim svoje roditelje, ali ocu nikada necu oprostiti zato sto je za mog jednog decka rekao da bi pre crnu Ciganku prihvatio, a ne njega.
A dolazio je kod nas kuci, zato sto je spremao neki tezak ispit na Akademiji, pa mu je trebao komp da pise neki rad za faks.
Nista to mom ocu nije vredelo, vredjao nas je i pogledom, nije nam dao da zivimo.
:pljuje:
Korisnikov avatar
By HeLLraCEr
Um, vec nekoliko dana da.. xD ali oni i dalje misle da je to izbor i da ce se promeniti ukoliko ja to zhelim.. rekao sam im da se ne nadaju... no way... necu da im drzhim lazhne nade... shta god bilo, znam da me nece izbaciti iz kuce, to je garantovano.. i da, rekli su da ce me voleti bez obzira na sve, ali bilo bi lepo kad bih poradio na svom "problemu" xD
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Mami bih mogla sad da odem u drugu sobu i kazem, tako je divna. Pricale smo skoro nekoliko puta o stvarima sa gej tematikom, i bas je, ono, kul sa tim. Ali tati ne bih smela da kazem, plasim se da cu ga povrediti. I onda ni kevi ne govorim, zato sto bi bilo nepravedno da je pod obavezom da cuti o tome, a zaista bi joj bio potreban razgovor.

off: gayboy15, pozdrav, mislim da znas ko sam :D
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Originally posted by ~bubi~
Mami bih mogla sad da odem u drugu sobu i kazem, tako je divna. Pricale smo skoro nekoliko puta o stvarima sa gej tematikom, i bas je, ono, kul sa tim. Ali tati
i moji su jako kul sa tim, chak i baba ( :smeh: ), ali kada je njihovo dete u pitanju, pricha je vec drugachija.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Tih, moji ne znaju... A ja osecam strasnu potrebu da kazem svojoj porodici... Ako nista, onda zbog grize savesti.

Samo se plasim da im skroz ne poremetim balans :( Ali u svakom slucaju, moram da im kazem. Probacu sa sestrom prvo, pa sta mi bude bice. Mama je u fazonu da to ne postoji i da je u pitanju pomodarstvo, a vrlo je pozitivno sto voli da gleda "Queer Eye for the Straight Guy" :) , a cale je malo konzervativniji, ali mislim da svoje negativne stavove iznosi jer podsvesno zna da sam gej, pa kao da zeli da mi stavi do znanja da on to ne odobrava bas. I hope they won't have me evicted. Najgore od svega je sto ce mi se parenci razocarati najjace, jer su dosada bili vrlo ponosni na mene :(
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Keva zna, a cale 90% (nisam mu se jos zvanicno out-ovao). Kako i ne bi bio, kad je upao nasred Justin/Brian scene u QAF-u koji sam pokazivao drugarici i kada me je par puta zatekao u situaciji gde gledam ove emisije sa aktivistima na TV-u :D ? I cuveni slucaj za vreme porodicnog rucka, kada sam imao sljivu na vratu za koju nisam znao (bio kod ex-a pre rucka) i shodno tome rekoh da sam bio kod druga a on me pita:
- Aha, kod druga... A ko te ujeo?
Usledio je tajac i nonsalantno ignorisanje pitanja :) .
:sesir:
NOX
By ZenaBezImena
Pozdrav svima,
pocela sam da citam ovaj forum jer sam videla da moja sestra (koja se izjasnjava kao bi ) cita non stop, a i ja joj se nekad pridruzim, pa mi je bilo zanimljivo da malo vise saznam o citavoj gej zajednici :) Ja sam inace strejt, ali svi smo ljudi Bogu 'fala i treba da se razumemo,a mozda je i sam cin citanja ovog foruma neki put ka tome, iako nemam nista protiv - znam dosta gej ljudi i apsolutno ne razmisljam o njima kao drugacijima, niti o njihovom sexualnom opredeljenju kao drugacijem, ali priznajem da neke stvari ne kontam, ali sam spremna da proradim na tome.
Jako me je zainteresovala ova tema i vidim da ste imali razna iskustva i razlicite reakcije, pa sam pomislila kako mi nisu jasni roditelji koji na iskrenost svoje dece, ma koliko god oni godina imali, pocnu da placu, ili u jos gorem slucaju da besne, da vriste itd itd :doh:
Mozda ne mogu da se stavim u bas neku realnu situaciju roditelja, s obzirom da nemam decu, ali sam cvrstog ubedjenja da bih svom detetu - bilo musko ili zensko - pruzila najvecu podrsku na svetu, jer ako kod mene to nema kod koga ce imati....Ako je moje dete dovoljno iskreno i meni veruje da podeli samnom takvu vrstu informacije onda ga samo zbog toga mogu vise voleti.Tako da - da ste zivi, zdravi i srecni, a ostali neka vade metlu iz guzice...:odrasti:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 51
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!