Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Ja sam uvek imao pravilo da ako me neko pita ,ja cu da mu kazem.Samo problem je nastao kad su svi sumnjali, a niko nije smeo da me pita. :lol: Pa sam se ja smorio,i poceo se autovati.Mada generalno gledano ,ceo taj koncept autovanja i ta panika mi je bila strana, jednostavno moja licnost je takva da ne dam na sebe. Pa se ljudi verovatno ni ne usudjuju da me gnjave. A posto generalno se vise krecem u gay svetu, nego u hetero, i nemam nekih problema.

Naravno, ima ljudi koji ne znaju da sam gay. Ali ja uopste ne razmisljam o tome. Sta me briga. Ne zelim da sebe mentalno zlostavljam tim mislima.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne idem po principu :"Znas sta,ja sam gay",vrlo lako se otvaram ljudima kroz prichu(spontano),govorim o svojim ljubavima(osobama kojima zelim na indirektan nachin da otkrijem svoju seksualnost),a da te iste osobe nisu ni u jednom trenutku izustile bilo sta ili bile sablaznjene mojim takvim "outovanjem",pa ni pitanjima,chak...Kao da su sve vreme to i znale,samo chekale trenutak kada cu se "otvoriti".Nekada je bilo trenutaka kada sam na sav glas zeleo da vichem "Ja sam gay",ponosno,mada vishe ne osecam potrebu za tiim,jer svako malo pa branim homoseksualce,ne pricham nikada o curama(tako da su pretpostavke o mojoj seksualnosti logichne),kako od strane roditelja,tako i od brata koji vrlo chesto zna da me pita "je l' tvoj dechko voli to,je l' mu se tako svidja",a da nikada nismo otvoreno prichala o mojoj seksualnosti.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by unkafesito
..istina ce vas osloboditi..
my sentiments, exactly
Korisnikov avatar
By Mage
Ja smatram da bi bilo najbolje kad bi se svi masovno outovali... STR8-eri bi tek tada shvatili ko smo i koliko nas je zapravo. Mislim da bi se pošteno iznenadili i siguran sam da bi se dosta stvari promenilo... Nabolje! ;)

Ali naravno... tako nešto je neizvodljivo.
Korisnikov avatar
By Mage
Treba str8-erima pokazati da nismo "tamo neki perverznjaci", već smo njihovi prijatelji, braća, sestre, očevi, majke, rodbina... ;)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Mage

Ja smatram da bi bilo najbolje kad bi se svi masovno outovali... STR8-eri bi tek tada shvatili ko smo i koliko nas je zapravo. Mislim da bi se pošteno iznenadili i siguran sam da bi se dosta stvari promenilo... Nabolje! ;)

Toga se mozda i najvise boje...

... a videli smo svi sta se desilo oko parade ponosa,
koja na neki nacin i predstavlja masovno outovanje...

Plase se :)
Korisnikov avatar
By Mage
Parada ponosa je daleko od masovnog outovanja. A iskreno ne mislim da se njome nešto može postići. Ja sam više za onu varijantu da se svako outuje svojoj porodici i prijateljima. Ali kada kažem svako mislim bukvalno SVAKO!

I moji prijatelji i roditelji nisu imali lepo mišljenje o homoseksualcima dok im ja nisam rekao za sebe. Sada kada shvataju da mi nismo "tamo neki perverznjaci" već pravi ljudi sa kojima žive i rade mi govore kako ne mogu da veruju kolko su bili u zabludi!

Većina ljudi ima loš stav zbog neobaveštenosti. A oni okoreli homofobi su žalosno isfrustrirane i izkompleksirane osobe kojima nema spasa i oko njih se ne vredi ni bakćati. Problem je kada ovi "normalni" dozvoljavaju ovim "kretenima" da divljaju jer nisu obavešteni.

Zaista sam duboko ubeđen (uglavnom zbog ličnog iskustva), da bi masovno outovanje bilo najbolje. Ali ne parada ponosa, jer ona ima kontraefekat.
Korisnikov avatar
By krpica
outovana sam .nije da se ponosim ,nije da se stidim svog sexualnog opredeljenja . nego me jednostavno mrzi da lazem . 2 puta izgovorena laz postaje istina i onda bi postepeno i ja sama bila primorana da zivim taj zivot koji mi je heterosvet nametnuo . . i to povlachi sa sobom milion problema .tako da ,lakshi put biraj ! :D
By Kragi

Većina ljudi ima loš stav zbog neobaveštenosti.
Slazem se, sve predrasude poticu od toga.
Kad to posmatram sad i sa ovog aspekta i sa neke vremenske distance koja je prosla nakon mog official outvanja mogu da kazem da se nisam pokajao.
Outovanje i to koliko je isto bitno je indivudualan stav i ja njega ne mogu posmatrati drugacije. Ne bih rekao da je podjednako bitan svim ljudima, iako su mi neki stavovi neprihvatljivi. Interesantno je da sve ljude koje znam a koji su pritom out, nikad nisu imali "pritiske" ni one nazovi "situacije" pa su morali da se outuju. Tako je i sa mnom (ne bih sad da nabrajam zbog cega sve nisam morao) ali sam hteo i BILO MI JE BITNO da se ni po koju cenu prvenstveno u porodici ne osetim "drugacijim", otudjenim i na bilo koji nacin diskriminisanim (pa cak i ono "Jel imas devojku?"). I skoro me je keva pitala "Jel imam nekog prijatelja?" ( :lol: ) misleci na decka naravno a za novu godinu izmedju ostalog pozelela istog :lol: Osecaj je sjajan, narocito ako niste dobar glumac :D
Meni je zato bilo bitno :neznam: i nisam se pokajao :D
Korisnikov avatar
By Milos92
Ja sam se bojao autovanja. Najvise sam se plasio kako da kazem majci. Homoseksualnost sam skrivao relativno dugo i meni je to bilo veliko opterecenje, gubio sam koncetraciju, bilo mi je tesko da se bilo cemu maksimalno posvetim, dolazili su i periodi kada nisam mogao da spavam cele noci. Uvek je postojao strah od toga da neko shvati da sam gay. Autovao sam se pre otprilike mesec dana. Majka je to dobro prihvatila, u pocetku je stanje u kuci bilo izuzetno napeto, samo smo cutali, a sada je mnogo bolje. Pored majke rekao sam i dvema drugaricama, a jedna od njih je i sama gay. Sada mi je mnogo bolje. Jednostavno se ne opterecujem time kao pre, znam da moji najblizi znaju ko sam i to mi je dovoljno. :)
By loreenche
Kod mene je to islo malo drugacije... Ja sam se "outovao" JUCE slucajno...
Imam na screen saveru sliku decka, e sad, posto sam toliko nezanimljiv niko nikad ne uzima moj tel.. I odluci se moja BFF (sva sreca pa je ona) da uzme moj fon... Kad ono, seksi frajercina :)
Pita ona ko je ovo, i ja, ono standardno: "Imam nesto da ti kazem..."

Njena prva reakcija je bila: "DJESH BIT GEJ ZAKLACE TE!!!" a ja joj na to kazem, ako je tako, bolje i da me zakolju nego da zivim u senci ceo zivot. Posle toga je bilo lakse.. Nemarno sam ostavljao telefon svuda po ucionici, ljudi gledali, pitali, ja objasnjavao...

Stara je bila jako ponosna -.- E sad... Moguce da svi oni misle da se ja salim... Ma ko im je kriv :)
Korisnikov avatar
By Mage
Rekao si celom razredu da si gay? Ne znam da li ti je to baš pametno...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Popeye

Zaista sam duboko ubeđen (uglavnom zbog ličnog iskustva), da bi masovno outovanje bilo najbolje.
odluči se :lol:
Hahaha :lol:

To je sad ona dilema, da li uraditi pravu ili pametnu stvar? :misli:

Masovno autovanje bi bilo korisno društvu, ali pojedincu bi možda zagorčalo život...
Korisnikov avatar
By Dexter White
Ja se nisam jos uvek outovao skroz, zna nekoliko mojih str8 prijatelja koji su zaista sve prihvatili extra, i ako sam se pribojavao reakcija... U narednih nekoliko dana planiram da razgovaram i sa svojom porodicom o tome... Posle toga, nije me briga ko ce saznati a ko ne, necu svakako vikati na sav glas da sam gay ali necu se ni kriti vise... E sada, da se vratim na temu.. Zasto je to bitno? Mogu nabrojati milion jako vaznih razloga. Ja prvi priznajem, nisam se outovao jer sam se bojao, bio sam pizda, iskreno. Smucila mi se cela ta farsa, izigravanje nekoga i necega sto nisam ja kako bi ljudi oko mene bili zadovoljni i kako bi moja porodica smatrala da imaju "zdravog i normalnog sina" to je bullshit! Ne mogu vise da glumim, da se pretvaram i skrivam kao da sam neki krimos. A takodje necu vise da drzim moju porodicu u nekoj zabludi, ocekuju nesto sto se nikada nece desiti.... Ako lazem njih i prijatelje, lazem i sebe a to je nesto sto zaista ne volim da radim i sto me zgrozava... to su neki moji razlozi.
Plus, mislim da bi LGBT populacija daleko vise napredovala u borbi za prava ako bi svako rekao ko je i sta je, kada bi sve maske pale pa da se svi zajedno borimo za taj cilj, ne samo paradiranjem i skidanjem po gradskim ulicama nego organizovanjem drugih manifestacija (koncerti, sportski dogadjaji, izlozbe, knjizevne veceri itd.) Zna se da su od uvek homoseksualci i biseksualci bili i najveci umetnici i sportisti, gde su sada? Po ormarima, krijuci se od sebe samih. Ako nesto krijes, znaci da se toga i stidis... Eto, ja se ne stidim, ja se ponosim sto sam gay :zastava:
Korisnikov avatar
By Azdaja
bitno je!

meni je bilo bitno kao pojedincu, da ne moram lagiti roditelje i okoliš...
Korisnikov avatar
By 2kune
Kako se može lagati okoliš? Do sada sam ga samo uspjela zagađivati, nikad lagati... :kosa:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ponekad se pitam da li sam jedina osoba koja posle autovanja ne oseca olaksanje :nesiguran:
porodici sam morala da kazem posto me automatski izvale kad lazem.. keva je totalno supportive, a ja sam opet imala neki debilni osecaj par dana posle. o caletu necu ni da pricam -.- prokleti tradicionalista.
rant over :lol:

zasto je bitno? ne moze se ziveti u lazi, ko krtica neka.. hocu da jednog dana budem u stanju da ponosno stanem pored zene koju volim i predstavim je svakome ko mi je bitan u zivotu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by 2kune

Kako se može lagati okoliš? Do sada sam ga samo uspjela zagađivati, nikad lagati... :kosa:

kuMo, okoliš... rodbina, prijatelji, poslovni partneri....

razumela? :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Pored bezbrojeno drugih stvari zasto je outovanje bitno, mislim da je neophodno ako nekome ne/outovanje utice na zivot tako sto ga ogranicava na mnogo polja da zivi kako zeli. Medjutim, najgore je kada i pored neoutovanja, postoji paranoja da ako se nesto "neobicno" uradi, da ne dodje do outovanja.
Mislim da covek treba da se odluci ili da zivi kako zeli, i pruza informacije koliko zeli i dalje ne dozvoljava i ostane neoutovan ako tako zeli, ili da se outuje i suoci se sa cim dalje. Ali kljucno je da uvek zeli KAKO ZELI, i da uvek ima slobodu da uradi sta hoce.
Mislim da je jako....pa bolje da ne dajem kvalitativne ocene, ali jako "to nesto" ako bilo ko sa vise od 18 godina mora sebe da ogranicava, bilo outovan ili ne...a da ne pricamo ako zivi sam/a...

Nek izvini osoba koja zna da me je inspirisala na ovaj post, ali nisam ovde napisala nista sto nisam njoj rekla, a volela bih da cujem tudja iskustva sa ovim, kao i dokle idu, ili su isle njihove granice paranoje.
Ja nekako mislim i vidim, i cujem, da roditelji i razni drugi, vrlo lepo izbegavaju da pitaju bilo sta, tako da ako neces da im kazes, oni nece ni cackati, te mi paranoje nisu jasne.
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Na meni se fizicki ne vidi da sam gay, ali se svakako vidi da nemam devojku, da se uglavnom druzim sa lepim mladicima, da setam sa fem momcima, ne pricam nikome dok me neko direktno ne pita, kad me pita ja kazem da jesam, obicno ne veruju misle da ih zajebavam, ali mislim da svi oko mene znaju ali nemaju muda da pitaju...

matorcima sam se davno out-ovao, nije proslo glatko, nisu me prihvatili niti ce ikad, jer sebi to ne zele da priznaju...a mene zabole zbog toga, zivim onako kako ja hocu i mislim da treba....
Korisnikov avatar
By Warwick
Comforting. You can change forums, you can change countries, but some topics stay the same...

Ja ko malo dete planirao napraviti virus koji ce sve str8 ofarbat u plavo, a pedere u crveno.
By Istripovana
Ja sam skoro skroz out... Ne pada mi na pamet da se krijem. Svi moji prijatelji znaju (inace ih ne bih smatrala prijateljima)...I sasvim su me dobro prihvatili. I mama zna. I isto tako je to relativno dobro prihvatila, mada ne bas tacno onako kako sam se nadala da jeste...Ne moze te neko zaista voleti ako ne zna ko si i sta si.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!