Majka zna. I prihvata me u potpunosti.
Otac ne zna i gledam da tako i ostane. Mada mozda bi i privatio ko zna...
A sto se majkinog nacina saznavanja tice ono je bilo krajnje NENORMALNO.
I to je jos jedan razlog zasto ja nju volim najvise na svetu.
Moje autovanje nije proslo na normalan "stisni petlju i oci u oci " nacin vec sam ja dozivela nocnu moru svake osobe iz lbgt sveta.
A to je da homofobicni roditelj jedne devojke (za koju je postojla sumnja da smo u vezi),u zelji da prekine nasu vezu, preko zutih strana i info servisa sazna i pronadje fiksni broj mojih roditelja kod kuce i da ih kao "zabrinuti roditelj " pozove i obavesti sta njihovo dete u Beogradu radi.Fiksni je zvonio i zvonio i zvonio dok se na kraju nije javila moja majka. Za sve to vreme ja sam bila 150 km daleko nesvesna sta se dogadja.
Kad je moja majka podigla slusalicu javila se zena koja se pored imena i prezimena predstavila i kao "zabrinuti roditelji i kao psiholog iz Beograda". Sto je najtuznije ta osoba uskoro i treba da postane psiholog i da profesionalno oblikuje decije umove (sto je pomisao koja mene uzasava).
Ta osoba je izigravajuci ulogu zrtve i ocajnog roditelja molila od moje majke pomoc da spasi svoje dete- od mene naravno. (A nije pomenula pretece poruke i pozive koje su mi slali i ona i njen muz ,i koji su po svom tonu i karakteru mogli vrlo lako da je smeste u zatvor ako ne i u ludnicu ,od "unakazicu te " ,"ubiti " i slicno).
Ne ,pred mojom majkom je izigravala zrtvu i napricala joj sve,sve sto bi jednog roditelja moglo da sokira i da uzasne do maksimuma. Da se ja drogiram,da sam clan sekte,S&M kluba ,da sam satanista,dilujem drogu,kurvam se za pare -bukvalno sve.I da sam u vezi sa njenom cerkom ,koju sam i uvukla u sve to. I da sada ona moli za pomoc da se to zaustavi i da se "oba deteta spase". Sve to u nameri da me moji poludeli homofobicni roditelji istog trenutka kad cuju za vezu,uhvate za ruke , vrate iz beograda i u lancima odvedu kuci. Trajno. I da me vezu za drvo verovatno i ostave u sumi. Da crknem.
Ili posalju na psihijatrisko posmatranje i izbace iz kuce ,sto je ona kasnije uradila svom detetu. Diplomirani psiholig.
Ali doslo je do iznenadjenja.
Na celu tu optuznicu ,prema kojoj su ove haske za genocid samo blaga zamerka moja majka je odgovorila :
"Gospodjo ja svoje dete poznajem. I znam za sta je sposobno a sta nije. Sve vase price o drogi su cista glupost a sekte necu ni da komentarisem.
A to da li je moja cerka gay ili ne to mene na zanima.
A da vam kazem jos nesto ,ako je zaista vase dete zaista u vezi sa MOJIM detetom onda treba da budete radosni gospodjo.Jer moja cerka moze da vrsi samo pozitivan uticaj na vasu cerku ,nikako negataivan."
Ja sam ceo ovaj razgovor saznala kasnije,kada me je majka ,nakon sto je zavrsila razgovor sa doticnom ,pozvala u sred predavanja.
Pitala me je samo da li se drogiram i da li sam sa tom i tom u vezi. Jedno je bio strah a drugo informacija.Kad sam rekla ne i da pocela je da vice. Ali ne zato sto sam gay vec zato STO JOJ NISAM REKLA.
Ona je vikala i bila ljuta zbog cinjenice da joj nisam dovoljno verovala a ne zbog mog izbora.
To se zavrsilo tako sto mi je ona nakon sto je trazila 15 min da se izduva i sabere , pocela da mi salje poruke na mobilni.,u sred predavanja. Od toga da me prihvata i voli najvise na svetu i da moram da volim sebe najvise,do sala tipa " kad dovodis snajku na slavu".
Kasnije smo nastavile razgovor preko telefona i ona je pored emocija pucala i zajebancije. Tipa "Pa jel imas decka il devojku ? " I
"Ajde opisi mi sta vi to lezbejke radite. Detaljno "
A ja padam u nesvest...
Tako da mojoj majci nije trebao ni sat ni godina da me prihvati vec tricavih petnaest minuta.
A saznala je kako je saznala.Ne od mene vec uz histericni poziv zene koja traba da postane psiholog.
P.S. I da,cak mi je i majka rekla da je i ona "isprobavala " u mojim godinama i da to nije strasno. Ja sam tad pala u nesvest trajno a ona je nastavila da mi prica kako joj se nekoliko puta desilo da se napije sa najboljom drugaricom i da je sutradan ovoj bilo glupo da pogleda moju majku u oci. Iz nekog razloga
E sad,posto ja odlicno poznajem svoju majku (ona je koliko majka toliko i najbolji prijatelj ) ja mislim da je ona ovu pricu o "eksperimentisanju " izmislila cisto da bi mene umirila i podrzala me sto je vise moguce.
Eto primer roditelja koji bi za sebe rekao da je bio gay cisto da bi podrzao svoje dete.
A za oca cekam i drzim fige,mada bi on prihvatio. Ono precutno.
Razmisljala sam da li da ovo napisem ove ili na temi o comming outu,ali posto se ovde pominju i roditelji ,reko da ubijem dve muve jednim udarcem.