Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Herald
Zašto ne treba preskakati doručak
Za početak, preskakanje doručka povećava uzimanje hrane kasnije tokom dana.

Takođe, dokazano je da doručkovanje utiče i na metabolički i hormonski odgovor na kasnije obroke koji slede tog dana. Svedoci smo pandemijskih razmera debljine, a doručkovanje se preporučuje kao strategija postizanja poželjne telesne mase.

Istraživanje sprovedeno na zdravim muškarcima o navikama doručkovanja dalo je zanimljive rezultate. Ispitanici koji su redovno doručkovali, u vreme ručka su konzumirali manje kalorija (za oko 17%), u poređenju sa osobama koje ne doručkuju.

Osobe koje preskaču doručak opisuju i veći osećaj gladi prepodne, pre ručka, a nakon što uzmu obrok, imaju i veće vrednosti glukoze i insulina u krvi. Takođe je kod tih osoba prisutan i određeni stupanj insulinske rezistencije.

Zaključak je da doručkovanje ima značajan učinak na apetit i količinu energije koju ćemo uneti hranom, kao i na metabolički i hormonski odgovor tela na hranu koja se konzumira tokom dana.

link
Korisnikov avatar
By svejedno
da, redovno.

..

dve kafe & deset cigareta svakog jutra.
Korisnikov avatar
By bern
da. početak dana mi označava doručak.
Korisnikov avatar
By Misfit
šta da radim kada mahom ustajem u vreme ručka. kada mogu samo da ručam. :shocked:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
^sorry. taken. :D

on: ne da mogu, nego moram. I volim dosta da doruckujem cim pre. inace mi bude lose i ne radi mi se nista, a kafu ne pijem na prazan stomak.
Korisnikov avatar
By nsc
gotovo uvek doruckujem (sem kad treba da idem na neke preglede ili analize gde je to zabranjeno)
zimus sam par nedelja svakodnevno doruckovao pasulj - beli, zuti, prebranac, pasuljicu, pasulj sa testeninom, zapecen u rerni, ... (zavisno od toga sta je mama kuvala ili gde sam kupovao)
volim jaci dorucak i kuvana jela, mada jedem vrlo male kolicine (vise puta dnevno)
Korisnikov avatar
By Herald
Kad ustanem u roku od 15min popijem casu vode. Vodu nikad ne pijem 1h nakon jela. Nem pojma kako sam se nakalemio na to, cak veceram izmedju 16 i 17h. :)
Korisnikov avatar
By Rakunica
Nekad davno jesam, redovno doručak čim ustanem, međutim zadnje 2-3 godine dan ne mogu da smislim pre kafe i cigare. Posle tog malog zadovoljstva ako imam vremena stavim nešto u kljun, ako ne prvi obrok bude ručak.
Korisnikov avatar
By bern
kafa i cigare bile su mi redovan "doručak" za vrijeme studija. :roll:

pasulj i burek za doručak? wtf? je li ovo neki str8 forum?

voćkice, musli, jaja, jogurt, kefir, pršuta... :lepeza:
Korisnikov avatar
By mega therion
uglavnom prespavam dorucak XD pa doruckujem rucak. Ali, ukoliko moram od rana jutra da idem negde, dorucak mi je obavezan i uglavnom lagan.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
na zalost, ujutro nemam apetit uopste

nateram se da pojedem nesto pre teretane, da tamo en riknem, a to nesto se uglavnom svede na 1 keks

retko kad se nateram na 2 keksa
Korisnikov avatar
By bothways
Kad sam bio mali, stalno sam isao pre podne u skolu i navika mi je bila da cim otvorim oci doruckujem, i to dobro, a onda tek kad mi se roditelji vrate sa posla rucam. Takva navika se zadrzala i do danas. Ubrzo po ustajanju doruckujem, a ako ne jedem nista, osecam strasnu glad vrlo brzo. Otkako sam se zaposlio, ustalio sam neki ritam (koji sam imao jos u srednjoj, ali je faks to malo poremetio) gde doruckujem po ustajanju, rucam oko 2 i veceram oko 8.
Korisnikov avatar
By Marvin
nisam mogao, povraćalo mi se od hrane ujutru
ali sam onda zbog mršavljenja morao, pa sam se terao par nedelja, i sad mogu i volim
može bukvalno 5 minuta od buđenja do najkasnije 2 sata
ni ja ne volim kafu na prazan stomak
Korisnikov avatar
By Mage
Obavezno svako jutro doruckujem. Bez dorucka ne mogu da funkcionisem i vrlo brzo ogladnim.

Doruckujem oko pola 8. Uglavnom pojedem sendvic, ili neko voce, musli, ili plazmu :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa... rucak u menzi pocinje u 11 a mi se budimo oko 12 tako da doruckujem redovno
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
a sta doruckujete i kako vas ne mrzi da spemate ujutro?
By Kragi
^ Uopste ne spremam jer mi je sve sto se sprema dosta 'teska' hrana za dorucak.
Doruckujem redovno, da, jedino sto je moj dorucak jako kasno te nisam siguran da li se misli na dorucak kao jutarnji obrok ili kao prvi obrok (uz jos dva obimnija minimum).

Kao sto rekoh uvek je nesto lagano, obicno mazem krem, dzem, margarin. Kukuruzne pahuljice takodje dolaze u obzir, retko to bude kajgana ili przenice.
Uvek pijem nesto uz to. Jogurt, mleko, sok.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pretila mrcina od Nade Macure lepo kaže da se doručkovati mora, pogotovo kad su sibirski dani - nigde ne kretati bez doručka.
Macura proždere 2 masna bureka za doručak, a za večeru samo jedan i po, jer večera ipak mora da bude umerenija. Između trpa u guzicu razne slatkiše koje joj svakodnevno donosi ponizna rodbina pacijenata koji su imali tu nesreću da završe u Macurinom vilajetu.
Znači, naša masna '' stručna '' savetnica za zdrav život kaže da se doručak svakako preporučuje, ali smatram da je Macurina kompetencija diskreditovana njenim nezdravim, masnim izgledom, pa sam odbacio njene savete i sledim svoj režim prehrane od ranije - Doručak - može, ali je on onda istovremeno i ručak i večera, jer se hranim jednom dnevno.
:yes:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!