Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By mish_beli
Da li imate poverenje u svog stomatologa?
Koliko ste redovno u kontaktu sa njim?
Da li vas, kao mene moj, podseca da treba da dodjete na redovnu kontrolu i vodi evidenciju u vashem kartonu o bilo kakvoj crnoj tachkici?

Posle vishegodishnjeg porodichnog lutanja, napokon smo nashli stomatologa koji nama odgovara.
Stvarno prekrasan i temeljan mladic. :volinevoli:

I kada vec, po navici na forumu, volimo da zapitkujemo o lichnoj higijeni :cheer:
Koliko vodite rachuna o zdravlju svojih zuba?
Koliko puta godishnje idete na kontrole?
Da li se bojite?
Koliko redovno i koliko kvalitetno perete zube?
Da li su vam zdravi zubi fetish? ( da, da postoji i to :D )
I, nashe omiljeno pitanje, koliko su vam bitni zubi vasheg partnera? :)

(Chisto da se podsetimo, balavljenjem sa dragim/dragom dolazimo u direktan kontakt sa njegovim/njenim bakterijama i karijesom lepeza1 )

Slika
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Eto, ja sam pre tri meseca promenila zubarku. Ona prethodna je postala jednostavno prezauzeta, pa je i nerealno podigla cene, a kako su mi jako hvalili ovu mladu gospojicu, ja otisla i bila je to :love: na jedan uvrnut nacin.
Uglavnom samopregledam svoje zube, te idem na kontrolu barem jednom u sest meseci, ako ne primetim nikakve promene, za svaki slucaj. nekad bude malo duzi period.

Elem, da, vodim racuna o oralnoj higijeni. Preduzimam sve sto je u mojoj moci da sprecim nastanak karijesa, te nisam bas cest pacijent u poslednje vreme. Uglavnom idem na skidanje kamenca, to mi je nephodno, jer su mi zubi prilicno zbijeni jedan do drugog. A i volim da su zubi savrseno beli (kao ovi na slicici).
Ne bojim se zubara, mislim da za tim nema potrebe, a od malena se vucaram po tim ordinacijama i podsvesno znam da sam tu jer cu ja kasnije biti zadovoljnija i nekako cistija.
Zube perem posle jela, ako sam u prilici, tj. ako imam cetkicu. Uvece koristim i konac, mada me frustrira, iz pomenutih razloga (zbijeni zubi).
Dosta polazem na izgled zuba drugih osoba. Ne volim da vidim potamnele zube ili velike rupe. A higijena se podrazumeva.
By alexandermagic
Originally posted by mish_beli

A zašto ne bih imao, ne radi se o kirurgu npr.
Često kontaktiramo, jer nismo isključivo u odnosu liječnik - pacijent. :kafa:
Da li vas, kao mene moj, podseca da treba da dodjete na redovnu kontrolu i vodi evidenciju u vashem kartonu o bilo kakvoj crnoj tachkici?
Nema potrebe da me podsjeća.
Dosta.
Da li se bojite?
Ne.
Poslije svakog objeda. Četkica i pasta za zube se mogu nositi sa sobom, bilo u unutarnjem džepu jakne/kaputa, bilo u torbici.
Što bi točno značilo kvalitetno pranje zuba? Hm. Obratim pažnju na izbor četkice i pastu za zube koje uporabljavam.
I, nashe omiljeno pitanje, koliko su vam bitni zubi vasheg partnera?
Mnogo, što ima ljepše nego kad se osoba nasmiješi, a zabljesne niz bijelih i zdravih zuba.
Korisnikov avatar
By erkondisn

o da... ponekad se samosvrstam u kategoriju 'zubnog nazija' :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Nervira me moja zubarka jer mi ne dozvoljava da izbeljujem zube :(
Kao, nije dobro za povrsinu zuba :(

Zadovoljan sam oblikom i kvalitetom mojih zuba, ali nikako bojom.
Citao sam da boja zuba ima veze sa zivotom koji je majka vodila dok vas je u stomaku nosila ... A ova moja je tek u trecem mesecu shvatila da je noseca. Ko zna sta je ona sve radila, dobro sam ja i ispao :)
Korisnikov avatar
By Madonna
isto ko kiwi, ali već sam negde kukao o tome
Korisnikov avatar
By mish_beli
:D hahahah

Ima nekoliko metoda izbeljivanja....
Mozda bi trebao da se posavetujes sa jos nekim...
Cula sam da postoje neki gelovi, koji se stave u neku kao protezu (koja koliko sam razumela lici na ono sto nose bokseri)
i da se to nosi tokom noci i da na sto bezbedniji nacin lagano izbeljuje zube...
A i postoji toliko pasti sa efektom "izbeljivanja" samo ne znam koja je najbolja...

Eto, mogao bi neko da nam da savet.
Sigurno je neko sa foruma izbeljivao zube, a chini mi se da i ima cela tema posvecena tome... :)

Ja u sustini imam dobru boju (mada uvek mozhe bolje :pinknaocari: )
samo su rastavljeni :) :ogledalce:
A bash zbog te i rastavljenosti su poprilicno zdravi + naravno dobra higijena.
I bash me nervira kada neko ima loshe zube, i ne preduzima nishta povodom toga.
Skoro sam prichala sa nekoliko poznanika... I sluchajno se dotekli teme zubara... Gospode, oni uopshte ne posecuju stomatologa.
Peru ih jednom dnevno, pushe kao Turchini i ochekuju da se neko ljubi sa njima?
:kesa:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Brat mi specijalizirao oralnu hirurgiju i treba sada da magistrira.
Snajka mi je doktor stomatologije.

Tako da, da, vodim izuzetnu higijenu zuba i to mi je jako bitno i kod partnera (ne mora da bude izuzetno ali ovaj primer od misha_belog mi je grozan).

Sa bojom sam zadovoljan (može bolje, ali se može oštetiti i gleđ, tako da). Jedino što me nervira jeste što sam kao mali povadio šestice u drugom i četvrtom kvadrantu

Slika

Te donja vilica poćerala sve zube da popuni onaj jedan prostor, a gornja vilica drugi, tako da mi sada ona crta između donjih i gornjih kečeva nije na mestu, i nešto sam se baš razmišljao da li da nosim protezu da to ispravim..
Mislim, nije ništa ozbiljno (brat mi se nervira kad mu to kažem) ali me nervira.... :kuckuc:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
A motivacije za pranje zuba sam dobijao tako što mi je braca pokazivao uvek slike patologija zuba kada sam bio mali, kada ih nisam hteo da perem.
Korisnikov avatar
By pochi
poslednji put sam isla kod cika zube pre 10god. uopste nemam karijes,jednom mi je zubarka stavila plombu a nije bio kvaran zub vec sam pre toga jela cokoladu .i tako.pre 10god. u jbt.stvarno bi mogla da odem. -.-
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja od sramote, jer nisam isla neko duze vreme (duze vreme necu da determinisem kao
matematicku vrednost) nisam smela da odem kod drugarice koja je stomatoloskinja,
te sam otisla kod druge...

... i sredila sve zube.. to jest, bilo je tu recimo 4-5 plombi, a ni jedna nije bila
toliko frchna da mora, recimo, da se vadi zivac...

E sad sam kao nova, mogu da idem kod doticne drugarice na redovne preglede,
recimo na svakih 6 meseci :)

:blush:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
E da, ostalo je jos da odem da skinem kamenac, a rekose da to sada rade
ultrazvukom i peskiranjem ....

.. jel to boli? :D
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by pochi

poslednji put sam isla kod cika zube pre 10god. uopste nemam karijes,jednom mi je zubarka stavila plombu a nije bio kvaran zub vec sam pre toga jela cokoladu .i tako.pre 10god. u jbt.stvarno bi mogla da odem. -.-
pa zubi se operu pre nego što se zaputiš kod čika zube :yes:
Korisnikov avatar
By pochi
Originally posted by Null
Originally posted by pochi

pa zubi se operu pre nego što se zaputiš kod čika zube :yes:
3 razred osnovne, nije mogao covek da me natera da ih operem. :awesome:
cek cek. to je 9god. sto znaci da nisam bila..11 godina!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Bio sam prekjuce kod zubara jer mi ispala plomba sa sestice valjda ne znam ni ja.

Prvo sam ga pola sata ubedjivao da je na tom mestu BILA plomba, covek mi ne veruje i kaze da tu sigurno nije bilo nista, a ja znam da je ispala, nisam retardiran.
Onda je taj zub busio i busio i busio i kaze da ako je tu bila plomba lose je stavljena jer je veci deo zuba shlj.
A onda je tako u zanosu busenja busilicom zakacio desni i krvarilo mi tako.

Retard :pljuje:

Bar znam gde necu opet ici. -.-
Korisnikov avatar
By IriS

samo i jedino njoj verujem.
najredovnije od svih vas, garantovano :lol:
da. evidenciju o mojim divnim zubima vodi u svojoj glavi i stalno me hvali kako imam divne zube :leviathan:

Koliko puta godishnje idete na kontrole?
Da li se bojite?
koristim četkicu, interdentalnu četkicu, konac i tečnost za ispiranje, perem zube po potrebi, obavezno ujutro i uveče.
na kontrolu idem jako često... :lol:
bojim se, od detinjstva.

zdravi zubi mi nisu fetiš, oni su moranje. volim da vidim lepe i lepo održavane zube... ali volim da vidim i kad neko ima nepravilne zube, pa ume da ih "nosi"... to mi je nekad baš charming. :sweet:
bitni su mi zubi partnera/ke, ali ako nešto ne valja, lako se da srediti ;)

tako da :perezube:
Korisnikov avatar
By Tungi
Imam svog zubara vec 15 godina.

Meni su zubi nekako rano stradali zbog ciste koju sam imao na desnima i opersiao pre 10 godina,pa sam zbog nje morao da radim krunice.Leva i desna trojka.Ostale su mi desna 1 i 2.Nisam otisao pre Nove godine kada je trebalo i kada sam imao zakazano.
Navikao sam se na sva moguca busenja i testerisanja:)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ajd' sada, kad se otvaramo, da i ja iskreno kazem...

pre jedno 5-6 godina sam upala u neku zescu depresivnu fazu,
te sam jedino vadila zube, kad god je bio neki kvar... Kapirala
sam da mi nece ni trebati .. je je smak sveta - blizu :D

ali, avaj... sve se poremetilo... tako da sada volem svoje zube,
a volem bogami i sebe..

:andjelak:

Trebalo je naci momenat i prevazici tu mentalnu blokadu.... sto se zuba tice...

Poslednje 2-3 nedelje sam popravila 4-5 zuba, sto dole, sto gore, zamenila
jednu plombu...

E sad, da pitam ova strucna lica, koja je fora kod ovih belih plombi u boji zuba?
Na bazi cega su ti materijali ? (ove sto se prosvetljavaju lampom)

?

:nerd:
Korisnikov avatar
By IriS
na bazi smola. vezuju se svetlosnom polimerizacijom, tako se stvrdnu ( :giggle: )

:)
Korisnikov avatar
By Waldorf
Ja relativno skoro izgubila poverenje u višegodišnjeg zubara, pa više ne smem tamo. Dodatno me nervirao i što nije hteo ni da priča o opcijama za izbeljivanje (čak ni onim blaglim i neuspešim, tipa pasta), dok moj "red bisera" sve više i više liči na "red M&M bombonica". Tako da trenutno tragam za novim zubarom i razmatram opcije... i razvlačim se u tome jer se zubara plašim više nego bilo kog drugog lekara - nikad mi zubi nisu posebno kvarljivi bili (samo sam 2 plombe u životu savila), pa kontam da jednostavno nisam navikla.
Korisnikov avatar
By bas bleu
ja sam letos isterala gomilu demona odlascima kod zubara. kada covek malo bolje razmisli, skoro pa je totalni bdsm dozivljaj u pitanju.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
obozavam odlazak stomatologu...nista lepse nego kad ustanes sa one stolice i kaze ti: svi su vam zubi zdravi :love:

imao sam neku zubarku ovde u NS-u koja je bila ok, no sad sam u potrazi za novom jer je ova zatvorila radnju
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by IriS

na bazi smola. vezuju se svetlosnom polimerizacijom, tako se stvrdnu ( :giggle: )

:)
E da sam sutra umrla, ne bi mi smola pala na pamet,
i polimerizacija iste za rad stvrdnjavanja :)

:povez:
Korisnikov avatar
By scout_finch
skoro sam imala problem sa seticom. zubar kod koga idem od kad sam vadila mlecne zube je u medjuvremenu napunio 70 godina:lol: i kad mi je vadio zivac nije lepo popunio kanal, to je dovelo do nekih zaebanih komplikacija, pa sam morada da izvadim zub:( popizdela sam. to je prvi zub koji sam izvadila, cak su mi i sve 4 osmice i dalje u vilici. jbg. i vise necu da idem kod njega, nasla sam novog jako finog zubara, al nadam se da mi nece skoro trebati.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ja sam konacno nasla dobrog zubara, koga se ne bojim. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!