Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Blond Brat
Da li neko od vas ima alergiju na lesnike?
Pre sam primecivala kako me pece grlo i svrbi kad jedem lesnike, ali to je trajalo maksimum dva, tri minuta, nista strasno. Nikad mi se tako nesto nije desilo kad jedem cokoladu sa lesnicima vec one sto se kupe na merenje ili upakovane.
I sad koji su to lesnici u pitanju, presni ili peceni?
Pre koji dan sam pojela JEDAN lesnik i meni su usne u momentu otekle, nisam mogla da pricam, sreca u nesreci bila sam u domu zdravlja tad pa su mi roknuli injekcije.
Ne znam sta se to desilo, oslabljen imuni sistem, zagadjeno zemljiste i voda koje su uticale na lesnike... Majko mila. :nope:
Korisnikov avatar
By Mars
Ulica rađa lešnike, ja sam jedan od njih.

Nemam pojma, al se pazi.

Dobro je da nije nešto čega ima SVUDA i prikriveno često.

Dr Mengele mode on: a šta se desi kada jedeš bademe, orahe i sl?

Nemoj kući, nego kad sledeći put budeš u DZ...
Korisnikov avatar
By svejedno
zju, ja sam skoro saznao da sam alergican na heljdu, na veoma neprijatan nacin. Nisam mogao da disem nekih 20 minuta i sl, ko astma napad, recimo.

..

I jos jeo neke makarone, i nisu mi se svideli pa napravio nesto drugo, i uvece/ujutru, oko 3, resio da progutam ja sve to jer sam bio gladan i mrzelo me da pravim nesto, spavalo mi se. A bas mi se nisu svideli, nekako kapiram da organizam zapravo i na taj nacin kaze coveku - ovo ti nece prijati ,)

Ocu reci - mnogo sam pojeo, brzo.

I zjumovi & fuckovi.

..

Nije mi jasno kako to nisam skapirao do 27e godine zivota, kako nisam nikada...ocigledno...jeo nesto sa heljdom.

..

A ovo je off, jel? lol

..

Izvinjavam se ,)

LM, neprijatna stvar ta alergija na bilo sta, mnogo.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
OraJi mi ne prijaju moram priznati, samo par pojedem... Sa bademima je sve ok, pistacima, kikirikijem, svim tim cudima, indijskim orahom...

Hvala Zen, al skroz sam ja dobro, samo tog trenutka sto sam mogla da riknem...:lol:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
onda si garantovano alrgicna na lesnik..ne jedi da se ne bi ugusila :)
By ~ Le Saint X ~
Eh... Dieu ne sait pas etre chouette parfois!
:drama:

no,jedan kurac ujutru i uvece
i sve ce biti u redu

:kissofdeath:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Da, i ja sam sve slabije mogla da disem...ali mi to nije bio problem, kad sam bila mala stalno sam imala bronhitis pa sam se navikla da disem na skrge. :lol: I nije off, samo ti pisi... :D @Svejedno
Ja se sad sprdam ali sam se tad bila uspanicila... Odvratana osecaj. -.-

Ima li jos neko alergiju na 'ranu?
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Le Saint, nikakvi kurcevi da se ne spominju na mojoj temi -.-
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ja nemam, alergican sam na perje...

ali stvarno, nemoj se zezati sa tim, znas i sama kakve reakcije imunog sistema izazivaju alergijeni
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Blond Brat

Le Saint, nikakvi kurcevi da se ne spominju na mojoj temi -.-
Zar?
Ja sam samo hteo da pomognem
jer kurac je dobar za sve
pa jedan kurac i za tvoje grlo
mozda
bude lek koji ti je potreban

p.s.
a kojoj tvojoj temi i kurcevima pricas?
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Ma gde cu se zezati, nisam bas toliko luda. :nope.
Ali nista mi ne fali kad jedem one iz cokolade, znaci ima neke veze sa pripremom lesnika, pecenjem, sta vec... Alergicna sam i ja na perje :lol: Pre sam bila vise, ali kako sam bila dosta u kontaktu sa pticama smanjilo se. Ali alergija na macke, uf, to je strasno... Sve u svemu, ja sam jedna veoma osetljiva osoba...falicna sam. :lol: @Hemi
Korisnikov avatar
By haemoglobin
:mazi: nisi ti falicna, samo ti se imuni sistem voli tripovati :)

nemoj jesti ni cokolade...manje se goji ;) :P
Korisnikov avatar
By svejedno
@ blond brat

A jel ti ..hm..jel ti se svidjaju lesnici?

Posto ja stvarno mislim da je sama cinjenica da mi se uopste nije svidelo kad sam probao, a mojoj sestri se bas svidelo npr, nacin mog organizma da se...hm...odbrani, recimo.

..

Jer sestra i ja imamo prilicno slican ukus sto se hrane tice, pa sad proveravam teoriju ovim pitanjem ,)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by svejedno

Nije mi jasno kako to nisam skapirao do 27e godine zivota, kako nisam nikada...ocigledno...jeo nesto sa heljdom.
E, umeju te alergije iznenada da se pojave, ne moraju da budu obavezno skopčane sa našim čitavim životom.

A i gube se.

Jedno detence bilo alergično na sve i svašta. Roditelji bili u komunikaciji sa vrtićem da vide šta će deca da jedu tog dana jer je napade dobijao i kada dodirne kvaku na vratima ili igračku koje je držalo neko dete KOJE je jelo nešto...i posle nekoliko godina agonije se izgubilo samo od sebe.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
To za gojenje imas pravo. :lol: @Hemi

Ja volim lesnik, skroz mi prija ukus... Ne valja ti teza. :lol: @svejedno
Korisnikov avatar
By svejedno
E jbg, bacam se na smisljanje nove ,)

@ blond, jel

..

@ mars

Jel?
To je kao, dokazana, sto kazu, naucna cinjenica?

Jer to me bas iznenadilo, i to sam se isto pitao...tipa - nije preterano verovatno da nikada nisam jeo nesto sa heljdom.

..

Zanimljivost.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, ništa naučno, sve iz života i komšiluka.

Za ovo dete kome se to izgubilo posebno zanimljivo. Bilo dete alergicno na nešto iz brašna, a čega nema gde nema, i u onim tvrdim providnim bonbonama, o testima i pecivima da ne govorim...i na ribu recimo, tu je teške napade gušenja imao.

I sve nestalo. E sad ne znam kako su ukapirali da je nestalo, ali je nestalo. Jede sve sad.
Korisnikov avatar
By svejedno
Iz zivota & komsiluka...iz iskustva, jel.. su najnaucnije cinjenice koje postoje ,)

..

U svakom slucaju, ne verujem da cu se skoro baciti na naucni, eksperimentalni test da li sam slican tom decku iz tvog komsiluka i sa te strane - dovoljno mi je sto znam da smo verovatno slicni po pitanju promene ..alergentskih zivotnih ciklusa ,)
Korisnikov avatar
By Mars
Pa znaš kako...kad su oni odveli posle dete na nove analize, pretrage...kad su ga izbušili tamo svim onim reagensima i obradili svim tim NAUČNIM metodama...tvrdili su i dalje da dete ne sme da jede sve one stvari. A dete je jelo.
Korisnikov avatar
By Tungi
Alergican sam samo na grapefruit,uzasne plikove i crvenilo posle toga imam.:shunkica:
Korisnikov avatar
By svejedno
@ mars

Na to mogu samo da ponovim ovo:

Iz zivota & komsiluka...iz iskustva, jel.. su najnaucnije cinjenice koje postoje ,)
..

@ tungi

Da, i mojoj kevi se bas od heljde pojavljuju neki crveni pecati po stomaku i rukama, i svrbe je.

Ja nisam imao pojma da sam alergican, keva je saznala tek kasnije, kad je cula da sam povracao i da sam se zagubio sa disanjem, odakle joj ti pecati.

A sestra skroz ok, uzivala u jelu. Tako da nije do samih makarona. A keva bi tek trebalo da zna sa svojih... zensko je pa se ne prica ,)... godina, da li je alergicna na nesto.

A svi smo, jel, bili zajedno taj dan.

..

U sv sl, ja se od tada klonim heljde, za svake slucajeve.
Korisnikov avatar
By Tungi
Plikovi "koprivnjace",posle njih crvenilo po celom telu,tesko disanje,kao beton na prsima da imam.Jezivo stanje.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ja od perja dobijem samo osip i uzasno me svrbi...
bejah i na alergo testu..smor je
Korisnikov avatar
By Sunce
Moja drugarica kuburi sa alergijom pa sam upucen. Alergicna je na lesnike, izmedju ostalog. A ko je alergican na jaja, obicno je i na lesnike.

Alergija na lesnike je najverovatnije povezana sa visokim sadrzajem lipida u njima. Bilo bi lepo da uradis kontrolu krvi, one stavke vezane za jetru.

Malo vise vode pij, i vit. C svaki dan.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ tungi

da, meni je posle hlaef, kao nastavnica mora da ima te stvari, poslala 'simptome alergija'... ti si ih pokupio manje vise sve, sa tim grejpfrutom. Bar znas za to, jbg, pa mozes da se klonis.

..

Moja keva samo svrab i crvenilo, ja ....samo...gusenje, al ono najstrasije. Bas to - jezivo.

Jos sam imao srece sto sam se ispovracao prakticno odmah, verujem.
Korisnikov avatar
By Sunce
I ja sam alergican - na muskarce!
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by haemoglobin87

E, i ja, davno...ispalo je da sam blago alergican na polen trave i nista vise, i zbog toga kao kijem u prolece.

..

Na heljdu valjda ne rade testove, sta li, ili mozda ovo sto Mars kaze - moguce da se menjaju zivotni ciklusi alergija.
Korisnikov avatar
By Tungi

@ tungi

da, meni je posle hlaef, kao nastavnica mora da ima te stvari, poslala 'simptome alergija'... ti si ih pokupio manje vise sve, sa tim grejpfrutom. Bar znas za to, jbg, pa mozes da se klonis.

..

Moja keva samo svrab i crvenilo, ja ....samo...gusenje, al ono najstrasije. Bas to - jezivo.

Jos sam imao srece sto sam se ispovracao prakticno odmah, verujem.

Nemam ja nagon za povracanjem,blaga dezorijentacija i temperatura,najgori je taj otok i pre,a i posle (jos gore),kad pocinje koza da boli.Na taj gf sam tek od 2005.-te postao alergican,nisam pre toga bio.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by haemoglobin87

E, i ja, davno...ispalo je da sam blago alergican na polen trave i nista vise, i zbog toga kao kijem u prolece.

..

Na heljdu valjda ne rade testove, sta li, ili mozda ovo sto Mars kaze - moguce da se menjaju zivotni ciklusi alergija.
zapravo se menja nacin na koji organizam reaguje na alergijene
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!