Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:wow:

decko je fenomenalan i extra je sto je preuzeo tu ulogu motivatora. ne treba samo pogresno shvatiti tu njegovu poruku i tesiti se tudjom nesrecom. ovakvi slucajevi nam trebaju pokazati da nema prepreke koja se ne moze prevazici i kako uvek treba gledati napred...

guglovala sam ga i izbacilo je bas dosta podataka, on je bas poznat u americi i nemackoj, a prezime asocira na nase prostore, edukovacu se malo :)
By loreenche
ja tek treba da pogledam video...

3 puta sam restartovao komp (damn you wireless) tako da, ako pregledam onda ostavljam komentar :)
Korisnikov avatar
By Mage
:placko:

Podseća me na moju sestru. Doduše ona makar ima noge, ali opet je u životu prolazila kroz pakao i verovatno je još mnogo prepreka i izazova čeka. Uvek me je fascinirao njen duh i sposobnost da se nosi sa svojim hendikepom. Svaki put kada bi pala, ustala bi. A verujte mi da je često padala dok nije naučila da održava ravnotežu.

Piše nogama, crta nogama, oblači se nogama i sve što mi radimo rukama, ona podjednako dobro radi nogama. Neki ljudi se prosto zabezeknu kada vide šta je sve sposobna da uradi. Nemoguće, ali opet istinito :)

Volim te puno kekara i hvala ti što si me naučila toliko važnih životnih lekcija! :kiss: :love:
By loreenche
slazem se sa sanjom... on nije tu kako bi pokazao samo da ima onih kojima je gore,

"I will try 100 times to get up, and if I fail 100 times, and if I give up, do you think I will give up? NO! But if I fail, and try again and again? It's not the end. It matters how you're gonna finish. Are you gonna finish strong? you will find that strength, to get back up, like this."

doveo me do suza. klip je neverovatno ohrabrujuc i vidim da je sve moguce!
Korisnikov avatar
By constantine
tako lep lik.... zaprepastio sma se kad su mu pokazali celo telo.... svaki put kad mi bude bilo tesko znam koji video cu da pogledam :'(
Korisnikov avatar
By Blady
On je pun zivota, neka uziva decko.
Korisnikov avatar
By VANGEL
:placko:

Ohhhh - samo sam na tren pogledao video i vise nisam mogao - rastuzio sam se .
Mada se iz prilozenog vidi da ja pun zivota i da i da to zeli da podeli sa drugima .
Korisnikov avatar
By ns.happy
vec par puta pokusavam nesto napisati, pa uvek izbrisem... pomesana osecanja, sta li... svaka mu cast...
Korisnikov avatar
By Mars
Evo ja da probam..

Kao što smatram vrstom poremećaja (ne mogu bolju reč da nađem) kad neko zdrav i prav sedi i kuka kako mu je život težak (ne isključujem sebe) umesto da izađe napolje, šutira suvo lišće, jede pečen kesten, popije kafu sa prijateljima, samo šeta i udiše svež vazduh makar...tako doživljavam i ovo njegovo srećan sam i zadovoljan stanje vrstom poremećaja. Po njega srećnog i pozitivnog - ali poremećaja.

Sa ovim mojim karakterom kakvog ga imam (ostaje pitanje da li bih imao ovakav karakter da od početka života nemam telo koje imam) - ja bih se sigurno ubio. Da znam da ne mogu da vozim bajs, popnem se na planinu, obrišem sebi dupe, operem zube (mada verujem da su smislili neki mehanizam koji omogućava izvestan stepen samostalnosti, ali sigurno ostaje gomila drugih situacija gde je potpuno zavistan od drugih), da ne mogu da igram, crtam, pišem...sigurno bih se ubio.

Njemu svakako priznanje za aktivizam i otvaranje oči ljudima koliko su srećni.
Korisnikov avatar
By Dirrty
I životno iskustvo te čini čovekom koji si danas.
Ne možeš znati iz tvoje perspektive kakav bi bio da si imao drugačiji život.

Za prvo se slažem da je poremećaj, tačnije bezobrazluk... i sam sam tako bezobrazan.
Za drugo ne.
On drugo ne poznaje, on je srećan i tako iako je možda nama iz našeg ugla to sada nezamislivo.
Korisnikov avatar
By deran
nešto slično je emitovano pre koju godinu na RTS-u-dečak bez ruku,mislim da je rođen u subotici,rastao u domu za hendikepiranu decu,a kasnije odrastao u crnoj gori u specijalizovanoj ustanovi,vratio se u suboticu gde se i zaposlio u istom domu...

sećam se scene kad je nogama ušivao dugmad na košulji...

mora biti negde na netu...
Korisnikov avatar
By Mars
@Dirrty

Zato i kažem da je pitanje kakvog bih karaktera bio.

Možda bih se pa zainatio da izvozim ceo Tour de France (nekako), ko zna...

Ja i pored ovog klipa ne verujem da je on srećan.

Pogotovo kada uzmeš u obzir da ih ovde od malena uče, usmeravaju, FORSIRAJU da budu srećni (bez da se i za trenutak zamisle nad pitanjem: šta je sreća), da im usađuju od malena osećaj da je nepristojno, da je znak SLABOSTI pokazati da možeš da budeš i u nekom drugom stanju u životu nego samo i jedino egzaltirane sreće.

Ako se nekad i desi - nipošto i nikad ne pokazati. Samo sreća.

@Derane

Sećam se.
Korisnikov avatar
By Dirrty
On mora biti zadovoljan svojim životom, svojim telom, on drugo nema.
Svaki drugi odnos prema životu ga čini besmislenim.
Svako od nas traži, želi smisao.
Ako je put ka sreći u tome, onda je makar na putu ka njoj.
Ko uopšte može bez ikakvog ostatka reći da je samo srećan?
Vrlo subjektivna kategorija.
Individualne vrednosti ne moraju se nužno poklapati, ni preklapati sa društveno istaknutim.

Niko od nas ne zna da li je on srećan, sem njega samog.
Ali ja se nadam i želim da jeste.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dirrty

Vesna Jugović de Vinča.

I Status.

Inače SVAKO bi trebalo onda da bude zadovoljan svojim životom, svojim telom - jer drugo NEMA. Pa se opet ljudi ubijaju svakodnevno.

Malo ta rečenica..."moraš da budeš srećan"...ne ide mi. Ja razumem da je alternativa - propast, da je ili-ili, samo kažem da nije sve tako jednostavno.

Kao Madonino "You Must Love Me"...
Korisnikov avatar
By deran
našao sam na RTS-u-sad dižem na tjub...
Korisnikov avatar
By Mars
Ma dobro....Kome je do impresivnih primera pobede ljudskog duha, uvek može da pogleda nešto o životu Helen Keler.
Gluva, nema, slepa...mislim da je do PhD stigla...
Korisnikov avatar
By deran
''

evo ga...

drti,ako miniram,izvini,ali ovo je jako ostavilo utisak na mene...
Korisnikov avatar
By Mars
Posebno je tužno što danas prave Wii i x-box konzole čiji su senzori do te mere precizni i osetljivi da na njima pravi golferi igraju golf, sa sve spinovima i šta ti ja znam koijm sve udarcima...Projektovati jedan sistem specifičnim potrebama ovog dečka gore sa stanovišta elektronike nije nikakav problem. Touch pad na podu jedan 50x bi brže kucao sa obe noge, da ne pominjem što ovako kičma trpi od ovog ginekološkog položaja svaki dan...

Al eto. Koliko je sve relativno.

Šta bi onaj prvi dao za jednu nogu makar.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Mars

Vesna Jugović de Vinča.

I Status.
:lol:

:mazi:

Dobro, telo jeste jedno, mada su moguće izmene.
Život jeste jedan, ali su moguće promene.
U ovakvim slučajevima takve mogućnosti su znatno smanjenje, što zahteva mnogo više optimizma.
Korisnikov avatar
By mitrandir
E,stvarno moram da naučim kako da kontrolišem suze. Svaka mu čast! Taj osmeh....
Korisnikov avatar
By Mars
Jel znate za onu budalu što nije mogao da se pomiri sa činjenicom da IMA noge? Pa su mu ih odsekli?
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Mars

Jel znate za onu budalu što nije mogao da se pomiri sa činjenicom da IMA noge? Pa su mu ih odsekli?
da, i to je ok, on nije mogao da podnese da ima noge kao sto neko drugi ne mzoe da podnese da ima neki ogroman mladez na faci, prosto mu predstavlja problem i smetnju
Korisnikov avatar
By Mars

^

:iskolacen:

Ne.
A...

Pa eto, neće čovek da ima noge. Amerikanac. Cela neka teorija, ne oseća ih kao deo sebe, živčani neki napadi, totalna paraliza ostalih životnih aktivnosti, sve stoji jer on ima noge. 35-40 godina, odjednom počelo da ga drma.

I ode on kod lekara...tako, ko kod frizara - napred stepenasto, pozadi istanjeno...medjutim ovi ni da čuju da mu seku zdrave noge...Pokušao je i preko psihijatara da on njima dokaže prvo da to mora da uradi, da će da se ubije u suprotnom, da ovi nekako daju nalog hirurzima...ma jok.

I šta uradi: uzme kupi ovde one kese i kese leda u prodavnici, udje u kola, sedne i istrese sav taj led sebi svuda preko nogu, gore do butina...i ne znam koliko je sati sedeo, mnogo nešto...i na kraju kad se to sve oduzelo, kad nije imao kontrolu, kad je bio siguran da je trajna šteta nanešena i da ne može ništa drugo da se uradi - on pozove 911, ovi dodju, odvedu ga, vide šta je uradio i da bi mu spasili život odseku noge....

I sve to priča sad iz kolica...okreće točkove, juri ko formulom...Ne kaje se, srećan je...
Korisnikov avatar
By Mars
Pa dobro...udaren u glavu, ima psihički poremećaj, nenormalan kako god...nego ja prosto kažem BUDALA.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!